pomidoriniai duonos piršeliai
supilkite į virtuvinį kombainą miltus,druską ir sausa mieles.Išmaišykite.Supilkitemedų bei alyvų aliejųir, kombainui sukant,pamažu pilkite vandenį[kadangi miltai bųna skirtingi reik neperpilt]
Vos tik tešla pradės sušokti į gumuliukus,vandens nepilkite.Pamaišykite dar minutę.
Išverskite tešlą ant miltuoto paviršiausir minkykite3-4min.,kolpasidarys vientisa.Įminkykite džiovintus pomidorus.Suformuokite rutulį ir padėkite į aliejumi pateptą dubenį palikite pastovėt kelias,penkias min.,kad pakiltų
Įkaitinkite orkaitęiki 150.C.padalykite tešlą įį vienodus gabalėlius ir iškočiokite pirštelius.
Išdeliokite juos ant aliejuki pateptos kepimo skardos ir palikite šiltoje vietoje15min.,kad pakiltų
Ptepkite pirštelius pienu ir pabarstykite aguonomis.Kepkite30min.Atašinkite ant grotelių.
Papildau:
Vietoj džiovintų pomidorų galite naudoti neriebų čėderio sūrį,sezamo sėklas ar įvairias prieskonines žolelias.
Išbandę šį paprastą receptą,jūs niekada nebepirksite duonos pirštelių parduotuvėje.
Juk ,kaip miela širdžiai,kai jūsų namai kvepia kepiniais,ar galima juos iškeisti į parduotuvės.o, pabandyti verta.
supilkite į virtuvinį kombainą miltus,druską ir sausa mieles.Išmaišykite.Supilkitemedų bei alyvų aliejųir, kombainui sukant,pamažu pilkite vandenį[kadangi miltai bųna skirtingi reik neperpilt]
Vos tik tešla pradės sušokti į gumuliukus,vandens nepilkite.Pamaišykite dar minutę.
Išverskite tešlą ant miltuoto paviršiausir minkykite3-4min.,kolpasidarys vientisa.Įminkykite džiovintus pomidorus.Suformuokite rutulį ir padėkite į aliejumi pateptą dubenį palikite pastovėt kelias,penkias min.,kad pakiltų
Įkaitinkite orkaitęiki 150.C.padalykite tešlą įį vienodus gabalėlius ir iškočiokite pirštelius.
Išdeliokite juos ant aliejuki pateptos kepimo skardos ir palikite šiltoje vietoje15min.,kad pakiltų
Ptepkite pirštelius pienu ir pabarstykite aguonomis.Kepkite30min.Atašinkite ant grotelių.
Papildau:
Vietoj džiovintų pomidorų galite naudoti neriebų čėderio sūrį,sezamo sėklas ar įvairias prieskonines žolelias.
Išbandę šį paprastą receptą,jūs niekada nebepirksite duonos pirštelių parduotuvėje.
Juk ,kaip miela širdžiai,kai jūsų namai kvepia kepiniais,ar galima juos iškeisti į parduotuvės.o, pabandyti verta.
o kad taip su vaizdine medziaga, isvis butu . O su kuo valgyti tuos pirstelius? vienus?
QUOTE(Verba @ 2008 11 05, 22:01)
Kaunietės džiovintų pomidorų gali nusipirkt ir urmo bazėj- mėsos turguj atsirado naujas skyrius ,kur prekiauja netik jais, bet ir keliolikos skonių alyvuogėm, konservuotom citrinom, užtepais, aliejais.Skyrius planuoja plėstis ir prekiauti įvairiais sūriais ir kitais skanumynais
As ten ju esu pirkusi, bet man nepatiko Jie sausi ,o ne aliejuje . Ir skonis man ju ne toks . Dabar as juos uzpyliau su aliejumi ir laikau, gal sakau paskanes
Lietuvoj dziovintu pomidoru neperku, kaina ju cia kosmine.
Parsivezam dziovintu is Italijos, aliejuje pagal itales recepta mirkau jau pati, nors procesas ilgas, bet vertas dmemesio.
O jau paskui dedu visur, i troskinius, sriubas, salotas, jie man kaip prieskoniai, super
Parsivezam dziovintu is Italijos, aliejuje pagal itales recepta mirkau jau pati, nors procesas ilgas, bet vertas dmemesio.
O jau paskui dedu visur, i troskinius, sriubas, salotas, jie man kaip prieskoniai, super
Atsakymas dėl pomidorinių duonos pirštelių
patiekite juos su pagardu,kaip apetitą žadinantį užkandį.
Jaigu kada išbandysite šį receptuką,jums niekada nesinorės pirkti parduotuveje. pabandyti verta.
patiekite juos su pagardu,kaip apetitą žadinantį užkandį.
Jaigu kada išbandysite šį receptuką,jums niekada nesinorės pirkti parduotuveje. pabandyti verta.
QUOTE(Azazella @ 2008 11 17, 20:28)
Lietuvoj dziovintu pomidoru neperku, kaina ju cia kosmine.
Parsivezam dziovintu is Italijos, aliejuje pagal itales recepta mirkau jau pati, nors procesas ilgas, bet vertas dmemesio.
