Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukom

QUOTE(Nerytė @ 2009 04 21, 16:00)
Apie kuri apkepa kalbi? ta paskutini mano bloge su varskes sureliu? o is cukiniju, kad nedariau apkepo? g.gif  Arba kazka sumaisei,  arba as nesuprantu apie kokius apkepus kalbi biggrin.gif

gal netycia apie mano snekejo smile.gif nes paskutinis idetas buvo smile.gif

QUOTE(Geiša @ 2009 04 21, 16:22)

Adilaila, super  thumbup.gif    thumbup.gif kaip uzsimaniau apkepo su cukinijom  doh.gif

vaisinkis, dar liko biggrin.gif

QUOTE(lilium @ 2009 04 21, 16:54)
labai skaniai atrodo ir skamba smile.gif rytoj bandysiu išsikept  blush2.gif

butinai pranesk kaip gavosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2009 04 21, 16:10)


Slepiuosi su savo bulviniais blynais blush2.gif


user posted image


o as ir galvoju ko db noreciau, ogi bulviniu blynu blush2.gif
Atsakyti
Įdaryti baklažanai

Kad nebūtų kartūs baklažanai juos reiktu ištrinti su druska ir palaikyti 15min. po to druską reikia nuplauti.
Taigi, perpjoviau pusiau išėmiau vidurį, tada ištryniau druska
user posted image
šampinjonus ir morką pakepinau
user posted image
toliau ruošiau faršą: svogūną smulkiai supjausčiau, pipirai, 1 kiaušinis, šaukštas majonezo, sudėjau kepintus grybus su morka ir dar patarkuoto fermentinio sūrio, įbėriau truputi vegetos
user posted image
paruoštą faršą sudedam į baklažanus
user posted image
kepiau orkaitėje 200* karščio 30min., prieš pabaiga dar užbėriau ant viršaus tarkuoto fermentinio sūrio
skanaus...
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 21 balandžio 2009 - 18:17
QUOTE(Adilaila @ 2009 04 21, 13:16)

Sluoksniuotas cukiniju ir maltos mesos apkepas[/b]


Kaip skaniai atrodo, mums labai patiktų wub.gif
QUOTE(mammka @ 2009 04 21, 14:10)

Slepiuosi su savo bulviniais blynais blush2.gif


Nesislėpk, nes tada aš turėsiu slėptis kartu lotuliukas.gif Labai skanuliai bulvinukai pas tave, o pas mus šiandien vakarienei Varškės blyneliai su obuoliais mirksiukas.gif

Tikslių proporcijų taip pat nepasakysiu, nes kiekvienas pasigamina pagal šeimos dydį ir poreikį, tešlos konsistencija turi būti kaip tradicinių blynų smile.gif

Taigi:

Varškė
miltai
kiaušinis (kiaušiniai)
cukrus, druska
pienas
obuoliai

Varškę pertrinti per sietelį, mušti kiaušinį, berti druskytės, cukraus, pilti pieną ir galiausiai miltais susireguliuojame tešlos konsistenciją smile.gif Obuolius pjaustyti kubeliais arba tarkuoti burokine tarka, kaip kam skaniau, mums labiau patinka gabaliukai smile.gif
Valgėme su cukrumi ir cinamonu smile.gif

user posted image
Atsakyti

Mėsos vyniotinis


Sumaišyti po 200 g jautienos ir kiaulienos faršo, kiaušinį, šaukštą džiūvėsių, česnako, petražolių, druskos. Mišinį iškloti stačiakampiu. Ant jos dėti supjaustytą kiaušinį, tris šaukštus pjaustytų marinuotų agurkų, aliejuje marinuotų raudonų paprikų.
Suvynioti vyniotinį ir apmiltuoti.
Pakepinti svogūną, į keptuvę įpilti stiklinę vandens, pusę stiklinės raudono vyno, 400 g pomidorų tyrės, raudonėlio.
Kai pradės kunkuliuoti, įdėti vyniotinį ir uždengus troškinti apie valandą.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2009 04 21, 16:44)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  nu žinok bekepdama ir aš taip pagalvojau laugh.gif .Gerai,kad ne man vienai tokios mintys šauna  blush2.gif  lotuliukas.gif

friends.gif
Atsakyti
Sluosniuotas farso vyniotinis, pyrageliai

Reikes:
Sluoksniuotos bemieles teslos (nuodoju melyna pakeli)
Farso
Svoguno
Tarkuoto surio

Keptuveje pakepinau farsa su prieskoniai ir svogunu smulkiai pjaustytu, maisiau kad farsas nesuliptu, o butu birus. Emiau teslos, truputi pakociauju kad plonesne butu, tepiau majonezu maisytu su pomidoru pasta tada beriau surio, tada paruosta farsa. Suskau, gavosi kaip vyniotinis. O kita tesla pakociojau, supjausciau kvadrateliais, ir viska taip pat dariau tik paskui kampus i centra sulipdziau ir viskas, mazesni gavosi tokie. Kiausinio neturejau, bet siaip reiktu patepti plakiniu teslos virsu, tuomet graziau apskrunda. Kepiau kokias 15min, ir jau skanavom ax.gif

user posted image
user posted image

Saldziaastres vistienos troskinys

Sis receptas gavosi ekspromtu man, tiesiog improvizacija, bet labai skani wub.gif cool.gif MB prase greitu laiku vel to paties biggrin.gif

Reikes:
Vistienos krutineles ispjovos
Indelio koncervuotu ananasu pjaustytu gabaliukais
Indelio koncervuotu raudonuju pupeliu
Saldziai astraus padazo (as Suslaviciaus Spicy and Sweet naudojau)
Medaus keliu saukstu
Cesnako 3-4 skilteles
Morkos kelios
Bazilikai
Krakmolas

Susipriekonavau vistiena, palaikiau pora valandu. Per ta laika susipjausciau gabaleliais morkas, pakepinau ant alyvuogiu aliejaus. Tada dejau cesnako skilteles susmulkintas. Tada ananasus sudejau bei pupeles, patroskinau kelias minutes, uzpyliau saldziai astraus padazo. Vistiena supjausciau gabeleliais, kubeliais, tada i maiseli isipyliau kelis saukstus krakmolo, sukreciau vistiena, ir gerai papurciau, tada vistiena i keptuve kepti sudejau, kepiau neilgai, kad neissausetu. Tuomet vistiena is vienos keptuves perdejau i ta kur padazas, viska ismaisiau ir idejau kelis saukstus medaus, bei pabarsciau dziovintu baziliku. Dar pakepinau viska, ir oplia..skanaus ax.gif Rekomenduoju!!!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monita20: 21 balandžio 2009 - 18:53
QUOTE(Monita20 @ 2009 04 21, 19:50)
Sluosniuotas farso vyniotinis, pyrageliai

Ačiū už idėją drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Saaule @ 2009 04 21, 19:52)
Ačiū už idėją  drinks_cheers.gif  thumbup.gif


Ner uz ka ax.gif Kad tik pagelbejau. Pas mus tai greit nuo stalo dingo tie pyrageliai, vyniotinis sotesnis buvo daugiau mesytes ir slapesnis toks negu pyrageliai.
Atsakyti
QUOTE(Vaiiva @ 2009 04 21, 19:19)
Kaip skaniai atrodo, mums labai patiktų  wub.gif

Nesislėpk, nes tada aš turėsiu slėptis kartu  lotuliukas.gif  Labai skanuliai bulvinukai pas tave, o pas mus šiandien vakarienei Varškės blyneliai su obuoliais  mirksiukas.gif

Tikslių proporcijų taip pat nepasakysiu, nes kiekvienas pasigamina pagal šeimos dydį ir poreikį, tešlos konsistencija turi būti kaip tradicinių blynų  smile.gif

Taigi:

Varškė
miltai
kiaušinis (kiaušiniai)
cukrus, druska
pienas
obuoliai

Varškę pertrinti per sietelį, mušti kiaušinį, berti druskytės, cukraus, pilti pieną ir galiausiai miltais susireguliuojame tešlos konsistenciją smile.gif  Obuolius pjaustyti kubeliais arba tarkuoti burokine tarka, kaip kam skaniau, mums labiau patinka gabaliukai  smile.gif
Valgėme su cukrumi ir cinamonu  smile.gif

user posted image

Na ir sumanumas mamyčių 4u.gif
Tokie blyneliai,tiesiog imk,ir, valgyk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kvepia liepos @ 2009 04 21, 19:29)
Mėsos vyniotinis


bigsmile.gif Labai skaniai atrodo!!!
Turiu kalakutienos farso, kazin gerai butu?
Atsakyti
QUOTE(Monita20 @ 2009 04 21, 18:00)
bigsmile.gif  Labai skaniai atrodo!!!
Turiu kalakutienos farso, kazin gerai butu?


tai aišku
aš tai nesuku galvos dėl tokių smuklmenų ax.gif
Atsakyti