Kai tik čia įlendi skrandis iškart maršus groti pradeda
Mano didžioji rytojui jau užsisakė Nerytės varškės apkepą
O kugelio vyrui geriau nerodysiu
Aš pasirodysiu su Velykiniu zuikiu, pagal "Žmonėse" rastą Eglės Juozapaitienės receptą, tik šiek tiek pakoreguotą pagal svečių skonį, t.y. jokių saldžių uogų su mėsa
Taigi, NETIKRAS ZUIKISkilogramas kalakutienos filė
žiupsnelis džiovintų čiobrelių
česnakinių ir kvapiųjų pipirų, druskos
3 tarkuotos bulvės
1 tarkuota morka
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 svogūnai
200 konservuoti kukurūzai
majonezas
sūris, česnakas
Kalakutieną sumalti, pagardinti prieskoniais. Į faršą sudėti tarkius, tarkuotą morką. Įpilti aliejaus. Svogūnus susmulkinti, pakepinti, atvėsinti ir sukrėsti į mėsą. Viską gerai išmaišyti ir išminkyti, suberti kukurūzus ir dar kartą sumaišyti. Padaryti duonos kepalo formos zuikį, viršuje įspausti kelias skylutes. Kepsnį kišti š kepimo rankovę, įdėti į skardą ir kepti apie valandą gerai įkaitintoje orkaitėje. Baigiant kepti zuikį aplieti majonezo, tarkuoto sūrio ir smulkinto česnako mase.
Zuikis tikrai skanus, neriebus ir tikrai nesausas Aš dar ant viršaus pabarsčiau baziliko.
Ir žinoma tai tikrai nėra vien Velykinis patiekalas, jis puikiai tiktų savaitgalio pietų stalui, pas mus manau bus ne kartą Taip pat rekomenduojamas kaip šaltas užkandis su krienų / krienų majonezo / krienų, majonezo, pomidorų padažais
Mes jį valgėme karštą su daržovių salotomis ir ryžiais.