Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

QUOTE(kisule @ 2008 12 11, 16:42)
Kokius reikia avizinius dribsnius deti i AVIŽINIAI KVADRATĖLIAI SU DŽEMU siuos pyragelius 4u.gif  ax.gif  labai jau skaniai atrodo blush2.gif  tongue.gif


Sausainiai kepa ilgai , galima ir paprastus smile.gif
Atsakyti
TORTAS „AVIETINĖ ŠARLOTĖ“ (Raspberry Charlotte)
Originalus receptas

user posted image

Damų piršteliai:
2 kiaušiniai
1/3 st. cukraus
1/4 a. š. vanilės
1/2 st. miltų
2 v. š. cukraus pudros.

Biskvitas:

4 kiaušiniai
2/3 st. cukraus
1/2 a. š. vanilės
1/2 st. miltų
2 v. š. krakmolo.

Sirupas:
1/2 st. vandens
1/3 st. cukraus.

Musas:
700 g šviežių (arba šaldytų) aviečių
2 kiaušiniai
1/3 st. cukraus
4 v. š. krakmolo
350 ml pieno
2 st. grietinėlės
3 a. š. želatinos
1 a. š. vanilės.

Želė:
300 g aviečių
2 v. š. avietinio vyno arba likerio
2 a. š. želatinos
1 v. š. cukraus.

Damų piršteliai.
Iš nurodytų produktų pagaminti biskvitą be pašildymo. Tešlos konsistencija bus truputį tirštesnė, negu įprasto biskvito, bet taip ir turi būti, kadangi mums reikia, kad tešla laikytų formą ir neišplauktų kepant. Įkaitinti orkaitę iki 170º C, skardą iškloti pergamentiniu popieriumi. Užpildyti tešla konditerinį maišelį ir per apvalų antgalį išspausti mažus „pirštelius“, kurie lengvai liečiasi vienas prie kito. Apibarstyti cukraus pudra ir kepti 15–20 min. arba, kol atsiras auksinė plutelė. Iškeptas „pirštelių“ juostas iškarto išimti iš skardos ir dar karštas patalpinti į bet kokios apvalios formos vidų, kad jos taip atauštų, nes ataušusios ant lygaus paviršiaus, jos lūžinės dedant į formą.
Galima, žinoma, visa tai praleisti ir naudoti pirktinius „damų pirštelius“.

Biskvitas.
Tokiu pat būdu pagaminti biskvitą be pašildymo. Iškloti pergamentiniu popieriumi 20 cm (8″) apvalią formą ir iškepti joje biskvitą. Tai užtruks maždaug 30–40 min. Visiškai ataušinti.

Musas.
Išvirti plikytą kremą. Visiškai ataušinti. Išplakti mikseriu iki lygios/glotnios masės ir sudėti vanilę. Avietes sutrinti blenderiu ir pertrinti per sietelį (tam, kad pašalinti kuo daugiau kauliukų). Želatiną porai minučių užmerkti 1/4 st. vandens. Po to lengvai pašildyti, kol želatina visiškai ištirps. Supilti ištirpintą želatiną į aviečių piurė ir mikseriu sumaišyti su plikytu kremu. Išplakti grietinėlę ir per kelis kartus sumaišyti su visa mase.

Surinkimas.
Iškloti 23 cm (9″) išardomą formą plėvele (aš naudojau acetate). Sudrėkinti sirupu „damų pirštelius“ ir sudėti juos ratu į formą (jei naudoti pirktinius, tai išdėlioti juos kaip galima arčiau vienas kito). Supjaustyti į 3 lakštus ir sudrėkinti sirupu ataušusį biskvitą (nupjovus plutelę nuo viršaus ir šonų). Dėti pirmąjį lakštą ant formos dugno ir padengti muso sluoksniu, paskirstant jį kaip galima lygiau ant paviršiaus iš šonuose. Pakartoti su antru ir trečiu lakštais. Duoti sustingti šaldiklyje ne mažiau 1 val.
Avietes žėlei taip pat sutrinti į piurė ir sumaišyti su vynu.
Želatiną suberti į 1/4 st. vandens ir, pašildžius kol visiškai ištirps, supilti į aviečių piurė. Gerai išmaišyti ir užpilti ant atšaldyto torto paviršiaus. Dėti tortą į šaldytuvą, kol želė pilnai sustings. Nuimti formos žiedą ir patiekti!

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 12 gruodžio 2008 - 15:46
Štai jau ir Kalėdos ne už kalnų, o su jomis laikas dovanėles ruošti. Tęsdama tradiciją dovanoti valgomas dovanėles, be asorti sausainių, kuriuos aš gaminau praeitais metais, noriu pridėti dar keletą receptų. Vienas iš jų – klasikiniai prancūziški sviestiniai sausainiai su karameline glazūra. Jie turi lengvai sluoksniuotą struktūrą ir malonų karamelinį skonį.

SAUSAINIAI SU KARAMELINE GLAZŪRA (Sables with Caramel Glaze)

Originalus receptas

user posted image

Tešla:
1 1/4 st. miltų
1/2 st. cukraus pudros
žiupsnelis druskos
113 g šalto sviesto
2 tryniai
1/2 a. š. vanilės esencijos
1–2 v. š. šalto pieno.

Glazūra:

1/4 st. cukraus
1 v. š. vandens
1/2 a. š. citrinos sulčių
3 v. š. vandens
1 trynys.

Tešla.
Mikseryje arba kombaine („Pulso“ režimu) sumaišyti miltus su cukraus pudra ir druska. Sudėti kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir, toliau maišyti „Pulso“ režimu, kol pasidarys riebūs smulkūs trupiniai. Sudėti vanilės esenciją, trynius ir 1 v. š. šalto pieno, ir viską gerai išmaišyti. Jeigu tešla trupės ir palietus atrodys sausa, įpilti dar 1 v. š. pieno. Kai tik tešlą bus galima surinkti/suformuoti į rutulį, suvynioti ją į maistinę plėvelę ir atšaldyti šaldytuve nemažiau 1 val.

Karamelinė glazūra.

Nedideliame storu dugnu puode kaitinti cukrų su vandeniu ir citrinos sultimis. Įsitikinti, kad cukrus visiškai ištirpo iki tol, kol sirupas pradės užvirti. Sumažinti ugnį ir virti sirupą iki auksiniai-rudos spalvos. Kai tik sirupas pasieks reikiamą temperatūrą (spalvą), įmerkti puodo dugną su karštu sirupu į indą su šaltu vandeniu – to reikia tam, kad užkirsti kelią tolesniam temperatūros didėjimui ir sustabdyti visą sirupo virimo procesą. Šiame etape sirupas momentaliai sustings. Įpilti į jį 3 v. š. vandens ir grąžinti puodą atgal ant viryklės ant silpnos ugnies, nuolat maišyti. Kai tik sirupas vėl taps skystas, nukelti nuo ugnies, padėti į šalį ir leisti ataušti iki kambario temperatūros.

Kepimas.
Įkaitinti orkaitę iki 160º C (325 F).
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti atšaldytą tešlą iki 3–4 mm storio. Išpjauti formele norimos formos sausainius.
Šluotele lengvai išplakti trynį su 2 v. š. karamelinio sirupo. Teptuku užtepti ploną glazūros sluoksnį ant sausainių paviršiaus ir leisti jai apdžiūti. Užtepti dar vieną glazūros sluoksnį, šakute lengvai subadyti sausainius, ir kepti 8–10 min. arba kol kraštai pradės rusti.
Šie sausainiai dėl glazūros ilgai nestovi, todėl geriausia juos kepti tą pačią dieną, kada ir patieksite. Tešlą ir glazūrą galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki kepimo momento.

user posted image

Šaltinis: kuking.net

Atsakyti
Antrieji sausainiai – imbieriniai, aromatingi ir šventiniai. Jie gali pasirodyti ne visai paprastai pagaminami, bet gerai įgudus gaminama tik truputį ilgiau, negu bet kurie kiti. Aš pabandysiu pažodžiui išaaiškinti jų gamybos principą.

