Įkraunama...
Įkraunama...

Želė, želė tortai ir desertai-2

Kiek laiko gali drasiai stovet zele (saltai padeta) ir vis tiek buti vartojamoj stadijoj? biggrin.gif
Klausiu, nes vakar nakti ja uzpyliau (susibalamutinau, nes turejau uzpilti tik rytoj), o i torta idet zadu tik treciadieni ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sveikatele @ 2009 04 06, 15:55)


as tai iki 5 dienu pralaikau ax.gif
Atsakyti
Labai ilgai atovi ......stovi stovi , kol apipelyje tongue.gif ....tada lauk mečiau , taip ji pas mane buvo šaldytuve užstumta ir pamiršta ( nedaug , tik gabaliukas ) , nu gal kokį nepilną mėnesiuką tupėjo pasikavojusi kol atradau valydama šaldytuvą lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Na siaip kazkur skaiciau, kad zele reiketu sunaudoti per para g.gif Bet tikrai nepamenu kur. Taip kad labai ilgai laikyti nerekomenduociau, max 3 dienas. Man paskui ji kazkokia neskani pasidaro schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2009 04 07, 20:18)
Na siaip kazkur skaiciau, kad zele reiketu sunaudoti per para g.gif Bet tikrai nepamenu kur. Taip kad labai ilgai laikyti nerekomenduociau, max 3 dienas. Man paskui ji kazkokia neskani pasidaro schmoll.gif


Man atrodo, kad sintetika ilgiau gali isstovet lotuliukas.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif .....va iš savu sulčių ar uogų jei dėta - taip , reikia greitai naudoti , surugs , o ta pirktinė irnesakyk.gif......tiesa , vandenį nepamirškite užvirinti , irgi jei nevirtas ( būna ir tokių šeimininkių kurios iš krano užpila doh.gif ) greičiau rūgsta .
Atsakyti
Is krano? doh.gif lotuliukas.gif Tai gerai, kad uzvirta pyliau, galesiu ciela menesi i savo zele ziuret hihihi.gif
Atsakyti
kadangi į šį pyragą dėjau žėlė, tai pasirodau savo desertuką blush2.gif

biskvitinis pyragas su jogurto žėle

user posted image

Biskvitui:
3 kiaušiniai
150 gr. cukraus
100 gr. margarino
150 gr. miltu (g.b. ir mažiau, viskas priklauso nuo kiaušinių dydžio, tešla t.b. kaip tiršta grietinė)
3 arb. šaukšt. kakavos
1 arb. šaukšt. sodos

Kiaušinius suplakti su cukrum. Ištirpinti magrariną, leisti jam šiek tiek atvėsti ir maišant pilti į kiaušinių masę, įdeti kakavos, miltų su,aišytų su soda. Kepti 180 laipsnių orkaiteje apie 20-30 min, sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje.

Jogurtinis pertepimas:
0,5 ltr jogurto
1 pak. žėlė

žėlė ištirpinti 400 ml vandens, tada įmaišyti kambario temperatūros jogurtą.
Šiek tiek palikti, kad sustingtu.

Biskvitą perpjauti į du blynelius, dėtį į tą pačią formą kur kepėm, užpilti pastingusį jogurtą, uždėti kitą biskvitą ir laikyti šaltai.

Pyrago viršų papuošti plakta grietinėle.

Šįkartą į jogurtą įdėjau vyšnių.
Kitą kartą biskvitą šiek tiek palaistyčiau, arba pjaučiau plonesnius blynelius ir daryčiau tris sluoksnius.
Atsakyti
Laba 4u.gif o kiek gali stovet pagaminta jau zele saldytuve? ax.gif gaila ismest ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 111neringa: 08 balandžio 2009 - 18:42
Na 5 dienas gali ....tikrai nieko nenutiks , tik jei neuždengta - truputi viršus apdžiūva , reikėtu kuo nors pridengti . smile.gif


Jurguliux .....kaip norėčiau gabalėlio tavo tortuko , tokia vasara atsiduoda wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 08 balandžio 2009 - 22:46
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 08, 23:44)
Jurguliux .....kaip norėčiau gabalėlio tavo tortuko , tokia vasara atsiduoda  wub.gif

na bab jau jo...nebėra.... unsure.gif biggrin.gif
bet reiks kada gamint ir patobulint, arba pjaut ploniau biskvita, arba palaistyt ji g.gif nes biskvitas per sausas buvo, norėjosi tokiam pyragui šlapesnio g.gif
Atsakyti
Biskvitą reikia sulieti jeigu kreme yra želatinos , jis nesulietas būna sausas , kad ir ploniausią biskvitą dėsi vistiek jis nesudrėgs schmoll.gif
Atsakyti