QUOTE(Švelni @ 2009 04 06, 14:46)
Keliu temelę į viršų, nes aną pabaigiau
Florestina, ačiū už naujus namučius
Mergaitės, norėjau paklausti, kaip jums apskritai sekasi su tokiom agentūrom, kaip Lodgis, bendrauti?
Aš prieš savaitę nusiunčiau užklausą į nyhabitat.com, bet iki šiol nesulaukiau nei patvirtinimo, kad ji gauta, nei šiaip kokio atsakymo 

Florestina, ačiū už naujus namučius

Mergaitės, norėjau paklausti, kaip jums apskritai sekasi su tokiom agentūrom, kaip Lodgis, bendrauti?

Apie Lodgis papasakosiu tada, kai jau viską baigsiu tvarkyt

QUOTE(Švelni @ 2009 04 07, 11:37)
Sveikinu!
Labai smagi naujiena
O kokioj vietoj gyvensit?
Tiesa, tai ar reikės mokėti už draudimą?

Labai smagi naujiena

Tiesa, tai ar reikės mokėti už draudimą?

Ačiū

Dėl draudimo reikia klausti asmeniškai savininko. Kai pervedžiau agentūrai mokestį, tik tada jie atsiuntė savininko kontaktus. Reiks parašyt jam ir paklaust dėl draudimo.
P.S. Aš tokia laiminga dėl šito buto, kad dingo ir visa baimė dėl atsiskaitymo univere, kuris už kelių valandų bus

Kadangi man pačiai anksčiau labai reikėjo panašios info, tai dabar pasistengsiu pati smulkiai parašyt visus įspūdžius, užsisakinėjant butą Paryžiuje
Taigi, šiek tiek naujos info apie mano patirtį su Lodgis
Kas man labiausiai patiko, kad viskas labai operatyviai - jei tik parašai užklausą, tuoj pat atsako. Kai faksavau pasirašytą sutartį, nenusisiuntė vienas lapas, tai irgi gal po 10 min jau atsiuntė mail'ą su prašymu pakartoti faksavimą.
Dėl draudimo pasirodo šiek tiek kitaip negu aš galvojau, neįsiskaičiau į visus jų atsiųstus laiškus
Vienam iš Lodgis atsiųstų laiškų buvo nuoroda į draudimo bendrovės puslapį. Ją paspaudus pasirodė puslapis, kuriame buvo parašyta, kurį butą išsinuomojom ir kad reikia buto draudimo. Skaitau toliau, ten daugybė info apie draudimą
sąlygos, kur kreiptis jei kas atsitinka ir t.t. ir pan. pusė info prancūziškai, tad tas vietas praleidžiam
Pabaigoje reikia pasirinkti draudimą arba už 27eurus, arba 35 eurus. Ten kiek supratau kaina priklauso nuo to, kokius nuostolius nelaimės atveju padengia draudimo bendrovė. Taigi pasirenku 35 eurus (dėl visa ko, kad nebūtų nereikalingų problemų), ir susimoku. Po kelių minučių ateina į mail'ą patvirtinimas, kad sumokėta.
Smagu, kad viską gali iš karto internetu atlikt. Pas juos sukurta kažkokia saugi mokėjimo sistema, tad nereikia net prie savo banko jungtis, viskas atliekama jų puslapyje (tereikia kreditinės kortelės Nr. ir saugos kodą įrašyt).
Toliau..
Gavau jau iš buto savininko laiškutį su visokiais sveikinimais, kad išsirinkome jų butą
Pasirodo, dalį sumos už butą reikia jau dabar pervesti savininkui. Likusią sumą reikės sumokėti atvykimo dieną grynais. Plius reikės palikti užstatą, kuris yra vienu centu didesnis už visą nuomos mokestį. Kaip supratau užstatą grąžina arba išvykimo dieną, arba perveda į sąskaitą.
Taigi, jei kam nors įdomu, bendra suma visko:
Buto nuoma: 385,70 eurų (115 eurų iš karto reikia persiųsti, likusius 270 eurų reiks sumokėti kai atvažiuosim).
Užstatas: 385,71 euro (grąžinamas).
Mokestis agentūrai (Lodgis): 116,43 euro.
Buto draudimas: 35 eurai.
VISO: 536,13 euro. (9 paros, 2 asmenys).
1 para 1 asmeniui - 29,78 euro.
SUPER
P.S. pernai jaunimo hostelyje mokėjom panašią sumą

Taigi, šiek tiek naujos info apie mano patirtį su Lodgis

Dėl draudimo pasirodo šiek tiek kitaip negu aš galvojau, neįsiskaičiau į visus jų atsiųstus laiškus

Smagu, kad viską gali iš karto internetu atlikt. Pas juos sukurta kažkokia saugi mokėjimo sistema, tad nereikia net prie savo banko jungtis, viskas atliekama jų puslapyje (tereikia kreditinės kortelės Nr. ir saugos kodą įrašyt).
Toliau..
Gavau jau iš buto savininko laiškutį su visokiais sveikinimais, kad išsirinkome jų butą

Buto nuoma: 385,70 eurų (115 eurų iš karto reikia persiųsti, likusius 270 eurų reiks sumokėti kai atvažiuosim).
SUPER

P.S. pernai jaunimo hostelyje mokėjom panašią sumą

QUOTE(Švelni @ 2009 04 08, 07:53)
O galiu dar paklausti, kiek maždaug laiko užtruko visas niuansų derinimas nuo pradinės užklausos išsiuntimo? 

Iš tiesų tai daugiausia laiko užima buto išsirinkimas

QUOTE(*smile* @ 2009 04 08, 10:48)
Iš tiesų tai daugiausia laiko užima buto išsirinkimas
(bent jau man)
o visa kita tai jau padaroma labai greitai, daugiausia per kelias dienas. Pvz. pasirašytą sutartį reikia nusiųsti per 24 val. Mokestį agentūrai irgi per 24 val. nusiųsti reikia. Tai jei viską greičiau nusiunti, tai galima ir per dieną susitvarkyt
Kaip sakiau, ten viskas labai operatyviai vyksta.

O į pradinę užklausą konkretus atsakymas greitai ateina?
Man jau truputuką paranoja - Nyhabitat'as man visai nieko neatsakė į kovo 30 d. užklausą, o Lodgis tik atsiuntė automatinį atsakymą, kad gavo mano balandžio 3 d. užklausą. Gal jie visi mane ignoruoja?

Kaip idomiai jus cia ieskot, per agenturas, su draudimais. Mes paprastai europoj kiek keliaujam, tai visur per booking.com ar hostelworld ir panasius uzsisakinejam, tai nieko klaust nereikia, is karto kompas parodo kada laisva, rezervuoji su kreditine ir vsio, jei nevaziuoji pries dvi dienas galima atsaukt.
QUOTE(Voveruška @ 2009 04 08, 11:03)
mes irgi ruošiamės į Paryžių, tik ne ilgam, 4 dienoms...
tai čia nuoma per agentūrą turbūt ilgesniam laikui?
tai čia nuoma per agentūrą turbūt ilgesniam laikui?

Yra butų, kuriuos galima užsisakyti ir kelioms dienoms. Tik tokių aišku nedaug. Pasižiūrėkit, jei jums tinka kaina, tada kodėl gi neužsisakius buto

QUOTE(klomba @ 2009 04 08, 11:55)
Kaip idomiai jus cia ieskot, per agenturas, su draudimais. Mes paprastai europoj kiek keliaujam, tai visur per booking.com ar hostelworld ir panasius uzsisakinejam, tai nieko klaust nereikia, is karto kompas parodo kada laisva, rezervuoji su kreditine ir vsio, jei nevaziuoji pries dvi dienas galima atsaukt.
Man irgi teko ne vienoj šalyje hosteliuose gyvent (tame tarpe ir Paryžiuje). Bet šį kartą norime pagyventi prancūziškame bute, pajusti tikrą prancūzišką dvasią. Be to, tai gaunasi ne ką brangiau negu hosteliuose.
QUOTE(Švelni @ 2009 04 08, 11:24)

O į pradinę užklausą konkretus atsakymas greitai ateina?
Man jau truputuką paranoja - Nyhabitat'as man visai nieko neatsakė į kovo 30 d. užklausą, o Lodgis tik atsiuntė automatinį atsakymą, kad gavo mano balandžio 3 d. užklausą. Gal jie visi mane ignoruoja?

O tu kokią užklausą siuntei į Lodgis?

Kokios maždaug kainos pavalgyti Paryžiaus centre?
Gal kas žino, kurie districts yra centre, kad pesčiom būtų iki Luvro, arkos, eifelio?
Prieš 3 metus buvau Paryžiuje, bet nieko neprisimenu...kažkaip atrodo, kad ten viską pesčiom apvaikščiojom
Gal kas žino, kurie districts yra centre, kad pesčiom būtų iki Luvro, arkos, eifelio?
Prieš 3 metus buvau Paryžiuje, bet nieko neprisimenu...kažkaip atrodo, kad ten viską pesčiom apvaikščiojom

QUOTE(Voveruška @ 2009 04 08, 18:36)
Kokios maždaug kainos pavalgyti Paryžiaus centre?

Apie tai jau tiek daug čia šnekėta...

Dėl valgio pati tiksliai nežinau, nes stengėmės daugiau patys ką nors nusipirkti (taupėm pinigėlius)

QUOTE(*smile* @ 2009 04 08, 18:07)
O tu kokią užklausą siuntei į Lodgis?
Aš tai išsirinkau konkretų butą, pasižiūrėjau ar jis laisvas man tinkamomis dienomis ir parašiau agentūrai dėl jo. O toliau jau viskas vyko kaip ir rašiau anksčiau.

Na, aš išsirinkau konkretų butą, kuris yra laisvas, kai mums reikia, ir pasinaudojau funkcija "Send selection" - užpildžiau anketą pačiame Lodgis puslapyje, nurodydama reikalaujamą informaciją: visus įmanomus kontaktus (namų adresą, tel. Nr., e-mail'ą), kada, kiek žmonių atvažiuoja, o pasirinktas butas į tą užklausą "įkrito" automatiškai.
QUOTE(*smile* @ 2009 04 08, 00:07)
Dar toks pastebėjimas, kad už banko pavedimą turbūt nemažus pinigėlius teko pakloti - turėtumėt ir tai į bendrą sumą įtraukti

Papildyta:
QUOTE(klomba @ 2009 04 08, 12:55)
Čia buvo kalba apie BUTO nuomą, o visi fomalumai atliekami tik per nekilnojamo turto agentūras, todėl reikalinga užklausa ir visokie kitokie nepatogumai (malonūs nepatogumai

O viešbutį ar hostelį užsakant - tai kitas reikalas.