Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

Artėja šventės, todėl noriu pasidalinti torto receptu, kuris papuoš bet kokį stalą ir patenkins šokoholikų ir cheesecake‘ų mėgėjų skonius

SŪRIO TORTAS „BROWNIE“ (Brownie Cheesecake)
Originalus receptas

user posted image

Brownie:

240 g karčiojo šokolado
200 g sviesto
2 a. š. vanilės esencijos
4 kiaušiniai
1 1/2 st. cukraus
1 st. miltų
1 v. š. kakavos miltelių
1 v. š. tirpios kavos
1/2 a. š. druskos.

Sūrio tortas (cheesecake):

450 g grietinėlės sūrio (cream cheese), (aš naudojau sumažinto riebumo), kambario temperatūros
250 g minkštos varškės Quark (arba neriebios grietinės)
2/3 st. cukraus
1 a. š. vanilės esencijos
3 kiaušiniai.

Glazūros, karamelinio padažo, šokolado drožlių.

Pagrindas-brownie.

Įkaitinti orkaitę iki 160° C (325° F).
Iškloti pergamentiniu popieriumi apvalią išardomą 20 cm (8″) formą ir bet kokią kitą (pageidautina kvadratinę ar stačiakampę) 15 cm (6″) dydžio – aš naudojau paprastą stačiakampę kekso formą.
Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir sviestą. Sudėti vanilę ir cukrų ir išplakti mikseriu apie 2 min. Įplakti po vieną kiaušinius.
Persijoti miltus su kakava, kava ir druska. Rankininiu būdu sumaišyti miltus su šokoladine mase.
Sudėti masę į apvalią formą, užpildant į aukštį 1,5 cm. Išlyginti paviršių, pastuksenti į stalo paviršių, kad išeitų oro burbuliukai. Likusią masę sudėti į antrą formą ir kepti abi 15–20 min. Vienas iš požymių ar jau iškepė, bus matinis, lyg ir sutrūkinėjęs brownie‘io paviršius. Patikrinus mediniu pagaliuku ar iškepė, jūs turite matyti keletą lipnių trupinių ant pagaliuko.
Iškeptus brownie visiškai ataušinti.

Sūrio tortas (cheesecake‘as).

Išplakti grietinėlės sūrį (cream-cheese) su varške ir cukrumi iki vientisos glotnios/lygios masės. Sudėti vanilės esenciją. Toliau plakant pačiu mažiausiu greičiu, įplakti po vieną kiaušinius, periodiškai nuvalat mikserio sieneles. Kuo mažiau masė plakama sudėjus kiaušinius, tuo daugiau šansų turėti gražų sūrio tortą (cheesecake‘ą) be įtrūkimų ir išsipūtimų.
Pašalinti nuo formos su brownie‘iu sienelių pergamentinį popierių ir supilti varškės įdarą ant ataušusio brownie‘io pagrindo. Hermetiškai apvynioti formą su folija ir patalpinti formą su cheesecake‘u į didesnę formą, į kurią įpilti karšto vandens iki pusės formos su cheesecake‘u sienelių aukščio (tokiu būdu sukuriant vandens vonelę).
Kepti cheesecake‘ą 40–50 min., patikrinant ar iškepė, kaip įprasta – jeigu lengvai krestelėjus tik nedidelis plotelis įdaro viduryje linguos, kaip želė, reiškia cheesecake‘as iškepęs. Apipjauti peilio ašmenimis tarp formos sienelių ir cheesecake‘o šonų, kad išvengti galimų įtrūkimų auštant.
Ataušinti jį 1 val. kambario temperatūroje ir ne mažiau 6 val. šaldytuve.

Papuošimas.
Atšaldytą cheesecake‘ą išimti iš formos ir padengti glazūra.
Atšaldytą brownie, iškeptą atskirai, supjaustyti nedideliais bet kokios formos gabaliukais ir papuošti jais torto viršų. Norint, galima juos apšlakstyti karameliniu padažu.
Torto šonus padengti šokolado drožlėmis.
Tortą galima laikyti šaldytuve 3 dienas arba užšaldyti iki 1 mėnesio.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 19 lapkričio 2008 - 17:20
QUOTE(wild @ 2008 11 19, 15:07)
RiMami, gal esi užtikusi, kaip Mišelė gamina tikrąjį brownie?


Yra mačiau brownie ir su juodu ir su baltu šokoladu. Deja, jų neturiu išsivertus verysad.gif Bet specialiai tau išversiu biggrin.gif Gali pažiūrėti atidžiau paskutinį tortą kur įkėliau ten irgi yra brownie receptas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 19 lapkričio 2008 - 17:38
Sekantis desertas taip pat yra tradiciškai amerikietiškas, nors ir gavo platų pripažinimą visame pasaulyje (vienas pažįstamas konditeris neseniai mane labai nustebino – grįžęs iš Paryžiaus, jis papasakojo, kad labiausiai paplitę pyragėliai ten dabar brownie). Ši žinutė buvo parašyta 2007 01 08
Brownie skiriasi nuo kitų šokoladinių pyragėlių savo struktūra – standūs, drėgni ir labai šokoladiniai. Legenda sako, kad kepant šokoladinius pyragėlius kartą pamiršo į juos įdėti kepimo miltelių – taip atsirado pasaulyje žymieji brownie. Receptų egzistuoja daug. Bet apjungia juos visada viena – jie labai šokoladiniai ir drėgni (pirmas perkepusių brownie požymis, kada jie tampa trupantys, kaip biskvitas). Todėl vienintelis povandeninis akmuo juos kepant – tai perlaikymas orkaitėje. Brownie skanūs ir vieni patys, bet galima padaryti juos dar ir truputį įdomesniais. Pavyzdžiui, kaip pyragėlius, kuriuos galima pamirkyti į skirtingus padažus (karamelinį, tamsų šokoladą, baltą šokoladą).

BROWNIE SU PADAŽU (Brownie Lollipops)
Originalus receptas

user posted image

Brownie:
240 g karčiojo šokolado
200 g sviesto
2 a. š. vanilės esencijos
4 kiaušiniai
1 1/2 st. cukraus
1 st. miltų
2 v. š. kakavos miltelių
1/2 a. š. druskos
1/4 st. kapotų riešutų (arba smulkiai kapoto baltojo šokolado).

Karamelinis padažas:

1 1/2 st. cukraus
1/3 st. vandens
1 a. š. citrinos sulčių
2/3 st. grietinėlės
2 v. š. sviesto.

Brownie.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi apvalią (arba kvadratinę) 25 cm (10″) dydžio formą. Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir sviestą. Sudėti vanilę ir cukrų, ir plakti mikseriu apie 2 min.
Įplakti po vieną kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno įdėjimo.
Persijoti miltus su kakava ir druska. Rankininiu būdu sumaišyti miltus su šokoladine mase, suberti riešutus.
Sudėti masę į paruoštą formą, išlyginti paviršių ir kepti 30–35 min. Vienas iš požymių ar jau iškepė, bus matinis, lyg ir sutrūkinėjęs brownie‘io paviršius. Ir patikrinus mediniu pagaliuku ar iškepė, jūs turite matyti keletą lipnių trupinių ant pagaliuko.
Iškeptus brownie visiškai ataušinti.
Išpjauti formele sausainiams nedidelius ratukus ir užverti juos ant pagaliukų, skirtų ledinukams (lollipop sticks) arba ledams.
Patiekti su skirtingais padažais.

Karamelinis padažas.
Nedideliame puode sumaišyti cukrų su vandeniu ir citrinos sultimis. Kaitinti iki virimo. Pavirti ant vidutinės ugnies apie 10 min., šlapinant puodo sieneles drėgnu šepetėliu, kad nesusidarytų cukraus kristalai. Kai tik sirupas pakeis spalvą į tamsiai-rudą, nukelti nuo ugnies ir, maišant šluotele, supilti grietinėlę (atsargiai, karštas sirupas, pilant šaltą grietinėlę, gali taškytis per puodo kraštus). Įmaišyti sviestą ir ataušinti iki kambario temperatūros. Paruošta karamelė bus minkštų irisų skonio. Ją galima laikyti šaldytuve uždengtame inde apie 1 savaitę. Prieš naudojant, lengvai pašildyti, kadangi ji sustingsta.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 20 lapkričio 2008 - 10:51
dariau miseles daugiasluoksnį... gavosi super geras tortas.
user posted image

