Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 01 18, 15:12)
mano pirmas medutis gyvenime  blush2.gif , kadangi bedarant sulauziau pora lapu - kuriuos sunaudojau trupiniams, tai gavosi laaabaia stori grietineles sluoksniai  lotuliukas.gif

Pats skanumas blush2.gif
Atsakyti
Mano pyragiukas irgi keptas jau senokai, dar pries naujus metus, bet gal kam prireiks ir tokio receptuko, man labai patiko, net ir mano vyrui, kuris saldumynus mieliau iškeistų į žuvį bigsmile.gif

Riešutų pyragas [attachmentid=168085]
Tešlai:
1,5 stiklinės miltų
60 gr. Sviesto atšaldyto
60 gr. Augalinių riebalų (galima pakeisti tokiu pačiu kiekiu sviesto, atšaldyto)
3-5 s. šalto vandens
Žiupsnelis druskos

Idarui:
2 kiaušiniai
2/3 st. rudojo cukraus
1 a.s. vanilės
50 gr. Tirpinto sviesto
1 st. smulkintų graikinių riesutų
Keleta sveikų riešutų puselių papuošimui

Miltus sumaišyti su duska, persijoti. Dviejų peilių pagalba ( galima blenderyje, manau, tiktų ir Quickchefas) sukapoti miltus su sviestu ir augaliniais riebalais, turi gautis smulkūs trupiniai. Palaipsniui supilti vandenį, kol tešla vos laikys formą. Surinkti ją į rutulį ir padėti į šaldytuvą bent valandai.
Atšalusią tešlą iškočioti, įtiesti į tartalečių formą ir dar padėti į šaldytuvą 20 min.
Šluotele suplakti kiaušinius, įmaišyti rudąjį cukrų ir žiupsnelį druskos. Supilti ištirpintą sviestą ir vanilę, išmaišyti ir sudėti smulkintus riešutus.
Įkaitinti orkaitę iki 180 c.
Supilti įdarą ant atvėsintos formos su tešla, viršųje išdėlioti riešutų puseles. Kepti 15 min., po to sumažinti temperatūrą iki 170 c ir kepti dar 10 – 15 min, kol tešla pradės ruduoti.
Patiekti atvėsusį.
Originaliam recepte pyragas buvo su pekano riešutais, bet kadangi turėjau daug graikinių riešutų, iškepiau su jais. Labai skanus pyragas, riešutai nuostabaus skonio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 18 sausio 2009 - 16:26
cia mano medutis, tik sokoladas nubego ne ten kur reikia ax.gif bet jauciu tuoj jo nebeliks ir tokio rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2009 01 18, 17:25)
Mano pyragiukas irgi keptas jau senokai, dar pries naujus metus, bet gal kam prireiks ir tokio receptuko, man labai patiko, net ir mano vyrui, kuris saldumynus mieliau iškeistų į žuvį bigsmile.gif

Riešutų pyragas [attachmentid=168085]




Kaip cia idomiai gavosi, jog as kaip tik siandien norejau ikelti sita recepta (nu pas mane truputi kitaip, bet esme ta pati) lotuliukas.gif . Skirtumas tas, kad pas mane i idara dar kukuruzu(gliukozes) sirupas pilasi, o riesutai pas mane tai pekano. Cia tradicinis amerikonu pyragas(pecan pie),kepamas per didziausias ju sventes. Bet kadangi tai MB megstamiausias pyragas tenka man ji ir siaip iskepti. O skonis jo tikrai neblogas, toks karamelinis(nors man truputi per saldu, bet cia gal tik man). Kadangi panasus receptas jau yra, savojo nebedesiu, idesiu tik nuotraukas, kad pasirodyt kaip man gavosi.

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigitawhatever: 18 sausio 2009 - 17:14
Labai gražiai gavosi wub.gif Originale, toks ir buvo thumbup.gif Radau kažkuriam rusiškam forume, dabar net nežinau, kur tiksliai g.gif
Na, nepasakyčiau, kad labai saldus, tešla juk visai be cukraus g.gif
Atsakyti
bigsmile.gif gražūs ir idomus tie pyragėliai su riešutais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2009 01 18, 18:57)
Labai gražiai gavosi wub.gif Originale, toks ir buvo thumbup.gif Radau kažkuriam rusiškam forume, dabar net nežinau, kur tiksliai g.gif
Na, nepasakyčiau, kad labai saldus, tešla juk visai be cukraus g.gif


O as be didziausio puodo kavos nelabai galiu ji valgyti (jis man kaip saldainis). O vat MB gali be nieko didziausia gabala susveisti ir dar paprasyti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 01 18, 15:12)
dariau pagal cypciuko medučio receptą,,,

o kur man dabar reikėtu eit ieškot cipsiuko medučio recepto?
Papildyta:
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 01 17, 20:44)
Vysniu pyragas

atrodo labai niam niam, plius labai paprastutis ir nebrangus išeitu , svarbiausiai greit pagaminamas wub.gif
Atsakyti
Triufelinis tortukas pagal Mišelę

user posted image

Skanus labai tortas, tik pagailėjau apatiniams sluoksniams kremo, dėl to sausokas išėjo. Likerį pyliau kokosų ir negailėjau biggrin.gif
Atsakyti
[quote=bliuskė,2009 01 18, 20:47]
Triufelinis tortukas pagal Mišelę

user posted image

Skanus labai tortas, tik pagailėjau apatiniams sluoksniams kremo, dėl to sausokas išėjo. Likerį pyliau kokosų ir negailėjau biggrin.gif

atrodo labai skaniai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 01 18, 19:45)
o kur man dabar reikėtu eit ieškot cipsiuko medučio recepto?

Lera, va cia
Atsakyti
poster_offtopic.gif

gal kas galės pagelbėt 4u.gif Žodžiu, priiminiau vieną tortą, greičiausiai jis iš tų senų knygų, davė jį man draugė prieš gerus 6 metus, kažkur nusirašiau receptą ir neberandu doh.gif Gal jsi prie kokių kalėdinių priskiriamas, nes nepamenu gerai, ar su aguonom, ar tk su riešutais. pabandysiu trumpai apibūdint, o jei kuri turit, pasidalinkit blush2.gif

Į tešlą eina kondensuotas pienas, kiaušiniai, miltai ir berods malti/kapoti lazdyno riešutai. Nu ir dar kažkas, aišku biggrin.gif Lakštai kepami atskirai - supilama tešla į formą, iškepa vienas lakštas, tada kitas pilamas ir t.t. Trys berods gaunasi normalūs lakštai. Pertepama grietine/grietinėle su riešutais ar aguonom (o gal ir be jų, gal tik į tešlą dedas riešutai). Nu laaaabai aš jo noriu...
Atsakyti