Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

Šiandieniniame recepte nėra nieko neįprasto ir naujo. Bet, kaip mes žinome, kiekviena šeimininkė turi savo vieno ar kito patiekalo receptą. Todėl, merginų prašymu, rašau „Aguonų vyniotinio“ receptą, kuriuo naudojausi daug daug kartų. Tik, noriu pastebėti, kad tokiam pavidale šis vyniotinis patiks būtent aguonų įdaro mėgėjams. Tiems, kas mėgsta mieliniuose kepiniuose, kad būtų daugiau tešlos, patariu nenaudoti viso įdaro, o tik jo dalį, o likęs įdaras gerai laikosi šaldytuve sandariai uždengtame inde.

AGUONŲ VYNIOTINIS (Poppy Seed Roll)
Originalus receptas

user posted image

Tešla:
20 g šviežių mielių (2 1/4 a. š. sausų)
1/4 st. šilto vandens
1 a. š. + 3 v. š. cukraus (arba 1/4 st. medaus)
1 st. šilto pieno
1 + 1 kiaušiniai, kambario temperatūros
3 1/4 – 3 1/2 st. miltų (priklausomai nuo miltų ir oro drėgnumo)
1 a. š. druskos
50 g sviesto, kambario temperatūros.

Įdaras:
1 st. (150 g) aguonų
3/4 st. pieno
1/4 st. medaus
žievelės 1 citrinos
1/2 st. razinų
50 g sviesto
50 g maltų nuvalytų migdolų.

Glazūra:

4 v. š. cukraus pudros
1–2 a. š. citrinos sulčių
1 lašas migdolų esencijos (nebūtinai, bet skanu).

Tešla.

Ištirpinti mieles šiltame vandenyje, įberti 1 a. š. cukraus, uždengti plėvele, ir palikti 10 min. kambario temperatūroje.
Sumaišyti pieną su lengvai išplaktu kiaušiniu.
Persijoti miltus su druska ir likusiu cukrumi (jeigu nodoti medų, tai sumaišyti jį su šiltu pienu).
Jeigu tešlą užmaišysime rankomis, tai pakilusias mieles sumaišyti su pienu, ir, palaipsniui beriant miltus, užminkyti tešlą.
Toks pat eiliškumas bus ir užmaišant mikseriu. Minkyti tešlą nemažiau 10 min., pabaigoje sudedant sviestą. Tešla turi būti elastinga, bet nekieta, tik lengvai limpanti prie rankų (minkant rankas reikia lengvai pabarstyti miltais). Dėti tešlą į aliejumi pateptą indą, uždengti plėvele arba virtuviniu rankšluosčiu, ir palikti, kad pakiltų 1–1,5 val. šiltoje vietoje, kol jos apimtis padidės beveik tris kartus.
Užmaišant tešlą duonkepėje, supilti ant dugno pieno mišinį, ant viršaus suberti miltų mišinį ir tik po to mieles, sviestą sudedant maždaug minkymo viduryje.

Įdaras.
Kol tešla kyla, pats laikas pagaminti įdarą. Tam reikia aguonas užpilti pienu, sudėti medų, citrinos žieveles, ir virti masę ant silpnos ugnies 15 min., periodiškai pamaišant. Suberti razinas ir virti dar 5 min. Sudėti sviestą, maltus migdolus, ir virti, kol visas skystis išgaruos ir masė taps tiršta (dar maždaug 7–10 min.). Išvirtą įdarą ataušinti iki kambario temperatūros.

Kepimas.
Pakilusią tešlą apspaudyti ir iškočioti į 1 cm storio stačiakampį. Tolygiai sudėti įdarą, paliekant 2–3 cm nuo kraštų. Suvynioti tešlą į vyniotinį, perkelti į skardą, uždengti rankšluosčiu ir palikti 30–40 min. šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Iš šio tešlos ir įdaro kiekio gaunasi vienas didelis arba du vidutinio dydžio vyniotiniai. Taip pat galima padalinti tešlą į 4 dalis, iškočioti kiekvieną į apskritimą, sudėti įdarą, supjaustyti segmentais ir susukti mažais rageliais su aguonomis.
Įkaitinti orkaitę iki 190º C (375 F).
Aptepti pakilusį vyniotinį kiaušiniu ir kepti 30–40 min. arba kol vyniotinis gerai parus.