mano komentarai:
dariau 26 cm skersmens.
apatini sluoksnį, prisiklausiusi komentaru kaip jis nesipjausto pakeiciau i 2 kiausinio baltymai+150 g cukraus+150 g skaldytų lazdyno riesutų (baltymus išplakti iki standumo po truputi pilant cukru, įmaišyti skaldytus riešutus ir kepti 190C ~30-40 min. (nebeatsimenu kuri forumiete patare daryti sita sluoksni. aciu jai 4u.gif ).
biskvitai. kadangi kepiau 26 cm formoje ir nepjoviau per puse, tai gavosi siek tik storoki... siek tiek ploninau smile.gif
sokoladinio glaju dariau is 200 g sokolado ir atitinkamai daugiau kitu produktu. gavosi kaip tik kiekis.
Atsakyti
Atodo super, net seile nutyso ax.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 11 19, 17:52)
Artėja  šventės, todėl noriu pasidalinti torto receptu, kuris papuoš bet kokį stalą ir patenkins šokoholikų ir cheesecake‘ų mėgėjų skonius

SŪRIO TORTAS „BROWNIE“ (Brownie Cheesecake)
Originalus receptas


Gal kas dare sita torta?
Koki suri ir varske naudojat?

As siandien darau. Nusipirkau Vario Alma varskes kremo ir Musu svelniosios varskes.
Iskepiau browie, vesta ir tada kepsiu surio mase smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 22, 11:14)
dariau miseles daugiasluoksnį... gavosi super geras tortas.


Labai fainas tortas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(Nonna @ 2008 11 22, 16:21)
Gal kas dare sita torta?
Koki suri ir varske naudojat?


Na, ir kaip tau gavosi? Aš manyčiau, kad čia reikėtų imti grietinėlės sūrį tokį kaip "Philadelphia" daugiau variantų nežinau g.gif . Parašyk savo įspūdžius, kaip tau sekėsi, manau, ateity kitoms merginos pravers tavo patirtis mirksiukas.gif
Atsakyti
PISTACIJŲ PYRAGĖLIAI (Pistachio Cakes)
Originalus receptas

user posted image

user posted image

Biskvitas:
5 kiaušiniai
2/3 st. cukraus
1 1/2 st. nevalytų pistacijų (nesūdytų)
1/4 st. miltų
1 a. š. citrinos žievelių
1 a. š. vanilės.

Sirupas:
2 v. š. vandens
1 v. š. cukraus.

Kremas:
50 g šokolado
2/3 st. grietinėlės.

Glazūra:
100 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
2 v. š. vandens
1 v. š. gliukozės.

Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 150° C.
Nuvalyti pistacijas ir suberti jas vienu sluoksniu į skardą. Padžiovinti orkaitėje maždaug 10–15 min., neleidžiant apskrusti.
Lengvai ataušinti ir suberti į blenderį kartu su miltais. Sumalti į smulkius trupinius.
Atskirti trynius nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų, palaipsniui suberiant pusę normos cukraus.
Atskirai išplakti trynius su likusiu cukrumi, sudėti vanilę ir citrinos žieveles.
Atsargiai, per 3 kartus, sumaišyti baltymus su tryniais, kaitaliojant su riešutų-miltų mišiniu.
Sudėti tešlą į skardą, išlyginti ir kepti įkaitintoje iki 170° C orkaitėje maždaug 20–25 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Ataušinti.

Sirupas.
Vandenį su cukrumi kaitinti iki virimo.

Kremas.
Grietinėlę kaitinti beveik iki virimo ir supilti ją ant susmulkinto šokolado. Atšaldyti šalytuve keletą valandų. Atšaldytą kremą išplakti iki standžių putų.

Glazūra.
Nedideliame puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Kaitinti iki virimo ir supilti ant susmulkinto šokolado. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps ir lengvai išplakti mikseriu, kol glazūra taps glotni/lygi. Ataušinti, bet nelaukti, kol pilnai sustings.

Surinkimas.
Panaudojant formeles sausainiams, išpjauti iš biskvito mažas širdeles. Sudrėkinti jas sirupu, aptepti kremu ir sudėti vieną ant kitos po 3 vienetus. Aplieti pyragėlius glazūra ir atšaldyti šaldytuve mažiausiai 1 val. Man gavosi 12 nedidelių, bet labai skanių pyragėlių. Švelnus pistacijų biskvitas derinyje su šokoladiniu kremu nepaliks abejingų riešutų mėgėjų.

user posted image

Šaltinis: kuking.net

Atsakyti
Aš labai mėgstu Tiramisu kaip tradicinį desertą. Bet nemažiau malonu patiekti jį kaip tortą.

