Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukom

QUOTE(Cikadelė @ 2009 04 13, 18:59)
Ar kam urzgia skrandžiai? parodysiu savo Velykinį stalą bigsmile.gif

Kokia šaunuolė, kiek skanių patiekaliukų thumbup.gif o kur receptukai g.gif man ir labai įdomu sužinot aguoiukų receptuką 4u.gif
Atsakyti
Neryte, 4u.gif-atrodo fantastiškai skaniai. 4u.gif
Atsakyti
net geda rodyt savo marguciu likucius blush2.gif doh.gif niu bet kad ir prasta kokybe,ale negaliu nepasirodyt ir as lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Prisikaupė receptėlių biggrin.gif

"Burtininko košė"
0,5 kg bulvių,
4 pieniškos dešrelės,
10 griežinėlių šaltai rūkytos dešros,
1 svogūnas,
3 v. š. grietinės,
3 v. š. majonezo,
svogūnų laiškų, krapų,
druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių.

Bulves nuskusti, išvirti be druskos, sugrūsti, dešreles pakepinti su puse svogūno, sukrėsti į bulves, sudėti pjaustytą dešrą, likusį svogūną, supjaustytus žalumynus, įdėti grietinės, majonezo, prieskonius ir labai gerai visą masę išsukti mediniu šaukštu.
Valgėme su kopūstų salotomis ( kopūstas, morka, druska, cukrus, alyvų aliejus, truputį acto, daržoves sutarkuoti ir sumaišyti su prieskoniais ) ir burokėlių salotomis ( virti burokėliai, mėlynas svogūnas, druska, cukrus, alyvų aliejus, lašelis vyno acto ).
Receptuką kažkur kažkada girdėjau ir nusirašiau blush2.gif dariau jau daug kartų, mums labai patinka smile.gif
user posted image

"Įdarytas žiedinis kopūstas "

Receptukas berods Elenos smile.gif
Žiedinį kopūstą apvirti apie 10 min. pasūdytame vandenyje, tuo tarpu pasiruošti faršą, pas mane buvo šernienos ir vištienos faršas, iš kopūsto išpjauti po keletą žiedinėlių ir į jų vidų prikišti paruošto faršo, prikišame visas skylutes biggrin.gif kopūstą vyniojame į foliją ir kepame orkaitėje apie 50 min. 180 laipsnių. po to nuimame foliją ir ant kopūsto užberiame tarkuoto ferm. sūrio ir dar įkišame į orkaitę, kol išsilydo sūris smile.gif kadangi dukra tokių " nesąmonių " nevalgo, tai jai šalia kopūsto iškepiau įdarytų faršu bulvių.
Valgėme su šviežiomis daržovėmis smile.gif aš tokį patiekalą galėčiau valgyt 3 dienas iš eilės biggrin.gif man labai skanu.
Ačiū autorei 4u.gif
user posted image

"Skryliai"
2 stiklinės miltų ( priklauso nuo miltų, kitą kartą ir daugiau dedu )
1 kiaušinis,
1 pakelis varškės,
druskos.
Suminkyti tešlą, iškočioti, ir su formele daryti skrylius. Čia buvo dukros sumanymas, kad skaniau būtų valgyti rolleyes.gif valgėm su padažiuku, turėjau lydytą sūrelį su kumpiu, į jį įdėjau pagal skonį grietinės, truputį tą masę pašildžiau mikrobangėje, gerai išmaišiau ir uždėjau ant skrylių smile.gif
user posted image

mmergyte, nieko sau " prasta kokybė " bigsmile.gif norėčiau taip mokėt, labai gražu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaP: 13 balandžio 2009 - 21:36
Gal ir paveluotai, bet visas kepejeles su Sv Velykomis 4u.gif Esu suzaveta jusu kulinariniais sugebejimais, pasisemiu is jusu labai daug minciu ir ideju, aciu jums 4u.gif Tuo paciu noriu pasirodyti su savo marguciais, tikiuosi neispeiksit blush2.gif [attachmentid=174824]
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2009 04 13, 22:33)
Prisikaupė receptėlių biggrin.gif

