Įkraunama...
Įkraunama...

----Saldūs receptai su nuotraukomis---

QUOTE(wijokle @ 2008 10 03, 10:43)
Ir aš kepiau šitą pyragą, skanus labai. Ir aš atpjoviau dar šiltą, neišlaukusi  tongue.gif , tai įdaras irgi išbėgo. Bet rytojaus dieną, kai jau buvo atvėsęs, puikiai pjaustėsi ir niekas nebėgo  mirksiukas.gif Šaldytuve nelaikiau, tiesiog jam reikia leisti atvėsti.  4u.gif

aš irgi per naktį palikau šaldytuve,tai dabar jau thumbup.gif valgo šeimynėlė pasigardžiuodama essen.gif beje,ačiū už idėją 4u.gif
Atsakyti
Kepiau šiandien pyragėlius smile.gif
user posted image
Receptuką radau viename bloge, jeigu neklystu Forelle smile.gif

Mithe samosa arba indiški pyragėliai su vaisiais
100 g ištirpinto sviesto;
300 g miltų;
¼ a.š. druskos;
150 ml šalto vandens;
6 vidutiniai obuoliai;
1 ½ a.š. malto cinamono;
½ a.š. malto kardamono;
½ a.š. malto džiovinto imbiero;
6 š. cukraus;
aliejaus kepimui.
Dideliame dubenyje į miltus pirštais įtrinti pusę kiekio ištirpinto sviesto, kad gautųsi mišinys, panašus į rupius miltus. Suberti druską. Po truputį pilkite šaltą vandenį. Užmaišyti tešlą. Jei per lipni, įberti truputį miltų. Minkyti keletą minučių kol taps vienalytė ir tvirta. Paskui suvolioti į rutulį, uždengti drėgnu audeklu ir pusvalandžiui atidėti.
Obuolius nulupt ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Likusiame kiekyje sviesto 5 minutes maišydami juos pakepti. Paskui suberti prieskonius ir cukrų. Sumažinti ugnį ir toliau maišant kepti, kol skystis nuvirs ir masė sutirštės. Sudėti į lėkštę, kad atvėstų.
Tešlą dar kartą paminkyti, padalyti į 10 dalių. Kiekvieną iškočioti kaip blyną, dėti viduryje įdaro, perlenkti pusiau, gerai užspausti kraštus ir užlankstyti.
Kepti fritiūrinėje arba keptuvėje kepti apie 10 min, kol gražiai pagels. Patiekti pabarstytus cukraus pudra.

user posted image
Atsakyti
As irgi ka tik issikepiau riestainiuku su cinamonu pagal RiMami receptuka bigsmile.gif Aciu uz skanu ir paprasta recepciuka thumbup.gif 4u.gif Tik nesupykit,kad foto nelabai kokibiska gavosi,kazko fotikas streikuoja doh.gif Ir riestainiai ne tokie grazus, kaip RiMami smile.gif
[attachmentid=160763]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo londonas: 03 spalio 2008 - 17:21
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 02, 19:33)
issikepiau pyraga - keksa
user posted image


Cipciuk, papasakok, kaip darei baltą glazūrą, o į ištirpintą šokoladą dar ko nors dėjai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 10 03, 17:32)

nu ir skaniai atrodo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Prasau :
Tirpindama sokolada ipilu truputi pieno , o balta -tai irgi sokolabas tik baltas .
Jo reikejo labai nedauk , puse plyteles juodo ir penki gabaleliai balto .Balta pyliau i tutele , nukirpau maaaaza skylyte ir paisiau .
Stai ir viskas , prasau naudokites mirksiukas.gif
Atsakyti
Vaivaiva,pyragiai atrodo fantastiskai thumbup.gif
Radau rusiska recepta "labai skanus tortas",toks buvo jo pavadinimas,ir zinoma,iskepiau.Tortas gavosi tikrai skanus,ypac skanus kremas.
Teslai:
130g sviesto,
1 stikline cukraus,
3 kiausiniai,
1a.s.sodos+actas,
1 stikline miltu,
3a.s. kakavos.

Kremui:
300g sviesto,
1,5 stiklines cukraus(as dejau cukraus pudra),
3v.s. manu kruopu,
2 stiklines pieno,
1,5-2 citrinos(dejau puse citrinos+puse apelsino thumbup.gif )

Tesla;
Sviesta istirpinti,sudeti cukru ir isplakti mikseriu.Tada po viena imusti kiausinius,sudeti nugesinta soda.Is leto supilti miltus.Tesla padalinti i dvi dalis.I viena dali sudeti kakva.Is teslos iskepti du biskvitus,viena ruda kita balta.dar siltus juos perpjauti,gausis keturi.(Kepti 180C 8-10min)

Kremas:
Is pradziu ivirti manu kose su pienu ir kruopomis.Atsaldyti.Sviesta istrinti su cukrimi iki purumo.I manu kose nutarkuoti citrinu zieveles ir isspausti sultis.Po biski deti sviesto mase ir plakti.Kremas turi buti purus.Padeti i saldytuva 20min.
Kremu pertepti visus lakstus.

man nepavyko perpjauti sviesaus biskvito,as ji sutrupinau,todel gavosi tik trys lakstai. doh.gif Bet skonio tai nepagadino.

Ir dar karamelizuoti riesutai pagal cincide,si karta dariau migdolus thumbup.gif
Atsakyti
Aguonele, daividija, ačiū ax.gif

daividija, o tavo tortuko vaizdas pavadinimą tikrai atitinka thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaivaiva: 03 spalio 2008 - 20:48
QUOTE(daividija @ 2008 10 03, 21:03)


O cia tai geras! bigsmile.gif . Kremas su manu kruopomis g.gif . Dar niekados neteko valgyti blink.gif .
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 03, 19:32)

Tirpindama sokolada ipilu truputi pieno ,


Ruosiuos kepti torciuka, norejau pasiteirauti dar truputuka del tos sokoladines glazuros.Ar visada butina tirpinti sokolada?, nepamenu tiksliai proporciju, kiek ko pilti, kad paciam pasigaminti ta sokoladine glazura, nes visam tortui apipilti siaip daug sokolado reiktu, tik zinau, kad 2 saukstai pieno, kazkiek kakavos ir sviesto.Sakau, gal zinote blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 10 03, 19:20)
Ruosiuos kepti torciuka, norejau pasiteirauti dar truputuka del tos sokoladines glazuros.Ar visada butina tirpinti sokolada?, nepamenu tiksliai proporciju, kiek ko pilti, kad paciam pasigaminti ta sokoladine glazura, nes visam tortui apipilti siaip daug sokolado reiktu, tik zinau, kad 2 saukstai pieno, kazkiek kakavos ir sviesto.Sakau, gal zinote blush2.gif  4u.gif

Turiu toki:
2v.s. kakavos,
3v.s. cukraus,
2v.s. grietines,
gabaliukas sviesto,
Viska kaitinti kol mase taps tamsios sokolado spalvos,tada ideti gabaliuka sviesto.
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2008 10 03, 22:45)
Turiu toki:
2v.s. kakavos,
3v.s. cukraus,
2v.s. grietines,
gabaliukas sviesto,
Viska kaitinti kol mase taps tamsios sokolado spalvos,tada ideti gabaliuka sviesto.


Grietine?O kokia ji turi buti?Rugsti, saldi grietinele, ar kaip? g.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti