Įkraunama...
Įkraunama...

"Cipciuko receptai " 2 tema

QUOTE(ANDRUTIS @ 2009 02 07, 14:55)
oi labai issamei ,aciu.Mano virykle irgi su 9 padalom,o vakar kaitinau ant 9  doh.gif Ir kiausiniai mazi o dejau vistiek 3 s vandens.Bandysim sekanti torta su beze .


Nes as is pradziu vienam kiausui dejau 120 g cukraus, matyt buvo per mazi kiausai, tokiam kiekiui cukraus. O vandens reikia daugiau, nes daugiau cukraus. Vanduo isgaruoja greiciau, nei cukrus istirpsta, jei per mazai vandens.. na as taip manau g.gif nu as cia ir prirasiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 07, 14:40)
Na as dar toki ciuda darau, ko negalima daryt, bet kad nezinau kaip zinot kada jis isvires.. tai as kai matau, kad cukraus jau nebelike, tada nu tik biskiuka kisteliu saukstuko galiuka, bet koki milimetra tik kisteliu ir iskart istraukiu, palieciu pirtsu, jei mase tysta su siuleliu, reiksia isvire (Cipciukas uztai duos velniu, bet kad man kitaip neaisku kada jis isverda). Tada iskart pilu i super gerai isplaktus baltymus maza srovele, tarp mikserio sluoteliu. Ir plaku plaku.. kai matau kad kremas jau stovi, ir nepraranda formos, tada baigiu plakt.


drinks_cheers.gif Tokį "cūdą" ir aš darau, bet tik patį galiuką šaukštuko murkteliu į sirupą (tik būtinai šaukštukas turi būti SAUSAS!!!!!!) ir tuomet iškarto kišu jį į šaltą vandenį - ir žiūriu, jei dar sirupas ant šaukštuko skystokas ir ale leidžiasi - dar toliau verdu, truputuką pavirus vėl bandymą darau - jei iš to sirupo įmanoma surutuliot tokį kaip ir kietą, bet perspaudžiamą rutuliuką - sirupas geras. Tik atminkit - sirupas greitai verda ir tuos bandymus daryti irgi reikia greitai, nes pražiopsosit - ir pervirt gali mirksiukas.gif
Visada darau griežtai pagal Cipciuko proporcijas - jokių nukrypimų schmoll.gif ir viskas pavyksta. Vidutinio M dydžio kiaušiniui (tai nei patys didžiausi nei per maži kiaušai) - 120 g cukraus ir 3 v. š. vandens Visada pavyksta thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 07 vasario 2009 - 20:59
As tai nustatau pagal putas. Kol sirupas kunkulioja reiskia dar reikia virti, o kai jau pradeda lyg putoti - viskas, keliu nuo virykles ir pilu i baltymus smile.gif Kiausinius taip pat naudoju M dydzio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Povila$: 07 vasario 2009 - 22:33
QUOTE(Vaiiva @ 2009 02 06, 13:42)
Cipciuk, ateinu su krūva kvailų klausimų  blush2.gif
Kaip jau sakiau, mane labai gasdina tas morenginis sluoksnis, bet šis tortukas toks TOKS, kad neturiu žodžių ir siaubingai noriu jį padaryti, kad teks kovoti su savo baimėm, taigi pradėsiu nuo to:  biggrin.gif
1. Kiek laiko ji reikia džiovinti?
2. Džiovinti uždarius orkaitės dureles ar pravėrus?
3. Jis džiūdamas nesitraukia, nesiplečia, kokio dydžio įdėsi tokį ir štrauksi?
4. riešutus dėti su žievelėmis ar be jų?
Va kol kas tokius klausimus išmasčiau  blush2.gif  biggrin.gif


Aš čia mergaitės ...bet vos gyva doh.gif ....anūkė nuvarė nuo kojų doh.gif ...neleidžia prie kompo nei prieiti schmoll.gif , cypia kaip skerdžiama ....

1 .negalima pasakyti tiksliai , tiksliai ....man apie 4 valandas .
2 .durelės turi būti UŽDARYTOS .
3 .autorė rašė , kad traukesi , bet man puse centimetro padidėjo .
4 .be žievelės ( ir daug skaniau jei tu juos pakepinsi ) prieš smulkinant .

Na gal nebus per vėlu .... unsure.gif unsure.gif unsure.gif

Ačiū toms , kurios atsakė už mane
aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
Cipciuk, gelbek. Ar galima klasikini biskvita kepti su Extra miltais? Ar butina su auksciausios rusies? Turius Extra namuose, bet ar nebus trapus? Torto norim...
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 07, 22:46)
Aš čia mergaitės ...bet vos gyva  doh.gif ....anūkė nuvarė nuo kojų  doh.gif ...neleidžia prie kompo nei prieiti  schmoll.gif , cypia kaip skerdžiama ....

