Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

Vištiena su alyvuogėmis

Ruošiama 30 minučių
1 valandą išlaikoma
Kepama 1 valandą
6 asmenims

12 vištienos gabalų (kokius labiausiai mėgstat)
šaukštelis malto cinamono
šaukštelis malto imbiero
½ šaukštelio kurkumos
šaukštelis tarkuotos saldžiosios paprikos
½ šaukštelio maltų pipirų
¼ stiklinės aliejaus
2 smulkinti svogūnai
1 susmulkinta saldžioji (raudonoji) paprika
¼ stiklinės smulkintų šviežių kalendros lapų (neturit - dėkit kalendros grūdelių)
1 ½ stiklinės vištienos sultinio (arba pasidarykite sultinio iš kubelio)
2 šaukštai citrinų sulčių
stiklinė žalių alyvuogių
250 g ryžių

1.      Dideliame dubenyje vištienos gabalus sumaišykite su prieskoniais. Uždenkite ir palikite 1 valandai. Dideliame prikaistuvyje pakaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Pakepinkite vištieną, kol ji smarkiai paruduos (mėsa neturi visai iškepti). Perdėkite į didesnį prikaistuvį.
2.      Į pirmą prikaistuvį supilkite likusį aliejų. Suberkite svogūnus ir pipirus. Ant šiltos viryklės maišydami kepkite 5 minutes. Supilkite į prikaistuvį, kuriame yra vištiena.
3.      Suberkite kalendą, žieveles, alyvas ir supilkite sultinį bei sultis. Uždengę palengvėle virkite 40 minučių, kol vištiena suminkštės. Į stalą duokite su ryžiais, kuriuos 15 min. prieš pabaigą sudėkite į troškinį (jei truks skysčio, įpilkite vandens).
Atsakyti
Itališkai paruošta vištiena su grybais

Ruošiama 15 minučių
Kepama 55 minutes
6 asmenims

125 g nedidelių pievagrybių
12 vištų šlaunelių (apie 1,2 kg)
šaukštas aliejaus
vidutinio didumo susmulkintas svogūnas
sutrinta česnako skiltelė
410 g skardinė konservuotų pomidorų tyrės
½ stiklinės baltojo vyno
½ stiklinės vištienos sultinio
šaukštelis džiovintų raudonėlio lapų
šaukštelis džiovintų čiobrelio lapų
druskos ir pipirų pagal skonį

1.      Įkaitinkite orkaitę iki 1800C. Pievagrybius supjaustykite į 4 dalis.
2.      Prikaistuvyje pakaitinkite aliejų. Kepkite vištų šlauneles nedidelėmis porcijomis tol, kol mėsa paruduos, tada perdėkite į didelį karščiui atsparų troškintuvą.
3.      Į prikaistuvį suberkite svogūną ir česnaką ir ant vidutinio karštumo viryklės kepinkite tol, kol jie pagels. Svogūnu ir česnaku apibarstykite vištų šlauneles. Į prikaistuvį sudėkite likusius produktus, pagardinkite pagal skonį. Kaitinkite, kol ims virti, tada sumažinkite viryklės karštumą ir palengva troškinkite 10 minučių. Mišinį užpilkite ant vištienos. Uždengę prikaistuvį, kepkite 35 minutes orkaitėje arba tol kol vištiena pasidarys visiškai minkšta.
Atsakyti
Vištiena su pievagrybiais grietinėlės padaže
(2-3 porcijos)

Vištienos file 400 g
Pievagrybiai 150 g
Svogūnas
Grietinėlė 200 ml
Aliejus kepimui
Druska, pipirai

Vištiena supjaustyti kubeliais, apkepti įkaitintame aliejuje, tada sudėti smulkiai supjaustyta svogūną ir pakepinti, kol svogūnas suminkštės. Tada dėti pievagrybius (jej mažučiai, tai nepjaustytus, jei didesni, tai ketvirčiais), dar pakepus supilti grietinėlę, dėti pagal skonį druskos, pipirų. Valgyti su virtais ryžiais.
Atsakyti
Kalakutienos maišeliai įdaryti pievagrybiais
(100 g – 70 kcal)

400 g kalakuto file (100 g vienam maišeliui)
1/3 stiklinės sultinio
Įdaras:
200 g pievagrybių
šaukštelis sviesto
nedidelis svogūnas
pipirai, druska.
Puošti salotos lapais

Grybus smulkiai supjaustyti, svogūną supjaustyti ir pakepti ant sviesto. Dėti grybus į svogūnus ir patroškinti 15 min. Paskaninti pipirais ir druska. Kalakuto mėsytę padalinti į keturias pjausnelius. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dėti faršo, ir formuoti maišelius, jų viršų surišant virvele. Padarytus maišelius dėti į kepimo indą, palaistyti sultiniu ir kepti 20 min. 200C orkaitėje. Serviruoti karštus, prie jų galima patiekti sausą baltą vyną.
pastaba: galima daryti ir iš vištienos
Atsakyti
Labai greitas ir paprastas patiekalas.
Vistienos krutinele supjaustau gana smulkiais gabaliukais, apibarstau prieskoniais vistienai ir apkepinu. Ant virsaus dedu konc. kukuruzu ir konc. zirneliu (jei reikia pamaitinti daugiau zmoniu sudedu visa maza indeli kukuruzu ir visa maza ind. zirneliu biggrin.gif). uzpilu keciupo, vandens ir patroskinu apie 10min. Valgome sita patiekala su ryziais. Kas valge, visiems patiko biggrin.gif. Skanaus.
Atsakyti
Višta, kepta folijoje

1 višta, druskos, pipirų, (1 šaukštelis kmynų), 2 - 3 šaukštai sviesto, 2 šaukštai tarkuotos petražolės šaknies, 1 poras, 1 morka, 2 šaukšteliai citrinos ar obuolių sulčių.

Paukštį iš viršaus ir vidaus įtrinti druska, sumaišyti su pipirais ir kmynais, bei apšlakstyti rūgščiomis sultimis. Į Pilvo ertmę įdėti sviesto arba taukų, sumaišytų su tarkuota petražole. Paukštį suvynioti į foliją, įdėti į keptuvą, ir 20 - 30 minučių kepti orkaitėje 180 ° C temperatūroje.

Padažui tinka sultys, kuriose kepė mėsa. Į jas galima įdėti grietinėlės ir aštraus padažo.

Patiekti su virtais ryžiais ar keptomis bulvėmis ir daržovėmis (žirniais, pupelėmis, žiediniais koūstais ir kt.), vaisių salotomis.

Labai skani vištytė iseina, tik aš į vidų dar dedu majonezo ir ne petražolių o krapų viršunėlių, ir kepu ilgiau nei 30 min, man per 30 min niekad neiškepa.  :smile.gif
Atsakyti
Kijevo kotletas

4 vištienos filė, 100 g. sviesto, petražolės lapelių, 1 kaiušinis, 0,5 stiklinės maltų džiūvėsėlių, 3 - 4 šaukštai riebalų.

Atskirti vidinę ir išorinę filė, nuimti plėves ir sausgysles. Filė truputį pamušti, supjaustytus žalumynus sumaišyti su sviestu ir iš masės suformuoti 4 morkos pavidalo volelius. Ant kiekvienos didžiosios filė padėti po volelį, užkloti jį mažąja filė ir uždengti kraštus, kad uždarytų įdarą. Kotletus suvilgyti kiaušinyje, apvolioti maltais džiūvėsėliais, paskui vėl suvilgyti kiaušinyje, ir vėl apvolioti džiūvėsėliais, kad stipriau apliptų. Kepti įdėjus daug riebalų, apšlakstyti ištirpintu sviestu ir tuojau pateikti.

