Įkraunama...
Įkraunama...

Nekepti pyragai, pyragaičiai, tortai

QUOTE(Danguole55 @ 2006 02 02, 12:34)
NEKEPTAS VARSKES TORTAS

2 pakeliai varskes
1 pakelis sviesto
citrina
marmeladiniai saldainiai
riesutai, razinos
3 pakeliai sausainiu

Varske issukti su sviestu, itarkuoti citrina su visa zieve, sudeti riesutus, razinas, saldainius (susmulkintus) ir sutrupintus sausainius ir viska ismaisyti. deti i forma ir i saldytuva. Skanaus!!!


o kokie tie MARMELADINIAI SALDAINIAI? doh.gif Niekad neperku tokių,tai net nežinau,kaip atrodo doh.gif beje,o citriną visą sudėjus,nebūna per rūgštu?
Atsakyti
QUOTE(Amazing @ 2006 04 15, 00:07)
o kokie tie MARMELADINIAI SALDAINIAI? doh.gif Niekad neperku tokių,tai net nežinau,kaip atrodo doh.gif beje,o citriną visą sudėjus,nebūna per rūgštu?

jie parduodami sveriami, arba jau supakuoti, tokie kaip zele gabaliukai, be jokio aplieto sokoldado ax.gif
dabar as turiu klausima, kai darai torta sluoksniais:pirmas sausainiais, antras varske ir t.t. Tai koks paskutinis turi buti sluoksnis: varskes ar sausainiu g.gif
Atsakyti
MANAU, KAD SAUSAINIAI...
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2006 04 15, 17:24)
MANAU, KAD SAUSAINIAI...

suzinojau, kad varskes smile.gif
Atsakyti
Gali būti-tikrai nesiginčiju rolleyes.gif
Atsakyti
user posted image

Suflė su Nutella

100 g Nutellos
100 g Mūsų švelniosios varškės
50 ml pieno
1/2 v. š. želatinos
25 ml likerio Kuantro (romo, šokoladinio likerio ir pan.)
200 ml plakamos grietinėlės

Želatiną išbrinkinti piene ir pakaitinti mikrobangėje, kol ištirps.
Sumaišyti Nutellą, varškę, alkoholį ir karštą želatiną.
Išplakti grietinėlę ir įmaišyti į masę. Palaikyti šaldytuve, kol sustings.

Aš dariau silikoninėje formoje:

user posted image

Labai skanu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 27 lapkričio 2007 - 10:00
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 23, 21:32)
Siūlau pasigaminti štai tokį lengvą nekeptą desertą smile.gif

user posted image

Suflė su Nutella

100 g Nutellos
100 g Mūsų švelniosios varškės
50 ml pieno
1/2 v. š. želatinos
25 ml likerio Kuantro (romo, šokoladinio likerio ir pan.)
200 ml plakamos grietinėlės

Želatiną išbrinkinti piene ir pakaitinti mikrobangėje, kol ištirps.
Sumaišyti Nutellą, varškę, alkoholį ir karštą želatiną.
Išplakti grietinėlę ir įmaišyti į masę. Palaikyti šaldytuve, kol sustings.

Aš dariau silikoninėje formoje:
user posted image

Labai skanu rolleyes.gif

mmm gražiai, skaniai ir paprastai atrodo essen.gif Šaunuolė! thumbup.gif
Atsakyti
Gavau dovanų iš Čekijos šaunias formeles

user posted image

ir iškart išbandžiau smile.gif

user posted image

Vapsvų lizdeliai

Tešla:
190 g sumaltų sausainių
60 g tirpinto sviesto
80 g cukraus pudros
60 g maltų riešutų
1 v. š. kakavos
2 v. š. pieno
1 v. š. romo

Kremas:
150 g cukraus pudros
150 g sviesto
1 trynys
4 v. š. romo

Apvalūs sausainiai

Atskirai sumaišyti tešlos ir kremo komponentus. Specialią formelę pabarstyti cukraus pudra, dėti tešlą, viduryje mediniu pagaliuku įspausti duobutę, dėti kremo ir uždengti apvaliu sausainiuku. Apversti ir nuimti formelę.

P. S. Kremą padariau iš virto kondensuoto pieno, sumaišyto su sviestu. Labai skanu smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 27 lapkričio 2007 - 10:34
Aš ir vėl apturėjau džiaugsmą paragauti šitų gėrybių... bigsmile.gif bigsmile.gif Nu jau skanumėėėėėėėėėėėėlisssssssssss.......... cool.gif essen.gif essen.gif thumbup.gif assa.gif liezuvis.gif
Atsakyti
Ai,kaip skaaaaniai atrodo,jauciu liezuvi galima praryti bevalgant tokius skanumelius...
Atsakyti
Šiandien pamėginau padaryti nekeptą tortą

user posted image

Citrininis tortas

150 g sausainių
75 g sviesto (galima vietoje sviesto naudoti džemą)

400 ml grietinėlės
200 ml varškės ar sūrio
200 ml citrininio ar natūralaus jogurto
4 lapeliai želatinos (8 gramai)
4 v. š. citrinų sulčių
1 v. š. vanilinio cukraus
100 ml cukraus
Vienos citrinos tarkuota žievelė

Sausainius susmulkinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu (arba džemu).
Išardomą apvalią 20 cm skersmens formą iškloti plėvele (arba kepimo popieriumi). Suberti sausainius ir suspausti. Padėti į šaldytuvą.
Varškę išplakti su jogurtu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti citrinos žievelę.
Iš anksto užmerktą želatiną nuspausti ir ištirpinti karštose citrinų sultyse. Plona srovele supilti į varškės masę nuolat maišant. Atsargiai įmaišyti išplaktą grietinėlę.
Sudėti masę ant sausainių, išlyginti paviršių ir padėti į šaldytuvą 4 val.
Viršų papuošti uogomis ar vaisiais.

P. S. jeigu naudosite ne želatinos lapelius, ją išbrinkinkite 75 ml pieno (tuomet jogurto dėkite tik 125 ml). Citrinos sulčių nekaitinkite, o įmaišykite į varškės masę po to, kai supilsite želatiną. Aš iškart ant viršaus išdėliojau vaisius ir užpyliau želatina, skirta tortams puošti smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 27 lapkričio 2007 - 10:02
Kaip skaniai atrodoooooo.... bigsmile.gif Noriu ir aš dabaarrr... cry.gif dry.gif
Atsakyti