Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukom

Mūsų pietūs

user posted image

Paemiau nedideli gabaliuka kiaulienos, supjausciau kubeliais, pridejau prieskoniu, ipyliau acto ir pamarinavau per nakti. Kita diena supjausciau dvi bulves, du svogunus ir dvi skilteles cesnako ir kartu su mesyte sudejau i keptuve. Ant pacios maziausios ugnies troskinau apie pusvalandi, tada sudejau darzoviu rinkini (HORTEX darzoves kepimui) ir dar pusvalandi patroskinau. essen.gif thumbup.gif
Atsakyti
as vel imetu vyro gamintus patiekalus biggrin.gif

Abbaccio (eriena romietiskai)

user posted image

apie 1 kg erienos
alyvuogiu aliejaus
2 skilteles cesnako
salavijo
rosmarino, geriausiai naudot sviezius, bet jei neturit tiks ir dziovinti smile.gif
1 v.s miltu
100 ml vyno acto
6 anciuviu file

Eriena supjaustome 2 cm dydzio gabaliukais ir dedame i ikaitinta ir aliejumi paslakstyta keptuve. kepame apie 3-4 minutes. dedame smulkinta cesnaka, ir prieskonius. paskaniname druska ir pipirais. Geraiismaisome ir pakepame apie 1 minute.
dedame miltus ismaisome, pakepame apie 1 minute. pilame acta ir pastoviai maisome 30 sek. pilame 250 ml vandens, viska gerai ismaisome, palaukiame kol uzvirs, pusiau pridengiame danciu ir leidziame virti apie 50 minuciu, kol mesa pasidarys minkstute. Kartais pamaisome, reikalui esant ipilame siek tiek vandens.
kai jau eriena eveik paruosta, dedame anciuvius i mortyra, ipilame 1 v.s vandens ir gera isutriname, kol pasidarys kose. dedame sia kosele i eriena, gerai ismaisome ir pakepame 2 minutes. Kepti ilgiau negalima, nes anciuviai permus puiku erienos skoni.
pries gaminant, eriena buvome pamerke i vandeni su citrinos sultimis. Tai labai gerai isima avienos skoni ir suminkstina mesyte smile.gif
geriausia butu valgyti, su bulvem keptom orkaitej ir pabarstytom rozmarinu. mes pasirinkom paprastesni varianta..


Kopustu salotos, labai tinka kaip garnyras pvz prie kotletu smile.gif

user posted image

reikia:
kopusto
poros morku
saujeles kedro riesutu
sauksto kapotu petrazoliu

padazui:
2 saukstu majonezo
1 saukstelio pesto padazo

kopusta supjaustom siaudeliais, morka stambiai sutarkuojam, padazo ingridientus sumaisom ir makaluojam su kopustais, morkom ir kedro riesutais.
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2009 02 26, 16:02)
Bulvių ir dešros troškinys su kmynais

Va toks va "ubagiskas" patiekalas biggrin.gif


manau, su siuo receptuku butum labai laukiama Taupanciuju dienos meniu temukeje mirksiukas.gif , ikelk ir ten 4u.gif


Atsakyti
QUOTE(balanduke @ 2009 02 26, 21:05)
Abbaccio (eriena romietiskai)



Apsiseilejau wub.gif
essen.gif Ir is kur ta vargsa eriuka gavot verysad.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 02 26, 20:30)
Apsiseilejau wub.gif
essen.gif  Ir is kur ta vargsa eriuka gavot verysad.gif ?

mes is ukininku pirkom,bet cia ne LT blush2.gif
nors girdejau kad ir LT galima nusipirkti is ukininku, o ir turguje manau kad yra ju mesytes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rasyte969 @ 2009 02 26, 11:42)

kokios spalvos wub.gif

QUOTE(balanduke @ 2009 02 26, 12:05)
as vel imetu vyro gamintus patiekalus  biggrin.gif


auksas- ne vyras.. wub.gif
megstu eriukus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2009 02 26, 08:10)
5.Nededu jokiu bulku.


o be bulkos kotletai kieti gaunasi ax.gif

Po tokios nuotraukos, erienos uzsimaniau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2009 02 26, 22:24)
o be bulkos kotletai kieti gaunasi  ax.gif


As niekada nei bulkos nei ko kito nededu i koteletus, tik mesa ir prieskoniai ir tikrai nebuna kieti 4u.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(balanduke @ 2009 02 26, 19:05)
as vel imetu vyro gamintus patiekalus  biggrin.gif

Kopustu salotos, labai tinka kaip garnyras pvz prie kotletu smile.gif

user posted image




labai paprasta bet atrodo thumbup.gif , mielai suvalgyciau pusryciams vienu be nieko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2009 02 27, 00:24)
o be bulkos kotletai kieti gaunasi  ax.gif



Nebūna smile.gif Būtent tarkuotas svogūnas suteikia minkštumo 4u.gif Kartais įtarkuoju žalią bulvę, taip mano mama darydavo 4u.gif
Atsakyti
Virdzinija, tavo avataras, tai vertas grieko lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif

Balanduke, Rasyte- skanu, graziai pateikta, saunuoles abi. Kazkaip man sioje temoje virsu ima estetinis vaizdas, o paskui tik is ko ten ir kas pagaminta. Gali buti skaniausi kepsniai su bulvytem, bet jei isteksta belekaip i kruva, tai net neziuriu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(balanduke @ 2009 02 26, 20:05)
as vel imetu vyro gamintus patiekalus  biggrin.gif

Kopustu salotos, labai tinka kaip garnyras pvz prie kotletu smile.gif

user posted image



Labai skaniai atrodo bigsmile.gif
O sakykit kur gaut to pesto padažo ir kaip jisai atrodo? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lenaa: 27 vasario 2009 - 08:56
Kotletai su šūba labai patiko thumbup.gif .
O erienos grožis ir saločikių essen.gif .Paskolink TB savaitgaliui lotuliukas.gif
Papildyta:
Kiaušinių-faršo vyniotinis ( Sonatininos receptukas)
user posted image

5 kiaušiniai
250 g majonezo
350 g tarkuoto fermentinio sūrio

Įdarui
500 g faršo
1 svogūno galva
1 kiaušinis
druskos, pipirų
Kiaušinius sumaišyti su majonezu ir sūriu. Supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 20 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.
Šiek tiek ataušinti. Turi gauti gražus minkštas omletinis pagrindas.
Ant pagrindo paskleisti įdarą: faršą, sumaišytą su kiaušiniu, smulkiai supjaustytu svogūnu, pagardintu druska ir pipirais.
Pradedant trumpuoju kraštu susukti į vyniotinį. Vyniojasi labai lengvai.
Kepti dar 40 min. iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.
P. S. vyniotinio gaunasi nemažai, bet jį galima supjausčius gabaliukais užšaldyti, o vėliau atšildyti mikrobangų krosnelėje. Skardą naudojau standartinę, esančią prie orkaitės. Faršą reikia dėti žalią ir į jį nepadauginti druskos (aš įdėjau 1 a. š., bet jau buvo šiek tiek per sūru), nes omletas gaunasi pakankamai sūrus (kitą kartą, kad nesigautų taip sūriai, dėsiu majonezo ir grietinės mišinį). Tikrai labai paprasta ir skanu
Atsakyti