Įkraunama...
Įkraunama...

Šviesa

Bemiegė naktis, paruošiamieji...
Žoliniu savaitgalis, vaikštinėjam po etnografinį kaimą, reikia praskaidrinti nuotaiką. Su ašaromis žvelgiu į kūdikių lopšelius, laukiu, jaučiu, kad jau greit.
Vyras su sūnum daržinėj apžiūrinėja senovines mašinas, aš stoviu jurginų lauke, raminantis grožis, vaiskus dangus ir ratu sukantis gandras , žinau, jis pas mane smile.gif . Jaučiu sąrėmius, neišsiduodu, dar netikras pavojaus ženklas. Vyras pasiūlo papietaut garsiajame Velnių malūne, bet „ velniai ne man“. Bijau, kad belaukiant čenako vandenys nenutekėtų. Tikriausiai atrodau keistai, bet draugija supranta , kad kažkas ne taip ir važiuojame namo, pas mama. Naktis, aš vėl sąrėmauju, pažiūrėjęs filmą grįžta į lova vyras. Pirmą valandą nakties išsliūkinu į tualetą, bėga vandenys, o Dieve, gandras buvo tikras ženklas, aš laiminga. Nuotaika pakili, išvažiuojame į ligoninę, tik mama ašaroja. Viskas bus gerai...
Ligoninėje su manimi sveikinasi kaip su senu draugu drinks_cheers.gif ,prieš tris metus aš pažadėjau grįžti. Apžiūra, 1 centimetras, sąrėmiai reguliarūs. Budintis gydytojas suleidžia kažko stebuklingo, kad pailsėčiau ir nors kiek numigčiau. Dar daug laiko, tad gydytojai su kuria tariausi , neskambinsiu. Su vyru įsikuriame karališkuose apartamentuose, atsigulam pailsėt. Prabundu, skausmo nebėra, brėkšta. Lekiu į postą, apžiūra, 1 centimetras. Lašelinė, skatinamieji, skausmas. Šokinėju ant kamuolio, galvoje tiksi minutės, akyse skausmo lašeliai. Vidurdienis, apžiūra, 1, 5 centimetras verysad.gif . Girdžiu, gydytojai tariasi. Ji nepagimdys, o gal pabandom didinti doze. Lašeliai kapsi greičiau, aš pametu mintis, epidūro man negalima. Nebematau dienos šviesos. Vyras glosto galva, gydytojas apgailestauja, tikriausiai jau nebėra galimybės gimdyti pačiai. Popieriaus lapas, pasirašau, operacinė jau ruošiama. Ir kam tos kančios, juk galėjo viskas baigtis greičiau. Dar karta pamatuoja sąrėmius, akušere kužda, kad moterys, esant tokiems stipriems jau pagimdo unsure.gif . Prasiveria durys, pamatau savo gydytoja, ji laiko lapą, kuriame aš pasirašiau nuosprendį. Apžiūri- 6 centimetrai. Stebuklas, bet aš nebeturiu jėgų. Įkalba, juk liko tiek nedaug, vyras ją palaiko. Juk aš stipri, aš galiu. Atsigulu į masažinę vonią, sąrėmis, vyras spaudžia atpalaiduojančių dujų mygtuką, sąrėmis, sąrėmis... Nepakeliu skausmo, nebeatsakau į klausimus, realybė jau toli. Kažkas manęs prašo sugrįžti, bandau . Nuoga, tarsi neolito venera atsiduriu ant stalo, regiu išsigandusias vyro akis. Kvėpuok, lekuok, palauk, stumk. Negaliu, bandau dar karta. Dar kartą ir dar kartą. Riksmas, jaučiu ant krūtinės JĮ ar JĄ. Turėčiau verkti iš laimės, verkia kiti. Atgaunu protą, skausmas mane palieka, kaip tas nuskrendantis gandras. Dabar aš laiminga, glaudžiu prie krūtinės dukterį, jaučiu vyro bučinius wub.gif . Laikrodis rodo 21. 17 min.
Matau palaimingą dukters šypseną.
Dar keletas nesklandumų, kraujuoju, pilna narkozė valymas.
Praėjo beveik para, gandras snape mums atnešė mažylę. Mėgstu istorijas su laiminga, šviesia pabaiga, tad dukrą pavadinome Liucija. Te būna ji mums šviesa.
Atsakyti
Istorija, privertusi virpėti...... wub.gif
Atsakyti
Taip gražiai aprašytas sunkus gimdymas... wub.gif Primena manąjį, tik taip gražiai apie baisumus nemoku rašyti blush2.gif biggrin.gif
Beje, tomis dienomis ir mūsų giminaitė tuose pačiuose gimdymo namuose susilaukė dukrytės wub.gif
Atsakyti
labai graziai isdestytos mintysm ir be abejo-grazi istorija. Sveikinam su dukryte 4u.gif
Atsakyti
Labai grazu wub.gif Hormonai dar selsta galvoje, tad nuverkiau posmeli prisiminus savo gimdyma... Aukit didutes ir sveikutes radviliskietes mirksiukas.gif Mes jusu krastieciai tongue.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz grazius zodzius. Parasiau vienu ypu, nes hormonai selsta ax.gif
QUOTE(Čili @ 2008 08 24, 16:44)
Taip gražiai aprašytas sunkus gimdymas... wub.gif Primena manąjį, tik taip gražiai apie baisumus nemoku rašyti blush2.gif  biggrin.gif
Beje, tomis dienomis ir mūsų giminaitė tuose pačiuose gimdymo namuose susilaukė dukrytės wub.gif

Gali but, labai daug gimdyviu buvo, nebudinga provincijai. Kadangi gyvenau vienuteje, nieko nemaciau

QUOTE(Jullie @ 2008 08 24, 17:59)
Labai grazu  wub.gif  Hormonai dar selsta galvoje, tad nuverkiau posmeli prisiminus savo gimdyma... Aukit didutes ir sveikutes radviliskietes  mirksiukas.gif Mes jusu krastieciai  tongue.gif

As gimiau ten, bet gyvenu Vilniuje, smagu gimdyt ten, kur pats gimei, net seseles mane is kudikystes atsimena smile.gif
Atsakyti
Mh blush2.gif Labai graziu wub.gif Gerbiu visas mamytes 4u.gif
Atsakyti
cray.gif cray.gif cray.gif
Lai ši pasaka nesibaigia niekada 4u.gif
Atsakyti
labai graži istorija 4u.gif
Atsakyti
Labai graziai parasyta... Aukite sveikos, grazios ir laimingos. Mamytei stiprybes ir kantrybes 4u.gif
Atsakyti
Nu labaaai jau graziai aprasyta wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Labai garzu wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti