Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

user posted image

Na , o as ji isbandziau , man jis labai graziai atrode , ir pasirode , kad turi buti skanus , as neklydau , tai neriebus labai lengvas , svelnaus skonio pyragelis .
Bandukite - nenusivilsite biggrin.gif
Atsakyti
Na receptai tai nerealūs,bet jau kiek pastangų reikia kad tai pasigaminti ir iš pirmo karto neturinčiai įgudžių tai tikrai nepavyks schmoll.gif

Cipciukas na Jūs ir šaunuolė,Jums pavyksta taip pat kaip ir originale pavaizduota bigsmile.gif
Atsakyti
Tai jei viska darai taip kaip parasyta ,kodel turetu neiseit .? , man patinka tokie sudetingesni gaminiai , tiesiog idomu isbandyti , o pagal Misele nebuvo, kad nesigautu .
Atsakyti
Čia galima paskaityti Cipciuko pyragėlių "Apelsininis musas" recepto variantą ir patarimus.

Dar pagalvojau, kad turbūt daugelis iš mūsų neturime tokių formelių g.gif . Todėl parodysiu Vitos/belochkos nuotrauką, kaip galima išsisukt iš padėties ax.gif Tik, labai atsiprašau, niekur nerandu šaltinio nurodyt iš kur šią nuotrauką paėmiau doh.gif (atrodo, kad good-cook.ru, Mišelės puslapiuose), bet čia tikrai pagal Mišelės receptą Pyragėliai "Apelsininis musas".

user posted image
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 11 14, 13:49)

Kooooooooooooks grooooooooooožis user posted image
Atsakyti
Pagaliau prisiruošiau padaryti seniai nusižiūrėtą ir patikusį desertą – tortą „Opera“. Tik aš padariau jį kaip pyragėlius ir leidau sau nukrypti nuo klasikinio recepto, pakeitusi sunkų (rich) sviestinį kremą į švelnų musą. Bet skoninė gama liko ta pati – riešutiniai lakštai ir kavos-šokoladinis kremas.

PYRAGĖLIAI „OPERA“ (Opera Slices)
Originalus receptas

user posted image

Biskvitas:
5 kiaušiniai
2/3 st. cukraus
1/3 st. miltų
1/2 st. paskrudintų ir sumaltų lazdyno riešutų
Frangelico (lazdyno riešutų likeris sudrėkinimui)
50 g šokolado.

Kremas:
2 kiaušiniai
350 ml pieno
5 v. š. cukraus
4 v. š. krakmolo
1/4 st. stiprios kavos
75 g šokolado
1/4 st. pieno
1 pak. (15 g) želatinos
2 st. grietinėlės.

Ganašas:
75 g šokolado
1/4 st. grietinėlės.

Glazūra:
200 g šokolado
1/3 st. grietinėlės
1/4 st. vandens
2 v. š. gliukozės.

Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C. Pergamentiniu popieriumi iškloti 35×50 cm dydžio formą. Pagaminti biskvitą be pašildymo, pakeičiant dalį miltų maltais lazdyno riešutais.
Sudėti tešlą į skardą, išlyginti ir kepti 15–20 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepusį biskvitą ataušinti ir supjaustyti į 4 stačiakampius.

Kremas.
Pagaminti plikytą kremą. Tam sumaišyti krakmolą su cukrumi ir įmušti ten kiaušinius, trinti tol, kol neliks gumuliukų. Pieną kaitiname iki virimo. Plona srovele, nuolat maišant kiaušinių-krakmolo masę, supilti į ją karštą pieną, po to viską supilti atgal į puodą ir pavirti ant silpnos ugnies (nuolat maišant) kelias minutes kol sutirštės (neužvirti). Nukelti kremą nuo ugnies, perdėti į dubenį, uždengti plėvele (taip, kad plėvelė liestų kremo paviršių, kad nesusidarytų plutelė) ir visiškai ataušinti.
Plikytą kremą padalinti į 2 dalis.
Iš pirmosios dalies gaminamas kavos musas. Tam šaltoje stiprioje kavoje išmaišyti 2 a. š. želatinos ir palikti 1-ai minutei, kad išbrinktų. Po to truputį kavą pašildyti, kol želatina visiškai ištirps. Plakant mikseriu mažu greičiu plikytą kremą, supilti į jį kavą.
Atskirai išplakti 2 st. grietinėlės iki minkštų putų. Sudėti pusę grietinėlės į kavos kremą ir atsargiai išmaišyti.
Šokoladiniam kremui reikia ištirpinti šokoladą. Likusią želatiną išmaišyti šaltame piene, leisti išbrinkti ir pašildyti, kol visiškai ištirps. Plakant antrąją plikyto kremo dalį, supilti į jį šokoladą ir pieną su želatina. Įmaišyti likusią grietinėlę.

Ganašas.

Grietinėlę pakaitinti beveik iki virimo ir supilti ant susmulkinto šokolado. Išmaišyti ir ataušinti iki kambario temperatūros.

Glazūra.
Nedideliame puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Kaitinti iki virimo ir supilti ant susmulkinto šokolado. Maišyti, kol šokoladas visiškai ištirps ir lengvai išplakti mikseriu, kol glazūra taps glotni/lygi. Ataušinti. Glazūros gaunasi daugiau negu reikia, bet ji gerai laikosi šaldytuve sandariai uždarytame inde iki 1 mėn.

Surinkimas.

Lakštus sudrėkinti likeriu (galima paprastu sirupu). Ištirpinti šokoladą ir aptepti juo apatinę pirmojo lakšto pusę. Leisti šokoladui sustingti ir apversti šokoladine puse į apačią. Užtepti pusę kavos kremo, išlyginti. Uždengti sekančiu lakštu. Aptepti jį atšalusiu ganašu ir puse šokoladinio kremo. Uždengti sekančiu lakštu. Užtepti antrą dalį kavos kremo. Po to paskutinis lakštas su šokoladiniu kremu. Išlyginti ir dėti į šaldiklį, kad sustingtų, mažiausiai 2-iems valandoms. Praėjus tam laikui, lengvai pašildyti glazūrą (jeigu sustingo) ir aplieti ja tortą. Peilį pamirkyti karštame vandenyje, nusausinti rankšluosčiu ir supjaustyti pyragėliais. Man gavosi 10 pyragėlių.
Gero apetito!

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
TORTAS „MORENGINIS SU LAZDYNO RIEŠUTAIS“ (Hazelnut Meringue Cake)
Originalus receptas

user posted image

Beze:
5 baltymai
1 st. cukraus
2/3 st. paskrudintų kapotų lazdyno riešutų
1/2 a. š. vyno akmens.

Kremas:

1 1/2 st. grietinėlės
1 v. š. cukraus
1 v. š. lazdyno riešutų likerio (arba bet kokio kito)
300 g šokolado
1 st. kapotų lazdyno riešutų.

Beze.
Įkaitinti orkaitę iki 95° C.
Pergamentiniu popieriumi iškloti skardą su žemais šonais ir nupiešti ant jo 4 stačiakampius 10×20 cm kiekvienas.
Baltymus išplakti su vyno akmeniu iki minkštų putų. Berti cukrų po 1 v. š., tik įsitikinti, kad prieš tai įberta porcija cukraus jau ištirpo. Kai masė taps blizgančiai-balta ir laikys standžias putas, suberti kapotus lazdyno riešutus ir atsargiai išmaišyti (jeigu visi lakštai netelpa vienoje skardoje – geriau kepti per du kartus, išplakant po pusę porcijos baltymų).
Atsargiai sudėti baltymus ant nupieštų stačiakampių, išlyginti.
Kepti, kol taps sausi apie 1 1/2 – 2 val., priklausomai nuo orkaitės ir drėgmės virtuvėje. Išdžiuvę beze lakštai turi lengvai atlipti nuo popieriaus.

Kremas.

Grietinėlę išplakti su cukrumi iki standžių putų ir įmaišyti likerį.

Surinkimas.
Vandens vonelėje arba mikrobangėje ištirpinti šokoladą. Visiškai ataušusių lakštų viršų aptepti ištirpintu šokoladu ir dėti keletui minučių į šaldytuvą, kad sustingtų. Po to 3 iš jų padengti plonu sluoksniu šokolado ir iš kitos pusės.
Kai šokoladas sustings, 4-tą lakštą dėti ant serviravimo lėkštės šokoladu į viršų ir padengti dalimi plaktos grietinėlės. Uždėti sekantį lakštą ir grietinėlę ir t. t.
Grietinėle aptepti torto viršų ir šonus, apibarstyti kapotais lazdyno riešutais.
Atšaldyti 1 val. šaldytuve ir patiekti.

Pastebėjimas.

