Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

LABAI ACIU !!!
Atsakyti
Šis tortas man buvo įdomus tuo, kad biskvito recepte dalis miltų pakeičiama kito biskvito likučiais, sumaltais į trupinius. Jeigu daug kepi, tai dažnai lieka atraižų nuo biskvitų, ir, jeigu atsibodo daryti tik „bulvytes“, tai čia geras būdas sunaudoti likučius

ŠOKOLADINIS – RIEŠUTINIS TORTAS (Chocolate Mixed Nut Cake)
Originalus receptas


user posted image

Biskvitas:

5 kiaušiniai
1/3 st. cukraus
4 v. š. maltų riešutų (bet kokių pagal skonį)
1 a. š. vanilės
100 g šokolado
4 v. š. sviesto
1/4 st. miltų
2/3 st. biskvito trupinių
2 v. š. kakavos miltelių.

Kremas:
2 st. grietinėlės
2 v. š. cukraus
2 lapeliai želatinos
1/2 st. kapotų (ne maltų) riešutų.

1,5 st. riešutų asorti
kakavos miltelių.

Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi 20 cm skersmens (8") išardomą formą.
Trynius išplakti su 1 v. š. cukraus ir vanile iki purios šviesios masės. Toliau plakant, sudėti maltus riešutus ir ištirpintą šokoladą. Baltymus išplakti su likusiu cukrumi. Sumaišyti 1/3 baltymų su šokoladine mase lopetėlės pagalba. Miltus persijoti ir kartu su biskvitiniais trupiniais ir 2/3 baltymų, taip pat atsargiai sumaišyti su pagrindine mase. Sviestą ištirpinti, į jį įmaišyti keletą šaukštų tešlos ir po to, maišant apvaliais judesiais, supilti sviestą į tešlą. Jeigu sviestą supilti iškarto, tai, būdamas sunkesnis už purią biskvitinę tešlą, jis iškarto nusėstų ant indo dugno, o padarydami paskutiniąją procedūrą, mes tokiu būdu „palengviname“ įdedamo sviesto struktūrą. Sudėti masę į paruoštą formą ir kepti 35–40 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Visiškai ataušinti.

Kremas.
Išplakti 1 3/4 st. grietinėlės su cukrumi iki minkštų putų. Šaltame vandenyje pamerkti želatinos lapelius 3-ims minutėms. Pašildyti 1/4 st. grietinėlės iki karštos būklės (ne iki virimo), nuspausti išbrinkusią želatiną ir išmaišyti ją karštoje grietinėlėje, kol visiškai ištirps. Ataušinti iki kambario temperatūros ir, plakant mažu greičiu supilti į pagrindinę grietinėlės masę. Padidinti mikserio greitį ir išplakti iki standžių putų (tai užtruks keletą sekundžių, priklausomai nuo mikserio galingumo). Tokiu būdu mes pagaminome taip vadinamą stabilizuotą grietinėlę (stabelized whipped cream), kuri nesukrenta, gerai laiko formą, puikiai ištveria užšaldymą ir atšildymą.
Kremą padalinti į 2 dalis ir į vieną suberti kapotus riešutus.

Surinkimas.
Ataušusį biskvitą supjaustyti į 3 lakštus (paliekant apatinį lakštą truputį storesnį, negu kiti du. Todėl, kad apatinis lakštas „neša“ pagrindinį įdaro svorį, todėl dėl lygaus ir tvirto torto, jį daro truputį storesnį).
Užtepti kremą su riešutais ant apatinio ir vidurinio lakštų. Uždengti viršutiniu lakštu ir padengti jį ir šonus antrąja kremo dalimi. Torto šonus papuošti nesmulkintais riešutais ir apibarstyti kakavos milteliais.

