IPB

Sveiki atvykę, svety ( Prisijungti | Registruotis )


38 Puslapiai:  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Standartinis ] ·

> Grybai. , Kaip marinuoti, džiovinti ir pan. žiemai

Pieva1
post 2005 07 07, 13:40
Paskelbta: #1


Ekstra senbuvis
******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1199
Prisijungė: 2005 02 10
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:Ieva 1995 rugsejis
Antras vaikas:Lukas 1999 liepa

Apdovanojimų: 0


Sveikos. Esu didelė grybų gerbėja. Na su daugeliu grybų kaip ir viskas aišku, bet voverūškos :oh Tik va nežinau kaip jas žiemai teisingai paruopšti. Vienais metais bandžiau šaldyt. Tai pagamintos jos kažkokios guminės. Gal kas žinot?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Skambute
post 2005 07 08, 22:11
Paskelbta: #2


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 538
Prisijungė: 2004 09 20


Apdovanojimų: 0


Raugintos voveraitės
1 kg voveraičių
1-2 svogūnai
5-6 lauro lapeliai
50 g druskos
0,5 šaukštelio cukraus
juodųjų pipirų
kvapiųjų pipirų
Voveraites nuvalyti, patrumpinti kotus, nuplauti ir nuvarvinti. Kelias minutes apvirti pasūdytame vandenyje ir nukošti.
Svogūnus nulupti, nuplauti ir supjaustyti griežinėliais.
Druską išmaišyti su cukrumi.
Grybus sluoksniais dėti į išplikytą puodynę, puodą arba stiklainį, kiekvieną sluoksnį apibarstyti druska su cukrumi, kas antrą sluoksnį-svogūnais arba prieskoniais.
Uždėti lėkštutę ir paslėgti stiklainiu su vandeniu arba akmeniu.
Po kelių dienų indą su grybais išnešti į šaltą patalpą.
P. S. Grybai nuolat turi būti apsemti skysčio. Jei jo trūksta, dar užpilti sūrymo (užvirinti I I vandens su 30 g druskos).
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
jolitka
post 2005 07 17, 19:27
Paskelbta: #3


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 777
Prisijungė: 2005 01 25
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:nėra
Antras vaikas:nėra

Apdovanojimų: 0


As voveruskas nuplaunu, ant svaraus audinio paberiu, nusausinu, sudedu i saldymo maiselius ir i saldikli. Niekada nebuvo gumines.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
lanaa
post 2005 07 18, 23:42
Paskelbta: #4


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 6270
Prisijungė: 2005 04 09
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:bernaitis

Apdovanojimų: 0


saldyti nepatariu.viena karta bandziau, tai gavosi gumines :cry:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Pieva1
post 2005 07 19, 07:54
Paskelbta: #5


Ekstra senbuvis
******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1199
Prisijungė: 2005 02 10
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:Ieva 1995 rugsejis
Antras vaikas:Lukas 1999 liepa

Apdovanojimų: 0


QUOTE(lanaa @ 2005 07 18, 23:42)
saldyti nepatariu.viena karta bandziau, tai gavosi gumines  :cry:
*


:sutinku Įdomu, kodėl Jolitkai guminės nesigauna :hm
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
laguna
post 2005 07 19, 08:23
Paskelbta: #6


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 974
Prisijungė: 2004 07 14
Vieta: Kauno pašonėje

Pirmas vaikas:2003 04
Antras vaikas:2009 10

Apdovanojimų: 0


Jeigu jus pacios grybaujant tai saunuoles :super . Bet va turguose pradejo atsirasti is tu vietu kur buvo uzsidege pesticidai. Vietiniai ju nerenka, bet ja kam reikia pinigeliu veza i turgu ir pardavineja. Bukit atsargios.
SKANIU GRYBUKU. :4u:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Amalia
post 2005 07 19, 11:14
Paskelbta: #7


Ekstra senbuvis
******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1050
Prisijungė: 2004 12 10
Vieta: Vokietija


Apdovanojimų: 0


QUOTE(Pieva1 @ 2005 07 19, 07:54)
:sutinku  Įdomu, kodėl Jolitkai guminės nesigauna  :hm
*