Pats bezė pagal skonį primins „Kijevo“ tortą, bet derinyje su grietinėlės kremu bus švelniau ir lengviau, o šokoladinis sluoksnis neleis bezei suminkštėti ir maloniai traškės dantyse.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Cipciuko morenginio torto su riešutais recepto variantas ir patarimai

user posted image

user posted image

T.p. įkeliu kelias cipciuko citatas-patarimus dėl šio torto:

QUOTE(cipciukas @ 2008 10 29, 09:00)
Taip  taip Owly , butinai zemink tu ji , geriau daryk platesny , nes kai atpjauni........gabalelis suvalgymui ojojoj kokio dydzio wacko.gif Per nakti tysalas nepasidare  schmoll.gif  thumbup.gif


QUOTE(cipciukas @ 2008 10 29, 11:44)
Pas mane jokios klaidos schmoll.gif - dziuvo 5 valandas , nes vis baltas buvo ir prie pirstu lipo ir padidinau karsty iki110c.
Vaisinkis Daividuk  smile.gif , tikrai skanus  thumbup.gif , tik sakau -nedaryti tokio auksto , geriau platesni ir zemesni 3 sluoksniu.


QUOTE(cipciukas @ 2008 11 03, 18:23)
Antra diena suminkstejo , bet dukra sake dar skaniau kai minkstas  tongue.gif
Kita karta as sviestiniu pertepsiu , ziuresim kas bus  mirksiukas.gif kuris skaniau .


Čia sviestinio kremo receptas, kuriuo galima pakeisti grietinėlės kremą:

QUOTE(cipciukas @ 2008 11 03, 20:40)
SVIESTINIS  KREMAS :

100 g. cukraus ( kristalinio)
4 kiausiniai
110 g. sviesto .

Suberkite cukru i puoda , istirpinkite 70 mlg. silto vandens ir pavirkite 10 min.
Atskirkite baltymus ir trynius .
Dubenyje mikseriu plakite trynius ir , be perstojo plakdami , plona srovele supilkite isvirta sirupa ( tik ka nukelta nuo ugnies).
Toliau plakdami dar kokias 5 min. suberkite gabaliukais sukapota sviesta ir plakite , kol kremas visai ataus .

Sita krema galima aromatizuoti kava ,vanile ar norimais kvapais .
Prasau .... naudokites i sveikata  mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 14, 12:26)
Tai jei viska darai taip kaip parasyta ,kodel turetu neiseit .? , man patinka tokie sudetingesni gaminiai , tiesiog idomu isbandyti , o pagal Misele nebuvo, kad nesigautu .

Na tai labai smagu ir pavydžių Jūsų šeimynai blush2.gif
O dar kiek reikia turėti įvairių priedų-formų,švirkštų ir t.t. ko pas megėjas kuri ne dažnai tai daro tikrai nėra 4u.gif
Atsakyti
PYRAGĖLIAI „VAIVORYKŠTĖ“ (Rainbow Pastries)
Originalus receptas

user posted image

Biskvitas:
3 kiaušiniai
1/2 st. cukraus
1/2 a. š. vanilės
1/3 st. miltų
2 v. š. krakmolo.

Musas:
1 kiaušinis
2/3 st. pieno
2 v. š. cukraus
2 v. š. krakmolo
1/4 st. vandens
1 v. š. želatinos
2 v. š. cukraus
1 st. šviežių (arba šaldytų) braškių
1 st. šviežio (arba šaldyto) mango
50 g šokolado
2/3 st. grietinėlės.

Sirupas:
3 v. š. vandens
3 v. š. cukraus
1 a. š. likerio.

Glazūra:

200 g šokolado
1/3 st. grietinėlės
1/4 st. vandens
2 v. š. gliukozės.

Biskvitas.
Paruošti tešlą biskvitui be pašildymo ir sudėti ją į kvadratinę 20 cm (8") formą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Kepti 30–40 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Ataušinti, palyginti kraštus ir supjaustyti į 3 juostas 6 cm pločio.

Musas.
Muso pagrindui išvirti ir ataušinti plikytą kremą.
Šviežias arba atitirpintas braškes nedideliame puode apibarstyti 1 v. š. cukraus ir pašildyti, kol cukrus ištirps, o uogos taps minkštos. Blenderyje sumalti į piurė ir pertrinti per sietelį, kad neliktų grūdelių. Ataušinti. Tą patį pakartoti su mango, praleidžiant žingsnį su pertrinamu per sietą.
Šokoladą ištirpinti ir lengvai ataušinti.
Želatiną išmaišyti šaltame vandenyje, palikti brinkti 2 min. ir pašildyti, kol visiškai ištirps.
Plikytą kremą išplakti mikseriu ir padalinti jį į 3 lygias dalis. Į vieną sudėti braškių piurė ir 1/3 želatinos, į antrą – mango piurė ir želatiną, į trečią – šokoladą ir želatiną. Kiekvieną dalį gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Išplakti grietinėlę iki standžių putų, vėl padalinti į 3 lygias dalis ir atsargiai įmaišyti į 3 musus. Jeigu kuris iš musų pasirodys per skystas, truputį pašaldyti šaldytuve, bet stebėti, kad pilnai nesustingtų, o tik laikytų formą.