*Šis tortas, suformuotas (išskyrus riešutus ant šonų) gerai perneša užšaldymą ir atšildymą. Jį atšildyti reikia šaldytuve, o po to jau papuošti riešutais.

user posted image


Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
GRIETINĖS – RIEŠUTŲ PYRAGAS (Sour Cream Crumble Coffee Cake)
Originalus receptas

user posted image

115 g sviesto, kambario temperatūros
2/3 st. cukraus
3 kiaušiniai, kambario temperatūros
1 a. š. vanilės
1 st. grietinės (14%)
1 a. š. sodos
1 1/3 st. miltų
1 a. š. kepimo miltelių.

Įdaras:
3/4 st. rudojo cukraus
2 a. š. cinamono
1 st. kapotų riešutų
2 v. š. šalto sviesto.

Pyragas.
Įkaitinti orkaitę iki 175° C. Iškloti 20 cm kvadratinę formą pergamentiniu popieriumi.
Išplakti sviestą su cukrumi, kol masė taps glotni. Sudėti po vieną kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakant. Sudėti vanilę.
Sumaišyti grietinę su soda ir atidėti į šalį.
Atskirai persijoti miltus su kepimo milteliais ir suberti per 3 kartus į sviesto masę, kaitaliojant su grietine ir išmaišant, po kiekvieno įdėjimo šaukštu.

Įdaras.
Sumaišyti rudąjį cukrų, cinamoną ir riešutus. Įdėti šaltą sviestą ir pirštais ištrinti, kol susiformuos stambūs riešutų-sviesto trupiniai.

Surinkimas.
Sudėti pusę tešlos į paruoštą formą ir apibarstyti puse riešutinio įdaro. Ant viršaus sudėti antrą pusę tešlos ir trupinių likučiais apibarstyti pyrago viršų.
Kepti 45–50 min., patikrinti mediniu pagaliuku.
Ataušinti 20 min. ir supjaustyti kvadratėliais.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Čia labai aromatingo ir skanaus torto receptas. Jo pagrindą sudaro moliūgų biskvitas, kuris turi smulkią akytą struktūrą, o taip pat gerai sugeriantis sirupus (cia vyšnių uogienė)

MIGDOLŲ - MOLIŪGŲ TORTAS (Almond Pumpkin Cake)
originalus receptas

user posted image

Biskvitas:
5 kiaušiniai
200 gr. moliūgų tyrės
3/4 st. cukraus
1 a.š. cinamono
1/4 a.š. druskos
1 citrinos tarkuota žievelė
1/2 a.š. migdolų aromato
1 st. miltų

Įdaras:
tiršta vyšnių (arba aviečių, slyvų, spanguolių) uogienė
350 ml. grietinėlės
2 v.š. cukraus
1 a.š. vanilinio aromato
2 pluokštelės želatinos (6 gr.)

Lupti migdolai papuošinui

Biskvitas
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi 23 cm skersmens (9") išardomą formą.
Trynius išplakti su 1/4 st. cukraus iki šviesios purios masės. Sudėti moliūgų tyrę, citrinos žievelę ir migdolų aromatą. Suplakti baltymus į labai standžią putą. Sudėti persijuotus miltus su druska ir cinamonu. Miltus sumaišyti su trynių mase kartu su 1/3 baltymų masės. Atsargiai sumaišyti. Sudėti likusią baltymų masę ir taip pat atsargiai sumaišyti. Sudėti masę į paruoštą formą ir kepti 35–45 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Visiškai ataušinti

Kremas

Išplakti 300 ml. grietinėlės su cukrumi ir vanilinu iki minkštų pūtų. Ištirpinti želatiną, pašildyti likusią grietinėlę, sumaisyti su želatiną. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Įpilti į pagrindinę masę ir suplakti iki standžios masės.

Surinkimas
Atšaldytą biskvitą perpjauti į 3 lakštus (geriausiai biskvitą, kad netrupėtų, prieš tai palaikyti šaldiklyje 30 min.) Apatinį sluoksnį patepti uogiene ir padengti kremo sluoksniu. Uždengti antru lakštu, vėl uogienė, kremas. Viršutinį lakštą ir šonus sutepti kremu, apibarstyti kepintais smulkintais migdolų riešutais.
Leisti tortui pastovėtiapie 2 val. šaldytuve.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 13 lapkričio 2008 - 00:37
Inočka, ačiukas už pagalbą notworthy.gif user posted image Nu tikrai, ir kaip tu visur spėji? lotuliukas.gif user posted image
Atsakyti
Atnešiau Jums obuolių pyragą prie arbatos. Pyragą galima kepti tiek didelėje formoje (tradiciškai), tiek ir mažose formelėse.

OBUOLIŲ PYRAGAS SU KARAMELINIU PADAŽU (Deep Dish Apple Pie with Caramel Sauce)
originalus receptas

user posted image

Tešla:
½ stiklinės sviesto (šalto ir supjaustyto kubeliais)
½ stiklinės augalinių riebalų (shortening), atšaldytų (g.b. tiek pat sviesto, margarino)
3 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
1 kiaušinis
5-6 v.š. pieno
2 ½ st. miltų
1 kiaušinis + 1 v.š. pieno aptepimui

Įdaras:
10 kietų žalių obuolių
3 st. vandens
1 ½ st. cukraus
2 a.š. cinamono
¼ a.š. muskato riešuto
1 citrinos sultys

Karamelė:
1 ½ st. cukraus
1/3 st. vandens
2/3 st. grietinėlės
2 v.š. sviesto

Tešla
Miltus persijoti su cukrumi, druska ir kepimo milteliais. . Dviem peiliais ar blenderiu sukapoti miltus, sviestą, riebalus iki smulkių, riebių trupinukų. Kiaušinį lengvai suplakti ir sumaišyti su pienu. Pilti į miltų-sviesto masę po 1 v.š., maišant šakute, kol tešla turės formą, kai iš jos padaryti rutulį. Gali prireikt dar šiek tiek skysčio, viskas priklauso nuo miltų drėgmės.
Galima pastebėti, kad recepte rekomenduojama, kuo mažiau tešlą liesti rankomis, todėl kad nuo rankų šilumos sviestas tirpsta, geriau naudoti peilius (arba spec. pastry cutter). Svarbu neperminkyti tešlą, kitaip pyragas bus kietas.
Dar vienas svarbus momentas – leisti tešlai pailsėti. Tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve min. 1 val.

Įdaras
Kol tešla šaldytuve, laikas gaminti įdarą. Nuskusti obuolius, supjaustyti per pusę, išimti viduriuką. Supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti į puodą su vandeniu ir citrinos sultimis (vanduo ne turi dengti obuolių, verdant, obuoliai išskirs sultis). Suberti cukrų 1 st., cinamoną, sumaišyti ir užvirinti. Virti ant mažos ugnies apie 10 min., kol obuoliai nesuminkštės, bet laikys formą. Nupilti vandenį, suberti likusį cukrų ir muskato riešutą, ataušinti iki kambario temperatūros.

Kepimas
Įkaitinti orkaitę iki 175° C. Paruošti 23 cm skersmens (9") išardomą formą (riebalais tept nereikia). Iškočioti 5 mm. storio 2/3 tešlos ir atsargiai iškloti formą, spaudžiant prie dugno ir šonu. Sudėti įdarą iki pat viršaus. Lengvai suplakti kiaušinį ir sutepti kraštus. Iš likusios tešlos iškočioti diską, 23 cm. Skersmens ir uždengti įdarą, suspaudžiant kraštus. Sutepti pyragą kiaušinio plakiniu ir padaryti kelis įpjovimus.
Kepti 45-50 min. kol apskrus. Ataušinti iki kambario temperatūros.

Karamelė

Puode sumaišyti cukrumi su vandeniu ir užvirinti. Virti ant vidutinės ugnies apie 10 min., nuolat šlapinant drėgnu teptuku puodo sieneles, kad nesisudarytu kristalai. Kai sirupas bus rudos spalvos, nuimti nuo ugnies, ir maišant supilti grietinėlę (labai atsargiai, nes karštas sirupas gali taškytis). Įmaišyti sviestą ir ataušinti iki kambario temperatūros. Paruošta karamelė bus minkšto iriso skonio. Ją galima laikyti šaldytuve sandariame inde apie 1 savaitę. Prieš pateikiant, šiek tiek pašildyti.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 16 lapkričio 2008 - 21:45
Šiandien pasidalinsiu receptu labai populiaraus Amerikoje torto – Boston Cream Pie. Nors jis ir vadinasi „Pajus“ – tai pats tikriausias tortas. O todėl, kad ofiacialus paminėjimas apie jį skaičiuojamas nuo 1855 m., tai galima manyti, kad tais laikais biskvitai buvo kepami formose pajams – iš čia ir pavadinimas.
Bet kuriuo atveju – tai labai skanus ir nesudėtingas tortas, kuris papuoš savimi bet kurį desertų stalą. Tradiciškai, šį tortą sudaro biskvitas (kiaušininis arba sviestinis), perpjautas į 2 lakštus, perteptas plikytu kremu ir padengtas šokoladine glazūra. Šio torto mano variante, aš neviriau kremo, o pagaminau jį orkaitėje pagal krem-briule principą, kada kremas lėtai vandens vonelėje tirštėja, rezultate gauni absoliučiai vientisą šilkinę konsistenciją. Riešutai ant torto šonų visai nebūtini. Paragaukite šį tortą ir garantuoju – jis jūsų nenuvils.


TORTAS „BOSTONAS“ (Boston Cream Pie)

Originalus receptas

user posted image

Biskvitas:
4 kiaušiniai, kambario temperatūros
2/3 st. cukraus
3/4 st. miltų tortams
1/4 a. š. druskos
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/3 st. pieno
2 v. š. sviesto.

Kremas:
3 tryniai
2 v. š. cukraus
1 st. grietinėlės
1/2 a. š.vanilės esencjos.

Glazūra:
150 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
2 v. š. vandens
1 v. š. gliukozės.

Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Iškloti pergamentiniu popieriumi apvalią 20 cm (8″) formą.
Nedideliame puode arba mikrobangėje kaitinti pieną su sviestu beveik iki virimo, atidėti į šalį, kad truputį atauštų.
Išplakti mikseriu kiaušinius ir cukrų, kol masė padidės trigubai (ji turi būti tiršto kremo konsistencijos). Tai užtruks maždaug 10 min.
Persijoti miltus su kepimo milteliais ir druska.
Suberti miltus į išplaktus kiaušinius, atsargiai išmaišant lopetėle iš apačios į viršų.
Įdėti keletą šaukštų tešlos į šiltą pieną ir išmaišyti. Supilti masę į pagrindinę tešlą, išmaišyti.
Sudėti tešlą į paruoštą formą, išlyginti ir kepti apie 20–30 min., patikrinant mediniu pagaliuku.
Iškepusį biskvitą visiškai ataušinti ir perpjauti į 2 lakštus.

Kremas.
Įkaitinti orkaitę iki 150° C.
Trynius su cukrumi ir vanile lengvai išplakti šluotele. Grietinėlę kaitinti beveik iki virimo ir palaipsniui supilti ją į išplaktus trynius, pamaišant šluotele. Supilti masę į betkokią neišardomą kepimo formą ir įdėti ją į didesnę gilią formą, ant kurios dugno įpilti verdančio vandens. Vandens turi būti iki formos su kremu vidurio. Tai leis kremui tolygiai kepti. Kepti 20–25 min., patikrinant ar iškepė, kaip sūrio tortą (cheescake‘ą) – vidurys, lengvai krestelėjus, turi „linguoti“ kaip želė.
Visiškai atšaldyti šaldytuve nemažiau 2-jų val., po to išplakti mikseriu, kol gausis glotni/lygi masė.

Glazūra.
Nedideliame puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę kaitinti iki virimo ir supilti ją ant susmulkinto šokolado. Išmaišyti, kol šokoladas visiškai ištirps.

