Įkraunama...
Įkraunama...

Želė, želė tortai ir desertai-2

QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 09, 15:26)
Biskvitą reikia sulieti jeigu kreme yra želatinos , jis nesulietas būna sausas , kad ir ploniausią biskvitą dėsi vistiek jis nesudrėgs  schmoll.gif

aciuks.gif
Atsakyti
[quote=jurguliux,2009 04 08, 18:28]
kadangi į šį pyragą dėjau žėlė, tai pasirodau savo desertuką blush2.gif

biskvitinis pyragas su jogurto žėle

user posted image

Biskvitui:
3 kiaušiniai
150 gr. cukraus
100 gr. margarino
150 gr. miltu (g.b. ir mažiau, viskas priklauso nuo kiaušinių dydžio, tešla t.b. kaip tiršta grietinė)
3 arb. šaukšt. kakavos
1 arb. šaukšt. sodos

Kiaušinius suplakti su cukrum. Ištirpinti magrariną, leisti jam šiek tiek atvėsti ir maišant pilti į kiaušinių masę, įdeti kakavos, miltų su,aišytų su soda. Kepti 180 laipsnių orkaiteje apie 20-30 min, sviestiniu popieriumi išklotoje skardoje.

Jogurtinis pertepimas:
0,5 ltr jogurto
1 pak. žėlė

žėlė ištirpinti 400 ml vandens, tada įmaišyti kambario temperatūros jogurtą.
Šiek tiek palikti, kad sustingtu.

o koki zele naudoti?t,y,kiek gramu tqme pokaleyje,gi buna ivairiu pakuociu?ir su visu 400 ml vandeniu pilt i jogurta?jogurtas nepraskysta?
Atsakyti
QUOTE(Petrowna @ 2009 04 10, 08:34)
o koki zele naudoti?t,y,kiek gramu tqme pokaleyje,gi buna ivairiu pakuociu?ir su visu 400 ml vandeniu pilt i jogurta?jogurtas nepraskysta?

naudojau "Dr Oetcer" žėlė, kiek ten tiksliai tų gramų tai net nežinau g.gif
3 pakelius ištirpinai 400 ml vandens, tada pravėsusi sumaišiau su kambario temperatūros jogurtu, maišiau mikseriu (žėlė dėjau braškių, jogurtą - persikų)
dėjau šaltai ir tada sustingsta jogurtas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2009 04 10, 07:55)
naudojau "Dr Oetcer" žėlė, kiek ten tiksliai tų gramų tai net nežinau g.gif
3 pakelius ištirpinai 400 ml vandens, tada pravėsusi sumaišiau su kambario temperatūros jogurtu, maišiau mikseriu (žėlė dėjau braškių, jogurtą - persikų)
dėjau šaltai ir tada sustingsta jogurtas 4u.gif

tada pataisyk savo recepta zele kieki,nes rasai,kad 1 vnt zele smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Petrowna @ 2009 04 10, 09:00)
tada pataisyk savo recepta zele  kieki,nes rasai,kad 1 vnt zele smile.gif

doh.gif velnia....ačiū kad pastebėjot, bet jau nebeduoda taisyti 4u.gif
Atsakyti
jurguliux, siandien isbandziau Jusu torta, bet idejau 1 pokeli zele. Kremas jau paruostas, idomu ar sustings g.gif
Atsakyti
jau ragavau pyrago, kremas nelabai sustingo, bet vis tiek skanu. Aciu uz recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruttaa @ 2009 04 10, 13:13)
jurguliux, siandien isbandziau Jusu torta, bet idejau 1 pokeli zele. Kremas jau paruostas,  idomu ar sustings  g.gif



QUOTE(Ruttaa @ 2009 04 10, 14:30)
jau ragavau pyrago, kremas nelabai sustingo, bet vis tiek skanu. Aciu uz recepta  4u.gif



labai labai labai atsiprašau,kad suklydau dėl žėlė doh.gif
jetau kaip nesmagu, tai negaliu sad.gif frusty.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2009 04 10, 19:07)
labai labai labai atsiprašau,kad suklydau dėl žėlė doh.gif
jetau kaip nesmagu, tai negaliu sad.gif  frusty.gif


Nieko tokio, jau beveik suvalgytas visas pyragas, liko tik mazas gabaliukas. Dekoju uz recepta, labai patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruttaa @ 2009 04 10, 19:13)
Nieko tokio, jau beveik suvalgytas visas pyragas, liko tik mazas gabaliukas. Dekoju uz recepta, labai patiko  4u.gif

blush2.gif na nors skanu buvo ir neteko išmesti doh.gif ax.gif
Atsakyti
thumbup.gif
Atsakyti
Šiandien dariau šį desertą (šis su persikais, esu dariusi kelis kartus ir su vyšniomis, pasakiškai skanu) 4u.gif

user posted image

Varškės desertas su uogomis

200 ml grietinėlės 35%
400 g varškės „Mūsų švelnioji“ ar pan.
20-30 g želatinos
90 g cukraus
200 ml pieno +150ml isbrinkinti zelatinai
500g vysniu (tinka ir saldytos) arba indelis koservuotu persiku
Užpilui:
Dalis vysniu ar persiku
50-70 g cukraus pudros
2 valg. Šaukštai citrinos sulčių

Želatiną išbrinkiname vandenyje arba piene(150ml), islydome ir atvesiname.
Dubenyje sumaišome pieną, varškę, cukrų, ir viską sumaišome. Sudedame uogas arba Quick Chefe susmulkintus persikus. Į masę supilame ištirpintą ir atvesinta želatiną.Grietinėlę išplakame ir įmaišome į pradejusia stingti masę.
Masę pilame į aliejumi išteptą želė žiedo formą.Laikome šaldytuve 3 valandas, jei norite greiciau ½ saldiklyje(ziurekit, kad neuzsaltu).
Likusias uogas sutriname su cukrumi geriausia naudojant Quick Chet, įpilame citrinos sulčių.
Desertą išėmę iš formos, tiekiame su užpilu.
Atsakyti