Įkraunama...
Įkraunama...

Šalti užkandžių receptai su nuotraukomis 3

Keptos sonines salotos

user posted image

Receptas
Atsakyti

Vištienos - salierų salotos


user posted image

receptas
Atsakyti
QUOTE(JoanaS @ 2009 04 11, 08:42)
būtum dar ką nors įmetus, imčiau vakarienei hihihi.gif

turiu ka imesti, bet tingiu, sako pusrycius pasilik sau, pietus pasidalink su draugu, o vakariene atiduok priesui, taip, kad vakarienes nebus biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos šaunios kulinarės 4u.gif
Nors tokia prieššventinė diena, bet gal kuri man atsakys rolleyes.gif Per skubėjimą nusipirkau vietoj Fetos sūrio mazorelos blush2.gif ir dabar galvoju, jei vis tik daryčiau salotas ,kur reikėjo fetos, bet vietoj jos dėčiau mazorelą, ar labai sugadinčiau skonį blush2.gif Nu negaminus su šiais sūriais jokių salotų pati blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lili78 @ 2009 04 11, 15:35)
Sveikos šaunios kulinarės 4u.gif
Nors tokia prieššventinė diena, bet gal kuri man atsakys rolleyes.gif Per skubėjimą nusipirkau vietoj Fetos sūrio mazorelos  blush2.gif ir dabar galvoju, jei vis tik daryčiau salotas ,kur reikėjo fetos, bet vietoj jos dėčiau mazorelą, ar labai sugadinčiau skonį  blush2.gif Nu negaminus su šiais sūriais jokių salotų pati  blush2.gif

skonis aišku skirsis, bet aš daryčiau planuotas salotas, kadangi mėgstu ir tokį, ir tokį sūrį, nors mozzarella dažniausiai tiekiama su pomidoru, bazilikais ir alyvuogių aliejum, čia fantastiškas derinukas, bet kai perku šio sūrio burbuliukus, mes taip vadinam, tai dedu į įvairias salotas, labai skanu thumbup.gif tik į salotas šitą sūrį, jei jis šviežias, dėk prieš pat patiekiant, tada visas aromatas ir skonis bus geriausias, nei kad pastovėjęs mirksiukas.gif fetos sūrį aš dedu ir anksčiau, nenukenčia skonis smile.gif
Atsakyti
Obuolių ir lašišos vėrinukai

user posted image

sūdyta lašiša;
obuolys (geriau naudoti kietą, saldžiarūgštį)

Marinatas:

pusės apelsino sultys;
1 a. š. citrinos sulčių;
1/2 a. š. klevų sirupo arba medaus, pastarojo dėti mažiau;
druska;
pipirai;
1 a. š. aliejaus (naudojau alyvuogių)

Marinatui sumaišome visas sudedamąsias dalis, iš obuolio specialiu įrankiu išskobiame burbuliukus ir juos laikome marinate maždaug valandą. Suveriame vėrinėlius, prieš patiekiant marinatu apšlakstome ir lašišą bei supilame į lėkštę kaip padažą.

Silkės krepšeliai

user posted image

krepšelių (naudoju pirktinius);
1 silkės filė;
fermentinio sūrio;
svogūno laiškų;
majonezo

Visus ingredientus susismulkiname ir sumaišome su majonezu. Druskos nebededu, kadangi skonio pilnai pakanka dėl silkės. Po šaukštelį įdaro sudedame į krepšelius ir patiekiame.

Kiaušiniai - drebučiai

user posted image

kiaušiniai;
sauja spanguolių;
konservuotų žirnelių;
konservuotų kukuruzų;
jautienos kumpio ar kitos norimos mėsytės;
želatinos arba spec. mišinio drebučiams

Kiaušinių bukajį galą aštriu peiliu nupjaunam, išpilam visą turinį ir pamerkiam juos į vandens ir sodos tirpalą kokiam pusvalandžiui. Susidedam juos į dėžutę, kuriose pardavinėjami, nes taip labai patogu juos laikyti kai užpilam želatiną. Sudedam visus produktus, į vidų pagal fantaziją galima dėtį bet ką, tokius produktus, kurie netrukdo želatinai stingti. Aš naudojau specialų mišinį drebučiam, ant pakučio parašyta, kad jį reikia ištirpinti 1 litre vandens, tačiau ėmiau 700 ml ir tirpinau tokiame kiekyje, ateity vandens imčiau dar mažiau, maždaug 500 ml, nes norėjosi, kad būtų tvirtesni. Paruoštą skystį supilame į kiaušinius iki pat viršaus, po valandos dar įpyliau, nes truputį susigėrė ir liko vietos, taip paruoštus kiaušinius laikom šaldytuve per naktį, tada juos atsargiai nulupame ir vaišinamės.

Burokėlių mišrainė

user posted image

2 vidutinio dydžio burokėliai;
2 bulvės;
1 didelė morka;
mažas indelis konservuotų žirnelių;
alyvuogių aliejaus;
druskos;
pipirų

Burokėlius, morkas ir bulves krupščiai nuplauname, dedame į kepimo rankovę ir apkepiname 200 laipnsių orkaitėje 40 - 50 minučių. Juos nulupame, susipjaustome, į dubenį pirmiausia dedame burokėlius ir juos pašlakstome aliejumi, taip kiti produktai nenusidažys taip smarkiai raudona spalva. Salotas maišome su alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.