Manyčiau, kad ji jas trumpai plauna, nes ilgiau vandeny palaikius voveraitės vandens prisigeria ir todėl guminėm pavirsta.Geruose restoranuose jos visai neplaunamos, o tik su šepetėliu po vieną nuvalomos (esant tokioms aukštoms kainoms gali sau leisti).Mačiau tokį triuką - voveraites apibėrė miltais, kad jie nešvarumus suklijuotų, rankomis bliūde atsargiai pavartė, tada miltus nukratė, grybus trumpam (!!)dėjo vandenin mažom porcijom, ir po to tuoj ant skepetos nuvarvėti.Parodė vandenį - jame visi brudai nusėdę.Pati nebandžiau, lauksiu, kol atpigs - jas gi pas mus iš Lietuvos veža, tai kaip ir prie delikatesų priklauso.Taigi, gurmanų patarimas - vandeny nemirkyti.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
jolitka
post 2005 07 19, 11:21
Paskelbta: #8


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 777
Prisijungė: 2005 01 25
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:nėra
Antras vaikas:nėra

Apdovanojimų: 0


QUOTE(Pieva1 @ 2005 07 19, 08:54)
:sutinku  Įdomu, kodėl Jolitkai guminės nesigauna  :hm
*




As darau panasiai kaip Amalia aprase, tik nebarstau miltais. Kiekviena trumpai po kranu nuplaunu, ir iskart dedu ant audeklo dziuti. Dar viena priezastis del kurios nebyna gumunes - pas mane saldiklyje virsutinis stalcius yra staigaus uzsaldymo. Aisku as viska dedu i ji, o po to perkeliu i kitus. Gal del to.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
varlyte
post 2005 07 25, 23:18
Paskelbta: #9


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3367
Prisijungė: 2004 05 07
Vieta: Vilnius


Apdovanojimų: 1


o as jas trumpai apverdut tiesiog keliom sekundem imetu i verdanti vandeni o tada saldau
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Kokere
post 2005 08 18, 10:12
Paskelbta: #10


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 11290
Prisijungė: 2004 03 01

Pirmas vaikas:Melancholikė
Antras vaikas:Angeliukas danguje
Trečias vaikas:Cholerikė
Ketvirtas vaikas: Alius

Apdovanojimų: 0


Su uogom tai viskas aisku...
Bet kaip marinuoti grybus ziemai :geda2:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
zigzag
post 2005 08 18, 17:37
Paskelbta: #11


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 782
Prisijungė: 2005 05 11

Pirmas vaikas:sūnus
Antras vaikas:dukra

Apdovanojimų: 0


Mūsų šeima mėgsta raugintus grybus. Į stiklainius dedame apvirtus grybus sluoksneliais su prieskoniais (krapai, vyšnių bei juod. serbentų lapai, pipirai, česnakai, svogunai, lauro lapai, druska). Reikėtų suspausti, kad neliktų oro. Viršutinis sluoksnis turi būti prieskonių ir lapų ir daug storesnis už kitus. Uždarome plastikiniu dangteliu ir laikome šaldytuve.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Kokere
post 2005 08 19, 08:28
Paskelbta: #12


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 11290
Prisijungė: 2004 03 01

Pirmas vaikas:Melancholikė
Antras vaikas:Angeliukas danguje
Trečias vaikas:Cholerikė
Ketvirtas vaikas: Alius

Apdovanojimų: 0


QUOTE(zigzag @ 2005 08 18, 17:37)
Mūsų šeima mėgsta raugintus grybus. Į stiklainius dedame apvirtus grybus sluoksneliais su prieskoniais (krapai, vyšnių bei juod. serbentų lapai, pipirai, česnakai, svogunai, lauro lapai, druska). Reikėtų suspausti, kad neliktų oro. Viršutinis sluoksnis turi būti prieskonių ir lapų ir daug storesnis už kitus. Uždarome plastikiniu dangteliu ir laikome šaldytuve.
*


Pabadysiu ir sita
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

38 Puslapiai:  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
Vartotojų skaito šią temą: 1 (Svečių: 1)
Narių: 0
 



Lo-Fi versija Dabar: 2014 11 26, 10:44

Atsakomybės apribojimas