Ko cia pykti,gi is to ir mokomes buti kulinaremis
Bet ka pastebejau,tai kad skirtinguose krastuose maistas vis kitaip ruosiamas. Atrodo kas ta Lietuvele,bet va skirtumu tai nemazai..
Nu ir pabaigai desertas.
Šaltas kavos gėrymas.
Pasidaryti mažą puodelį kavos (su tirpia kava daryti) atvėsinti, pilti pieno, dėti ledų vanil., plombyr., kokius tik mėgstat viską išplakti supilti į taures, kurių kraštai būna papuošti desertiniu šokoladu. Ant viršaus prišvirkšti grietinėlės, pabarstyti kakava, įmeti šiaudelį ir skanaus.
Mum labai patiko tikiuosi patiks ir jums.
Papildyta:
matai kodėl parašiau, nes pastebėjau to kugelio viršutinis sluoksnis kietokas, nu gal ne toks purus. Gal tik pasirodė.
Šaltas kavos gėrymas.
Pasidaryti mažą puodelį kavos (su tirpia kava daryti) atvėsinti, pilti pieno, dėti ledų vanil., plombyr., kokius tik mėgstat viską išplakti supilti į taures, kurių kraštai būna papuošti desertiniu šokoladu. Ant viršaus prišvirkšti grietinėlės, pabarstyti kakava, įmeti šiaudelį ir skanaus.
Mum labai patiko tikiuosi patiks ir jums.
Papildyta:
QUOTE(aguonele @ 2008 07 09, 22:27)
Ko cia pykti,gi is to ir mokomes buti kulinaremis
Bet ka pastebejau,tai kad skirtinguose krastuose maistas vis kitaip ruosiamas. Atrodo kas ta Lietuvele,bet va skirtumu tai nemazai..
Bet ka pastebejau,tai kad skirtinguose krastuose maistas vis kitaip ruosiamas. Atrodo kas ta Lietuvele,bet va skirtumu tai nemazai..
matai kodėl parašiau, nes pastebėjau to kugelio viršutinis sluoksnis kietokas, nu gal ne toks purus. Gal tik pasirodė.
Labas rytelis,
tikrai snd kepsime kugeli
o vakar uzleke draugu vakare, tai pasinaudojau kazkurios mamytes receptu...lavaso uzkandziai.
Dejau ka turejau...pagrinda istepiau pajonezu ir garstyciomis, susmulkinau pievagrybiu, paprikos, pomidoro, slapenkes...uzdejau ant virsaus tarkuoto surio ir suvyniojau...po to supjausciau riekutemis....Skanaus
http://public.fotki....picture020.html
tikrai snd kepsime kugeli
o vakar uzleke draugu vakare, tai pasinaudojau kazkurios mamytes receptu...lavaso uzkandziai.
Dejau ka turejau...pagrinda istepiau pajonezu ir garstyciomis, susmulkinau pievagrybiu, paprikos, pomidoro, slapenkes...uzdejau ant virsaus tarkuoto surio ir suvyniojau...po to supjausciau riekutemis....Skanaus
http://public.fotki....picture020.html
O as isbandziau nauja recepta " sausai rauginti agurkai"
Paimti 1 kg agurku nuplauti ir atpjauti galiukus, ideti i celofanini maiseli, iberti 1 valg sauksta druskos (be kaupo), pora supjaustytu skilteliu cesnako, krapu, uzristi ir padeti i silta vieta (ant sauleta palange) Po treju valandu galima valgyti, laikyti saldytuve tame paciam maiselyje
Paimti 1 kg agurku nuplauti ir atpjauti galiukus, ideti i celofanini maiseli, iberti 1 valg sauksta druskos (be kaupo), pora supjaustytu skilteliu cesnako, krapu, uzristi ir padeti i silta vieta (ant sauleta palange) Po treju valandu galima valgyti, laikyti saldytuve tame paciam maiselyje
QUOTE(aguonele @ 2008 07 09, 22:27)
Ko cia pykti,gi is to ir mokomes buti kulinaremis
Bet ka pastebejau,tai kad skirtinguose krastuose maistas vis kitaip ruosiamas. Atrodo kas ta Lietuvele,bet va skirtumu tai nemazai..
Bet ka pastebejau,tai kad skirtinguose krastuose maistas vis kitaip ruosiamas. Atrodo kas ta Lietuvele,bet va skirtumu tai nemazai..
Nebūtinai pagal regionus.. Aš irgi iš Šiaulių kilus, tai visai mes ten taip nedarom kaip Boružėlė... Aš darau kaip tu, arba su grietine tarkius maišau ir kiaušo dedu
QUOTE(Ingule20 @ 2008 07 10, 10:20)
Nebūtinai pagal regionus.. Aš irgi iš Šiaulių kilus, tai visai mes ten taip nedarom kaip Boružėlė... Aš darau kaip tu, arba su grietine tarkius maišau ir kiaušo dedu
mes pilam kefyro ir dedam spirgu i tesla...ir kiauso...o snd pabandysiu su pienu... tik ar nesuvirs tas pienas?
kugeli mes darom su uzvirintu pienu ir spirgais bei svogunu o del kiauso -nebezinau turbut kartais su, kartais be
citrininiai blynai - jau taip man patiko kai nemegstu saldziai, tai ir tokie storoki, purus, citrina duoda toooooki skoni nerealu
pradzioj sutryniau serbentus (geltoni, raudoni, juodi):
bet gal biski jau rugstoka gavos, kai ir blynai tokie, tai sutryniau braskiu:
citrininiai blynai - jau taip man patiko kai nemegstu saldziai, tai ir tokie storoki, purus, citrina duoda toooooki skoni nerealu
pradzioj sutryniau serbentus (geltoni, raudoni, juodi):
bet gal biski jau rugstoka gavos, kai ir blynai tokie, tai sutryniau braskiu:
bonda einu mielių kildint, kepsiu blynus ir aš... am niam niam niam
Briliantas, o kaip jis gali suvirti? Taigi išmaišai tarkiuose (tik aišku, nepamiršk, kad pieną reikia užvirti-kad nuplikytum tarkius)..
Briliantas, o kaip jis gali suvirti? Taigi išmaišai tarkiuose (tik aišku, nepamiršk, kad pieną reikia užvirti-kad nuplikytum tarkius)..
QUOTE(Ingule20 @ 2008 07 10, 09:40)
sitie bemieliai bet niam niam niam
Gerai, kad jau pusryčiavau, nes kitaip
O čia mūsų pusryčiai šiandieniniai batono riekelės pavoliotos plaktame kiaušinyje su prieskoniais ir pakeptos keptuvėje
Skanaus
O čia mūsų pusryčiai šiandieniniai batono riekelės pavoliotos plaktame kiaušinyje su prieskoniais ir pakeptos keptuvėje
Skanaus
QUOTE(bonda @ 2008 07 10, 09:43)
sitie bemieliai bet niam niam niam
žinau, aš mielinių noriu
QUOTE(dlambliukas @ 2008 07 10, 09:56)
Gerai, kad jau pusryčiavau, nes kitaip
O čia mūsų pusryčiai šiandieniniai batono riekelės pavoliotos plaktame kiaušinyje su prieskoniais ir pakeptos keptuvėje
Skanaus
O čia mūsų pusryčiai šiandieniniai batono riekelės pavoliotos plaktame kiaušinyje su prieskoniais ir pakeptos keptuvėje
Skanaus
Kaip seniai tokius buterbrodikus valgiau mama kepdavo anksčiau, o dabar jau pamiršus