1 .negalima pasakyti tiksliai , tiksliai ....man apie 4 valandas .
2 .durelės turi būti UŽDARYTOS .
3 .autorė rašė , kad traukesi , bet man puse centimetro padidėjo .
4 .be žievelės ( ir daug skaniau jei tu juos pakepinsi ) prieš smulkinant .

Na gal nebus per vėlu .... unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

Ačiū toms , kurios atsakė už mane
aciuks.gif  aciuks.gif  aciuks.gif

Tikrai ne vėlu, ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
help.gif help.gif help.gif help.gif kepu negriukui biskvitą ir jis man gavosi toks lipnus ir labai purus, bet nežinau gal negali toks būt ar jum toks gavosi?Bijau kad nebus iškepęs nors atrodo iškepęs g.gif
Papildyta:
QUOTE(alfa159 @ 2009 02 08, 13:32)
Cipciuk, gelbek. Ar galima klasikini biskvita kepti su Extra miltais? Ar butina su auksciausios rusies? Turius Extra namuose, bet ar nebus trapus? Torto norim...

aš kepu su extra 405D rūšim man biskvitas gaunasi, o jūsų miltų turimų ir tokia rūšis turėtų būti?(nes ir karališkų tokia rūšis tik man rupumas skiriasi)
aš čia savo patirtį pateikiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ssanta: 08 vasario 2009 - 15:46
QUOTE(ssanta @ 2009 02 08, 16:46)
help.gif  help.gif  help.gif  help.gif  kepu negriukui biskvitą ir jis man gavosi toks lipnus ir labai purus, bet nežinau gal negali toks būt ar jum toks gavosi?Bijau kad nebus iškepęs nors atrodo iškepęs  g.gif
Papildyta:

aš kepu su extra 405D rūšim man biskvitas gaunasi, o jūsų miltų turimų ir tokia rūšis turėtų būti?(nes ir karališkų tokia rūšis tik man rupumas skiriasi)
aš čia savo patirtį pateikiau  blush2.gif


Negriukas tai buna purus, bet lyg ir nelipnus.

O del miltu- dekui. Nuejau paziuret, kiek gi ten D- ziuriu, kad 405, o salia parasyta, kokiems kepiniams tinka, tarp ju- biskvitui. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ssanta @ 2009 02 08, 15:46)
help.gif  help.gif  help.gif  help.gif  kepu negriukui biskvitą ir jis man gavosi toks lipnus ir labai purus, bet nežinau gal negali toks būt ar jum toks gavosi?Bijau kad nebus iškepęs nors atrodo iškepęs  g.gif
Papildyta:

aš kepu su extra 405D rūšim man biskvitas gaunasi, o jūsų miltų turimų ir tokia rūšis turėtų būti?(nes ir karališkų tokia rūšis tik man rupumas skiriasi)
aš čia savo patirtį pateikiau  blush2.gif


Čia turbūt " NEGRO BUČINYS ?" g.gif .....TAIP JIS TURI BUTI LIPNUS ( VIRŠUS LIMPA PRIE PIRŠTŲ ) .... mirksiukas.gif
Atsakyti
Cipciuk , gal galite man padeti 4u.gif noriu kepti Jusu meduty dvieju aukstu mamytei, ir pagalvojau kaip ta antra auksta reikia "prilipdyti" kad nenukristu? 4u.gif ir dar noriu prideti cukriniu gelyciu ir vel gi, ar jas paprastai tik uzdeti reikia ar kazkaip prilipdyti specialiai? blush2.gif man jy reiks transportuoti 250km smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juodukeee @ 2009 02 09, 09:33)
Cipciuk , gal galite man padeti 4u.gif noriu kepti Jusu meduty dvieju aukstu mamytei, ir pagalvojau kaip ta antra auksta reikia "prilipdyti" kad nenukristu? 4u.gif  ir dar noriu prideti cukriniu gelyciu ir vel gi, ar jas paprastai tik uzdeti reikia ar kazkaip prilipdyti specialiai? blush2.gif  man jy reiks transportuoti 250km  smile.gif


Antras ausktas prisilipdo automatiskai. Nes jei torta istepi grietinele, tai ant torto virsaus vistiek tepsi, tai antras aukstas prilips. Arba beze jei istepsi, tai irgi prilips. O gelytes savaime irgi prilimpa pre torto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 09, 10:53)
Antras ausktas prisilipdo automatiskai. Nes jei torta istepi grietinele, tai ant torto virsaus vistiek tepsi, tai antras aukstas prilips. Arba beze jei istepsi, tai irgi prilips. O gelytes savaime irgi prilimpa pre torto  smile.gif


labai labai aciu 4u.gif
Atsakyti