QUOTE(Summer @ 2008 09 27, 13:45)
Sveikos,
Nusipirkom su dukra knygą "Obuolių pyragai". Yra toks receptas su Maskarponės sūriu, kur reikia pagrindui "1 pakelio torto miltelių (450g)".
Niekada apie tokį daiktą negirdėjau. Parduotuvėje žiūrėjau, bet nieko panašaus neradau. Gal kuri nors žinot, kur tokius rasti? Iš anksto dėkoju
Aš įtariu

kad čia bus miltai tortams ar biskvitui - čia gi ne mažytis 1 pokiukas, o 450 g visas pakas. Ar bandei pažiūrėti parduotuvėje kur būna miltai blyneliams, keksams ir pan., gal būna ir miltai tortams ar biskvitui (aš kažkaip tokių mišinių neperku tai dėmesio neatkreipiau ar jų būna).
Jeigu ką tai aš turiu pasižymėjusi skaitinėdama
Mišelės receptus tokį jos patarimą kaip iš paprastų miltų pasidaryti miltus tortams:
Miltai tortams 1 st. miltų tortams = ¾ st. paprastų miltų + 2 v. š. krakmolo (būtinai reikia persijoti).
Pas ją 1 st. miltų sveria - 140 g, tai susirask tokį puoduką ar stiklinę į kurį sutilps 140 g paprastų miltų, nukabink kad liktų 3/4 miltų įdėk 2 v. š. krakmolo ir bus tau tortų miltai. Tokiu būdu pasidaryk 450 g tokio miltų mišinio.
Tik būtinai atkreipk dėmesį į savo receptą ar ten parašyti atskiri produktai kaip kepimo milteliai ar soda. Jeigu yra - tada viskas tvarkoj, o jeigu nėra, tai tuomet nežinau

- tuomet gali būti kad ir kepimo milteliai turėtų įeiti į tą tortų miltų sudėtį
O gal aš čia visai nusišnekėjau, gal čia kažkas kito
P.S. aš ir turiu knygutę "Pyragai, pyragaičiai, tortai" (iš serijos "Mano Namai"), kur radau vienam recepte parašyta "1 pakelis (420 g) biskvito miltelių" - tai čia bus tas pats kas torto milteliai tik va nėra atskirai kepimo miltelių sudėtyje - tai tu pasiskaičiuok pagal miltų kiekį ir įberk papildomai (pvz., 1 pak. (30 g) dr. Oetker kepimo miltelių skirtas 1 kg miltų, tai tau reiks maždaug pusę to pakelio subert (apie 15 g).