Glazūra.
Persijoti cukraus pudrą. Po keletą lašų įlašinti citrinos sultis, nuolat mašyti, kol cukraus pudra pavirs į blizgančią baltą tirštą glazūrą. Įlašinti migdolų esenciją ir užtepti glazūrą ant truputį praaušusio vyniotinio paviršiaus.

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 04 gruodžio 2008 - 15:38
Kaip ir žadėjau aguonų mėgėjams – dar vienas receptas. Šio pyrago-pajaus pagrindo tešlą galima padaryti ir saldžią smėlinę, bet man patinka būtent šis derinys nelabai saldaus pagrindo su saldžiu aguonų-citrinų įdaru

AGUONŲ - CITRINŲ PAJUS (Lemon Poppy Seed Pie)

Originalus receptas

user posted image

Pagrindas:
1 1/4 st. miltų
1/4 a. š. druskos
2 v. š. cukraus pudros
113 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
1/4 st. ledinio vandens
1 v. š. citrinos sulčių.

Įdaras:
1/4 st. aguonų
2 v. š. pieno
113 g sviesto, kambario temperatūros
1/4 st. cukraus
1 a. š. citrinos žievelių
1 kiaušinis, kambario temperatūros
2/3 st. miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos.

Glazūra:
1 st. cukraus pudros
1 v. š. citrinos sulčių.

Tešla.
Persijoti miltus su druska ir cukrumi. Blenderyje (arba rankomis su dviem peiliais) kapoti sviestą su miltais, kol susidarys stambūs riebūs trupiniai. Palaipsniui pilant vandenį su citrinos sultimis, tešlą maišyti tik iki to momento, kol surinkta/suformuota į rutulį ji laikys formą ir netrupės. Jeigu tešla bus pernelyg sausa, įpilti dar vos vos šalto vandens.
Suvynioti tešlą į maistinę plėvelę ir atšaldyti šaldytuve nemažiau 1 valandos.
Įkaitinti orkaitę iki 205° C (400 F).
Atšaldytą tešlą iškočioti iki 5 mm storio ir iškloti ant formos tartoms/pajams dugno (apvali, stačiakampė arba kvadratinė), 20 cm (8″) dydžio.
Subadyti tešlą šakute. Ant tešlos viršaus užkloti foliją ir užberti kokio nors svorio (sausų pupelių, ryžių arba specialų svorį kepiniams). Kepti 15–20 min. arba kol tešlos kraštai pradės rusti. Nuimti foliją ir lengvai ataušinti iškeptą pagrindą.

Įdaras.
Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 170° C (350 F).
Užvirinti pieną ir užpilti juo aguonas. Palikti, kad atauštų.
Išplakti sviestą su cukrumi. Įdėti kiaušinį ir citrinų žieveles. Sudėti aguonas. Toliau plakant mažu greičiu, suberti miltus, persijotus su druska ir kepimo milteliais.
Sudėti įdarą ant ataušusio pagrindo viršaus, išlyginti ir kepti 20–25 min., patikrinant mediniu pagaliuku. Iškepusį pajų visiškai ataušinti.

Glazūra.

Persijoti cukraus pudrą, supilti citrinos sultis ir kruopščiai išmaišyti. Glazūra turi būti pakankamai tiršta. Užtepti ją ant ataušusio pajaus ir palikti, kad sustingtų 15 min.
Padengtą glazūra pajų galima laikyti kambario temperatūroje iki 3 dienų.

