Įkraunama...
Įkraunama...

---Saldūs receptai su nuotraukomis---

QUOTE(triule @ 2008 12 29, 22:03)
is 1, o reikejo is 2 g.gif


aš nežinau ko gero priklauso nuo to kokio dydzio tortuka darysi mirksiukas.gif
Atsakyti
Turėjom graikiškų riešutų, kurie nelabai valgėsi, tai padariau tokius "sausainukus", sunyko labai greit, tikrai skanu ax.gif Čia recepto galima sakyti netgi nėra. Tiesiog ištirpinau šokoladą, tirpindama įpyliau porą šaukštų vyšnių likerio, šokolade apvoliojau riešutus ir padėjau sustingti (šokoladas sustingo, riešutai sulipo ir gavosi sausainukai biggrin.gif ) Tiesa, viršų pabarsčiau trupinukais.
user posted image
Atsakyti
Merginos, jei kas dare pagal mano kremo recepta, tai ten 0,5 l pieno tortukui, kuris padarytas is 250 gr. teslos. O tai tik puse pakelio, nes celas pakelis yra 500 gr. Tai, jei daryti is viso pakelio, kur 500 gr., tai reikia ir kremo daugiau, kitaip susigers i lakstus ir bus sausokas. As dejau kremo negailint, pradzioje leidau pastoveti kokia val, kad siek tiek sudrektu tie lakstai o paskui paslegiau.
Papildyta:
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 12 29, 21:18)
Turėjom graikiškų riešutų..........

Labai turetu buti skanu, kaip as megstu graikinius riesutus doh.gif . Bet jau nuotraukos grazumas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 12 29, 21:18)
Turėjom graikiškų riešutų,

Koks grozis wub.gif
Atsakyti
Parašysiu savo NAPOELONO receptą, kurį kepu pagal senovinį (smetoninį) receptą. Iš pirktinės bemielės sluoksniuotos tešlos, nesupykit mergaitės, bet niekada negausite tikro Napoleono skonio. Taigi:

Produktai blynams:
400 g. sviesto (tik sviesto)
0,5 l grietinės (tiktai kaimiškos geros grietinės) iš parduotuvės bus per liesa
1 kiaušinis
6 stiklinės miltų.

Darbo eiga: ant lentos būtinai persijoju miltus. Sudedu šaltą svietą. Su dideliu peiliu kapoju. Kai sviesto gabalėliai pasidaro mažesni nei 1 cm, ant šio paskleisto mišinio sukratau šaltą grietinę, kiaušinį ir mažą trupinėlį druskytės. Viską atsargiai paspausdama peilio šonu kapoju. Kapoju, kapoju kol nebesimato birių miltų ir gaunasi beveik tešla. Tada rankomis suspaudžiu suspaudžiu ir dedu į šaldytuvą kokiai 1 valandai.
Iš šios porcijos man išeina 8 gražūs blynai ir devintas toks bet koks iš kurio pasidarau trupinius. Taigi atsipjaunu tešlos gabaliuką ir kočioju apie 3-5 mm storio galima apvalius ir stačiakampio formos. kočėlo pagalba perkeliu ant šaltos kepimo skardos, subadau su šakute, kad kepant nesusidarytų puslės ir kepu 220C orkaitėje apie 15 min. Apvalaus blyno diametras apie 30 cm. Sekantį blyną vėl kočioju ir vėl dedu tik į šaltą skardą ir vėl kepu. Iškepę blynai būna laaaaaabai trapūs, švelniai geltonos spalvos. Iškeptų blynų vienas ant kito dėti nepatartina.

Kremas:
500 g sviesto
120 g. miltų
350 g cukraus
200 g pieno (aš naudoju naminį)
3 vnt kiaušinio trynių
Vanilinas, šlakelis konjako(brendis)
Cirtinos sultys (reikia vidutinio dydžio 0,5 citrinos)

Darbo eiga: sviestas užverdamas. Pradėjus virti suberiami miltai ir kaitinama tol kol truputį pagelsta, na žodžiu pradeda virti. Viską reikia labai atydžiai maišyti mediniu šaukštu, nes yra didelė tikimybė, kad prisvils. Po to į šį mišinį supilti užvirintą pieną su cukrumi, vanilinu. Intensyviai maišom kol sutirštėja. nukeliam nuo ugnies ir pamaišydamos masę atšaldome. ( aš dedu į šaltą vandenį ir vėsinu maišydama) Kai masė atšala iki panašiai 15C, sudedu kiaušinio trynius. Ir suku suku suku mediniu šaukštu. Supilu citrinos sultis, brendžio šlakelį ir vėl suku. Kremas gaminimo pradžioje būna tokios ryškios geltonos spalvos ir toks lyg ir blizgantis. Jis bus gatavas tada, kai pasidarys toks purus ir daug šviesesnės spalvos nei gaminimo pradžioje. Kremą gaminant sukti visą laiką tik į vieną pusę. Negalima gaminant keisti sukimo krypties.
Kai pasidarysite kremą, vyksta pertepimo ceremonija. Dedame blyną, tepame kremą ir taip kol sutepame visus blynus. Viską sutepus, apdailiname peilio pagalbą šonus, aptepame šonus ir iš negražiausio likusio blyno pasidarau trupinius ir jais aptrupinu tortą.
Tortas būna toks skanus, kad aš dažniausiai niekuom nepuošiu. Per švantes jis savo išvaizda būna pats kukliausias bet graičiausiai dingstantis.
Jeigu jūs naudojate pertepimams uogas, kitokius kremus, tai jau bus nebe tikras NAPOLEONAS o Napoleono atmainos ar jo variacijos.
Atsiprašau, bet nuotraukos neturiu, nes nelabai moku fotografuoti ir jas įkelti.
Sėkmės ir skanaus
Atsakyti
QUOTE(pievu putpelaitė @ 2008 12 29, 19:34)
Parašysiu savo NAPOELONO receptą, kurį kepu pagal senovinį (smetoninį) receptą. Iš pirktinės bemielės sluoksniuotos tešlos, nesupykit mergaitės, bet niekada negausite tikro Napoleono skonio. Taigi:

Produktai blynams:
400 g. sviesto (tik sviesto)
0,5 l grietinės (tiktai kaimiškos geros grietinės) iš parduotuvės bus per liesa1 kiaušinis
6 stiklinės miltų.



Kremas:
500 g sviesto
120 g. miltų
350 g cukraus
200 g pieno (aš naudoju naminį)
3 vnt kiaušinio trynių
Vanilinas, šlakelis konjako(brendis)
Cirtinos sultys (reikia vidutinio dydžio 0,5 citrinos)


va va,pas mus net nera nieko panasaus i tokia grietine doh.gif
O krema tai as lygiai toki pati darau thumbup.gif man laaaabai skanus tas kremas,paskutini karta dar dziovintu spanguoliu iberiau blush2.gif Neriebus,neisbega,zodziu superinis,tik,mergaites nepasitiki tuo kremu..
Vaivaiva,nesk sen tuos riesutus,jau taip gardziai atrodo,kad islupk per ekrana.
Atsakyti
Labas vakaras, kepejėlės biggrin.gif
Labai reikia patarimo: gaminu Naujiesiems Metams Mišelės "Napoleoną". Pasidariau tešla, įdėjau į šaldytuvą. Ar man būtinai blynus šiandien kept, ar nieko jei iki ryt tešla šaldytuve pastovės g.gif
Atsakyti
Ačiū, mergaitės 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,na ,matau populiarus buvo ,,Juodasis miskas,, per sventes,bandziau pirma kart,noriu paklausti -kazin kodel man nekilo biskvito krastai,issipute daugiausai per centra,o krastai tokie plonyciai liko? g.gif kepiau is visos normos,24 cm skersmens formoj,na ,kadangi kepiau nedideliai auditorijai,tai apipjausciau tuos krastus ir issisukau,siaip tortukas skanus,bet man per riebus ir per saldus,gal per sotus,na,nezinau,po vieno gabalelio daugiau nei per kur nesinori,o tokiu gaiviu tortuku, buna ,kad ir ne viena gabaleli suraitoji blush2.gif idesiu fotke,bet papuosimui neturejau laiko,su jumis cia nera ka lygintis doh.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 12 29, 21:18)
Turėjom graikiškų riešutų, kurie nelabai valgėsi, tai padariau tokius "sausainukus",

wub.gif jau kaip graziai atrodo
Atsakyti
O sakykit mergaitės gal yra kokia gudrybė kaip plonai tą sluoksniuotą tešlą napaleonui iškočioti,nes man neina schmoll.gif ir ji tarpais plyšta
Atsakyti
QUOTE(witalyli @ 2008 12 30, 09:38)
O sakykit mergaitės gal yra kokia gudrybė kaip plonai tą sluoksniuotą tešlą napaleonui iškočioti,nes man neina  schmoll.gif  ir ji tarpais plyšta

O tu miltais pabarstai?man tai gerai jinai kociojasi,labai neatsildyk,as tai is karto is saldytuvo kocioju,nes kai ilgiau pabuna siltai tai labai minksta pasidaro.
Atsakyti