QUOTE(rugegele23 @ 2008 09 18, 17:07)
Varškės pyragas su obuoliais (a la "Draugystė")

Nuotrauka prasta, bet išsikrovė fotoaparatas (kaip visada pačiu netinkamiausiu metu
), tai nebegalėjau nufotografuoti iš naujo.
O receptas čia:
http://patiekalai.bl...-obuoliais.html

Nuotrauka prasta, bet išsikrovė fotoaparatas (kaip visada pačiu netinkamiausiu metu
O receptas čia:
http://patiekalai.bl...-obuoliais.html
labai super atrodo pyragiukas
o aš dariau irgi obuolių pyragą, tik spėju šįkart obuoliukai nelabai tikę buvo, nes subliuškęs ir negražus pyragas atrodo

aš dar dėjau razinų, cinamono bei lašelį citrinų esencijos.
receptas iš čia: obuolinis keksas
o aš dariau irgi obuolių pyragą, tik spėju šįkart obuoliukai nelabai tikę buvo, nes subliuškęs ir negražus pyragas atrodo

aš dar dėjau razinų, cinamono bei lašelį citrinų esencijos.
receptas iš čia: obuolinis keksas

Jooooooo.... visos ismirusios
Tada as jums pasiulysiu issikepti " Totorisku " bandeliu
Va jos



Receptukas ( jeigu kas susidomejo
Teslai :
0,5 kg. miltu
du su pusia kiausinio
125 mlg. pieno
30 g . svieziu mieliu
ziupsnelis druskos
200 g. sviesto ( geriau 82%)
Idarui :
1 stikline aguonu ( ismirkusiu ir sumaltu su cukrumi )
Mieles su 2 sauksteliais cukraus ir trupuciu silto pieno pakildiname.
Kiausinius isplakame su siltu pienuku , supilame miltus ir pakilusias mieles , uzminkome tesla .
Uzminkita tesla intencyviai minkome , kol joje atsiras oro pusliu ( apie 20 min. ).
Tesla iskociojame ( kildinti nereikia ) 3 mm. storio.
Labai minkstu sviestu sutepame visa teslos blyna .
Pagal savo skoni ( as barstau nemazai ) visa lesla apibarstome cukrumi ir razinomis ( ju taip pat negailiu ) .
Imame uz krasto ir labai standziai vyniojame tesla i ritineli .
Supjaustome 3 cm. griezineliais ( pas mane isejo 18 bandeliu ).
Imame viena gabaleli , ir pirstais isstumeme teslos viduriuka , taip padarydami duobute , i kure idedame viena sauksteli aguonu misinio ( galite ir daugiau ) ir gerai suklijuojame bandeles apacia .
Dedame i skarda labai gerai istepta sviestu .
Kepame 200c. orkaiteje ( man iskepa per 35-30 min.).
Apibarstome cukraus pudra .
Mano patarimai : jeigu norite riebesniu , tesla aptepkite daugiau sviesto , jei matysite , kad kepant virsus labiau kepa , uzdenkite folija .
As kisau skarda per orkaites viduri . Labai skanios ka tik iskeptos .
Cia mano mociutes receptas , pas mus jos labai megiamos .
Pabandykite , gal ir jums patiks
Tiesa , dar noriu pasakyti , kad tesna minksta ir limpa prie stalo , tai minkidamos vis rankas ir stala patepkite aliejumi.
SEKMES !!!
Vaisinis zele

Lazdyno riesutu ledai
riesutai (malti)
grietinele
cukrus
kiausiniu tryniai
viska issukti ir uzsaldyti

Lazdyno riesutu ledai
riesutai (malti)
grietinele
cukrus
kiausiniu tryniai
viska issukti ir uzsaldyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 21, 15:49)
butinai isbandysiu,nes atrodo labai jau gundanciai
tik nelabai supratau kaip tas aguonas ideti,per apacia
QUOTE(jurgav.. @ 2008 09 20, 15:28)
labai super atrodo pyragiukas
o aš dariau irgi obuolių pyragą, tik spėju šįkart obuoliukai nelabai tikę buvo, nes subliuškęs ir negražus pyragas atrodo
aš dar dėjau razinų, cinamono bei lašelį citrinų esencijos.
receptas iš čia: obuolinis keksas
o aš dariau irgi obuolių pyragą, tik spėju šįkart obuoliukai nelabai tikę buvo, nes subliuškęs ir negražus pyragas atrodo
aš dar dėjau razinų, cinamono bei lašelį citrinų esencijos.
receptas iš čia: obuolinis keksas
Nesinervuok,pilvui grozio nereikia,svarbu skanus
Papildyta:
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 21, 15:49)
Jooooooo.... visos ismirusios
Tada as jums pasiulysiu issikepti " Totorisku " bandeliu
Va jos
Receptukas ( jeigu kas susidomejo
Teslai :
0,5 kg. miltu
du su pusia kiausinio
125 mlg. pieno
30 g . svieziu mieliu
ziupsnelis druskos
200 g. sviesto ( geriau 82%)
Idarui :
1 stikline aguonu ( ismirkusiu ir sumaltu su cukrumi )
Mieles su 2 sauksteliais cukraus ir trupuciu silto pieno pakildiname.
Kiausinius isplakame su siltu pienuku , supilame miltus ir pakilusias mieles , uzminkome tesla .
Uzminkita tesla intencyviai minkome , kol joje atsiras oro pusliu ( apie 20 min. ).
Tesla iskociojame ( kildinti nereikia ) 3 mm. storio.
Labai minkstu sviestu sutepame visa teslos blyna .
Pagal savo skoni ( as barstau nemazai ) visa lesla apibarstome cukrumi ir razinomis ( ju taip pat negailiu ) .
Imame uz krasto ir labai standziai vyniojame tesla i ritineli .
Supjaustome 3 cm. griezineliais ( pas mane isejo 18 bandeliu ).
Imame viena gabaleli , ir pirstais isstumeme teslos viduriuka , taip padarydami duobute , i kure idedame viena sauksteli aguonu misinio ( galite ir daugiau ) ir gerai suklijuojame bandeles apacia .
Dedame i skarda labai gerai istepta sviestu .
Kepame 200c. orkaiteje ( man iskepa per 35-30 min.).
Apibarstome cukraus pudra .
Mano patarimai : jeigu norite riebesniu , tesla aptepkite daugiau sviesto , jei matysite , kad kepant virsus labiau kepa , uzdenkite folija .
As kisau skarda per orkaites viduri . Labai skanios ka tik iskeptos .
Cia mano mociutes receptas , pas mus jos labai megiamos .
Pabandykite , gal ir jums patiks
Tiesa , dar noriu pasakyti , kad tesna minksta ir limpa prie stalo , tai minkidamos vis rankas ir stala patepkite aliejumi.
SEKMES !!!
Na,ka cia bepridursi.
Varskes-persiku tortukas
sausainiai
sviestas
varske
grietine
persikai
uogiene
sausainius sumalti ir sumaisyti su lyditu sviestu,varke sumaisyti su tarkuotais persikais (burokine tarka) ir grietine;mase uzdeti ant sausainiu,atsaldyti ir papuosti persiku griezineliais ir uzpilti skiesta uogiene.
sausainiai
sviestas
varske
grietine
persikai
uogiene
sausainius sumalti ir sumaisyti su lyditu sviestu,varke sumaisyti su tarkuotais persikais (burokine tarka) ir grietine;mase uzdeti ant sausainiu,atsaldyti ir papuosti persiku griezineliais ir uzpilti skiesta uogiene.
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 21, 12:49)

Jooooooo.... visos ismirusios
Tada as jums pasiulysiu issikepti " Totorisku " bandeliu
Wow kokios skanuteles,sakyk,o tu su sausom mielem niekada nebandei ju kept,kazin ar gautusi tokios grazutes,nes kitokiu nelabai yra pas mus mieliu.
Aha pagaliau visos prabudo
Na su sausom nebandziau ( nelabai zinau santiki ) , bet tos mieles tikrai geros ,ir man atrodo , kad tikrai turetu iseiti .
Is tikruju tai kai minkai tesla i jas puse pieno porcijos pilasi islyditas sviestas , tada jos buna riebesnes ,panasiai kaip simtalapis , bet mano vyrui negalima riebiai , tai as darau tokias kaip parasiau .
Dabar tau aguonele : paimi viena gabaleli ( busima bandele ) ir su abiejais nyksciais ,per susukimo viduri spaudi teslai apacia krastus vis patampant , kad gautusi duobute , i ja isideda aguonos ir tada uztempi tesla ant aguonu padarydama bandeliai paduka . Na TIESIOD NEZINAU KAIP DAR AISKIAU PAAISKINTI
.
Kai darysit bandeles viskas bus aisku kaip du kart du
Patariu - nekepkite ju daug ( na pvz. is dvigubos normos ) , jos labai skanios ka tik iskeptos , o po to as jas laikau maiselyje , nes ju padukas pasidaro traskantis ( mano vyras sako " tu man tuos padukus gali visus atiduoti " , o man skaniau kol jis dregnas ).
Na su sausom nebandziau ( nelabai zinau santiki ) , bet tos mieles tikrai geros ,ir man atrodo , kad tikrai turetu iseiti .
Is tikruju tai kai minkai tesla i jas puse pieno porcijos pilasi islyditas sviestas , tada jos buna riebesnes ,panasiai kaip simtalapis , bet mano vyrui negalima riebiai , tai as darau tokias kaip parasiau .
Dabar tau aguonele : paimi viena gabaleli ( busima bandele ) ir su abiejais nyksciais ,per susukimo viduri spaudi teslai apacia krastus vis patampant , kad gautusi duobute , i ja isideda aguonos ir tada uztempi tesla ant aguonu padarydama bandeliai paduka . Na TIESIOD NEZINAU KAIP DAR AISKIAU PAAISKINTI
Kai darysit bandeles viskas bus aisku kaip du kart du
Patariu - nekepkite ju daug ( na pvz. is dvigubos normos ) , jos labai skanios ka tik iskeptos , o po to as jas laikau maiselyje , nes ju padukas pasidaro traskantis ( mano vyras sako " tu man tuos padukus gali visus atiduoti " , o man skaniau kol jis dregnas ).
Vau kiek cia skanumynu...
pas mane saldumynai jau baiginejasi, reiks vel kazka mastyt
Cia ne i tema, bet siandien pirkau kepimo popieriaus, tai jis toks tamsus tas popierius, o anksciau kai pirkau, tai toks baltas, na kremines spalvos buvo. Ar nesvarbu koks jis bebutu? Gal juokingas klausimas, bet noriu viska tiksliai zinot
Gal kas kokteiliuko?
Gal kas kokteiliuko?







