Įkraunama...
Įkraunama...

Cipciuko receptai

QUOTE(aguonele @ 2009 03 22, 17:01)
nu jau ir greitumas  thumbup.gif  thumbup.gif as ir bandysiu jas kada issikepti, nes jau labai viliojancios  wub.gif

Tikrai,kad skanios,tik kelios beliko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninkasi @ 2009 03 22, 14:22)
CIPCIUK norėjau paklaust o ar nieko tokio jei į citrininį Jūsų keksą dėsiu ne sviesta o kepinių margarina?  g.gif  nes svieto neturiu tik margarino


Man atrodo , kad nepakenks .....tik EVE arba VILNIUS , kitų nerekomenduočiau schmoll.gif

-----------------------------------------------------------------------------

Akvadili
unsure.gif ....kaip gaila , jos tikrai taip lengvai pasigamina , ir dar pabrėšiu ...nu jokių riebalų viduje schmoll.gif ...aš jau buvau pasiruošusi servetėlių , kad ant jų dėti ( nuvarvėjimui ) , bet žiūriu , kad nėra , kam varvėti schmoll.gif

Papildyta:
QUOTE(aguonele @ 2009 03 22, 17:01)
nu jau ir greitumas  thumbup.gif  thumbup.gif as ir bandysiu jas kada issikepti, nes jau labai viliojancios  wub.gif


Lauksiu atsiliepimų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 03 22, 17:04)
Akvadili [/size] unsure.gif ....kaip gaila , jos tikrai taip lengvai pasigamina , ir dar pabrėšiu ...nu jokių riebalų viduje  schmoll.gif ...aš jau buvau pasiruošusi servetėlių , kad ant jų dėti ( nuvarvėjimui ) , bet žiūriu , kad nėra , kam varvėti  schmoll.gif

[

Iš tikrųjų,jokių riebalų nesijautė schmoll.gif o be to riebalai ir dedasi į spurgas,kad neprisigertų .........??
Atsakyti
jau spurgikes ir as ryt kepsiu,jei neuzmirsiu,siandien visa diena megaujames pavasarisku oru,tai is kiemu,lauku ir parku neislendam,is vieno i kita doh.gif Tik bijau,kad sikna nuo spurgu tikrai nesumazes lotuliukas.gif
Atsakyti
As norejau paklausti, is kokios mases darot tas gelytes?atsiprasau jei ka praziopsojau blush2.gif
Atsakyti
kepiau ir as spurgyciu .

teslyte labai gera gavosi, prie ranku siek tiek lipo, bet nieko, miltu daugiau nedejau nei gr. Kepe graziai. I lekstes priklojau daug serveteliu, kad nusausint aliejuka.

pridariau 41 ratuka ( MB juokesi, kad ratukus darau) .

Lauksim, kol paragaus ir ivertinimus susakys ( pati stengiuosi atsilaikyti neragavusi) blush2.gif


O cia jums, vaisinkites
mirksiukas.gif

user posted image


ACIU Cipciuk
Atsakyti
O cia musu spurgos, tik mano mieles senokos buvo, truputi mazai kilo g.gif
[attachmentid=173097]
Atsakyti
labas vakaras,

šiandien treniravausi daryti bezę. Tiek daug esu skaičiusi apie gaminimo procesą, bet vis vien atsirado klausimų.

1. Bijojau, kad sirupas neparuduotų, tai matyt jį anksčiau nukeliau nuo ugnies, nes kai jį pyliau į išplauktus baltymus, ant dugno liko neištirpinto cukraus. O gal taip ir turi būti? Kiek maždaug turi praeiti laiko, kol pradeda sirupas lėtai kunkuliuoti?
2. Taip pat pamiršau įberti citrinos rūgšties granulių. Ar tai didelė klaida, ar galima ir be to apseiti?
3. Galiausiai išspaudžiau gautą bezę (ar jo parodoją) per konditerinio maišelio antgalį "gėlytę" ir ji man laikėsi. Ar bezė turi sustingti ar būti minkšta? Ar galima ją laikyti šaldytuve?

Vakar bandžiau daryti "tinklelį" iš juodo ir balto šokolado, kad mokėčiau papuošti torto viršų. Tai irgi turiu klausimukų.
Prieš lydant juodą šokoladą, vandenį pilti iš karto ar potam tikro laiko?
Vanduo turi būti karštas ar gali būti ir drungnas?

Tirpdant baltą šokoladą irgi reikia pilti vandenį?
Kokios konsistencijos turi būti šokoladinę masę, kad ji nenuvarvėtų nuo torto viršaus ir tolygiai pasiskirstytų?

Atrodo visko paklausiau.
Atsakyti
QUOTE(*Saulutė*20 @ 2009 03 22, 17:55)
As norejau paklausti, is kokios mases darot tas gelytes?atsiprasau jei ka praziopsojau blush2.gif


Nieko , jei ir pražioplinai tai aš tau padėsiu ....cukraus pudra ir želatina .....mano receptas turi būti temoje ( INOČKOS ) APIE PAPUOŠIMUS , viršutinėje temų dalyje smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Migle79 @ 2009 03 22, 20:09)
labas vakaras,

šiandien treniravausi daryti bezę. Tiek daug esu skaičiusi apie gaminimo procesą, bet vis vien atsirado klausimų.

