Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Ačiū, išbandysiu, tikiuosi gausis skanus smile.gif Cukraus tai manau tikrai mažiau dėti reikia, aš tai bent iki 200g tikrai mazinsiu, bet zinoma, skonio reikalas ax.gif Dar sakyk, kokia panašiai turi būti tešlos konsistencija? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivaiva @ 2009 01 20, 11:35)
Ačiū, išbandysiu, tikiuosi gausis skanus  smile.gif  Cukraus tai manau tikrai mažiau dėti reikia, aš tai bent iki 200g tikrai mazinsiu, bet zinoma, skonio reikalas  ax.gif  Dar sakyk, kokia panašiai turi būti tešlos konsistencija? ax.gif

net sunku nusakyti, bet jis tokia limpanti prie šaukšto, bet nekimbanti prie dubenio sienelių biggrin.gif sviestinė.
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 01 20, 12:13)
1. supjaustyti 5 didelius obuolius, nulupti skūreles, išimti sėklytes. Supjaustyti skiltelėmis.
2. Išlydyti 200 gr sviesti. Supilti jį ant 270 gr cukraus ( kitą kartą gal dėčiau mažiau, nes gaunasi saldokas, vienu žodžiu skonio reikalas) ir 2 a.š. vanilinio cukraus.
3. Dėti du kiaušinius ir išsukti.
4. Į turimą masę berti 360 gr miltų ir 2 a.š. kepimo miltelių.
5. 1/3  tešlos padengti kepimo popieriumi išklotą formą.
6. Pusę obuolių kiekio pakloti ant tešlos.
7. Vėl dėti 1/3 tešlos. Tada vėl likusius obuolius. Tešlos likutį konditerinius švirkštu, padaryti tinklelį.

kepti 175 temp. 30 min.

o jei as deciau kriauses,o ne obuolius? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pandora2006 @ 2009 01 20, 13:15)
o jei as deciau kriauses,o ne obuolius?  ax.gif

manau viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
kepejeles gal kuri zitote striudelio receptuka? kaip pasidaryti su obuoliais ar su varske? tokiu kaip baruose buna labai jau jie ten skanus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 01 20, 11:51)
net sunku nusakyti, bet jis tokia limpanti prie šaukšto, bet nekimbanti prie dubenio sienelių  biggrin.gif sviestinė.

Supratau smile.gif Dar sykį dėkui smile.gif
Atsakyti
Savaitgalį kepiau skanius keksiukus. Nuotraukos nesigavo labai vykę, bet keksiukai tikrai saknūs tongue.gif

Migdoliniai vyšnių keksiukai
Receptą radau čia

***Tešlai***
1 3/4 puodelio miltų
1/2 puodelio cukraus, plius
1 valgomas šaukštas cukraus
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1/2 a.š. sodos
1/4 a.š. druskos
1/2 puodelio šalto sviesto ar margarino
1 kiaušinis
3/4 puodelio grietinės (man gavosi 180 g 20 proc. riebumo)
1 a.š. migdolų esencijos

***Trupiniams***
1/m puodelio miltų
2 V.Š. cukraus
2 V.Š. šalto sviesto ar margarino
1/3 puodelio susmulkintų gabaliukais migdolų riešutų

***Įdarui***
227 g (8 uncijos) kreminio surio
1 kiaušinis
1/4 puodelio cukraus
1/2 a.š. vanilės ekstrakto
3/4 puodelio vyšnių konservų arba šaldytų vyšnių (atšildytų ir nuvarvintų)


Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Įpjaustykite sviestą ir suminkykite viską į trupinius. Kitame inde suplakite kiaušinius, grietinę ir vanilę. Supilkite plakinį į sausus ingredientus ir lengvai sumaišykite, tik kol sausas mišinys sudrėgs (tešla turi būti tiršta).
Trupiniams sumaišykite miltus ir cukrų mažame dubenyje, įpjaukite sviestą ir minkykit pirštais, kol gausite trupinius, įmaišykite migdolus ir padėkite nuošaliai.

Išplakite kreminę varškę, kiaušinį, cukrų ir vanilę iki vientisos masės.

Į paruoštas keksiukų formeles įpilkite pusę formelės tešlos, uždėkite varškės įdaro ir paruoštas vyšnias. Tada dėkite likusia tešla ir apibarstykite trupiniais.
Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. 5 minutes atvėsinkite ir perkelkite ant grotelių.

user posted image

P.S. Tešla man gavosi laaaaabai tiršta, praktiškai minkoma, kitą kartą gal mažinčiau miltų. Neradom pirkt kreminės varškės (būčiau naudojusi Rama Cream Bionjur), tai dariau su vaikiška varškyte. Įdaras gavosi siaubingai skystas, tai įmaišiau dar normalios varškės ir krakmolo doh.gif Kepiau silikoninėse formelėse - dalį keksiukų, dalį pyragėlių. Labai skanūs keksiukai, panašesni į pyragiukus, nei į keksiukus





Atsakyti
QUOTE(Kikaxx @ 2009 01 20, 13:17)
kepejeles gal kuri zitote striudelio receptuka? kaip pasidaryti su obuoliais ar su varske? tokiu kaip baruose buna labai jau jie ten skanus wub.gif

Obuolių štrudelis.

300 g miltu
1 kiausinis
100 ml aliejaus
puse stiklines vandens
ziupsnelis cukraus ir druskos.

Idarui:
1 kg obuoliu
50 g maltu migdolu (as dejau migdolu drozliu)
100 g razinu
50 g sviesto
50 g cukraus
cinamono

Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti gabaleliais ir sumaisyti su kitais idaro komponentais. Miltus ir cukru suberti i dubeni, supilti alieju, vandeni, imusti kiausini ir uzminkyti tesla. Ja plonai iskocioti, istiesti i kepimo skarda, patepti tirpintu sviestu, suberti idara ir gerai susukti. Virsu aptepti plaktu kiausiniu. Kepti 180 laipsniu temperaturoje apie 40 min.
Papildyta:
obuoliu pyragas:
100 cukraus, 100 miltu, 4 dideli obuoliai ir 4 kiausai. kiausiniu baltymus isplakti iki standziu putu, trynius su cukrum ispalkti iki baltumo ir viska atsagiai sumaissyti, tada pilti tesla i forma ir i ja pripjaustyti obuoliu.
user posted image
o sis pyragas labai pigiai gaunasi, ji radau kazkur SM platybese. Tesla: puse pakelio sviesto(dedu ir margarina jei nera sviesto)
puse stiklines cukraus, kiausinis, saukstelis kepimo milteliu, stikline miltu.

Sviesta istrinti su cukrum ir kiausiniu. Suberti miltus, kepimo miltelius, isminkyti. Ketvirtadali teslos atideti. Likusia sudeti i skarda (ji minksta, tai isploju pirstais) o ant virsaus dedu uogienes ar varskes, ar saldytu uogu, ar obuoliu su cukrum ir cinamonu sumaisytu, zodziu tai, ka turiu tuo metu... Likusia teslos dali arba sugnaibau ir uzdelioju ant pyrago, o jei norisi graziau, tada darau tinkleli. Kepu ikaitintije, mazdaug iki 180 - 200 C temperaturoje kol graziai pagelsta.
Labai skanus pyragas ir neatsibosta, nes gali improvizuoti. Ir nebrangus.
user posted image

Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2009 01 20, 14:44)
Obuolių štrudelis.

300 g miltu
1 kiausinis
100 ml aliejaus
puse stiklines vandens
ziupsnelis cukraus ir druskos.

Idarui:
1 kg obuoliu
50 g maltu migdolu (as dejau migdolu drozliu)
100 g razinu
50 g sviesto
50 g cukraus
cinamono

Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti gabaleliais ir sumaisyti su kitais idaro komponentais. Miltus ir cukru suberti i dubeni, supilti alieju, vandeni, imusti kiausini ir uzminkyti tesla. Ja plonai iskocioti, istiesti i kepimo skarda, patepti tirpintu sviestu, suberti idara ir gerai susukti. Virsu aptepti plaktu kiausiniu. Kepti 180 laipsniu temperaturoje apie 40 min.
Papildyta:
obuoliu pyragas:

[



aciu bigsmile.gif
Atsakyti
Vai, kokie Jūsų nuostabūs gaminiai... Pamačius, net seilė tįsta tongue.gif Tai sugalvojau varškės žagarėlius padaryti. Štai jie:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(limita @ 2009 01 20, 16:19)
Vai, kokie Jūsų nuostabūs gaminiai... Pamačius, net seilė tįsta  tongue.gif Tai sugalvojau varškės žagarėlius padaryti. Štai jie:
user posted image

SKANULIAI, GRAŽULIAI.
LABAI ČIKI Su pienuku, ar kapučino:) 4u.gif
Atsakyti
KIEK SKANĖĖĖĖSTŲ PRIKEPĖT swoon.gif swoon.gif swoon.gif KAIP VISKAS SKANU wub.gif wub.gif wub.gif ypač žagarėlių norėčiau ax.gif

Limita, pagal kokį receptą žagarėlius kepei?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 20 sausio 2009 - 15:34