ir tau sirdies neskauda ateit taip velai vakare su tokiais patiekalais ...... wub.gif wub.gif bulviu koses labiausiai noreciau, tokia geruliska...kaip pas mama thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Na kaip visada saunuoles mamytes stebinat kieviena karta. visu marguciai grazus ir nepakartojami 4u.gif
tik sakykit man ka su tais kiausiniais dayrist po to nes sveciu nemazai turejom ir visi nese isijuose tuos dazytus kiausinukus taid bar turiu ju koki penkisdesimtis ju. ivairiu salotu ir taip nuo svenciu liko savaitei tai ka su jais daryti neisivaziduoju. gal sakau saldyti ar ka bet ar kas girdejo kad butu kiausiniai saldomi lotuliukas.gif
Atsakyti
O pas mus nebeliko nei vieno margucio, nors palei 30 turejom nusimargine rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2009 04 13, 22:03)
ir tau sirdies neskauda ateit taip velai vakare su tokiais patiekalais ...... wub.gif  wub.gif bulviu koses labiausiai noreciau, tokia geruliska...kaip pas mama  thumbup.gif  thumbup.gif

lotuliukas.gif skauda, oi kaip skauda lotuliukas.gif negi aš viena valgysiu naktį, vaišinu visas biggrin.gif
londonas, gražūs margučiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2009 04 13, 20:31)
lotuliukas.gif skauda, oi kaip skauda lotuliukas.gif negi aš viena valgysiu naktį, vaišinu visas biggrin.gif
londonas, gražūs margučiai 4u.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 04 13, 20:22)
Neryte, 4u.gif-atrodo fantastiškai skaniai. 4u.gif

4u.gif aciu

QUOTE(mmergyte @ 2009 04 13, 21:31)
net geda rodyt savo marguciu likucius blush2.gif  doh.gif  niu bet kad ir prasta kokybe,ale negaliu nepasirodyt ir as lotuliukas.gif

wub.gif labai grazus

daivaP, kokie patiekaliukai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 14 balandžio 2009 - 08:05
Sonines ir kreveciu troskinys.
Krevetes(200-300g) pasudau,papipirinu,ispauzdiu cesnako ir citrinos.Palieku bent jau valanadai.Keptuveje kepu sonine,kai apskrunda sudedu sparagines pupeles,kai ir jos apskrunda sudedu krevetes,viska gerai pakepinu,ipilu slakeli vandens kad pasitroskintu,pagal skoni idedu trukstamu prieskoniu.Valgom su juoda duona,isties gurmaniskas ir labai skanus patiekalas smile.gif
user posted image
Papildyta:
kreveciu frikase.
800g kreveciu,300g morku,1 svogunas,1 saukstas sviesto,1 saukstelis cukraus,1 saukstas miltu,200g darzoviu sultinio,druskos,baltuju pipiru,3 nedideli pomodorai,pluostelis krapu,apie 200g grietineles.
As gaminu visada is puses normos,mum su vyru per akis.
Krevetes atsaldomos,morkos supjaustomos plonais siaudeliais,svogunas supjaustomas,puode istirbdomas sviestas,maisant suberiamas cukrus,pagruzdinama,i ta karameles mase sudedamos morkos su svogunais,kelias minutes pavoliojamos,uzberiam miltais,paskrudinama,supilamas karstas sultinys,pasudoma,suberiam pipirus,uzdengtas darzoves 20min paliekam virduliuoti,pomodorai nulupami,supjaustomi ir sudedami i darzoves.krapai susmulkinami.I darzoves imaisoma grietinele,sudedamos krevetes ir 10min laikomos karstai,bet nevirinamos.Paskui imaisomi krapai.mes valgome su virtom bulvem smile.gif
user posted image
Atsakyti