1. Bijojau, kad sirupas neparuduotų, tai matyt jį anksčiau nukeliau nuo ugnies, nes kai jį pyliau į išplauktus baltymus, ant dugno liko neištirpinto cukraus. O gal taip ir turi būti? Kiek maždaug turi praeiti laiko, kol pradeda sirupas lėtai kunkuliuoti?
2. Taip pat pamiršau įberti citrinos rūgšties granulių. Ar tai didelė klaida, ar galima ir be to apseiti?
3. Galiausiai išspaudžiau gautą bezę (ar jo parodoją) per konditerinio maišelio antgalį "gėlytę" ir ji man laikėsi. Ar bezė turi sustingti ar būti minkšta? Ar galima ją laikyti šaldytuve?

Vakar bandžiau daryti "tinklelį" iš juodo ir balto šokolado, kad mokėčiau papuošti torto viršų. Tai irgi turiu klausimukų.
Prieš lydant juodą šokoladą, vandenį pilti iš karto ar potam tikro laiko?
Vanduo turi būti karštas ar gali būti ir drungnas?

Tirpdant baltą šokoladą irgi reikia pilti vandenį?
Kokios konsistencijos turi būti šokoladinę masę, kad ji nenuvarvėtų nuo torto viršaus ir tolygiai pasiskirstytų?

Atrodo visko paklausiau.


1. Tikrai nepasakysiu tikslaus laiko , nu gal 5 , o gal 8 min. čia nuo plytelės priklauso ( cukraus neturi būti ant dugno schmoll.gif ) .
2. Citrinos rūgštelė beriasi dėl skonio , nors ji ir truputi sutvirtina baltimus ( padaro standesnius ) , bet galima ir be jos , tik ji bus labai saldi tongue.gif
3 .Labai gerai išplakta beze tik apdžiūna ( viršus ) visa ji nesudžiūna schmoll.gif , dėl laikymo ...aš niekada nelaikau , o puošiu iš karto , ir stengiuosi padaryti tiek kiek reikia , bet Inočka sakė , kad laikė ir kitą dieną jai viskas buvo gerai .
4.Sudedi sulaužytą šokoladą ir iš karto pili vandenį bet kokį ...karštą , drugną ar šaltą .
5. Taip pat ir į baltą ( bet jis laaaaaabai lepus , vos perkaitinsi ir jį sutrauks , su juo sunku dirbti ) .
6 . g.gif g.gif g.gif ....nu kaip čia tau nupasakoti tą konsistenciją ......skystesnė , nei tiršta grietinė ...kitaip nežinau kaip nusakyti schmoll.gif

-----------------------------------------------------------------------------------------------

KAIP SKANIAI VYRUKAS KAPOJA BARONKIKES biggrin.gif

Lusasita .....o baronkikės thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 22 kovo 2009 - 21:46
Cipciuk, imu darytis kepiniu maniake.

Kadangi esu dariusi beze ( buvau net pamirsusi ka tai reiskia) , pries simta metu, o mergaite klause patarimo, tai begau isbandyt, kas ten ir kaip... MB be galo tokius krepselius su beze megdavo, tai jam wub.gif wub.gif wub.gif

Zodziu atrodo pavyko. Puost nebuvo ko, tai "puosiau " vaiku keturkampius sausainius lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Dariau is 2 kiausiniu. Ale su ta mase vos susitvarkiau, vos nukraciau nuo plakiklio menteliu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Štai šiandieninis mano vyniotinis .....siūlau toms kurios dievina kąvą wub.gif

ŠVEICARIŠKAS KAVOS - ŠOKOLADO VYNIOTINIS ....


Biskvitui :



125 g. miltų

125 g. cukraus

3 kiaušiniai ( atskirti , tryniai nuo baltymo )

2 dideli šaukštai karšto pieno

2 did. šaukštai tirpios kavos

2 did. šaukštai kakavos

2-3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių .


Kremui :


450 ml. grietinėlės ( 36 proc.)

4 did. šaukštai cukraus

1-2 did .šaukštai tirpios kavos

100 g. tarkuoto šokolado

1 stiklinė smulkintų graikiškų riešutų
.


Biskvito matmenys 40 ant 33 cm.
Kepti 200 C. orkaitėje apie 8 min. ( man iškepė per 5 min. )

Miltus sumaišyti su kakava , tirpia kava ir kepimo milteliais ( viską išmaišyti ir persijoti ).
Baltimus gerai išplakti , per du kartus ( vis plakant ) supilti cukrų , lpakti kol jis ištirps.
Trynius mikseriu išplakti ir supilti į baltymus , atsargiai išmaišyti .
Kiaušinių masę sudėti į miltų masę ir greitai supilti karštą pieną , iš lėto išmaišyti .

Skardą iškloti kepimo popieriumi , supilti biskvito tešlą , išlyginti , iškepti .
Iškepusį biskvitą tuoj pat išversti ant naujai patiesto popieriaus ir suvynioti į ritinį , atvėsinti .

Kremui grietinėlę gerai išplakti su cukrumi ir tirpia kava , supilti šokoladą ir riešutrus , juo pertepti biskvitą ir suvynioti .
Palaikyti šaldytuve , bus lengviau pjauti .

AŠ DAR Į GRIETINĖLĘ IDĖJAU 2 POKIUKUS STANDIKLIO .

user posted image
Atsakyti
bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Ką aš matau bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Šitą nepaprastai skanų vyniotinį aš jau kepiau blush2.gif tik žinoma, Cipciuk, jūsų milijoną kartų gražesnis ir kremo kiek daugiau pas jus bigsmile.gif (čia maniškis blush2.gif ). REKOMENDUOJU!!!!!, merginos, ypač mėgstančios kavos skonio kepinius, būtinai išsikepkit tikrai nenusivilsit wub.gif wub.gif wub.gif Oj, kaip aš jo užsimaniau user posted image
Atsakyti