Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(cipciukas @ 2008 11 04, 15:39)
Kaip suprasti " koretas "??????? g.gif



na tokios keistos konsistencijos, ziurekit imesiu foto, nu nejo man jo uztept lygiai nors tu ka, tiesa as ji dariau be sviesto kaip ant pakelio antram recepte parasyta
user posted image
Atsakyti
savaitgalio kepinys SONATINOS VARSKES KEKSAS SU SOKOLADO GABALELIAIS. tikrai skanus dalykelis tik jis skanesnis karstas todel visada pasisyldom mikrobangeje preis valgant. ax.gif
http://www.supermama...p;#entry6814977
cia is 2 normu iskeptas.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2008 11 03, 23:09)
Tiesa sakant as jas ir valgiau pirma karta



QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 03, 23:12)
Kad as irgi berods tu bulvyciu nevalgius  g.gif  lotuliukas.gif

Tai kaip jusu vaikyste praejo? Neuzsukdavot i mokyklos valgykla? lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 04, 15:29)
Tai kaip jusu vaikyste praejo? Neuzsukdavot i mokyklos valgykla? lotuliukas.gif  mirksiukas.gif



Musu vaikyste buvo sunki lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
buvo kalba apie bulvytes, tai ir aš nesu jų valgiusi g.gif
o čia šiandieninis mano kepinys - kalėdiniai meduoliai
receptas iš sm platybių ax.gif

500 g miltų
100 g margarino
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
kepimo milteliai
arbatinis šaukštelis prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)


Medų, cukrų ir margariną šildom kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišom. Valandai dedam tešlą į šaldytuvą. Tada kočiojam ant miltais pabarstytos lentos. Išpjaustom sausainiukus ir kepam 200C orkaitėje apie 10-15 min.


user posted image

p.s. nuotrauka pasididna ant jos paspaudus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raseliuke: 04 lapkričio 2008 - 16:14
Na neramuole , jis toks ir gaunasi , su sviestu pruputi lygesnis , bet man atrodo , kad cia per mazai pieno pilta ..... nors gal ir klystu g.gif
Papildyta:
Bet taip tai fainas tavo kupoliukas thumbup.gif man skaniai atrodo essen.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 04, 14:00)
Musu vaikyste buvo sunki  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif Aha,sunki...I valgykla net bulvyciu neuzvezdavo.
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 04, 18:43)
Na neramuole , jis toks ir gaunasi , su sviestu pruputi lygesnis , bet man atrodo , kad cia per mazai pieno pilta ..... nors gal ir klystu  g.gif
Papildyta:
Bet taip tai fainas tavo kupoliukas thumbup.gif man skaniai atrodo essen.gif



taip pieno pyliau truputi maziau nei parasyta ax.gif ryt pjausim ziuresim kas vidui bus rolleyes.gif

o jus tai prikepusios oho, taip skaniai viskas atrodo nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(neramuole @ 2008 11 04, 20:58)
o jus tai prikepusios oho, taip skaniai viskas atrodo  nestuke.gif

Oi, neramuole, gausi bart nuo Leros, kad tas smailiukas reiskia nestuke , o ne pilnas pilvas hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 04, 16:00)
Musu vaikyste buvo sunki  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif



QUOTE(daividija @ 2008 11 04, 20:26)
lotuliukas.gif Aha,sunki...I valgykla net bulvyciu neuzvezdavo.

Atlekit i svecius, specialiai jum padarysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
TRIUFELIAI

user posted image

Receptas iš SM.
170g tikrojo saldžios grietinėlės sviesto
6 valgomųjų šaukštų cukraus(as dejau cukraus pudra),
2 šaukštų vid.riebumo grietinėlės
6 valgomųjų šaukštų itin smulkaus malimo kvietinių miltų
3 v.š. kakavos miltelių
trijų-keturių šaukštelių kavos be nuosėdų
žiupsnelio vanilinio cukraus
trijų šaukštų brendžio,
šaukštelio romo esensijos,
džiūvesėlių.

Sviestą šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų, suminkštėjusį sviestą supjaustyti peiliu į mažus kubelius. Kubelius sukrėsti į dubenį, įdėti šešis šaukštus cukraus ir, issukti iki purumo. Supilti du šaukštus grietinėlės ir gerai vėl viską išsukti.

Miltus suberti į sausą, švarią keptuvę ir ant silpnos ugnies pakepinti, kol jie pradės kvepėti ir pasidarys gelsvi. Tada juos sumaišyti su kakavos milteliais, vaniliniu cukrumi, šokolado milteliais, kava. Išmaišyti „miltelinį“ mišinį. Sukrėsti jį į puraus sviesto masę, višką išmaišyti, o išmaišius supilti brendžio, romo esensijos ir dar pamaišyti. Visą šitą košę padėti į šaldytuvą kokiom 2-3 valandoms.

Išėmus iš šaldytuvo, formuoti rutuliukus, kuriuos gausiai apvolioti džiūvesėliuose. Pagamintus triufelius laikyti šaldytuve. Pateikti tiesiai iš šaldytuvo.

Išėmus iš šaldytuvo minkštėja, mano nuomone, labai greitai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guminuke: 05 lapkričio 2008 - 08:31
Guminuke,
Kazin o kaip su tais miltais g.gif ? Ju nesijaucia? Man kaz kaip labai itartinai atrodo ax.gif
Atsakyti