O jau paskui dedu visur, i troskinius, sriubas, salotas, jie man kaip prieskoniai, super
Parsivezam dziovintu is Italijos, aliejuje pagal itales recepta mirkau jau pati, nors procesas ilgas, bet vertas dmemesio.
O jau paskui dedu visur, i troskinius, sriubas, salotas, jie man kaip prieskoniai, super
O vežatės džiovintus aliejuje, tik sudžiovintus ar tokius, kurie būna laikomi druskoje?
jei tik džiovintus, būtų įdomu pagal kokį italės receptuką juos mirkote?
QUOTE(alexxandra @ 2008 11 19, 10:00)
O vežatės džiovintus aliejuje, tik sudžiovintus ar tokius, kurie būna laikomi druskoje?
jei tik džiovintus, būtų įdomu pagal kokį italės receptuką juos mirkote?
jei tik džiovintus, būtų įdomu pagal kokį italės receptuką juos mirkote?
Vezames tiesiog sudziovintus
Receptas paprastas.
Imu toki kieki pomidoru, kuris tilptu i litrini stiklaini.
Pomidorus nuplaunu, dedu i verdanti vandeni, uzpilu dar stikline balto vyno ir verdu mazdaug 10 minuciu.
Tada pomidorus isgriebiu, nusausinu ir dedu i stiklaini, sluoksniuoju su kapareliais, cesnako galvutemis (galima ir be kapareliu su cesnakais, visad darausi keliu rusiu, nes negaliu valgyti cesnako, gaunasi taip pat skaniai), dziovintu baziliku ir raudoneliu.
Uzpilu iki virsaus alyvuogiu aliejumi, uzsuku dangteli ir menesiui i saldytuva.
Po menesio tinka vartoti.
Pas mane keli stiklainiai atsukus buvo is virsaus pelesio sluoksni uzsiaugine, bet nieko baisaus nenutiko, tik ismeciau virsutinius pomidoriukus, visi kiti buvo geri.
Papildyta:
QUOTE(cashmira @ 2008 11 14, 16:15)
As ten ju esu pirkusi, bet man nepatiko Jie sausi ,o ne aliejuje . Ir skonis man ju ne toks . Dabar as juos uzpyliau su aliejumi ir laikau, gal sakau paskanes
Vien aliejum uzpilti nepakaks, pries uzpilant reikejo pavirti
QUOTE(Azazella @ 2008 11 19, 11:27)
Vezames tiesiog sudziovintus
Receptas paprastas.
Imu toki kieki pomidoru, kuris tilptu i litrini stiklaini.
Pomidorus nuplaunu, dedu i verdanti vandeni, uzpilu dar stikline balto vyno ir verdu mazdaug 10 minuciu.
Tada pomidorus isgriebiu, nusausinu ir dedu i stiklaini, sluoksniuoju su kapareliais, cesnako galvutemis (galima ir be kapareliu su cesnakais, visad darausi keliu rusiu, nes negaliu valgyti cesnako, gaunasi taip pat skaniai), dziovintu baziliku ir raudoneliu.
Uzpilu iki virsaus alyvuogiu aliejumi, uzsuku dangteli ir menesiui i saldytuva.
Po menesio tinka vartoti.
Pas mane keli stiklainiai atsukus buvo is virsaus pelesio sluoksni uzsiaugine, bet nieko baisaus nenutiko, tik ismeciau virsutinius pomidoriukus, visi kiti buvo geri.
Papildyta:
Vien aliejum uzpilti nepakaks, pries uzpilant reikejo pavirti
Receptas paprastas.
Imu toki kieki pomidoru, kuris tilptu i litrini stiklaini.
Pomidorus nuplaunu, dedu i verdanti vandeni, uzpilu dar stikline balto vyno ir verdu mazdaug 10 minuciu.
Tada pomidorus isgriebiu, nusausinu ir dedu i stiklaini, sluoksniuoju su kapareliais, cesnako galvutemis (galima ir be kapareliu su cesnakais, visad darausi keliu rusiu, nes negaliu valgyti cesnako, gaunasi taip pat skaniai), dziovintu baziliku ir raudoneliu.
Uzpilu iki virsaus alyvuogiu aliejumi, uzsuku dangteli ir menesiui i saldytuva.
Po menesio tinka vartoti.
Pas mane keli stiklainiai atsukus buvo is virsaus pelesio sluoksni uzsiaugine, bet nieko baisaus nenutiko, tik ismeciau virsutinius pomidoriukus, visi kiti buvo geri.
Papildyta:
Vien aliejum uzpilti nepakaks, pries uzpilant reikejo pavirti
Aha,dabar supratau, kad neuzteks .Dabar jau tiek to . Daugiau as ju vistiek nepirksiu tokiu , nebent kada atsidursiu Italijoje, tai tik tada, nes cia ju kaina tai atomine
QUOTE(cashmira @ 2008 11 19, 12:48)
Aha,dabar supratau, kad neuzteks .Dabar jau tiek to . Daugiau as ju vistiek nepirksiu tokiu , nebent kada atsidursiu Italijoje, tai tik tada, nes cia ju kaina tai atomine
Kokia ta atominė?
Dabar toj pačioj Maksimkėj atsirado didelės pakuotės SDP (saulėje džiovintų pomidorų ) aliejuje, 30lt. už kilogramą (čia svoris su aliejum), tai daug pigiau nei pirkt stiklainy už 20lt.