TORTAS „TIRAMISU“
Originalus receptas
Pirmasis šio recepto variantas

user posted image

Biskvitas:
4 kiaušiniai
2/3 st. cukraus
2/3 st. miltų
1/3 st. krakmolo
1 a. š. vanilės
2 v. š. cukraus pudros.

Įdaras:
500 g mascarponės sūrio
1 st. grietinėlės
1 st. stiprios kavos
4 tryniai
1/3 st. cukraus
1 v. š. kavos likerio arba Marsalos
tarkuoto šokolado arba kakavos miltelių.

Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 160° C. Iškloti 15 cm (6") formą pergamentiniu popieriumi.
Atskirti trynius nuo baltymų. Baltymus išplakti, kol susidarys putos. Palaipsniui suberti 1/3 st. cukraus, toliau plakti iki minkštų putų. Atskirame inde išplakti trynius su likusiu cukrumi, kol masė sutirštės. Sudėti vanilę. Persijoti miltus ir krakmolą, ir suberti į trynius, atsargiai išmaišant. 1/3 baltymų sumaišyti su trynių mase, išmaišant apvaliais judesiais iš viršaus į apačią. Įmaišyti likusius baltymus. Iš pusės tešlos konditerinio maišelio pagalba išspausti ant skardos juosteles, vos liečiančias viena kitą. Apibarstyti cukraus pudra ir kepti 15–20 min. arba kol atsiras auksinė plutelė. Likusią tešlą sudėti į paruoštą formą ir kepti apie 30–40 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Visiškai ataušinti.

Įdaras.
Įdarui vandens vonelėje išplakti šluotele trynius su cukrumi ir 1/4 st. kavos, kol sutirštės, apie 10 min. (tokiu būdu tryniai praeina būtiną terminį apdorojimą). Sekti, kad vanduo puode nevirtų/neužvirtų, nes kitaip tryniai paprasčiausiai gali „suvirti“. Lengvai ataušinti. Mascarpone sūrį išplakti ir įmaišyti į jį per 2 kartus trynių masę. Atskirai išplakti grietinėlę. Taip pat per 2 kartus įmaišyti ją į kremą.

Surinkimas.
Sumaišyti likusią kavą su likeriu. Šiuo mišiniu sulaistyti ataušusį ir į 2 lakštus perpjautą biskvitą. Išardomoje 20 cm (8") formoje išdėlioti ratu „pirštelius“. Patalpinti vieną lakštą ant dugno, aptepti puse kremo ir apibarstyti tarkuotu šokoladu. Uždengti antru lakštu ir dar vienu kremo sluoksniu. Leisti šaldytuve sudrėgti mažiausiai 6 val.
Viską galima palengvinti, nusipirkus „Damų pirštelių“, bet aš tiesiog jaučiu malonumą pati juos kepdama. Kartais aš visai nedarau biskvito, o tik pirštelius ir išdėlioju juos, pertepdama kremu.

*Šokoladiniai raukinukai daromi iš temperatūruoto šokolado, užtepus ant šalto marmurinio paviršiaus. Susilietęs su marmuriniu paviršiumi, šokoladas keletą sekundžių prieš sustingstant tampa „pasiduodantis“ tiek, kad galima padaryti klostes arba ilgą vamzdelį.
*Kavą reikėtų turėti išvirtą iš anksto.

user posted image

P.S. Pirmąjame šio recepto variante buvo kepamas didelis biskvitas ir pjaustomas į 3 lakštus, biskvito sudėtis tokia:

Biskvitas:
6 kiaušiniai
1 st. cukraus
1 st. miltų
1/2 st. krakmolo
1 a. š. vanilės
1 a. š. kepimo miltelių.

Persijojant miltus ir krakmolą kartu persijojami ir kepimo milteliai. Kepama 23 cm formoje, 35–45 min.
Kremui buvo imamas 1 v. š brendžio arba konjako ir 100 g karčiojo šokolado perbarstymui.
Visa kita atitinka.


Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 11 23, 17:32)
Na, ir kaip tau gavosi? Aš manyčiau, kad čia reikėtų imti grietinėlės sūrį tokį kaip "Philadelphia" daugiau variantų nežinau g.gif . Parašyk savo įspūdžius, kaip tau sekėsi, manau, ateity kitoms merginos pravers tavo patirtis mirksiukas.gif


Gavosi biggrin.gif
Mano nuomone tortas labai saldus, nors as dejau cukraus perpus maziau nei recepte nurodyta. BROWNIE gavosi thumbup.gif Nors as kepu kartais ir taip sita pyraga su sokoladu ir zemes riebutu kremu.
Surio sluoksnis iskepe gerai, nors pirma karta kepiau taip. Man noretusi daugiau sito sluoksnio, o BROWNIE sluoksni plonesni kita karta darysiu. Naudosiu puse recepte nurodytu produktu ir nepuosiu juo virsaus.
Kita karta butinai pabandysiu su "Philadelphia", juk Sv.Kaledos jau ne uz kalnu biggrin.gif
O kaip jis atrodo ir kur galima nusipirkti?
Atsakyti
QUOTE(Nonna @ 2008 11 24, 01:48)
O kaip jis atrodo ir kur galima nusipirkti?


Yra jo Maximose pirkti, tokioje pilkoje pakuoteje. Jo kaina apie 6 lt. berods.
Atsakyti
Šis desertas – sūrio tortų (cheesecake‘ų) mėgėjams. Traškus šokoladas ir kreminis varškės-citrusinis įdaras taps jūsų sekančio vakarėlio hitu.

ŠOKOLADINIAI SALDAINIAI SU VARŠKĖS ĮDARU (Cream Cheese Chocolate Bites)
Originalus receptas

user posted image

Įdaras:
2 pakuotės (kiekviena po 227 g) grietinėlės sūrio (cream cheese), kambario temperatūros
250 g minkštos varškės (Quark)
2/3 st. cukraus
1 a. š. vanilės
3 kiaušiniai
žievelės 1 apelsino.

300 g karčiojo šokolado
50 g pieniško šokolado.

Įdaras.
Išplakti mikseriu grietinėlės sūrį (cream cheese), varškę ir cukrų iki glotnios vientisos masės, keletą kartų nugraibant šaukštu nuo indo sienelių. Sudėti vanilę ir apelsino žieveles. Mažu greičiu įplakti po vieną kiaušinius. Labai svarbu neperplakti, kad sūrio tortas (cheesecake‘as) orkaitėje nesutrūkinėtų nuo oro pertekliaus įdare.

Kepimas.

Įkaitinti orkaitę iki 160° C.
Iškloti stačiakampės arba kvadratinės formos dugną pergamentiniu popieriumi (aš naudojau 23×33 cm dydžio stačiakampę formą) ir apipurkšti formos sieneles aliejumi (šiuo atveju nesvarbu išardoma forma ar ne). Supilti įdarą į paruoštą formą, pastuksenti keletą kartų formą į stalo kraštą, kad išeitų oro burbuliukai į paviršių ir patalpinti formą su įdaru į didesnę formą, pripiltą karšto vandens (vandens turi būti iki vidurio formos su įdaru sienelių aukščio). Kepti 25–30 min., patikrinant ar iškepė kaip ir visus cheesecake‘us – lengvai krestelėjus vidurys turi lengvai linguoti.
Visiškai ataušinti ir užšaldyti.

Saldainiai.
Apipjauti peiliu išilgai formos sienelių, atlaisvinant cheesecake‘o šonus. Apversti formą ir išimti cheesecake‘ą ant stalo. Karštu peiliu supjaustyti užšaldytą cheesecake‘ą porcijiniais stačiakampiais (arba kvadratėliais). Ištirpinti kartųjį šokoladą ir įmerkti kiekvieną įdarą į šokoladą, šakutės pagalba išgriebiant jį į paviršių. Lengvai krestelėti, kad nuvarvėtų šokolado likutis ir dėti stingti ant pergamentinio popieriaus.
Ištirpinti pienišką šokoladą ir popierinės tūtelės pagalba, nupiešti piešinį ant gatavų saldainių paviršiaus. Laikyti juos šaldytuve. Išeiga – apie 40 vnt.

*Kaip ir patį įdarą, taip ir jau gatavus saldainius galima užšaldyti.
*Kai merki užšaldytą įdarą į šokoladą, jis nespėja atitirpti ir vėl galima užšaldyti.
*Kaip ir bet kurį sūrio tortą (cheesecake‘ą), šiuos saldainius galima laikyti šaldytuve iki 1 savaitės arba užšaldyti iki 1 mėnesio (priklausomai nuo to, kokį kiekį darysite ir kaip greitai jūs juos suvalgysite).

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti