Sveikos mielosios, taigi mano istorija:
Apie sūnaus atėjimą jau rašiau, o pirmagimės istorija buvo nukeliavusi į užmarštį, o šiandien skaitydama Jūsų istorijas...prisiminiau ir savąją...ir graudu ir gera pasidarė, graudu kad šitaip laikas lekia, gera, kad pilnatvė gyvenime yra, laiminga vaikus turėdama.
Taigi bene prieš 14 metų...dingo mn. ups gavoju - prisidirbom....tuomet studijavau...pajamų jokių...neapsivedę...žodžiu dundukai paskutiniai. Na bet su likimu nepasiginčysi - išdidžiai einu į studentų polikliniką - pasitikslinsiu, o gal dar ne...Ponia ginekologė apžiūri...sako jūs vaikeli jau kokias 12 sav. nėščia....o Jėzus Marija ir visi šventieji....mėnesinės tai buvo... oi kaip aš tada durnai pasijaučiau. Vyrui sakau, nežinau kada prisidirbom, nežinau kaip pasidirbom, bet vaikas bus. Taigi sugebėjom per mėn ir vestuves 125 svečiam suorganizuoti....per vestuves pajutau mano mažutytės bakstelėjimą....galvoju negi dar anksčiau vaikiukas pasibels į pasaulį.
Lankiausi pas gydytojus visi kaip vienas sutarė - berniukas....

gimdymo data spalio 15d. Rugsėjo 24 pakvietė teta prie ežerų į pirtelę, visi pirtyje kaista, ežere maudosi....o man taip norisi .....taip norisi...taip norisi....į pirtį. Nueinu tetos, kuri tarpkitko užauginusi keturis vaikus, ar negalėčiau aš į pirtį? sako galima vaikeli tik jau eik kai išaušusi bus....Jooooo

pabuvau aš pirtyje pasikaitinau mažumėlę, važiuojam su vyru namo - aš vyrui pasidžiaugiu, kad kvėpuoti man lengviau pasidarė po pirties, o kad pilvelis žemyn nusileido tai nė motais. Grįžom namo - paskaudena, bet aš ant kito šono ir miegu, aš gi apsiskaičius ir filmą mačiau, kaip gimdančios moterys atrodo - aš dar negimdau. Sulaukiam ryto - 9,00 - pirmadienis su vyru tą dieną buvom sutarę nuvažiuoti apsižiūrėti ligoninės su daktare susitarti dėl gimdymo. Taigi planą vykdom - apžiūrim apeinam. Daktarė sako - noriu tave apžiūrėti, sakau nėra ten ko žiūrėti (labai jau man ta procedūra neįdomi atrodo) - sako reikia - noriu apžiūrėti , na nori tai ką, daktaro žodis man įsakymas - užsirepečkoju ant lėktuvėlio - ponia daktarė čiauška....ir nutyla....sako Jūs gimdote...po jos žodžių nušoku nuo kėdės maunuosi kelnes ir sakau...nejuokaukit aš žinočiau jei gimdyčiau, o be to man nelaikas...ir taškas....Vaikeli - atsidarymas 7, o gal ir 8 cm. Jooo ką reiškia toks atsidarymas aš jau žinojau. Žodžiu vyrą iškomandiruoju daiktų į namus, o daktarė sako nesiskubinkite greit nepagimdys (vėl klydo). Formina dokumetus...ateina tokia pasimetus seselė, sako kas čia gimdo sakau aš, o tai ko taip ramiai sėdit...sakau nežinau , man tik ką pasakė, kad aš gimdau, tai ir nežinau kaip man čia sėdėti...Juokias balsu - sako Jūs optimistė, ne sakau aš esu gimdyvė....

nukvakimas visiškas iš to strioko nebežinau nei kur mokausi, nei kur dirbu, nei kokia mano nauja pavardė. Oi mergaite, sako jūs greičiau galvokit, nes daktarė sakė....laaabai didelis atsidarymas. Einam į gimdyklą, sakau palaukite, man dar reikia į wc, o be to man dar reikia bikinio zoną sutvarkyti, dar pasigyriau, kad vakar pirtyje buvau...daktarė vos neatsisėdo, sako vaikeliuk kur tavo protas??? o ką aš žinau...jauna.....nei vienoj knygoj nebuvo parašyta, kad negalima eiti į pirtį ( metyt niekam net į galvą nešovė, kad tokia kvailystė, kam nors gali ateiti į galvą)... sakau jūs kaip norite, bet nors į wc išleiskite ir einu...Gerai sako galėsi eiti, bet pirmiausia vandenis nuleisim (apgavo

) Nuleido, atsidarymas 10 cm, kaklelis išsitiesino momentaliai -supratau, kad wc bus čia....vyras sako.... mamukai (taip mane vadina), jaučiu verksiu, o aš žinok jaučiu gimdysiu...Vienas, du, trys....vaikiukas.
Jei atvirai tai nebelabai supratau, kas darosi....mano vyras atneša mūsų dukrytę...Juodais ilgais garbanotais plaukučiais, melynom akytėm ir tookiu šiltu žvilgsniu. Iki šios dienos į mus su tėveliu žiūri šitos akys, kartais džiaugsmingai, kartais prašančiai pagalbos, bet visada su šiluma. Kai pirmą kartą paiimi savo vaikutį ant rankų jauti tarsi suskyli į tūkstančius gabalėlių ir vėl iš naujo atgimi.
Pagimdžius teko skaityti, kad seniau moterys specialiai į pirtį eidavo, kad gimdymą palengvinti ar iššaukti, net gimdydavo pirtyse. O aš štai taip per savo nežinojimą mažutės atėjimą paskubinau. Šiandien turiu puikią draugę, geraširdį žmogeliuką, rūpestingą dukrą ir už visus pasaulio turtus brangesnį lobį. Kiekvieną vakarą pasidžiaugiu ir meldžiuosi už savo vaikus, už jūsų vaikus, už visas mamas, nes be kūdikio riksmo matyt pasaulyje nieko nėra nuostabesnio.