Surinkimas.
Sudėti visą kremą ant apatinio lakšto paviršiaus. Uždengti antru lakštu. Aplieti glazūra, išlyginti ir apibarstyti šonus biskvitiniais trupiniais arba kapotais riešutais (kaip norite). Dėti tortą į šaldytuvą, kad sustingtų glazūra.

user posted image

Šaltinis: kuking.net

Atsakyti
Ikeliu nuoroda jau ismeginto Misheles recepto

Varškės - migdolų šarlota (Ricotta Almond Charlotte) (bizhiukas pagal Mishele)
cia originalus receptas

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 13 lapkričio 2008 - 11:46
IKELKITE KAS MOKATE MANO " OREO" , JUK JIS MISELES RECEPTAS ( as blush2.gif blush2.gif blush2.gif nemoku )
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 13, 12:56)
IKELKITE KAS MOKATE MANO " OREO" , JUK JIS MISELES RECEPTAS  ( as blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif nemoku )

As kaip tik dabar ir ziuriu, nes ten dar Jusu keli yra, tai visus sukelsiu
Atsakyti
Noriu pasidalinti atviro pyrago receptu, kuriame dera trapus smėlinis pagrindas, drėgnas migdolinis įdaras ir sultingos kriaušės, suteikiančios pyragui išbaigtą skonį.

MIGDOLŲ – KRIAUŠIŲ PYRAGAS (Almond Pear Flan)
Originalus receptas

user posted image

Smėlinis pagrindas:
125 g sviesto (arba margarino), kambario temperatūros
1/3 st. cukraus
1 kiaušinis
1/2 a. š. vanilės
1 3/4 st. miltų.

Įdaras:
125 g sviesto, kambario temperatūros
1/2 st. cukraus
2 kiaušiniai
1/4 a. š. migdolų esencijos
3/4 st. maltų migdolų
1/4 st. miltų
2 v. š. džemo (bet kokio, pageidautina nelabai saldaus)
2 prinokusių kriaušių (jeigu naudojamos konservuotos – nuvarvinti sultis)

abrikosų džemo
cukraus pudros.

Pagrindas.
Mikseriu išplakti sviestą su cukrumi. Įmaišyti kiaušinį ir vanilę. Plakant mažu greičiu, palaipsniui įmaišyti miltus. Kai tik tešla taps vientisa, suvynioti ją į plėvelę ir padėti į šaldytuvą mažiausiai 1 val. (svarbiausia jos nepermaišyti, todėl kad ji bus kieta ir trupanti).

Įdaras.
Išplakti sviestą su cukrumi. Įmaišyti po vieną kiaušinius, gerai išplakant po kiekvieno. Supilti migdolų esenciją. Rankomis atsargiai įmaišyti maltus migdolus ir miltus. Įdaras atrodys taip, lyg nuo jo atsiskyrė skystis – taip ir turi būti.

Kepimas.

Įkaitinti orkaitę iki 180° C.
Iškočioti atšaldytą tešlą iki 0,5 cm storio (nesvarbu stačiakampei formai ar apvaliai). Įkloti ją į paruoštą formą (apvali 23 cm (9") dydžio, stačiakampė – 35×12,5 cm (14"×5")). Tešlos paviršių padengti plonu džemo sluoksniu ir sudėti įdarą. Kriaušes perpjauti pusiau, išvalyti sėklas ir supjaustyti skersomis plonomis plokštelėmis. Išdėlioti jas ant įdaro viršaus.
Kepti 30 min., kol paviršius parus, po to sumažinti temperatūrą iki 160° C ir kepti dar 20–25 min.
Pašildyti keletą šaukštų abrikosų džemo ir aptepti juo kriaušių paviršių dar šilto pyrago.
Visiškai ataušinti, apibarstyti cukraus pudra ir patiekti!

user posted image

Šaltinis: kuking. net
Atsakyti
Na niekur aš nedingsiu nuo savo meilės šokoladui – tai juk toks malonumas. Šį kartą tai superšokoladinis ir superskanus arachisinis tortas. Švelnus triufelinis įdaras ir traškūs pralininiai riešutukai, neįtikėtinai gerai papildo vienas kitą. Tortas gaunasi didelis ir mažesnei kompanijai visada galima proporcingai sumažinti produktų kiekį.

TORTAS „TRIUFELINIS-ARACHISINIS“ (Peanut Butter Truffle Cake)
Originalus receptas

user posted image

Biskvitas:
100 g sviesto (arba margarino), kambario temperatūros
50 g šokolado
1/2 st. cukraus
1/2 a. š. vanilės
1 kiaušinis
1/2 st. karšto vandens
1 v. š. kakavos miltelių
1 1/2 st. miltų tortams
3/4 a. š. sodos
1/2 a. š. druskos.

Triufelinis įdaras:

450 g šokolado
750 ml grietinėlės.

Glazūra:

150 g šokolado
2 v. š. grietinėlės
2 v. š. vandens
1 v. š. gliukozės.

Arachisų pralinas:
1/4 st. cukraus
2 v. š. vandens
1 st. nuvalytų arachisų (tai žemės riešutai).

1/4 st. arachisų pastos.

Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Patepti sviestu ir išbarstyti miltais 20 cm skersmens (8″) apvalią formą.
Ištrinti sviestą su cukrumi iki baltumo, sudėti vanilę, ištirpintą ir ataušintą iki kambario temperatūros šokoladą ir viską išplakti mikseriu vidutiniu greičiu. Toliau plakant įdėti kiaušinį. Kakavą ištirpinti karštame vandenyje.
Atskirai persijoti miltus su soda ir druska. Per 3 kartus suberti miltų mišinį į sviesto-kiaušinio masę, kaitaliojant su vandeniu (taip pat per 3 kartus), išmaišant mikseriu. Gautą vientisą tešlą (netirštos grietinės konsistencijos) supilti į paruoštą formą, lengvai krestelėti, kad oro burbuliukai iškiltų į paviršių.
Kepti 35–45 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Visiškai ataušinti.

Triufelinis įdaras.
Šokoladą smulkiai susmulkinti. 250 ml grietinėlės kaitinti beveik iki virimo ir supilti ją ant šokolado, išmaišyti, kol taps vientisa lygi masė (ganašas). Ataušinti 10–15 min. Likusius 500 ml grietinėlės išplakti iki minkštų putų ir per 3 kartus atsargiai įmaišyti į šokoladinę masę.

Glazūra.
Nedideliame puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę kaitinti iki virimo ir supilti ją ant susmulkinto šokolado, maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps. Lengvai ataušinti, bet nelaukti, kol pilnai sustings.
Laikyti šaldytuve plastikinėje pakuotėje galima iki 1 mėn.

Pralinas.
Nerūdijančiame nedideliame puode su storu dugnu sumaišyti cukrų ir vandenį, išmaišyti, užvirinti ir virti, kol taps tamsios karamelinės spalvos. Suberti žemės riešutus, išmaišyti ir sudėti ant sviestu patepto pergamentinio popieriaus. Leisti sustingti (apie 1 val.), sulaužyti gabaliukais ir blenderyje sumalti nelabai smulkiai.

Surinkimas.
23 cm skersmens (9″) išardomos formos šonus ir dugną iškloti maistine plėvele. Atšalusį biskvitą perpjauti į 2 lakštus, abu aptepti arachisų pasta ir vieną padėti ant formos dugno. Jį padengti puse įdaro. Uždėti antrąjį lakštą ir likusį įdarą, išlyginant paviršių.
Tortą dėti į šaldytuvą, kad sustingtų, mažiausiai 6-ioms valandoms.
Po to išimti tortą iš formos, paviršių padengti glazūra, apibarstyti šonus pralininiais riešutukais ir papuošti kaip norisi (mano atveju tai buvo temperatūruotas šokoladas, užlietas ant specialios plėvelės su piešiniu). Jei glazūra sutirštės, tai ją reikia lengvai pašildyti prieš užliejant ant torto. Tortą pjaustyti karštu peiliu ir pamiršti žodį „dieta“.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti