Įkraunama...
Įkraunama...

---Saldūs receptai su nuotraukomis---

Mergaites gal kuti esate kepusi pyraga "naujienele" ar "naujiena"? Labai noriu ji isiskepti namie, ne spardese labai jau brangus. Bet kiek ieskojau recepto visur raso baltas biskvitas, bet koks tas baltas biskvitas, juk ju yra visokiu.
Atsakyti
QUOTE(addicted @ 2009 03 07, 13:09)
gabrieliux,tai va tas ir yra,didele terlione
su tais ziedais.

Bet uztat atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Pyrago receptas čia " Jau kas per pavadinimas ..."

O čia vaizdelis rolleyes.gif .....

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 03 07, 15:20)
Bet uztat atrodo  thumbup.gif

Aciu,Masiania* 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 07, 15:45)
Pyrago receptas čia " Jau kas per pavadinimas ..."

O čia vaizdelis  rolleyes.gif .....

user posted image

gerulis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(addicted @ 2009 03 06, 18:29)
Spritzringe (vok.k.),Beignets soufflés(pranc.k.)

wub.gif jau kaip skaniai atrodo
Atsakyti
QUOTE(Audita @ 2009 03 07, 08:13)


4u.gif Čia iš tikro nuo senų senovės kepdavau tokį obuolių pyragą, bet dabar vyšnių norėjau, o aromatas nebūtinas tik labai tinka smile.gif

QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 07, 14:45)


Aš tai tokio nepjaučiau, neeee, po stiklų (kaip ir visus jūsų tortus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif )
Atsakyti
receptas
kepiau torta torta su bananais ir mscarpone suriu,gavosi labai skanus, tik kremas norejosi, kad butu kietesnis.Gal reiktu zelatinos ideti. O kaip jums -neperminkstas kremas. g.gif
Atsakyti
Na ką gi, jei ne pertepimo ir biskvito skonis, tai šitos savo vaikiškos terlionės nebūčiau dėjusi, bet, manau, kad gausis skanus gaminys, o jau kad papuošti nemoku, čia mano bėda lai būna blush2.gif taigi Jūsų dėmesiui:

TORTAS „KELMAS“
originalus receptas su vaizdine medžiaga rusų k

Biskvitui:
3 kiaušiniai
2/3 st. cukraus
3/4 st. miltų
1/4 st. krakmolo
1,5 a.š. kepimo miltelių

Kremui (NU LABAI NIAMNIS KREMAS)
200-250 g grietinėlės (30-35 % riebumo, dėjau 200 g)
100 g šokolado (dėjau Karūnos juodąjį)
1/3 st. cukraus
1 v.š. kakavos
200-250 g sviesto (dėjau Saulutės 200 g)

Darbo eiga Kiaušinius išplakiau su cukrumi iki purumo, tada susijojau sumaišytus miltus, kepimo miltelius ir krakmolą iki vientisos masės, viską plakiau mikseriu. Skardą (40*33) iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą, ją išlyginti, kepti įkaitintoje 180-200 C orkaitėje 7-10 min, ar iškepė tikrinti mediniu pagaliuku. Karštą biskvitą kartu su popieriumi susukti į „ruloną“ ir palikti visiškai atvėsti.

Gaminame kremą: užkaitiname grietinėlę, į ją sudedame šokoladą, cukrų ir kakavą, viską maišant kaitiname iki viskas ištirps ir pasidarys vienalytė masė, kai taip nutiks, nukaičiame puodą ir atvėsiname masę. Kad greičiau atvėstų, autorė siūlo panaudoti netgi ledinio vandens vonelę, bet man puikiai ataušo balkone. Sviestas tuo tarpu truputį „pagyvena“ šaldytuve, kad būtų vos vėsesnis už kambario temperatūrą.

Ataušusią šokoladinę masę plakame mikseriu, kol ima ir sutirštėja, net jeigu nesutirštėtų, kremą gaminti toliau (nežinau kodėl autorė rašo, kad gali nesutirštėti, man susiplakė puikiausiai ir sutirštėjo). Sviestą plakame mikseriu, jo padaugėja, jis pabąla ir tada palaipsniui po šaukštą vis plakant sudedame šokoladinį plakinį ir dar paplakame kol pasidaro niamnis kremulis wub.gif padedame į šaldytuvą ir grįžtame prie ataušusio biskvito. Jį išvyniojame, nuimame popierių (labai lengvai tas darosi), suformuojame iš biskvito stačiakampį, atraižas pakaitiname iki trapumo orkaitėje, jas panaudosime šaknų gamybai. Biskvitą padalinti į kelias vienodo pločio juostas. Jas tepti kremu ir sukti į ruloną. Sukant nepersistengti, kad neištrykštų kremas, vienai juostai pasibaigus glaudžiame prie jos kitą ir taip suvyniojame visą kelmelį, jį pastatome vertikaliai, aptepame likusiu kremu. Pakaitintus iki trapumo likučius recepto autorė rašo permalti per mėsmalę, aš lengvai sutrupinau juos rankomis. permaišyti su kremo likučiu ir suformuoti šaknis.

Dar keletas autorės pastabų. Tortą galima daryti ir atvirkščiai, kepti tamsų biskvitą įdedant kakavos ir darant šviesų pertepimą su grietinėle ar varške. O biskvitą galima sulaistyti.

user posted image

P.S. Gamindama šį torčiuką taip ir mačiau jį puoštą Cipciuko voveruškomis wub.gif , bet....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 07 kovo 2009 - 22:16
Olesta , brangioji , kuo greičiau pasiimi savo kelmą , ir skuodi į papuošimų temą .......koks gražus wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
vau koks kelmas thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Cipciuko pyragas vertas apdovanojimo , o Olestos kelmas tai išvis nerealus, aš kaži ar kada ryšiuos tokiems darbams...
Atsakyti
ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti