Įkraunama...
Įkraunama...

Jūriuko "krapštymas" lauk

Prasidejo viskas nuo to, kad nesulaukiau mmm, todel balandzio 2d pasidariau nestumo testuka, o ten I I biggrin.gif . Zinoma, laimes ir man, ir busimam teveliui pilnos kelnes thumbup.gif . Taciau balandzio 19d vakare pradejo teplioti krauju. Pasiskambinau gyd, ta pasake, kad nieko – pagulek ir praeis. Na ka, gulim iki ryto, isleidziam MB i darbeli, o tada prasideda nezmoniski skausmai ir kraujo fontanai. Lekiu i poliklinika pas gyd( poliklinika kitoj gatves pusej), akyse net zalia is skausmo … Ten pralaukiu valanda eileje, nes niekam neidomu, kad cia nescioji kraujuoja. Pagaliau uzeinu i kabineta : ten vel tas pats pasiulymas paguleti!!! Na griztu namo, ir kvieciuosi MB, o jis nuveza i Klp apsk. ligonine. Priimamajam labai sustra bobyte per apziura apstaugia, ko taip ilgai laukiau ir niekur nevaziavau ( bet kad tokie buvo mano gines nurodymai ). Nestumas 12sav, liepia ruostis isvalymu… Toliau seka tik tustuma, asaros ir maldavimai dar vieno vaikucio…
Geguze jau nebereikia jokiu testu, nes nestuma jauciu visu kunu, net nelaukdama mmm . Birzelio 13d echoskopija patvirtina nestuma – 7sav ir 3d ax.gif . Vel prasidejo ilgas laukimas. 4nestumo men mus paliko vaikelio tetis. Na ka, grizau is Klaipedos i Kauna pas tevus, viena laukti savo berniuko. Sausio 13d 12val vel pasirode kraujas ( 38sav ). Vaziuojame i KMUK. Konstatuoja, kad isejo gleiviu kamstis ir nubego soniniai vandenys. I gimdykla nesiuncia, nes nera vietu. 21val galu gale isitaisau jaukioje gimdykloje su nuostabia akusere. Ten praleidziu visa nakti, bet neatsiradus veiklai dar pora dienu paguliu skyriuje ir keliauju namo laukti “ tikrojo “ gimdymo . Terminas sausio 26d., o mano pilvinukui nulis emociju, kad jau ir laikas gimti butu doh.gif Gyd liepia ateiti vasario 4d, jei iki to laiko nepagimdysiu, tuomet israsys siuntima gimdymui. Gauname siuntima, ir kita diena vel keliaujam i KMUK. Paguldo vasario 5d ir pasako, kad ryt jau gimdysim clap.gif Gyd apziuri, ir isdidziai pranesa, kad neissigasciau, nes tuoj truputi “ pakrapstys” mano leliu. Skaudejo, bet istverti imanoma. Pakrapstymas buvo geras, taciau mano maziukui ir pas mama gerai, tdl kaklelis ne is vietos g.gif Antra ir trecia diena tas pats unsure.gif Eiliniai krapstymai, ir jokios naudos is to, isskyrus skausma verysad.gif Vasario 8d ( 13d po termino ), gine nusprendzia skatinti, nes mato, kad nieko cia gero su manim nebus drinks_cheers.gif Pirma teblete ikisa 8val ryto. Iki 10val nieko. 11val antra vaistu doze . Vel nieko. 12.40 galu gale prasideda saremiai.. 13val jau guliu gimdykloje. 13.30 trecia doze skatinanciu saremius ir kaklelio minkstejima. Toliau gyd pasako, kad iki 18val reikes laukti. 16val apziura – valio, kaklelis be proto kietas, taciau atsidarymas 1,5cm. Saremiai kas 5min. Laikas eina labai letai, kadangi gimdykloje esu vienui viena. Pagaliau 18val. Kaklelis ne is vietos, todel atidarineja pirstais ( ne jokiam priesui nelinkeciau tokio skausmo) ir pajungia laseline su kitais skatinanciais. Saremiai padazneja iki 2min. 19val vel kaklelio atidarinejimas pirstais. Pazanga – jau 3cm, bet vis dar kietas… Skausmas nerealus jau kelias valandas, bet vis dar tikiuosi gimdyti naturaliai, be epiduro. 20val kenteti darosi nebeimanoma, tdl akusere suleidzia kazkokiu vaistuku, nuo kuriu tik pusvalandziui apsvaigsta galva. 20.30 saremiai jau kas minute. Vel apziura, kaklelis vis dar 3cm. I slapimo pulse iveda kateteri, kad nuleistu slapima, bet ka as ten mysiu, jei visa para ne laso burnoj neturejau…Palieka viena. 22val nuleidzia vandenys, kuriu nubega tik puse stiklines . Jau maldauju epiduro, nes kenteti neimanoma. 23val galu gale ateina anesteziologas, pasodina, ir kai per saremi ivedinejo kateteri, tuo metu as jau sedziu siltoj baloj blush2.gif Pagaliau nubego vandenys bigsmile.gif Mazdaug po 5 saremiu sumazejo skausmas. Pilva taip pat skausmingai raize, bet kenteti buvo imanoma. 00.15val atejo dvi budejusios gyd ir pranese, kad susilazino is mano gimdymo – pagimdysiu iki 4val ryto ar ne lotuliukas.gif 1val vel apziura – jau 5cm. Jauciu, kad epiduras mazai ir bepadeda, tdl tik uzsimerkiu, ir visa demesi sutelkiu i kvepavima – tikrai padeda. Saremiai kas puse minutes. 03.30val vel apziura, ir akusere pranesa, kad pilnas atsidarymas!!! clap.gif O man is skausmo jau kosmosas… Pajungia deguoni, po truputi atsigaunu. Jauciu, kaip maziukas nusileidineja gimdymo takais. 03.40 pranesa, kad ruosiames gimdymui. 04.15val pradejau stumima kas antra saremi. Sunkiai sekesi, kadangi maziuko galva ne is mazuju pasitaike doh.gif Stumiu, o maziukas ne is vietos, tuomet gyd uzgriuvo mane tarp pilvo ir plauciu ( maniau, kad uzdusiu, bet juk viska kudikio labaui ) ir taip 5kartus is eiles!!! Uzgime galvute. Staiga akusere susizvalge su gine ir pranese, kad neisigasciau, bet mano maziukui abipusis lupytes nesuaugimas ( zuikio lupa ), dar vienas stumis ir vasario 9d 04.32 mano mazasis gime 4u.gif ( kazkuri gine prakiso lazybas lotuliukas.gif ) Taip lengva pasidare... Uzdejo mano kudiki ant krutines, o jis pakele galvyte, ir taip graziai suverke , kad galvojau sirdis is laimes issoks wub.gif Pasidziaugem vienas kitu neilgai, kadangi prasidejo stiprus kraujavimas. Mazyli paeme is manes ir isveze i naujagimiu skyriu, o man skubiai sukviete visa personala,. Diagnoze – nuo gimdos atplyso kaklelis. Na ka, prisiuvo man ji, sutvarke kitus plysimus ir paliko ilsetis. 6val ryto perkele i skyriu. Klausiu kur mano maziukas, o man palatos akusere atsako – lauk vizitacijos, tada atves, o jei neatves, tai eisim ieskot!!! Nelaukiau as vizitacijos, 8val isejau savo mazylio ieskoti. Juokingai atrode tas mano ejimas per du skyrius, kadangi 100 kartu vos nenualpau, bet mintyse buvo tik mazylis. Radau ji, kai pamaciau, pradejo riedeti asaros, bet supratau, kad asaros cia nepades, ir mano suneliui reikia stiprios mamos. Prasedejau ten iki 11val, iki vizitacijos, tuomet atgavau savo brangenybe. Isleido 4a para. Gime 3340kg 52cm, APGAR 9/10

