Įkraunama...
Įkraunama...

----Saldūs receptai su nuotraukomis ----

Pasirodau su savo Velykine Boba smile.gif
Nuotraukos nekokios, nes fotografuota ant stalo, bet pati boba išties skani bigsmile.gif Kepiau pirmą sykį, bet tikrai nenusivyliau, visiems labai patiko smile.gif


user posted image

Receptas iš "Rimi" skrajutės
Velykinė boba

Patiekalui reikės:
1 kg miltų
15 kiaušinių trynių
300 g cukraus
1,5 stiklinės pieno
1 stiklinės lydyto sviesto
70 g mielių
0,5 vanilės lazdelės
20 vnt. migdolų
1 stiklinės razinų
džiuvesėlių
balto ar spalvoto glajaus puošimui

Citrininiam glajui reikės:
200 g miltinio cukraus
1 tarkuotos citrinos žievelės
1,5 šaukšto citrinos sulčių
2 kiaušinių baltymų

Į pašildytą pieną įsijokite dalį recepte nurodytų miltų. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Į šią masę sudėkite mieles, ištrintas su 1 šaukštu cukraus. Tešlą gerai išmaišykite, jos paviršių pabarstykite miltas ir padėkite šiltai, kad pakiltų. Kiaušinių trynius ištrinkite su 250 g cukraus ir vanile ar vaniliniu cukrumi. Migdolus nuplikykite ir susmulkinkite. Kai tešla pakils, sudėkite likusius miltus ir išsuktus trynius. Gerai išminkykite tešlą. Minkydami tešlą po truputį sudėkite išlydytą sviestą, o baigiant minkyti, sudėkite prieskonius ir gerai nuplautas ir miltuose apvoliotas razinas. Tešlą minkykite tol, kol nebelips prie rankų. Palikite šiltoje vietoje, kad dar kartą pakiltų. Pakilusią tešlą dar kartą paminkius, sudėkite į riebalais pateptą ir džiuvesėliais pabarstytą aukštą kepimo formą. Tešlos dėkite 1/3 indo tūrio. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val. Iš formos išimkite jau atvėsusią bobą. Papuoškite ją baltu ar spalvotu glajumi. Norėdami gauti spalvotą, baltą glajų dažykite vyšnių, aronijų, morkų sultimis, kakava, šokoladu.

Citrininiam glajui:
Citrinos žievelę sutarkuokite, ištrinkite su cukrumi ir citrinos sultimis, baltymais. Sukite emaliuotame inde, kol sutirštės ir pabals.

user posted image

Dariau iš pusės normos ir gavosi tikrai nemaža boba, taigi jei kepsite iš pilnos, gausis du gigantai biggrin.gif
Ir glajų dariau baltojo šokolado, o ne citrininį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiiva @ 2009 04 13, 20:45)
[i]Pasirodau su savo Velykine Boba smile.gif

jau labai ispudingai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Labas rytas vakar gaminau tortuka "Snickers" pagal sita recepta o nuotrauka rasite nuorodoje smile.gif
http://public.fotki....alwildflow.html
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Atėjau patarimo blush2.gif kokį gazuotą limonadą pilti gaminat Zebrą g.gif
Iš anksto dėkoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dlambliukas @ 2009 04 14, 10:39)
Labas rytas 4u.gif

Atėjau patarimo blush2.gif kokį gazuotą limonadą pilti gaminat Zebrą g.gif
Iš anksto dėkoju 4u.gif


As pyliau mineralini, arba Sprite lotuliukas.gif kas tuo metu namie buvo.
Atsakyti
Rimami oho meskutis wub.gif kaip graziai atrodo, itariu kad labai skanu turetu but rolleyes.gif nusikopijavau tavo receptuka, bandysim kupijuot mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos!!! o stai ir mano Snikers'as bigsmile.gif
puosti dar nemoku,tai nekreipkit demesi i ta marmalyne blush2.gif

user posted image

labas skanus tortas,tikrai vertas demesio!!! good.gif
Atsakyti
QUOTE(*B.A* @ 2009 04 14, 08:35)
sveikos!!! o stai ir mano Snikers'as  bigsmile.gif
puosti dar nemoku,tai nekreipkit demesi i ta marmalyne  blush2.gif

labas skanus tortas,tikrai vertas demesio!!! good.gif

kad man taip gabaleli...trecia diena edu tortus ir dar negana doh.gif

Velykine boba tikra grazuole,bet tiek daug tryniu dedasi,turetu buti skanu...
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 04 14, 11:56)
kad man taip gabaleli...trecia diena edu tortus ir dar negana doh.gif



gabaliuka ir as suryciau,jei tureciau... lotuliukas.gif pas tevus vezem,tai liko gera puse torto,man rodos jie dar ilgai ji valgys lotuliukas.gif

dar tepiau meduti..bet deja,neturiu fotkes...tai gavosi didziulis pyragas,kuri perpjovus i tris dalis isdalinau visiems,kuriuos lankem bigsmile.gif visiems labai patiko ax.gif
siek tiek improvizavau..du lakstus sutepiau abrikosu dzemu ir tada dejau grietines/grietineles/zelatinos krema thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*B.A* @ 2009 04 14, 11:35)
sveikos!!! o stai ir mano Snikers'as  bigsmile.gif
puosti dar nemoku,tai nekreipkit demesi i ta marmalyne  blush2.gif

user posted image

labas skanus tortas,tikrai vertas demesio!!! good.gif

kaip skaniai atrodo smile.gif ka ten i vidu dejai g.gif , nes as dariau pagal Wild Flower recepta, tai gavosi toks http://public.fotki....ntastortas.html
Atsakyti
QUOTE(Krissti_ @ 2009 04 14, 14:00)
kaip skaniai atrodo smile.gif ka ten i vidu dejai g.gif , nes as dariau pagal Wild Flower recepta, tai gavosi toks http://public.fotki....ntastortas.html

as dariau pagal si recepta

karameliniai biskvitai:
2stiklines miltu
2 kiausiniai,
1 stikline cukraus,
puse skardines virto kondensuoto pieno,
1 stikline grietines,
1a.s. gesintos sodos.
Visus ingredientus sumaisome mikseriu.Pilame i forma isklota sviestiniu popieriumi puse teslos ir kepame 180C apie 15min.Taip iskepame du biskvitus.Atvesusius perpjauname per puse,gauname 4.

Kremas:

pirmas kremas:
400g grietinels,
2v.s. cukraus.
Grietineles kremui isplakti grietinele su cukrumi.

Antras kremas:2/3 skardines virto kondensuoto pieno,
100g minksto kambario temperaturos sviesto,
80-100g pakepintu zemes riesutu.
Sviestiniam kremui;minksta sviesta issukti,tada supilti virta kondensuota piena ir sudeti susmulkintus pakepintus riesutus.
Sokladinis pertepimas,

Istirpinti 100g sokolado su 50ml pieno.


Torto surinkimas:

I torto forma deti viena biskvita,sulaistyti sirupu(vanduo ir cukrus),uzpilti sokolado,uztepti puse grietineles,deti antra biskvita,sulaistyti,uzpilti vel sokolado,sudeti sviestini krema,deti trecia biskvita,sulaistyti,vel supilti likusi sokolada,grietinels krema ir uzdengti paskutiniu biskvitu.Ant virsaus as uztepiau karamelini ganas,atradau kad tai yra labai didelis geris

karamelinis ganasas

5v.s. cukraus,
2v.s. vanmdens,
250ml grietineles.
Cukru sumaisyti su vandeniu ir uzvirinti,sumazinti ugni ir virti kol paruduos cukrus,tai gali uztrukti.Nuimti nuo ugnies ir sudeti po viena valgoma sauksta grietineles,Atsaldyti saldytuve ir isplakti.
Atsakyti
Bandeles su cinamonu, dariau pagal vienos is jusu recepciuka smile.gif Kaip pirmam karteliui visai neblogai pavyko bigsmile.gif Aciu uz idejas 4u.gif

Tešla:
500 g miltų
1 pakelis sausų mielių (8 g)
50 g cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
125 ml šilto pieno
100 g ištirpinto ir praaušinto sviesto

Miltus persijoti ir kruopščiai sumaišyti su mielėmis. Dėti cukrų, druską, kiaušinius, šiltą pieną ir sviestą. Minkyti apie 10 min. Tešlą uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės ( apie 1 val.) Pakilusią tešlą šiek tiek paminkyti iškočioti.
Ant lakšto istepti kambario temperaturos sviestą, barstyti cukrumi ir cinamonu. Susukti į ritinį ir supjaustyti gabalėliais. Sudėjus į riebalais išteptą kepimo formą arba ant kepimo popieriaus. Aptepti isplaktu kiausiniu. Kepti 200 laipsniu ikaitintoje orkaite apie 20min. Tikiuosi labai neispeiksit blush2.gif Skanaus smile.gif[attachmentid=174904]
Atsakyti