Glazūra.
Nedideliame puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę kaitinti iki virimo ir supilti ją ant susmulkinto šokolado. Išmaišyti, kol šokoladas visiškai ištirps ir lengvai išplakti mikseriu, kol glazūra taps glotni/lygi.

Surinkimas.
Paruošti sirupą, kaitinant vandenį su cukrumi iki virimo. Supilti likerį. Sulaistyti sirupu paruoštą biskvitą.
Sudėti 3 musus į 3 konditerinius maišelius (arba stiprias tūteles) be antgalio ir išspausti kaip cilindrus išilgai biskvito juostelių. Palikti stingti šaldytuve.
Padėti ant grotelių biskvitą su musu (po grotelėmis padėti popierių) ir aplieti (netepliojant) paruošta glazūra.
Atšaldyti, supjaustyti pyragėliais ir patiekti.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Kaliteja..... : as megeja ne profesonale , tik man meteliu "truputi " daugiau nei jums cia visoms rolleyes.gif
Atsakyti
ŠACHMATINIS TORTAS (Checkerboard Cake)
Originalus receptas

user posted image

100 g karčiojo šokolado
2 v. š. kakavos miltelių
3 1/4 st. miltų
1 v. š. kepimo miltelių
3/4 a. š. sodos
žiupsnelis druskos
250 g minkšto sviesto arba margarino
1 1/2 st. kefyro
1 1/2 st. cukraus
5 kiaušiniai
2 a. š. vanilės.

Kremui:
300 g šokolado
1 st. grietinėlės.


Įkaitinti orkaitę iki 180° C (350 F).
Iš pergamentinio popieriaus iškirpti 3 apskritimus 23 cm skersmens. Ant jų skriestuvu nupiešti 2 apskritimus su spinduliais 4 ir 8 cm. Sviestu patepti 23 cm formą ir dugną iškloti paruoštu pergamentiniu popieriumi.
Vandens vonelėje arba mikrobangėje ištirpinti šokoladą. Įmaišyti kakavą ir leisti ataušti iki kambario temperatūros. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Sviestą išplakti su cukrumi iki vientisos masės. Įmaišyti po vieną kiaušinius, kruopščiai išplakant kiekvieną kartą. Sudėti vanilę. Toliau plakant, suberti miltus pakaitomis su kefyru (3 kartus miltus, 2 kartus kefyrą). Iš gautos masės atidėti 3 stiklines ir sumaišyti su ištirpintu šokoladu. Abi tešlos turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Užpildyti tešla 2 konditerinius maišelius (arba 2 stiprius maišelius) ir išspausti baltą tešlą ant vidinio nupiešto apskritimo, po to šokoladinę ant vidurinio rato ir galiausiai, dar kartą baltą ant išorinio rato. Kepti 25–30 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Lengvai ataušus, išimti iš formos ir pakartoti su likusia tešla, šį kartą darant 2 šokoladinius ratus iš kraštų, o baltą viduryje. Trečią lakštą padaryti kaip pirmąjį.
Kremui grietinėlę kaitinti beveik iki virimo ir supilti ją ant smulkiai sukapoto šokolado. Ataušinti, lengvai išplakti mikseriu ir pertepti visus lakštus, sudedant juos šachmatine tvarka.
Labai patogu, jeigu yra 3 vienodo dydžio formos, tai žymiai sutrumpina kepimo laiką.
Šachmatinė lenta ir figūrėlės padarytos iš šokolado. Man pavyko rasti šachmatinių figūrėlių formeles (puseles), kurias aš vėliau suklijavau ištirpintu šokoladu.

*Šonai padengti tuo pačiu kremu, kurį daviau recepte. Apvadą buvo sunku padaryti, todėl kad šį kremą sudaro daugiau šokoladas negu grietinėlė – šokoladas vis bandė stingti. Teko kremą lengvai pašildyti, o kruopštumui tai nepadeda.
*Aš turėdama 3 vienodas formas, iš akies stengiausi išdalinti tešlą po lygiai. Maždaug išspaudžiau 1,5–2 cm aukščio, o po to tešla dar pakilo kepdama.
*Darant tiksliai pagal receptą tešla gaunasi tokios konsistencijos, kad ji nesusilieja viena su kita. Nuotraukoje matosi, kad kvadratėliai nėra labai idealūs, bet tai nesumažina šio torto pjūvio efekto.
*Aš pirkau formeles figūrėlėms. Tai plastikinė forma su figūrėlių puselėmis. Pyliau į jas šokoladą, laukiau kol sustings, po to puseles suklijavau.

user posted image

Šaltinis: kuking.net

Atsakyti