Dabar mums 6men, kurie prabego labai greitai smile.gif Laukiam lupytes operacijos, o kad nebutu taip sunku, raminuosi tuo, jog bus sustras biciukas – su plastine operacija biggrin.gif

Dekui uz demesi ir kantrybe skaitant 4u.gif

Sekmes visoms, dar gimdysiancioms ( nebijokit, ne visada tokie baisus gimdymai pasitaiko)
Atsakyti
Kantrybes, stiprybes ir... meiles 4u.gif
Atsakyti
Dekui 4u.gif
Atsakyti
Sekmes ir stiprybes jums abiems 4u.gif
Graziu lupyciu po operacijos, viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif ax.gif
Atsakyti
sekmės jums 4u.gif ir, kad mažiukui gražias lupytes padarytu 4u.gif
Atsakyti
Dekui 4u.gif O Jums sekmingu vedybu biggrin.gif
Atsakyti
Dideles laimes Jums ir daug sveikateles. Nuosirdziai tikiu, kad viskas bus gerai. doh.gif
Atsakyti
Sėkmingos operacijos ir daug daug džiaugsmo 4u.gif
Atsakyti
smile.gif sveikinam ir linkim sekmingos operacijos. linkim sugyti graziai po operacijos. viskas bus gerai. vandeniai stiprus (as gimiau vasario 9) 4u.gif
Atsakyti
Sekmes mamytei ir sunuciui 4u.gif Laikysim spygeles, kad viskas sekmingai thumbup.gif Na bet gimdymo nupasakojimas kraupus schmoll.gif
Atsakyti
bukit stiprus abu 4u.gif graziu, graziu lupyciu jusu maziukui 4u.gif
Atsakyti