IMBIERINIAI SAUSAINIAI – RATUKAI (Gingerbread Wheels)
Originalus receptas

user posted image

Šviesi tešla:
113 g sviesto, kambario temperatūros
1/3 st. cukraus
1/2 a. š. vanilės esencijos
1 trynys
1 a. š. tarkuoto su tarka šviežio imbiero
3/4 – 1 st. miltų
žiupsnelis druskos.

Tamsi tešla:
113 g sviesto, kambario temperatūros
1/2 st. cukraus
1 kiaušinis
1/3 st. tamsios melasos (molasses) - amerikietiškai sirupas
3 a. š. tarkuoto su tarka šviežio imbiero
1 a. š. cinamono
2 v. š. kakavos miltelių
1/2 a. š. sodos
2 – 2 1/4 st. miltų
1/4 a. š. druskos.

Šviesi tešla.
Išplakti mikseriu sviestą su cukrumi iki šviesios purios masės. Įmaišyti trynį, vanilės esenciją ir imbierą. Miltus sumaišyti su druska ir, dedant nedidelėmis porcijomis, užminkyti nekietą tešlą. Galutinė tešlos konsistencija turi būti tokia, kad ją būtų galima kočioti, bet kad ji vos-vos dar per minkšta kočiojimui būtų. Neskubėkite dėti dar miltų. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir dėkite 1 val. į šaldytuvą.

Tamsi tešla.

Išplakti sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmaišyti kiaušinį, melasą ir imbierą. Atskirai sumaišyti miltus su cinamonu, kakava, soda ir druska.
Palaipsniui beriant miltus, užminkyti nekietą smėlinę tešlą. Suvynioti ją į maistinę plėvelę ir atšaldyti šaldytuve 1 val.

Surinkimas ir kepimas.

Padalinti atšladytas šviesią ir tamsią tešlas pusiau.
Iškočioti po vieną pusę kaip šviesią, taip ir tamsią tešlą į 40×5 cm dydžio ir 5–6 mm storio stačiakampį (tai patogiausia daryti naudojantis dviem medinėmis 5 mm storio lentelėmis, tarp kurių ir kočiojama tešla). Supjaustyti kiekvieną stačiakampį į plonus 5 mm pločio gabalėlius/brūselius. Patepant teptuku kiekvieno brūselio šonus baltymu, sujungti kartu dvi tešlas, kaitaliojant šviesią tešlą su tamsia, lengvai paspaudžiant ranka brūselius vieną prie kito. Lengvai pereiti/pakočioti kočėlu per naujoviško dryžuoto stačiakampio paviršių ir aptepti jį baltymu. Suvolioti likusią pusę šviesios tešlos į cilindrą beveik 40 cm ilgio ir 3 cm skersmens. Dėti cilindrą ant dryžuoto stačiakmpio vidurio ir, atsargiai, apvynioti cilindrą dryžuota tešla.
Iškočioti likusią tamsią tešlą į tokio pat ilgio (40 cm) ir truputį didesnio pločio (maždaug 12 cm) stačiakampį, ir aptepti jo paviršių baltymu. Dėti dryžuotą cilindrą ant tamsios tešlos vidurio ir apvynioti tamsią tešlą aplink cilindrą. Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 1 val.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C (350 F).
Aštriu peiliu supjaustyti atšaldytą tešlą 5 mm storio sausainiais, išdėlioti juos išklotoje pergamentiniu popieriumi skardoje, ir kepti 10–15 min. arba kol sausainių apačia pradės lengvai rusti.
Ataušę sausainiai gerai laikosi sandariai uždengtame inde.
Paruoštą tešlą prieš kepant galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų arba šaldiklyje iki 1 mėn.

*Šviežią imbiero šaknį šaldytuve galima laikyti iki 1 savaitės arba šaldiklyje maždaug iki 1 mėn. (beje, tiesiai iš šaldiklio ji netgi lengviau tarkuojasi su tarka).
*Visada geriau naudoti šviežią imbiero šaknį negu seną.
*Šviežio imbiero, aišku, geriausia nekeisti imbiero milteliais, bet jeigu visiškai nėra kitos išeities, tai maždaug proporcijos tokios: 3 dalys šviežio = 1 dalis milteliais. O „maždaug“ todėl, kad pas kiekvieną savo skonis – kažkas mėgsta kad imbiero būtų daugiau, o kažkas nelabai.
*Imbieras, kaip ir bet kurie prieskoniai, turi savo nepakartojamą skonį. Dideliais kiekiais jis pakankamai dominuojantis ir aštrus, bet sausainiuose aštrumo visai nesijaučia, o tik jo ypatinga napakartojama nata (pirma, jo ten palyginus nedaug, antra – termiškai apdorojant/kepant ryškus imbiero skonis truputį „sušvelnėja“).

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 14 gruodžio 2008 - 01:03
Šiandien noriu pasidalinti pakankamai klasikiniais receptais, bet išpildytais truputį kitaip. Vienas iš jų – tai visiems žinomas tortas „Sacher“. Tik iškepiau jį kaip keksą. Galiu tik pažymėti, kad skonis pakeitus formą, žinoma, niekaip nenukentėjo. Kad charakterizuoti skirtumus šio torto nuo bet kurio kito šokoladinio, pasakysiu, kad biskvitas tokiam variante yra kažkas per vidurį tarp sviestinio ir paprasto biskvito iš plaktų kiaušinių. Jis puresnis, bet tuo pačiu saikingai drėgnas, kas nemažiau svarbu, kadangi Sacher nenumato jokių sluoksnelių išskyrus džemą. Glazūra šiam tortui (arba mano variante keksui) gaminama taip pat ypatingu būdu – tai taip vadinamas šokoladinis fondant (chocolate fondant). Teisingai pagaminta, ji padengia tortą lygiu sluoksniu, apsaugančiu jį nuo išdžiūvimo. Jeigu gaminti tortą tradiciniu būdu, tai šis receptas paskaičiuotas 20 cm (8") formai.

KEKSAS „SACHER“ (Sacher Bundt Cake)
Originalus receptas

user posted image

Keksui:
100 g sviesto, kambario temperatūros
3/4 st. cukraus
5 kiaušiniai, kambario temperatūros
100 g karčiojo šokolado (ne mažiau 60% kakavos)
2 v. š. kakavos miltelių
3/4 st. miltų tortams
1/2 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1/4 st. abrikosų džemo.

Glazūrai:
1 st. cukraus
1/3 st. vandens
200 g karčiojo šokolado.

Keksas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C (350 F).
Patepti sviestu ir išbarstyti miltais gilią formą keksams su skyle viduryje.
Ištirpinti šokoladą ir padėti į šalį aušti iki kambario temperatūros.
Išplakti mikseriu iki baltumo sviestą su 1/4 st. cukraus. Atskirti baltymus nuo trynių. Toliau plakant vidutiniu greičiu, įmaišyti šokoladą. Sudėti po vieną trynius, gerai išplakant po kiekvieno.
Atskirai išplakti baltymus, palaipsniui suberiant likusį cukrų.
Persijoti miltus su kakavos milteliais, kepimo milteliais ir druska.
Atsargiai maišant lopetėle iš viršaus į apačią apvaliais judesiais, įmaišyti į pagrindinę masę pakaitomis 1/3 baltymų, po to 1/2 miltų, dar kartą 1/3 baltymų, likusius miltus ir likusius baltymus. Baltymai truputį sukris, bet jeigu ilgai nemaišyti, o tik iki tokio momento, kada visa masė taps vientisa, tai iškepęs keksas (arba biskvitas) bus labai purus.
Sudėti masę į paruoštą formą, išlyginti paviršių ir kepti 45–55 min., patikrinant mediniu pagaliuku.
Iškeptą keksą padėti ant grotelių ir leisti lengvai ataušti.
Visą dar karšto kekso paviršių gausiai aptepti abrikosų džemu (jeigu džemas per daug tirštas, tai jį reikia lengvai pašildyti).

Glazūra.
Tiems, kam šis variantas pasirodys sudėtingas, ją galima pakeisti šia glazūra.
Nedideliame storu dugnu puode kaitinti cukrų su vandeniu iki virimo. Įsitikinti, kad cukrus visiškai ištirpo. Suberti smulkiai susmulkintą (arba ištirpintą) šokoladą ir maišyti, kol masė/sirupas taps vientisas. Virti sirupą, kol pabandžius bus „storas siūlas“ (110° C; 230 F). Pasiekus šią temperatūrą, perkošti jį per sietelį (dėl to atvejo, jeigu vis tik susiformavo maži kristalai) ir truputį ataušinti, įmerkus keletui sekundžių puodo dugną į indą su šaltu vandeniu ir nuolat maišyti, kad nesusidarytų ant paviršiaus plutelė. Kai tik glazūra pradės lengvai tirštėti, aplieti ja padengtą džemu keksą (jeigu glazūra smarkiai tirštėja, ją visada galima lengvai pašildyti). Kadangi keksas padėtas ant grotelių, tai likusią glazūrą, kuri nutekės nuo kekso šonų, visada galima surinkti ir panaudoti dar kartą.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 14 gruodžio 2008 - 21:34
Egzistuoja daug šio žymaus torto versijų (kaip ir mūsų Napoleonų). Šis receptas buvo paimtas iš austrų autoriaus knygos, todėl norisi tikėti jo originalumu.

„SACHERTORTE“
Originalus receptas

Biskvitui:
125 g sviesto, kambario temperatūros
6 kiaušiniai
2/3 st. cukraus
120 g ištirpinto ir ataušinto šokolado
1 st. miltų.

Glazūrai:

1 st. cukraus
100 ml vandens
180 g ištirpinto šokolado
3/4 st. abrikosų džemo.

Įkaitinti orkaitę iki 180° C (350 F).
Sviestą ištrinti su 2 v. š. cukraus ir ištirpintu šokoladu (svarbu, kad viskas būtų vienodos temperatūros, nes kitaip susilietęs su šaltu sviestu, šokoladas gali pradėti stingti). Įmušti po vieną trynius. Atskirai išplakti baltymus su likusiu cukrumi iki minkštų putų ir atsargiai įmaišyti juos į šokoladinę masę. Miltus persijoti ir sumaišyti su tešla. Kepti apie 45 min., išklotoje pergamentiniu popieriumi 23 cm formoje, patikrinti mediniu pagaliuku. Ataušusį biskvitą perpjauname į 2 lakštus ir aptepame tarp jų, viršų ir šonus pašildytu ir perkoštu per sietelį abrikosų džemu. Džemas padeda išsaugoti biskvito drėgnumą ir padaro pagrindą, ant kurio bus pilama glazūra.
Glazūrai gaminamas taip vadinamas „chocolate fondant“. Tam reikia kaitinti iki virimo cukrų su vandeniu, supilti šokoladą, išmaišyti ir virti, kol šokoladinio sirupo temperatūra pasieks 110° C (230 F). Nukelti nuo ugnies, perkošti, lengvai ataušinti ir aplieti paruoštą biskvitą. Šis tortas keletą dienų puikiai laikosi be šaldytuvo (bet kas gi jam leis taip ilgai).

Šaltinis: good-cook.ru

P. S. Anksčiau Mišelė buvo davusi šį receptą, tik kitame forume. Deja, nuotraukų ten nebėra. Iš esmės ir keksas "Sacher" ir šis tortas yra tokie patys, tik čia proporcijos kiek didesnės ir pertepta per vidurį džemu. Reikia manyti, kad patobulinusi šį, pirminį, torto receptą, ji iškepė keksą "Sacher" - todėl gaminant reikėtų remtis kekso gamybos eiga. Kita vertus, ten viskas detaliau aprašyta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 14 gruodžio 2008 - 23:26
isbandziau moliugu keksiukus labai skanu. o cia mano sedevras tik be jokiu papuosimu ax.gif
user posted image
Atsakyti
4u.gif Na tiesiog negliu užversti puslapio nepadėkojus už tokį didelį ir skanų darbą thumbup.gif

Dideliausias dėkui , pasisėmiau krūvą idėjų Kalėdoms newyear.gif
Atsakyti
QUOTE(sarlote @ 2008 12 17, 15:52)
4u.gif Na tiesiog negliu užversti puslapio nepadėkojus už tokį didelį  ir skanų darbą thumbup.gif

Dideliausias dėkui , pasisėmiau krūvą idėjų Kalėdoms  newyear.gif


Sarlote, ačiū 4u.gif O kai įgyvendinsi idėjas, tai nepamiršk pasidalint įspūdžiais kaip sekėsi ir parodyt vaizdų, jei nufotkinsi. Juk autorės nepaklausi, tik viena iš kitos galim pasimokint.

inetum, gražučiai keksiukai thumbup.gif . Prisipažinsiu - šį receptą kartu ir dėl savęs verčiausi, kadangi namie guli 2 dideli moliūgai - receptą jau kuris laikas įkėliau, o mano moliūgai vis dar guli blush2.gif Bet jei sakai skanūs - reiks kept kurią dieną ax.gif O moliūgų tyrę kaip darei?
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 12 17, 18:14)
[
inetum, gražučiai keksiukai thumbup.gif . Prisipažinsiu - šį receptą kartu ir dėl savęs verčiausi, kadangi namie guli 2 dideli moliūgai - receptą jau kuris laikas įkėliau, o mano moliūgai vis dar guli blush2.gif Bet jei sakai skanūs - reiks kept kurią dieną ax.gif O moliūgų tyrę kaip darei?


kaip ir pasiule viena is mamyciu sutarkavau su kombainu smulkiai moliuga ir mikrobangeje pasildziau tik ilgiau kol gerai ikaito kokias 5-10 min nes kieki is kart dydeli dariau o daugiau su blenderiu sutryniau toks greiciausias varijantas pasirode . reiks kada pabandyti kepti ir tada sutrinti bet reikes laukti savaitgalio nes elktra pygesne tada ir palyginti gautas mases g.gif
Atsakyti
Praeita savaitgali dariau Vokiska sokoladini torta
Nelabai man jisai gavos toks kaip pas Misele.
Pirma, nesigavo biskvitas, mano biskvitas buvo toks tankus ir slapias. Tai galvoju gal per maza temp. nustaciau g.gif ir ilgiau kepe, na cia jau mano klaida.
Antra, man nepatiko jo skonis, kadangi as nesu megeja juodo juodo sokolado, o cia dar ir kavos dedasi. Tai gal kita karta tos kavos as ir nedeciau. Bet MB tai pirstus laize biggrin.gif Trecia, gerai kad paklausiau cipciuko ir dariau krema(bet kremas tikrai geras ir nelabai jau to sviesto jauciasi), tik as dariau is puse normos, ir dejau plonesius pertepimus, tik jau aptepimui nebeliko, tai toki greita sokolada pasidariau ir apipyliau, ir apibarsciau visa kokoso drozlem.
Tortas skanus, suvalgiau tik gabaleli, tai cia jau visiems metams i prieki lotuliukas.gif , kadangi as nesu megeja labai juodo sokolado ir nemegstu kavos.
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 11 12, 15:29)
Obuoliai, cinamonas ir karamelė – negaliu atsispirti šiam deriniui. Štai tokiu nesudėtingu keksu galima palepinti save ir savo artimuosius

KEKSAS SU OBUOLIAIS IR KARAMELINIU PADAŽU (Apple Cake with Caramel Drizzle)
Originalus receptas


Kepiau šį pyragą.
Tik kepiau apvalioj skardoj, pailgos neturiu doh.gif
Man gal kiek saldokas g.gif Nes trupiniai su cukrum, ant viršaus dar karamelė g.gif O šiaip skonis tai visai nieko, patiko, bet vaizdas tai toli gražu iki Mišelės, net spalva netokia doh.gif Ir mano orkaitė tragiška, tai apačia ir kraštai apsvilo biškiuka blush2.gif Ir man visada pragai su obuoliais sukrenta, kame reikalas?
user posted image
user posted image

Be modelio neišsisukau, labai norėjo parodyti cheese lotuliukas.gif doh.gif Vistik padėjo daryti, tešlą maišyti, tai nepykit baisiai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidullka: 20 gruodžio 2008 - 09:49