Įkraunama...
Įkraunama...

Jautiena

Jautienos uzkepele paruosiama tikrai gana greitai. smile.gif smile.gif Keptuveje jautiena kepu mazdaug 15- 20 minuciu(palaukiu kol graziai apskrus), tuo paciu verdu ryzius. Jie man irgi isverda panasiai per 15 -20 minuciu. O orkaiteje arba mikrobangeje uztenka vos keliu minuciu, kad suris issilyditu. Aisku dar priklauso nuo surio kiekio- kuo daugiau , tuo skaniau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Taigi viskas uztrunka apie 40 min.

Skanaus smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Aciu .Reikes bandyti iskept ... tik man ka nors gaminant is jautienos visada mesa tokia kieta gaunasi , neikandama . Gal pagal tavo recepta galesiu ikast thumbup.gif
Atsakyti
Kad jautiena minksta butu istrinkite ja mesa minkstinancia druska 20 min iki kepimo. Liux mesyte - burnoj tirpsta! o tos duskos yra pirk parduotuves prieskoniu skyrely.
Atsakyti
as tai darau toki jautienos troskinuka, man labai skanu ir vargt daug nereikia:)
pakepinu kubeliais pjaustyta jautiena 800-1000g, po kurio laiko papreiskanuoju (pipiru dedu daugiau, nes megstu astriau)likus 15minuciu iki pabaigos sudedu stiklaini konserv. svoguniukus(tokie maziukai visai), indeli pupeliu ir kokiu 3didelius saukstus ketciupo. dar galima astriu pipiriuku, bet jei kas astriai nemegsta tai gerai ir be ju.
Skanaus!
Atsakyti
Ir aš pasidalinsiu labai sveiku, maistingu ir greitai pagaminamu receptuku mirksiukas.gif Beje, jį pasiūlė žurnalistė.Mūsų šeima, draugai išbandėme ir visiems labai patiko.
1)Imame jautiena ir labai plonai supjaustom.Tuomet dar ploniau reikia ją išmušti.Lieka beveik permatoma lotuliukas.gif Išklojame skardą.
2)Supjaustome labai daug svogūno(mėnuliuko forma doh.gif )ir užklojame jautieną.Nebijokite svogūno, turi būti daug ir net toks ,,svogūno patalėlis"
3)Sutarkuojame fermentinio sūrio.dedame ant svogūno.
Kepame orkaitėje, kol gražiai pageltonuos sūris.Nereikia pilti jokių skysčių, kai kepa jo atsiranda labai daug.Buvo kurie bijojo svogūno, bet kai valgė labai gyrė.
Pabandykite ir jūs.Gal patiks?
Ir dar labai greitas.
Supjaustom, jautieną kepsniuko gabaliukais.Užverdame vandenį, įpilame prieskonių, česnakų ir šeip kokių žolelelių ir įmetame jautienos gabaliukus.Paverdame apie 30min(priklauso nuo gabaliukų dydžio).Valgykite su kuo tik norite.
Skanu ir sveika mirksiukas.gif
Atsakyti
jautienos minkstumas labai priklauso nuo to, kurios dalies tai mesa- kumpis, nugarine, ispjova ir t.t. bet as pastebejau, kad skani ir minksta mesyte (nugarine) gaunasi, jei ja pamarinuoti tiesiog aliejuje su prieskoniais, saldytuve, galima ir valanda, ir para, dar gerai veikia tos mesytes "pamasazavimas" marinate. paskui kepti naudojantis griliumi. padaza galima visoki susigalvoti... na bent jau man tokiais atvejais mesyte gaudavosi super thumbup.gif
aisku, jautienos ispjova, jei dar pamarinuota, isvis be zodziu buna skonis ir minkstumas, o kumpio minksto man dar neteko ragauti.
Atsakyti
buvo pamineta kazkokia ,,minkstinanti druska" - o ji taip ir vadinasi?Kas ja gamina?
Nes ilgai marinuoti neiseina- kazkaip nemoku diena i prieki mastyti, todel, grizus po darbo noreciau per koki pusvalandi, nu, max per valanda ir ismarinuoti...:)Ar realu?Gal patarsite......smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2004 02 20, 13:45)

Beje, kazkada vienas senas kulinarijos vilkas yra sakes, kad skanios jautienos pagaminimo 'vinis' yra ilgas (2-3 val) troskinimas ant silpnos ugnies.


žinokite gryna tiesa!!!!! aš turėjau jautienos kumpis, na matėsi, kad ne pirmos jaunystės, tai aš susipjausčiau mėsytę juostelėmis, pakepiau apie 2-3 min. ant stiprios ugnies, įpyliau vandens į keptuvę ir troškinau kažkur apie 2h ant silpnos ugnies, o tada kai vanduo išgaravo dadėjau bonduelle indoneziškų konservų (ten sojos ugliai, juodi grybai, paprika ir t.t.), sojos padažo ir dar porą min. patroškinau, na žinokite mėsytė laaaabai minkšta gavosi (nors prieš tai kai paragavau po pusvalandžio troškinimo ji buvo kaip guma doh.gif). Na tikrai gavosi thumbup.gif Pamėginkite ir jūs pasigamint ax.gif
P.S.: prieš pylant į mėsą iš konservų nupilt daugiau nei pusę skysčio ir palikt skystį tik ant dugno, na truputi
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2006 02 09, 20:04)
žinokite gryna tiesa!!!!!


Ne visos mėsos vienodos. Jautienos išpjova arba kitaip vadinama file menjon, užtenka pakepti 6-8 min. troškint nereikia, mėsytė būna minkšta ir sultinga. Turiu keptuvę tokią gruoblėtą, ant dugno užpilu druskos ir dedu supjaustytą mėsytę (jos visiškai nesudau) ji prilimpa prie dugno, o kai atšoka, apverčiu, tada apibarstau tą pusę jautienos prieskoniais, pakepu ir kepsnys gatavas. Nors paprastos keptuvės turbūt irgi tinka. Ankščiau ta išpjova kainuodavo kg-15 lt, o dabar pabrango iki 40 Lt. Turbūt daėjo kad tai gera mėsa
Atsakyti
QUOTE(sssaule @ 2006 02 09, 20:22)
Ne visos mėsos vienodos. Jautienos išpjova arba kitaip vadinama file menjon, užtenka pakepti 6-8 min. troškint nereikia, mėsytė būna minkšta ir sultinga. Turiu keptuvę tokią gruoblėtą, ant dugno užpilu druskos ir dedu supjaustytą mėsytę (jos visiškai nesudau) ji prilimpa prie dugno, o kai atšoka, apverčiu, tada apibarstau tą pusę jautienos prieskoniais, pakepu ir kepsnys gatavas. Nors paprastos keptuvės turbūt irgi tinka. Ankščiau ta išpjova kainuodavo kg-15 lt, o dabar pabrango iki 40 Lt. Turbūt daėjo kad tai gera mėsa


na šiaip aš kalbėjau apie kumpį, kuris dažniausiai būna kietas, o išpjova ir taip aišku, kad mėsa thumbup.gif
Atsakyti
Aš žinau tik vieną jautienos receptą ir esu jį daugybę kartų išbandžius.
Tinka praktiškai bet kuri jautiena - vis tiek troškint reikia.

Lygiom dalim reikia
- jautienos išmuštų gabaliukų nedidelių (maždaug 5x5 cm), paprieskuoniuotus apkepam ant keptuvės tik tručiuką
- skritinėliais pjaustytos morkos (išeina 2-3 nemažos morkos)
- smulkiai pjaustyto svogūno (išeina 2-3 normalios galvos)

Dedam į puodą sluoksniais - mėsytė, morkos, svogūnai ir t.t. Man į puodą išeina 2-3 sluoksniai. Supilam iš keptuvės į puodą išsiskyrusias jautienos sultis ir pilam vandens iki viršutinio sluoksnio. Troškinu įvairiai priklausomai nuo mėsos kietumo. Grubiai 1-1,5 val. Baigiant troškint dedu kelis šaukštus pomidorų padažo ir grietinės. Valgom su ryžiais arba bulvėm smile.gif
Atsakyti
Pas mus namie šiandien buvo skani jautiena pietums

Jautienos išpjova, išvirti (kokias 3 val., su svogūnais, prieskoniais)
Bešamelio padažas (100 g. svieste kepinam šaukštą miltų, pilam pieno stiklinę, išmaišom, druska, pipirai, tarkuotas muškato riešutas)
Tarkuoto fermentinio sūrio stiklinė
Žali konservuoti žirneliai

Virtą jautieną supjaustom 2 cm storio gabalais, išdėliojam juos kepimo formoje. Užbarstom nusunktus žirnelius, apipilam padažu, pabarstom sūriu. Užkepam orkaitėje 15 minučių.
skanaus smile.gif

P.S. Jautienos nuovirą panaudojame skaniai sriubytei wink.gif O nuotraukoje matote jau nebedaug belikę, nieko, toj dings viskas, čia dar spėjau pagaut, kad būtų vaizdelis.
Atsakyti