Įkraunama...
Įkraunama...

---Saldūs receptai su nuotraukomis---

Mama mia, kokie grožiai, bet kad aš jau mielinių prikapojau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2009 02 22, 16:38)
Skamba neblogai  thumbup.gif ,o ta grietineles skonio zele kokio gamintojo,kazkaip neteko tokios matyti  g.gif

Bandelkos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiiva @ 2009 02 22, 20:36)
Pas mus šiandien namai kvepia bandelėmis wub.gif  Labai labai skanios, prisikirtome dar šiltučių  ax.gif  Knygoje buvo virėjo rekomendacija taupant laiką kepti iškarto iš dviejų normų, kadangi tirpsta žaibo greičiu. Dabar jau gailiuosi kad tos rekomendacijos nepaklausiau biggrin.gif
Taigi: Lipnios riešutinės bandelės



SUPER!!! wub.gif Jau zinau, ka sekanti kepsiu. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, prisijungiu prie jusu skanumynu temos ax.gif

Siandien sugalvojau pabandyti issikepti grietinieciu. Pavyko, gavos labai skanus, tiesiog burnoje tirpsta thumbup.gif

user posted image

Teslai:

300 g miltų
75 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 g grietinės
šaukštelis kepimo miltelių

Įdarui

200 g varškės
2 v.š. cukraus
25 g miltų
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus

Sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui dėti kiaušinį ir grietinę. Miltus sumaišyti su kep. milteliais ir sumaišyti su sviestine mase. Tešlą iškočioti 0,5 cm storio lakštu ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. Ant vienos pusės uždėti įdaro (sumaišyti nurodytus produktus; varške pertrinti per sietelį) ir pridengti kita puse. Kraštų neužspausti, nes kepant plyš! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 220 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 22 vasario 2009 - 22:55
vaiiva nuostabiai skaniai atrodo bandeles!!!!!!
Atsakyti
Na, išradingosios kepėjėlės, kepiau Obuolių pyragą. Gal kas jį žinot, bet aš receptą gavau ne iš SM, tai skelbiuosi biggrin.gif

Produktai

200 gr. sviesto
2 nedidelės st. cukraus (man buvo saldoka)
5 kiaušiniai
1-2 citrinų žievelės
1 citrinos sultys
2 a.š. (be kaupo) kepimo miltelių
1 v.š. grietinės
5 v.š. miltų
apie 2 kg. obuolių

Gamyba

Sviestą pašildyti ant garų, suberti cukrų, išplakti mikseriu (aš viską dariau su kombainu, tai visus produktus dėjau ten besisukant jam). Sudėti po vieną visus 5 kiaušinius (kodėl po vieną nežinau), suberti citrinų žievelę ir supilti citrinų sultis, kepimo miltelius "nugarinti" su grietine, kad išputotų, o tada į tešlą, sudėti miltus. Tada šią masę sumaišyti su obuoliais ir sukratyti į kepimo formą (aš ją šiek tiek patepiau margarinu ir pabarsčiau džiūvėsėliais), kepti ~1 val. 190 laipsnių orkaitėje.
Mano pastebėjimai.
Kitą sykį dėčiau mažiau cukraus arba turėtų būti rugštūs obuoliai.
Ta masė man labiau subėgo į formos apačia, dėl to viršutiniai obuoliai buvo šiek tiek palaidi arba obuolių daugoka, arba masė skystoka dėl mano XL doh.gif kiaušinių, arba taip ir turi būti smile.gif Obuolių neluptų turėjau 2,1 kg. Taigi, nulupus jų buvo tikrai mažiau negu 2 kg. Tiesa, pyrago tešla, ypač šilta, man kiek priminė IKI parduodamo pyragaičio "Flan" skonį smile.gif
Kepsiu dar, tik bandysiu dėt mažesnius kiaušus arba mažiau obuolių. Šiaip, skonis, kaip obuolių pyrago - neįprastas, nes kvepia citrinomis, o ne cinamonu smile.gif
Jūsų teismui 4u.gif
[attachmentid=170896]
Atsakyti
QUOTE(Maliku @ 2009 02 23, 01:09)
Na, išradingosios kepėjėlės, kepiau Obuolių pyragą.


Jau pati atsipjoviau lotuliukas.gif thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Nova @ 2009 02 22, 23:53)
Siandien sugalvojau pabandyti issikepti grietinieciu.


Niekaip nenustoju ju kepti ir as thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 02 22, 19:50)



QUOTE(Masiania* @ 2009 02 22, 19:56)



QUOTE(sigitawhatever @ 2009 02 22, 19:57)
SUPER!!! wub.gif  Jau zinau, ka sekanti kepsiu. biggrin.gif

Manau tikrai nenusivilsi wub.gif

QUOTE(aguonele @ 2009 02 22, 23:13)

Ačiū už gražius žodžius mano bundučkoms biggrin.gif 4u.gif
Nova, iškilo man kvailas klausimas, kaip užlankstai grietiniečius? ax.gif Man kažkaip kitaip gaunasi, o va taviškiai kaip originaliam receptely rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiiva @ 2009 02 23, 12:48)
Nova, iškilo man kvailas klausimas, kaip užlankstai grietiniečius?  ax.gif Man kažkaip kitaip gaunasi, o va taviškiai kaip originaliam receptely rolleyes.gif


Ant to isspausto paplotelio dedu varske ir tiesiog perpuse ta paploteli sulenkiu ir viskas. Kuriuose varskes daugiau, tai labai labai lengvai paspaudziu krastus, kad ji nesimatytu. Ir viskas smile.gif
Keista buvo, kad nereikia uzspausti krastu, galvojau ta varske islis visa, bet pasirodo ne, viskas ok.

Atsakyti
katik kepiau vaflius ax.gif
user posted image user posted image

pagal toki recepta (is SM):
6 kiaušiniai
1,5 stikl. (puodelio) cukraus
250 gr margarino
6 valg.š. grietinės
1 didelis puodelis miltų
romo esencijos

tik as vietoj margarino dejau sviesta..

gavosi labai saldus ir labai trapus.. is pradziu galvojau, kad man niekas nesigaus.. nes pirmas "blynas" prisviles blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2009 02 23, 12:15)

Keista buvo, kad nereikia uzspausti krastu, galvojau ta varske islis visa, bet pasirodo ne, viskas ok.

Va kur cia suo pakastas, as visada uzspaudziu krastus tvirciau, kad varske neislystu doh.gif biggrin.gif Aisku skonio tai negadina nei kiek, tiesiog seip idomu buvo, matyt praskaiciau kur taip buvo parasyta smile.gif Aciu, bandysim dabar taip cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiiva @ 2009 02 23, 17:44)
Va kur cia suo pakastas, as visada uzspaudziu krastus tvirciau, kad varske neislystu  doh.gif  biggrin.gif  Aisku skonio tai negadina nei kiek, tiesiog seip idomu buvo, matyt praskaiciau kur taip buvo parasyta  smile.gif  Aciu, bandysim dabar taip  cool.gif



mano recepte ir buvo su sauktuku parasyta - neuzspausti krastu, nes sutrukines virsus smile.gif

O varske neislenda nei kiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 23 vasario 2009 - 17:03