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Cipciuko "Aguonų - citrinų pajus" pagal Mišelę (receptas, foto, patarimai)

user posted image

user posted image
Atsakyti
Manau, kad daugelis iš jūsų žino, kaip pagaminti plikytą tešlą, profesionalų tarpe vadinamą tešla „Šu“ (Choux Paste or Pate a choux). Duodu savo plikytos tešlos receptą ir pyragėlių pavyzdžių, kuriuos galima iš jos pagaminti.

PYRAGĖLIAI „EKLERAI“ (Eclairs)
Originalus receptas

user posted image

Plikyta tešla:
100 g sviesto
1/2 a. š. druskos
1 st. vandens
1 st. miltų
4–5 kiaušiniai, kambario temperatūros.

Kremas:
4 tryniai
2 v. š. cukraus
2 v. š. krakmolo
175 ml pieno
1 a. š. vanilės.

Glazūra:
100 g šokolado,
2 a. š. aliejaus.

Tešla.
Puode užvirti sviestą su vandeniu ir druska, kol sviestas visiškai ištirps. Suberti visus miltus ir greitai išmaišyti mediniu šaukštu. Kai tik visi miltai bus įmaišyti (turi nelikti miltų gumuliukų) ir pasidarys tešlos rutulys, perdėti jį į plakimo indą. Mikseriu įplakti į tešlą po vieną 4 kiaušinius (tai daryti reikia greitai, kad, pradžioje karšta tešla nesutrauktų kiaušinio baltymo). 5-tą kiaušinį reikia išplakti ir įpilti jo po truputį pagal reikalą, priklausomai nuo kiaušinių dydžio. Paruošta tešla bus panaši į tąsią, pastos tipo masę. Dėti tešlą į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu ir išspausti nedidelius pailgus eklerus arba apvalius profitrolius.

Kepimas.
Kadangi tešloje nėra jokių kepimo miltelių, labai svarbu jos pakilimui nustatyti teisingą temperatūrą – tai 220° C (425 F) pirmąsias 15–20 min. ir 160° C (325 F), kol baigs kepti. Iškepusius eklerus reikia palikti aušti orkaitėje.

Kremas.
Pagaminti pagal pagrindinį receptą plikytą kremą, pakeičiant 2 kiaušinius į 4 trynius, ataušinti ir pripildyti atšalusius eklerus.

Glazūra.
Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą su aliejumi (neperkaitinti).
Šis glazūros receptas geras tuo, kad ji greitai stingsta ant šaltų pyragėlių, bet tuo pačiu, sustingus, nebus tokia kieta, kaip grynas šokoladas.

user posted image

Profitrolius galima patiekti kaip atskirus pyragėlius, o galima sudėti juos į nedidelį „Krokembušą“ (Croquembouche). Tradiciškai „Krokembušas“ sulipdomas su karameliniu sirupu, bet čia iškyla viena problema – šaldytuve karamelė suminkštėja, todėl konditeriai kartais karamelę keičia šokoladu. Panaudojant tą pačią glazūrą, kaip ir eklerams, galima sukrauti tokį mini-krokembušą, lengvai aplaistant jį karameliniu padažu.

user posted image

Kaip dar vieną variantą, galima plikytus pyragėlius padaryti kaip gulbes (swans), kremui panaudojant stabilizuotą grietinėlę (stabelized whipped cream), pagamintą pagal šį receptą.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 06 gruodžio 2008 - 23:44


Pirmiausia ačiū Rimami už receptus. Vakar bandžiau vokišką šololadinį tortą. Nuotraukos nededu, nes neišėjo papuošt gražiai. Šiaip skanus, bet antrą kartą nedaryčiau-baisiai riebus kremas. Ten dedasi 340 gr. sviesto doh.gif. Toks jausmas, kad tą vieną sviestą ir valgai smile.gif
Atsakyti
MOKA SŪRIO TORTAS SU DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS (Mocha Prunes Cheesecake)
Originalus receptas

user posted image

Pagrindas:

1 st. maltų vaflinių sausainių (Graham Crumbs)
1/2 st. saldžių kokoso drožlių
1 v. š. kakavos miltelių
1/3 st. sviesto, ištirpinto.

Įdaras:

400 g grietinėlės sūrio (cream cheese), kambario temperatūros
400 g ricotos sūrio
150 g šokolado, ištirpinto
1 v. š. espresso miltelių (arba tirpios kavos)
1/4 st. cukraus
3 kiaušiniai
3 v. š. miltų
1/2 st. džiovintų slyvų
1/2 st. romo.

Pagrindas.

Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Sumaišyti maltus sausainius, kokoso drožles, kakavą ir supilti tirpintą sviestą. Išmaišyti ir sudėti ant 20 cm (8″) išardomos formos dugno (šaukštu prispaudžiant prie dugno). Kepti 5–8 min.

Įdaras.

Džiovintas slyvas užpilti romu maždaug 1-ai valandai.
Išplakti grietinėlės sūrį (cream cheese) su cukrumi iki glotnios vientisos masės. Ricotos sūrį pertrinti per sietelį ir sumaišyti su grietinėlės sūriu. Toliau plakant, supilti ištirpintą šokoladą ir suberti espresso miltelius. Sudėti po vieną kiaušinius, po kiekvieno įdėjimo išplakant mažu greičiu (stiprus plakimas sudedant kiaušinius gali lemti, kad atsiras įtrūkimų ant iškepto torto paviršiaus). Suberti miltus ir išmaišyti šaukštu.

Surinkimas.
Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 160° C.
Džiovintas slyvas nuspausti, supjaustyti puselėmis ir išdėlioti ant pagrindo. Supilti įdarą ant džiovintų slyvų, krestelėti formą, kad išeitų į paviršių oro burbuliukai. Apvynioti formą su folija ir įstatyti į didesnę formą, pripiltą karšto vandens. Vandens turi būti iki pusės formos su tortu aukščio.
Kepti 35–45 min. Iškepusio cheesecake‘o vidurys lengvai krestelėjus, bus lengvai linguojantis (auštant jis taps tokios pat konsistencijos, kaip ir visas tortas). Šlapiu peiliu apipjauti išilgai torto šonų ir palikti aušti. Atšaldyti šaldytuve ne mažiau 6 val. Pjaustyti, sudrėkinant kiekvieną kartą peilį karštame vandenyje.

user posted image

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 07 gruodžio 2008 - 14:20
Labai idomus tortas bigsmile.gif .....ale kas per biesas tie vafliniai sausainiai ? g.gif ......gal kas zinote ??? unsure.gif
Gal cia paprasti saldus vafliai ???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cipciukas: 07 gruodžio 2008 - 16:04
O gal cia tie vafliai kur pertepti buna g.gif na tie pvz "Voveraite" lotuliukas.gif arba paprasti vafliai lotuliukas.gif
Atsakyti
g.gif va tokius graham-crackers
tik radau.... bet cia nelabai vaflinis...
cia toks daugiau i sviestini sausaini panasus... g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziwiliute: 07 gruodžio 2008 - 19:54
Labai dažnai užduodamas klausimas dėl sausainių, naudojamų sūrio tortų (cheesecake‘ų) pagrindui. Čia jie parduodami bet kuriame supermarkete. Bet galima pagaminti ir naminius. Pagrindinis šių sausainių skirtumas nuo kitų – recepte naudojami rupaus malimo/pilno grūdo miltai. Pavadinimą „Graham Crackers“ šie sausainiai gavo Dr. Sylvester Graham garbei, gyvenusio 19 amžiaus pradžioje, kuris buvo sveikos mitybos ir vegetarizmo šalininkas. Šie krekeriai skanūs kaip ir patys vieni, taip ir cheesecake‘ų pagrinde. Taip pat labai skanu pertepti du sausainius ledais ir gauti desertinius sumuštinukus/sandwich‘us. O jeigu sumažinti cukraus kiekį, tai galima juos naudoti, kaip traškų pagrindą kokteiliams kanape.