P.S. aš labai mėgstu svogūną, šį kartą nedėjau, bet jis čia labai tiktų.
Atsakyti
Kepenėlių paštetas

Atskirai išvirti vištos kepenėles ir kiaulienos šoninę (santykis 2/1), keptuvėje pakepti smulkintą česnaką, svogūnus ir gabalėlį raudonos paprikos. Viską kartu sumalti, paskaninti druska, pipirais, šiek tiek praskiesti šoninės sultiniu ir gerai išmaišyti. Dėti į indą, papuošti ir užpilti keliais drebučių sluoksniais.

Ramunės Velykų stalui smile.gif
user posted image

user posted image

Mažesnis dubenėlis povelykiniam stalui darbe smile.gif
user posted image

Likučiai...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(spyglis2 @ 2009 04 13, 18:08)
JoanaS, nu jau kiaušiniai  thumbup.gif išsisaugojau receptą ax.gif

pas Sonatiną buvau radus juos senokai, tik ten su želė daryti, irgi labai gražiai atrodo, dar uogyčių primest galima, liuks vaikų stalui papuošt, ar svečius nustebint neįprastu patiekimu drinks_cheers.gif
Atsakyti
o cia musu keli velykinio stalo uzkandziai . ideju pasisemiau is sonatinos, nerytes tinklapio ir panarsiusi po visagali interneta ax.gif
KIAUSINIU DREBUCIAI
800 gr darzoviu nuoviro
pakelis zelatinos skirtas vienam litrui skysciu
ivairiu darzoviu ( pas mane virtos bulves, virtos morkos, zirneliai, kukuruzai ir apvirtas smulkintas kalafijoras )
su peiliu zalio kiausinio kevale pradurti skyle ir ispilti lauk visa turini. taip paruosta kiausinio kevala ismirkyti verdanciame vandenyje. daugiau pilti po sauksta paruosto tirpalo ( karstame sultinyje istirpinti zelatinos miltelius) palaukti kol apsitigs ir sudeti darzoves ir uzpilti iki virsaus buljono. susitngusius nulupti ir sudeti i lekste.
user posted image

KREPSELIAI SU PIKANTISKA MISRAINE
reikes krepseliu virtu kiausiniu fermentinio surio druskos pipiru cesnaku sutraiksytu ir majonezo. misrainei sutarkuoti suri ir kiausinius pagardinti prieskoniais ir ismaisyti su majonezu. idara deti i krepselius ir puosti
user posted image

VERINUKAI IR SUMUSTINUKAI
ant iesmuko verti alyvuoge formini sureli ir pusele vysninio pomidoriuko.
SUMUSTINUKAMS karsto rukymo zuvies naudojau juros lydeka, tepamo varskes surelio, siek tiek citrinos sulciu, druskos. pipiru zalio agurko. melynojo svoguno , sviesto, ir ikru raudonuju ir juoduju, zalumynu papuosimui
zuvies mesa sumaisyti su sureliu paskaninti prieskoniais ir citrynu sultimis ir su blenderiu suplakti i vientisa mase. ant duonos uztepti sviesto vienu atveju deti melynojo svoguno ( perpjauti i keturis dalis ir isskirstyti sluokniais ) o kitu agurko ( agurka supjausciau 1 cm riekelm ir formele ispaudziau gelyte kuria panaudojau puosimui). ant virsaus su konditeriniu svirsktu ispausti paruosta idara. kur sumustinukai su melynuoju svogunu dar ant virsaus uzdeta ikru. ir puosiame zalumynais.
user posted image

MĖSOS KELMAS
kialienos sonkauliai. apie 0,5-1 kg vistienos slauneliu mesos farso, pievagrybiu, svoguno , morku megiamu prieskoniu.
pakepinti pievagrybius svogunus ir morkas ir paliakti atvesti. paimti para ar dvi marinuotus sonkaulius susukti ir surysti siulu. farsa sumaisyti su pekepintomis darzovemis . sonkaulius deti arba i kepimo maisa arba ant folijos ir prikimsti idaru iki virsaus uzrysti maisa ar uzlasktyti folija ir kepti 190-180 orkaiteje apie 1,5-2 val priklausomai nuo kelmo dydzio
siuo atveju pateikats kaip saltas uzkandis
user posted image


Atsakyti
labai aciu pirma karta bandziau pati susukti dar nekokybiskus sonkaulius nusipirkau bet galutnis rezultatas patyko visiems blush2.gif
Atsakyti
Lašišų salotos 4u.gif
Virtos bulvės, virti kiaušiniai,svogūnų laiškai,sūdyta lašiša ir majonezas.
Labai tokios sočios salotos biggrin.gif

user posted image

Baklažanai.
Baklažanus supjaustyti, pabarstyti druska ir biški palaikyti.Po to apkepti, sudėti ant popierinių rankšluosčių, sutepti tarkuotu sūriu su česnakais ir majonezu.

user posted image

Avokadas, mazarella,pomidoriukai,citrina,aliejus ir bazilikas.
Labai lievas avokadas papuolė unsure.gif

user posted image

Sluoksniuotos salotos su vištiena.
Ant dugno kokios nors formos dedame marinuotus pievagrybius.Po to viską dedame sluoksniais, sutepame majonezu.Reikia kad pastovėtų šaldytuve.O prieš pateikimą ant stalo apverčiam formą.

Virta ar kepta vištiena,marinuoti agurkai (tarkuoti), virtos bulvės,morkos,kiaušiniai (ir tarkuoti), poras 4u.gif

user posted image

Tiesiog užkanda.

user posted image
Atsakyti
Skanaus ax.gif

Sluoksniuota tešla, parmezano sūris, alyvuogės:

user posted image

Sluoksniuota tešla,įdaras - varškė ir špinatai:

user posted image
Atsakyti