Prie šio valgio tinka keptos bulvės, ar bulvių kroketai ir švelnaus skonio daržovės, agurkų ar salotų lapelių salotos.
Atsakyti
Višta ant butelio

Viskas taip pat kaip ir recepte višta folijoj, tik: nevyniojat i foliją, o  pripilat butelį (sprito 0.33L arba panasu butelį) vandens ir ant jo užmaunat vista. Tada pašaunat i orkaitę, ir kepat. Niam kaip skanu gaunasi, nes višta buna apskrudusi, bet mėsa labai sultinga.
Atsakyti
Auges, ta vistyte ant butelio tikrai skaniai gaunas [img]http://www.kurts-smilies.de/up.gif[/img]. Mano mama daznai taip kepdavo [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/5/liplick.gif[/img]
Atsakyti
Viščiukas su raudonu vynu


1,5 kg viščiukas
2 svogūnai
500 ml raudono sauso vyno
230 g šviežių pievagrybių
2 skiltelės česnako
3 šakelės petražolių
1 šakelė čiobrelių
1 lauro lapas
1/4 puoduko konjako (1 puodukas - apie 250 ml)
1/4 puoduko aliejaus
1 šaukštelis druskos
1/4 šaukštelio pipirų

Viščiuką nuplauti, nusausinti ir supjaustyti gabalais. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti viščiuko gabalus iki auksinės spalvos. Baigiant kepti, sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus ir supjaustytus grybus. Trumpai pakepti.
Konjaką užpilti ant viščiuko ir, kaip konjakas pakankamai įkais, išjungti ugnį ir uždegti konjaką.
Kai užges, supilti vyną, suberti druską, pipirus ir prieskonius. Vištienos gabalus pamaišyti, uždengti ir 40 min. palengva troškinti.
Tiekiant į stalą išimti prieskonių šakeles.


Šaltinis: "Kviečiu prie stalo"
Atsakyti
Vištienos kepenėlių maltiniai su perlinėmis kruopomis

1 pakelis šaldytų broilerio kepenėlių
0,5 stiklinės virtų perlinių kruopų
1 kiaušinis
1 svogūnas
25 g sviesto
2 šaukštai džiūvėsėlių
3 šaukštai krakmolo
malti juodieji pipirai
muskatas
imbieras
druska
aliejus

Atšilusias broilerių kepenėles 1 val. mirkome piene.
Svogūną supjaustome kubeliais ir pakepame su sviestu. Į juos įdedame kepenėles ir truputį pakepame.
Apkepusias kepenėles sumalame mėsmale, įmušame kiaušinį, įberiame džiūvėsėlių, krakmolą, perlines kruopas, paskaniname druska bei prieskoniais ir gerai išmaišome.
Iš kepenėlių masės formuojame maltinius, apvoliuojame juos džiūvėsėliuose ir kepame su aliejumi.
Maltinius patiekiame su bulvių koše ir šviežiomis daržovėmis.


Šaltinis: Žurnalas "Kviečiu prie stalo"
Atsakyti
Viščiukas trapioje tešloje

1 viščiukas
druska
pipirai
0,5 citrinos
2 skiltelės česnako
1 stiklinė obuolių sulčių
Tešlai:
100 g grietinės
50 g sviesto
1 kiaušinis
miltų
aliejaus virimui

Viščiuką išdarinėjame ir supjaustome gabaliukais. Įtriname druskos, pipirų, česnako ir citrinos sulčių mišiniu. Tada viščiuko gabaliukus pakepame su aliejumi, sudedame į puodą ir užpylę obuolių sultimis patroškiname.
Iš tešlai skirtų produktų išminkome tešlą. Ją plonai iškočiojame, išspaudžiame apskritimus. Į jų vidų dedame vištienos gabaliuką, suklijuojame kraštus ir dedame į verdantį aliejų. Verdame, kol tešla pagelsta.


Šaltinis: Žurnalas "Kviečiu prie stalo"
Atsakyti