Įkraunama...
Įkraunama...

Obuoliukai

Sveikos,
gal kas uzsiraset siandien per baltojo katino svetaine rodyta obuoliu pyrago recepta? nespejau...
Atsakyti
QUOTE(ferarri @ 2008 09 13, 21:46)

2 st. miltu
2 st. manu kruopu,
2 st. cukraus,
10 obuoliu
200 g sviesto

beje, sio " nuostabaus pyrago" skonis prilygsta nuostabiam supuolusios teslos skoniui  biggrin.gif



Nežinau kaip tu kepei ir ką darei, bet aš šį pyragą esu kepusi, gaunasi labai skanus. Mano mama kepa - tai pat giria. Gal tu netarkavai obuolių? g.gif Juos reikia sutarkuoti. Aš dar su šiek tiek cukraus ir cinamono juos sumaišau. Na, niekada nenusivyliau.
Atsakyti
QUOTE(LABUSKA @ 2008 09 14, 13:47)
Nežinau kaip tu kepei ir ką darei, bet aš šį pyragą esu kepusi, gaunasi labai skanus. Mano mama kepa - tai pat giria.  Gal tu netarkavai obuolių? g.gif  Juos reikia sutarkuoti. Aš dar su šiek tiek cukraus ir cinamono juos sumaišau. Na, niekada nenusivyliau.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gamyba tokia : miltus , cukru ir manu kruopas sumaisai ( gauni sausa birala ).
Obuolius sutarkuoji burokine tarka ( lupti nereikia ).
I skardele papili sauso misinio , na 2 mm. ne daugiau , ant jo dedi tarkuotus obuolius 0,5 cm. storio sluoksniu , su delnu paspausdama ( ciut ciut ) islygini pavirsiu , vel kartoji ta pati ,kol sudesi visus sluoksnius , perspeju kuo plonesni sluoksniai ir kuo ju daugiau tuo skanesnis ir grazrsnis ( prapjovus ) gaunasi pyragas . Oi dar kepimo miltelius pamirsau doh.gif doh.gif doh.gif pamineti ,juos sumaisai kartu su miltais .....t.t .
I obuolius jeigu megstate ipilkite cinamono ( maniskei nemegsta schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif ).
Viena karta i obuolius ipyliau cukraus - man buvo per saldus , o as megstu saldziaruksti.
Tiesa , virsutinis sluoksnis turi buti sauso misinio , ant jo uzpilkite istirpinto sviestuko ,kad virsus neapdziutu bekepdamas , galite apdeti plonai atpjautais gabaleliai.
SKANAUS 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 14, 14:57)
Gamyba tokia : miltus , cukru ir manu kruopas sumaisai ( gauni sausa birala ).
Obuolius sutarkuoji burokine tarka ( lupti nereikia ).
I skardele papili sauso misinio , na 2 mm. ne daugiau , ant jo dedi tarkuotus obuolius  0,5 cm. storio sluoksniu , su delnu paspausdama ( ciut ciut ) islygini pavirsiu , vel kartoji ta pati ,kol sudesi visus sluoksnius , perspeju kuo plonesni sluoksniai ir kuo ju daugiau tuo skanesnis ir grazrsnis ( prapjovus ) gaunasi pyragas . Oi dar kepimo miltelius pamirsau doh.gif  doh.gif  doh.gif pamineti ,juos sumaisai kartu su miltais .....t.t .
I obuolius jeigu megstate ipilkite cinamono ( maniskei nemegsta schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif ).
Viena karta i obuolius ipyliau cukraus - man buvo per saldus , o as megstu saldziaruksti.
Tiesa , virsutinis sluoksnis turi buti sauso misinio , ant jo uzpilkite istirpinto sviestuko ,kad virsus neapdziutu bekepdamas , galite apdeti plonai atpjautais gabaleliai.
SKANAUS 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Labai aciu uz paaiskinima, reiks pabandyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 14, 14:57)
Gamyba tokia : miltus , cukru ir manu kruopas sumaisai ( gauni sausa birala ).
Obuolius sutarkuoji burokine tarka ( lupti nereikia ).
I skardele papili sauso misinio , na 2 mm. ne daugiau , ant jo dedi tarkuotus obuolius  0,5 cm. storio sluoksniu , su delnu paspausdama ( ciut ciut ) islygini pavirsiu , vel kartoji ta pati ,kol sudesi visus sluoksnius , perspeju kuo plonesni sluoksniai ir kuo ju daugiau tuo skanesnis ir grazrsnis ( prapjovus ) gaunasi pyragas . Oi dar kepimo miltelius pamirsau doh.gif  doh.gif  doh.gif pamineti ,juos sumaisai kartu su miltais .....t.t .
I obuolius jeigu megstate ipilkite cinamono ( maniskei nemegsta schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif ).
Viena karta i obuolius ipyliau cukraus - man buvo per saldus , o as megstu saldziaruksti.
Tiesa , virsutinis sluoksnis turi buti sauso misinio , ant jo uzpilkite istirpinto sviestuko ,kad virsus neapdziutu bekepdamas , galite apdeti plonai atpjautais gabaleliai.
SKANAUS 4u.gif  4u.gif  4u.gif

O kiek laiko mazdaug reikia kepti? Labai idomus receptukas? ax.gif
Atsakyti
Na priklauso nuo to ,koki stori padarai ( kiek sluoksniu ), as laiko neuzfiksavau , bet ilgokai kepa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 15, 21:33)
Na priklauso nuo to ,koki stori padarai ( kiek sluoksniu ), as laiko neuzfiksavau , bet ilgokai kepa  4u.gif





Pabandziau ir as si receptuka,na isties nesitikejau,kad taip skaniai visi valgys,na labai patiko liepe dar iskepti,o kepiau tai 1val 15min.
Atsakyti
Išbandžiau ir aš šį receptuką. smile.gif
Laaabai skanus pyragas essen.gif
Atsakyti
O ka as sakiau mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano obuoliu pyragas: (atradau beeksperimentuodama, mums labiausiai patinka)

Tesla:
4-5 kiausiniai;
3/4 stiklines cukraus;
kepimo milteliu arba nubraukstas ir nugesintas saukstelis sodos;
didelis indelis riebios grietines (perkam 30 proc. Namine grietine- tas aukstas plastmasinis indelis) grietines;
vaniles;
miltu, kad tesla butu kaip labai tirsta grietine

Uzbarstymui:
3 sausktai manu,
3 saukstai cukraus;
cinamono

Is tokio kiekio gaunasi viena kepimo skarda obuoliu plokstainio

Imam skarda. Jei dedam kepimo popieriu, tai obuolius pjaustom ant jos, jei be popieriaus- tepam sviestu ir barstom manais.

Obuoliu reikia rugsciu ir daug- nuskutu ir pripjaustau nedidelem skiltelem dideli inda. I bleka juos reikia taip ir sumesti- belekaip- tiesiog storas obuoliu sluoksnis, netvarkingai sumesti obuoliai. Veliau jie sukepa, sumazeja.

Ant virsaus uzpilti tesla is nurodytu produktu. tuos produktus tiesiog sumaisyti, atskirai plakti baltymu ar pan. nereikia. Kadagi obuoliai sumesti belekaip, tai tesla prateka tarp ju iki pat dugno.

Virsu pabastyti nurodytu uzbarstu- sumaisytais manais su cukrum ir cinamonu- darau sodriai ruda uzbarsta, cinamono negailiu. Jei teslai nepagailejot cukraus, tai uzbastytui galima cukraus maziau deti.

Kepti kokiu 200 orkaitej apie 45 min., plius minus.

Gaunasi pats paciausias pyragas- nesausas, ne "blyninis", virsuje traski plutele.

Galite reguliuoti cukraus kieki pagal skoni. Produktus dedu is akies. Visada "zalia" tesla paragauju blush2.gif - kartais koki sauksta cukraus pridedu, kartais miltu... Tarp obuoliu galima imest ir kelias spanguoles ar pan. smile.gif

Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 18 rugsėjo 2008 - 17:32
QUOTE(alfa159 @ 2008 09 18, 18:31)
Mano obuoliu pyragas: (atradau beeksperimentuodama, mums labiausiai patinka)

Skanaus!


Išbandžiau, superinis pyragas thumbup.gif Skonis liuks ir darbo mažai, vai kaip tokius mėgstu. thumbup.gif Vaikai sakė, kad dabar kasdien turėsiu kepti. bigsmile.gif
Atsakyti