TORTAS OREO (Oreo Cake)
Originalus receptas

Šokoladinis biskvitas:
3 kiaušiniai
1/3 st. + 1 v. š. cukraus
2 v. š. kakavos
1/4 st. karšto vandens
1 v. š. kavos likerio Kahlua
1/3 st. miltų
2 v. š. krakmolo
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. drukos
2 v. š. ištirpinto sviesto.
Musas:
1 kiaušinis
2 v. š. cukraus
2 v. š. krakmolo
175 ml pieno
1 a. š. vanilės
1,5 st. grietinėlės
15 g želatinos
1/4 st. vandens
50 g sumaltų Oreo sausainių (arba kitų šokoladinių sausainių).
Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi 20 cm skersmens (8″) formą.
Baltymus išplakti iki standžių putų, palaipsniui suberiant 3 v. š. cukraus. Trynius išplakti su likusiu cukrumi. Karštame vandenyje ištirpinti kakavą (jeigu bus per daug tiršta, todėl kad kakava būna skirtinga įpilti dar truputį vandens). Supilti ištirpintą kakavą į išplaktus baltymus, supilti likerį, išmaišyti.
Miltus persijoti su krakmolu, kepimo milteliais ir druska. Suberti į šokoladinę-trynių masę, įdėti 1/3 išplaktų baltymų ir atsargiai išmaišyti. Taip pat atsargiai įmaišyti likusius baltymus. Keletą šaukštų tešlos įdėti į ištirpintą sviestą ir išmaišyti. Po to gautą masę supilti į pagrindinę tešlą ir išmaišyti apvaliais judesiais. Tešlą supilti į paruoštą formą ir kepti 2530 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą visiškai ataušinti.
Musas.
Išvirti plikytą kremą, visiškai ataušinti. Želatiną suberti į šaltą vandenį, leisti minutę pastovėti ir pašildyti mikrobangėje arba vandens vonelėje, kol pilnai ištirps. Išplakti ataušusį kremą, sudėti vanilę ir ištirpintą želatiną. Atskirai išplakti grietinėlę, atidėti keletą šaukštų papuošimui, o likusią sumaišyti su plikytu kremu. Suberti pusę maltų sausainių ir lengvai išmaišyti (neilgai, todėl kad musas gali nusidažyti juoda spalva).
Surinkimas.
20 cm skersmens (8″) išardomą formą iškloti plėvele. Ataušusio biskvito aplyginti šonus ir viršų, perpjauti jį į 2 lakštus ir vieną dėti ant paruoštos formos dugno. Po to sudėti pusę muso, stengiantis išlyginti paviršių ir užpildyti ertmes šonuose. Dėti sekantį sluoksnį biskvito ir muso. Išlyginti paviršių ir užšaldyti. Kai musas sustings, išimti iš formos ir apibarstyti šonus likusiais sausainiais (aš dar truputį pridėjau vanilinių sausainių, kad nebūtų taip tamsu). Palikti šaldytuve, kad atitirptų, papuošti viršų likusia grietinėle ir patiekti.

Šaltinis: kuking.net