Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis

QUOTE(Nerytė @ 2008 06 09, 12:08)
clap.gif LAUUUKIUUU

Tik pas mane viskas labai paprasta, nieko labai “kruto”… blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2008 06 09, 21:49)
Tik pas mane viskas labai paprasta, nieko labai “kruto”… blush2.gif

taip ir reikia, kad butu skanu, greita, pigu ir patogu biggrin.gif
Atsakyti
O ,jau nauja tėmelė pas jus bigsmile.gif nebėr laiko daryt valgymams doh.gif tai nors pasigrožėsiu jūsų idėjomis 4u.gif
Atsakyti
mano vakariene biggrin.gif
pekino kopustas,avokadas,pomidoras,agurkas,virta mesyte,prieskoniai salotoms ir apipilam "Felix" prancuzisku padazu .

user posted image

labai tinka karsta vasaros diena,kai nesinori nieko karsto biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Spyglė* @ 2008 06 10, 18:49)
mano vakariene  biggrin.gif
pekino kopustas,avokadas,pomidoras,agurkas,virta mesyte,prieskoniai salotoms  ir apipilam "Felix" prancuzisku padazu .

user posted image

labai tinka karsta vasaros diena,kai nesinori nieko karsto  biggrin.gif  mirksiukas.gif

Atrodo skaniai 4u.gif niekad nevalgiau avokado blush2.gif kokį skonį jis priduoda ? ax.gif
Atsakyti
avokadas turi specifini skoni, jis riebus kaip sviestas (jei nusipirksi neprinokusi tai tikrai nepatiks)
Atsakyti
QUOTE(liutkate @ 2008 06 10, 19:00)
Atrodo skaniai  4u.gif  niekad nevalgiau avokado blush2.gif  kokį skonį jis priduoda ? ax.gif

jis labai svelnaus skonio,tik kaip minejo Neryte,reikia ,kad butu prinokes.Ieskok,kad butu kuo minkstesnis mirksiukas.gif Jei bus kietas,pora dienu panokink ant palanges ar saldytuve ,suminkstes mirksiukas.gif Man jo skonis patinka mirksiukas.gif
Atsakyti
Greitos salotikes ..su krabu mesyte..

Krabu lazdeles ar mesyte, shvieziai paraugtas agurkelis shiaudeliais, marinuotas kalafijoras, krapai ir cesnaku laishkai, juodieji pipirai, majonezas...

user posted image
Atsakyti
Truputis apie rauginima, per brukshneli marinavima smile.gif :

Mazyte mane mama mane mokino sode agurkus raugti su shulinio vandeniu, ten ir laikydavom keliasdeshimt skaniuju stiklainiu su raugtais agurkeliais (namuko rusy).. smile.gif
Tai kazkaip mintinai istrigo tie mokslai: litras vandens, didziulis shaukshtas rupios druskos su kaupu, cesnakai, serbentu, vyshniu, azuolo lapai ir dar shiek tiek prieskoniniu zoleliu pridedavau..Wow..budavo tikrai skanus..
Bet ash, nebuciau ash, man reikia, kad actu kvepetu.. smile.gif , tad shtai kaip raugiu ash: nuplautus agurkus sustatom i molini dubeni (galima ir ne molini smile.gif ) taip, kaip jie auga, zalesne virshunele i virshu..Pridedu krapu koteliu ir virshuneliu, daug cesnako skilteliu (deja neturiu nei vyshniu lapu, nei serbentu, tik azuolo;))..Kadangi tokiems skaniems dalykams esu nekantri, marinata uzverdu..( su shaltu- rugs leciau..)Taigi, puode uzverdu vandeni, uzvirus dedu druska (geriau rupi), mazdaug pora shaukstu litrui vandens, ivairiu pipiru (specialiai raugimui/marinavimui), pilu acto..(skonio reikalas, galima shakeli, galima zymiai daugiau), dedu cukraus ir ragauju ragauju...ragauju.. biggrin.gif Kiekvienas marinatas gaunasi kiek kitaip, bet tikrai visada pavyksta puikiai..(turi buti gan suru, nebijokim, darzoves sugers..) Jei norit, kad kuo greiciau uzrugtu, agurku virshuneles mazumele nupjaunam..
Taigi, tuo karshtu marinatu uzpilam agurkelius ir leidziam jiems pastoveti..diena, dvi, tris- cia jau kas, kokio stiprumo megsta..Kai jauciat, kad jums skanu, "pashaunat" i shaldytuva..
LYGIAI TAIP PAT raugiu/marinuoju ir shparagines pupeles, morkas ar kalafijorus.., tik morkas ar ziedini kopusta supjaustot smulkiau ir galit padaryti ciut ashtresni marinata..
Vat su pipirais (paprikom) tai kiek kitaip...Ash jas marinuoju zymiai ashtriau mirksiukas.gif ..(recepta pasufleravo viena forumiete smile.gif..Pipirus ishvalom, supjaustom i 4-6 dalis, sudedam i inda ar stiklaini..Marinatas: sakyciau apie 60-70% acto (bandziau su didesniu procentu, man buvo per ashtru..), ir 40% vandens..Druska, cukrus (cukraus reikes nemazai), pipiriukai ir ragaujam..ragaujam:)..Kai nuspresit, kad skanu, uzpilam pipirus..Pora dieneliu ir...NIAM..( gaila neturiu foto..)

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2008 06 11, 08:02)
Truputis apie rauginima, per brukshneli marinavima smile.gif :


user posted image

[

Nu jau agurkų noriu paraugtų....... rolleyes.gif

Aš tai irgi raugiu 1 šaukštas druskos - 1 litrui,žolių,pipiriukų ir dar dedu mažą šaukštelį cukraus,tada greičiau "užsiraugia" smile.gif
Atsakyti
krabu misrainyte thumbup.gif senai jau bedariau su krabais,reiks kada vel pasidaryti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(liutkate @ 2008 06 10, 19:00)
Atrodo skaniai  4u.gif  niekad nevalgiau avokado blush2.gif  kokį skonį jis priduoda ? ax.gif

Dar galiu pridurti avokadą įsuk į laikraštį ir palaikyk dieną ar dvi ir tuomet naudok. thumbup.gif

Aš salotas gaminau šiandien. bigsmile.gif
user posted image

Susmulkinu brokolius, žiedinius kopūstus, supjaustau porą, kopūstą.papriką
salotų lapais kraštelius lėkštės papuošiu
dedu gerą šaukštą cukraus, ant galo šaukštelio druskos. rūgščios druskos aliejaus ir viską lengvai su ranka sumaišau.
Tinka prie mėsos žuvies dešrelių...........Skanaus. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boružėlė: 11 birželio 2008 - 14:20