Įkraunama...
Įkraunama...

Želė, želė tortai ir desertai-2

QUOTE(čikuraku @ 2009 03 09, 13:09)
o kaip sitas grozis gaminamas, speciali formele? g.gif


as panasia formele Maximoje esu maciusi, tik kad ji silikonine 4u.gif

ir Kaune yra pirkti, va cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diora: 09 kovo 2009 - 14:53
QUOTE(diora @ 2009 03 09, 14:51)
as panasia formele Maximoje esu maciusi, tik kad ji silikonine  4u.gif

ir Kaune yra pirkti, va cia


aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(diora @ 2009 03 09, 14:51)
ir Kaune yra pirkti, va cia


Iš tų aš tą silikoninę "Saulėgražą" turiu, irgi labai liuks želė darymui.
Atsakyti
mano zeliukas mirksiukas.gif ,nelabai sekesi man ji is formos isimt...
Atsakyti
... bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif koks koloritas apetitnas essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 03 09, 13:29)

user posted image

Želė kiaušiniai (pats tas artėjant velykom)



O kokioje formoje daromi tokie kiausiniai g.gif


Ir dar turiu klausima, norint sustingdinti 1 litra jogurto kiek zelatinos pilti i vandenuka? g.gif dejau 3 saukstus i maza kieki vandens, bet nesustingo, tada dar 1,5 sauksto, tada sustingo, bet ne taip kaip noretusi, dar tokia "judanti gavosi" sunkiai pjaunasi... Tai kaip ta jogurta sustingdinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(insk @ 2009 03 15, 12:01)
O kokioje  formoje daromi tokie kiausiniai  g.gif
Ir dar turiu klausima, norint sustingdinti 1 litra jogurto kiek zelatinos pilti i vandenuka?  g.gif  dejau 3 saukstus i maza kieki vandens, bet nesustingo, tada dar 1,5 sauksto, tada sustingo, bet ne taip kaip noretusi, dar tokia "judanti gavosi" sunkiai pjaunasi... Tai kaip ta jogurta sustingdinti?  g.gif


lotuliukas.gif lotuliukas.gif ....tai daroma tuščiaviduriame kiaušinyje , praduri abiejuose galuose po skylutę , išpūti kiaušinį išplauni vidų , ir prašau turi į ką pilstyti žele , vieną galą užklijuoji lipnia juostele , o pro kitą ( truputi padidinus ) per šiaudelį prilili paruoštos žele , į šaldytuvą , sustingusį nulupi ....va ir velykinis žele kiaušinis ....tokiam daikčiukui , žele turi buti standi , kitai bus kliurka tongue.gif .

Dėti dar želatinos daugiau , juk litras tai nėra mažai , atitinkamai ir želatinos reikia daug , be to sunku pasakyti tiksliai kiek jos dėti , nes visokio stiprumo yra , jau pati turi nujausti . smile.gif
Atsakyti
QUOTE(insk @ 2009 03 15, 12:01)
O kokioje  formoje daromi tokie kiausiniai  g.gif
Ir dar turiu klausima, norint sustingdinti 1 litra jogurto kiek zelatinos pilti i vandenuka?  g.gif  dejau 3 saukstus i maza kieki vandens, bet nesustingo, tada dar 1,5 sauksto, tada sustingo, bet ne taip kaip noretusi, dar tokia "judanti gavosi" sunkiai pjaunasi... Tai kaip ta jogurta sustingdinti?  g.gif

į 1 litrą skysčui dedasi 40g želatinos (tiek sausos pasverti reik). Jogurtas kadangi yra nelabai skystas tai šiek tiek mažiau dedu, bet galima ir 40g. nebus per kietas
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 15, 13:21)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ....tai daroma tuščiaviduriame kiaušinyje , praduri abiejuose galuose po skylutę , išpūti kiaušinį išplauni vidų , ir prašau turi į ką pilstyti žele , vieną galą užklijuoji lipnia juostele , o pro kitą ( truputi padidinus ) per šiaudelį prilili paruoštos žele , į šaldytuvą , sustingusį nulupi ....va ir velykinis žele kiaušinis ....tokiam daikčiukui , žele turi buti standi , kitai bus kliurka  tongue.gif .

Dėti dar želatinos daugiau , juk litras tai nėra mažai , atitinkamai ir želatinos reikia daug , be to sunku pasakyti tiksliai kiek jos dėti , nes visokio stiprumo yra , jau pati turi nujausti . smile.gif


aha juokinga, bet... idomus tie kiausiniai, gal kada ir pabandysim thumbup.gif

QUOTE(vixiuke @ 2009 03 15, 19:06)
į 1 litrą skysčui dedasi 40g želatinos (tiek sausos pasverti reik). Jogurtas kadangi yra nelabai skystas tai šiek tiek mažiau dedu, bet galima ir 40g. nebus per kietas


Ačiū mergaitės, bandysiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 15, 12:21)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ....tai daroma tuščiaviduriame kiaušinyje , praduri abiejuose galuose po skylutę , išpūti kiaušinį išplauni vidų , ir prašau turi į ką pilstyti žele , vieną galą užklijuoji lipnia juostele , o pro kitą ( truputi padidinus ) per šiaudelį prilili paruoštos žele , į šaldytuvą , sustingusį nulupi ....va ir velykinis žele kiaušinis ....tokiam daikčiukui , žele turi buti standi , kitai bus kliurka  tongue.gif .

O vaisus irgi pro skylutę sukišt į vidų? blink.gif
Atsakyti
O pro kur dar .... wink.gif įmanoma .... biggrin.gif.....didesnę padarai ir prikiši .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 16 kovo 2009 - 18:34
QUOTE(simre @ 2009 03 16, 09:55)
O vaisus irgi pro skylutę sukišt į vidų?  blink.gif


Aš darau biskutį kitaip: paimi paprastą kiaušinį, atsargiai prakrapštai jo viršų (geriau buką galą), kad gautūsi tokia na 1 cm diametro skylė. Tada per tą skylę išpili kiaušinio turinį, vidų perplauni karštu vandeniu kad būtų švarus. Tada per tą skylę pripili želė (aš darau iš sulčių ir želatinos, kaip ir tortui) ir prigrūdi tų vaisių. Tada dedi tuos kiaušinius į šaldytuvą nepradurtu galu žemyn - arba į kiaušinių tą tokį indelį kuriam pardavinėjami, arba kur šaldytuve būna dėkliukas kiaušams - ir palieki stengt. Kai sustengsta, tiesiog nulupi kiaušinio lukštą - galima keliom sekundėm prieš tai pamerkt kiaušą į karštą vandenį, geriau lupsis.

Tokiu pat pricipu ir šokoladinius kiaušus galima pasidaryti.
Atsakyti