SAUSAINIAI–PAGRINDAS SŪRIO TORTAMS/CHEESECAKE'AMS (Graham Crackers)
Originalus receptas

user posted image

2 st. (280 g) rupaus malimo/pilno grūdo miltų (цельнозерновой муки)
1/2 st. (60 g) krakmolo
1/4 st. cukraus
žiupsnelis druskos
100 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
1/3 st. šalto vandens.

Į gilų indą persijoti miltus, krakmolą, cukrų ir druską. Dviem peiliais sukapoti sviestą su miltais, kol susidarys smulkūs riebūs trupinukai (labai patogu tai daryti blenderyje režimu „Pulsas“). Palaipsniui į masę supilti šaltą vandenį, nuolat maišant šakute. Kai tik tešlą bus galima surinkti į rutulį (jeigu tešla bus sausa, įpilti keletą arbatinių šaukštelių šalto vandens), suvynioti ją į maistinę plėvelę ir atšaldyti šaldytuve nemažiau 1 val.
Įkaitinti orkaitę iki 190° C.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus, iškočioti tešlą į 2 mm storio lakštą, supjaustyti stačiakampiais, subadyti juos šakute (kad neišsipūstų), apibarstyti cukrumi ir išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepti 10–15 min., po to ataušinti ant grotelių.
Laikyti uždengtame inde.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Štai ką Mišelė rašo apie moliūgų piurė:
Paruošta naudojimui moliūgų piurė yra labai tiršto padažo konsistencijos. Kad pasigaminti ją iš žalio moliūgo, pirmiausia reikia jį iškepti orkaitėje, kol taps minkštas (priklausomai nuo moliūgo dydžio, apie 1,5 val.), ataušinti ir sutrinti blenderyje. Tuomet piurė bus norimos konsistencijos, ir neturės stipraus moliūgų prieskonio.
Atsakyti
BISKVITINIS – MORKŲ VYNIOTINIS (Сarrot Roll)
Originalus receptas

user posted image


Vyniotiniui:

3 kiaušiniai + 1 trynys
2/3 st. cukraus
1 a. š. vanilės
1 st. miltų tortams
2 v. š. krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1 a. š. cinamono
1 st. tarkuotų morkų (smulkia tarka)
1/4 st. aliejaus.

Kremui:
250 g grietinėlės sūrio (cream cheese), kambario temperatūros
125 g sviesto, kambario temperatūros
100 g balto šokolado, ištirpinto
1 a. š. vanilės
3/4 st. smulkintų riešutų.

Įkaitinti orkaitę iki 170º С (325 F) ir iškloti skardą 25×37 cm (10"×15") pergamentiniu popieriumi.
Vandens vonelėje mikseriu vidutiniu greičiu išplakti kiaušinius, trynį, cukrų ir vanilę, kol gausis labai puri, šviesi masė (~10 min.). Į kiaušinių masę persijoti miltus, krakmolą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską, ir atsargiai išmaišyti apvaliais judesiais. Sudėti morkas ir aliejų, ir taip pat atsargiai įmaišyti. Supilti masę į paruoštą skardą, išlyginti ir kepti 20–25 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepus, leisti porą minučių pastovėti ir, nenuimant popieriaus suvynioti į vyniotinį iš siaurosios pusės, ataušinti.
Kremui išplakti grietinėlės sūrį (cream cheese) su sviestu, įmaišyti ištirpintą šokoladą ir vanilę. Išmaišyti, kol gausis vientisa masė.
Išvynioti ataušusį vyniotinį, nuimti popierių ir aptepti puse kremo. Pabarstyti 1/3 riešutų ir vėl suvynioti. Aptepti likusiu kremu ir riešutais vyniotinio viršų, ir atšaldyti, kol patieksime.
Skirtingai nuo tradicinių amerikietiškų morkų tortų ir keksiukų, dėl išplaktų kiaušinių apimties ir mažo aliejaus kiekio, šis vyniotinis turi lengvą biskvitinę struktūrą. Sūrio kremas, užteptas plonu sluoksniu, labai derinasi su morkų biskvitu.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti