Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(SAULYTE5 @ 2009 04 16, 13:32)
Sveikos, na ir prisiziurejau grozybiu, tai dabar uzsimaniau savo krikstadukrai padaryt koki grozi. Gal kas zinot kur klaipedoj galima nusipirkt maistiniu dazu, buciau dekinga uz informacija?

dvi forumietės atsiųs nors į pasaulio kraštą dažų, tik užsakyti reikia pas Citriniuką arba Aistužėlę 4u.gif

Cipciukas kaip visada, ateina, grožybių prideda, savaitei dingsta, per tą savaitę varvinam akis į atneštąsias, paskui vėl kaip pavaro thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 16 balandžio 2009 - 13:57
blush-anim-cl.gif blush-anim-cl.gif ....Olesta , rugiagele .....ačiūks .....na žinote , kol papuošimus pasidarai , kol susikepi viską tai va ir padarau dingau dingau lotuliukas.gif
Atsakyti
...rasau zadetaja zinute (RiMami ir Uzniuko uzsakymu mirksiukas.gif )

GAMINAM KUOKELIUS CUKRINEMS GELEMS

Daugeliui ziedu, tokiems kaip ersketrozes, aguonos, ar, galu gale, tos pacios zibotes, kuokeliai suteikia gyvumo ir tikroviskumo. Deja, pirkti "gatavus" yra brangu, be to, retas pardavejas atsius jums juos ipakuotus -- dazniausiai, kiek maciau, jie pardavinejami susukti i rysuleli (ir neaisku, is kokios dulkinos lentynos istraukti) verysad.gif

Susidomejusi pramoniniu budu paruostais kuokeliais, issiaiskinau, kaip ir is ko jie gaminami. Pasirodo, tai ne kas kita, kaip sustandintas medvilnes siulas, su cukriniu gumuliuku gale. Norint, toki drasiai galima pasidaryti namuose. Jums aprasysiu tris kuokeliu pasigaminimo budus -- visi isbandyti, visi "veikiantys", tad belieka issirinkti priimtiniausia.

1 BUDAS. Gaminam valgomus kuokelius
Jis patiks "naturalistems", kurios nenori ant savo torto matyti nieko dirbtinio ir neskirto maistui.

Tai buvo pirmasis mano ismegintas budas kuokeliu gamybai. Sudetingas, taciau vertas demesio vien del to, kad jusu tortas islieka 100% valgomas. Jo esme paprasta: pasigaminam cukrinio glajaus (kaip ta padaryti, rasiau anksciau zinuteje su kalediniu nameliu). Imam tvirto polietileno maiseli (idealus variantas -- toki, uzspaudziamu virsumi, jie itin patikimi), ir viena kampuka zirklemis nukerpam -- bet tik tiek, kad vos pralistu dantu krapstukas (labai labai maza skylute padarom). Tada i maiseli supilam glaju, ir dirbam ant kepimo popieriaus: dedam "taska" (na, isspaudziam taskuti, kiek didesni uz pacia maiselio skylute), tada maiseli patraukiam link saves, piesdamos bruksniuka, ir galiausiai staigiu judesiu "timptelim" ta pacia kryptimi, kad nutrauktume srove. Taip pridarom daug i vinute panasiu daikciuku (turekit omeny, kad keliaudami link jusu geles, dauguma ju sulus ir t.t. -- darykit bent dvigubai daugiau, nei reikia).

Leiskit siems kuokeliams pailseti pora valandu, ir kai jie gerai isdzius, jau galima perkelti ant geles. Gele pati turi buti jau suformuota ir isdziovinta; i jos viduriuka dedam puse cukrines mases, numatytos buti geles centre, tada ratuku (ar kitu norimu budu) isdeliojam kuokelius ir galiausiai ant virsaus uzdedam likusia geles centriuko mase. Stenkites kuo maziau naudotis pirstais -- prispauskit centriuka dantu krapstuku, antru teptuko galu ir pan.

Leidziam isdziuti, ir darbas baigtas. Beje, ta maiseli, kuri pasidarete, isplaukite ir issaugokite -- juo galesite pridaryti daugybe graziu ir sauniu dalyku. As toki maiseli labai daug kur pritaikau, kaip kad, pvz., piesti tokiems sokoladiniams azuriniams drugeliams.
user posted image

2 BUDAS. Kopijuojam pramoninius kuokelius
Kuokeliai bus praktiskai identiski tiems, kuriuos pardavineja internete.

1 - Imam bet koki medvilnini siula. Svarbu, kad butu svarus (net jei ir pirkote ipakuota polietilenineje pakuoteje, dezinfekuoti spiritu vis tiek nepakenktu). Pabreziu, BUTINA naudoti medvilne -- prie poliesterio nelips kiausinio baltymas. Storis gali buti bet koks, nuo eilinio siuvimo siulo iki plono medvilninio, skirto neriniams zemo numerio vaseliu.
2 - Sukarpom siula norimo ilgio gabaleliais (lengviausia ta padaryti apsukus siula apie du pirstus kiek norite kartu, ir tada perkirpus abu "ziedo" galus gausis is karto norimas kiekis reikiamo ilgio atkarpeliu).
3 - I lekstele isiberiam ziupsneli krakmolo.
4 - Mums velgi reikes pasigaminti ta pati cukraus glaju, taciau pries plakdamos baltyma, pagudraujam. Sudrekinam pirstus baltyme, perbraukiam per visa kruva busimu kuokeliu is karto (turi svelniai sudrekti ir tarsi sulipti), tada perbraukiam visus juos pirstais, padazytais i krakmola.
5 - kuokelius isskiriam pirstais ir paskleidziam, kad kiek padziutu -- per ta laika pasigaminam cukraus glaju (turi buti ypac tirstas!).
6 - Imam po viena siuleli, abu jo galus imerkiam i glaju ir sukamuoju judesiu istraukiam. Susidarys toks netaisyklingos formos "burbuliukas" (kad netaisyklingos, tai gerai -- labiau primins naturalu mirksiukas.gif ).
7 - Kuokelius dedam ant kepimo popieriaus ir paliekam kelias valandas, kad gerai isdziutu. Rezultate bus tvirti ir grazus (turiu pasakyti, net geresni uz pirktinius, nes siulelis bus tvirtesnis -- tokius galesite ir susmaigstyti i geles viduriuka, nereikes kiekvieno asmeniskai lipdyti).

Kam idomu, kuokelius anksciau rodytoms zibutems dariau butent siuo budu.


3 BUDAS. Pasigaminam kuokelius is karto visai gelei
Cia mes isgudrejam ir imam gaminti kazka daug geresnio ir patogesnio, negu imanoma nusipirkti. cool.gif

1 Kaip ir antrame bude, naudosim medvilnes siula, taciau siuo atveju prireiks dar ir floristines vielutes. Apie ja rasiau kazkada anksciau, galima gauti patikimose geliu parduotuvese -- arba isigyti internete, konditerine iranga tiekianciose parduotuvese, taciau net ir tos pacios parduotuves jums patvirtins, kad tai visu pirma "floristine" vielute (taigi, ta pati, kokia gautumete geliu parduotuveje). Jei norite, galite vietoj vielutes naudoti medvilnes siula -- viskas puikiai pavyks, tik reikes kiek kruopsciau darbuotis.
2 - is anksto isiberkite i leksteles po pora ziupsneliu krakmolo bei cukraus pudros -- kad prireikus butu po ranka.
3 - Kaip ir antrame bude, siula apsukam apie 2 pirstus keliasdesimt kartu; siula nukerpam. Viena kilpos gala uztvirtinam vielute (arba surisam atskiru medvilnes siuleliu).
user posted image

4 - Kita "ziedelio" gala perkerpam, tada suimam visus siulelius ir sulyginam juos, nukirpdamos galus (ir palikdamos butent norimo ilgio siulelius).
user posted image

5 - Jei naudojot vielute, siulyciau ta vieta, kur vielutes galas apsuktas, aplipdyti geliu mase ant virsaus -- ir susukima pasleps, ir tvirtai prilipdys siulelius prie vielutes, kad sie veliau nejudetu. As naudoju balta mase, nes ruosiuosi ja veliau paslepti -- jus gi galite imti, tarkim, zalia, ir taip suformuoti busima geles koteli. Paliekam kuri laika, kad apdziutu.
user posted image

6 - Toliau, siuleliu galus merkiam i kiausinio baltyma, kad jie sudrektu; tada virsuneles pamirkom cukraus pudros ziupsnelyje, o visus kuokelius -- krakmole (kadangi imerket i baltyma tik siulu galiukus, prie ju prilipusi cukraus pudra jau laikysis, papildomas mirktelejimas reikalingas vien del tvirtumo -- siulu i virsu kazkiek dregmes bus nukeliave, tad krakmolo truputelis prilips). Siuo metu nesijaudinkit del idealaus vaizdo -- mes dar tik proceso viduryje.

7 - Imam gumuleli spalvotos mases, kuria planuojam naudoti geles centriukui (siuo atveju, imu zalsva, nes gaminu dar viena zibute). Isskeciam siulelius, isrikiuojam juos ratuku, i vidu ilipdom geliu mases gumuleli (siuleliu padeti sitoj vietoj ne karta teks pakoreguoti). Geles centriuka del tikroviskumo subadom dantu krapstuku. Siulelius, jei reikia, dar karta aplipdom cukraus pudra (kad butu grazus galiukai).

Stai kaip atrodo mano rezultatas, baigus gaminti geles viduriuka:
user posted image

8 - Kai geles centriukas bei kuokeliai apdzius, jau galima formuoti geles zieda. Tam reikalui pasiruosiam geles ziedlapius (darydama zibute, as naudojausi ramunes formele, ir po to papildomai iskociojau ziedlapius, kad butu plonyciai, it popierius, ir "zibutiskos" formos, o ne "ramuniskai" smailus). I geles centra smeigiam vielute, ir pritraukiam ziedlapius prie kuokeliu. Cia tokia pereinamosios stadijos nuotraukele padariau, kad aiskiau butu:
user posted image

9 - Geles centriuka suvilgom kiausinio baltymu, kad priliptu, uztraukiam iki pat virsaus ir baigiam formuoti ziedeli. Beje, suformuota zieda siulau zemyn galva dziovint -- naturaliau kris ziedlapiai.
user posted image

Sekmes darbe ir graziu ziedu 4u.gif




Atsakyti
Meian, gal jau Tau vertėtų irgi tinklapį atidaryti ar bent jau puslapį g.gif į Inočkos temą tai tikrai reikia viską sukelti, negalima pamesti tokių šedevrų nono.gif ale ir kantrybės ir kruopštybės įsikūnijimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 04 16, 15:33)
GAMINAM KUOKELIUS CUKRINEMS GELEMS


Meian, ačiūūūūūū labai labai už tokį išsamų kuokelių ir daugiaaukščių tortų formavimo aprašymą user posted imageuser posted imageuser posted image Šiandien tokia informacijos lavina užgriuvo, kad galva susisuko user posted image. Su kuokeliais tai man čia labai sudėtingai 3-ias būdas pasirodė blink.gif na o 1 ir 2 būdą prie progos reiks pamėginti wink.gif nes labai pagyvina gėlytes tie kuokeliai wub.gif O jau drugelių grožis wub.gif wub.gif wub.gif

QUOTE(Olesta @ 2009 04 16, 15:42)
Meian, gal jau Tau vertėtų irgi tinklapį atidaryti ar bent jau puslapį g.gif į Inočkos temą tai tikrai reikia viską sukelti, negalima pamesti tokių šedevrų nono.gif ale ir kantrybės ir kruopštybės įsikūnijimas 4u.gif


drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 04 15, 19:44)
Inočka, ačiū labai už pagyras  4u.gif  blush2.gif Ai patikėk, daug visokių liapsusų ir nuotykių su juo patyriau  mirksiukas.gif ir tobulinti oj dar daaaug yra ką, ir kailiuką kudlotesnį galima padaryt, bet tokio antgalio nerasta pas mane blush2.gif O ir papuošt su beze lengva buvo apdzibukinau ir tiek ax.gif O aš prisipažinsiu tavo mašiniuku labai ilgai grožėjausi blush2.gif Tiesiog tobulas ir lygus visas ir linijytės plonytės tiesios, detalės... žodžiu, va čia tai jau pasiekei meistiškumą kaip reikalas thumbup.gif O aš pvz., torto dengimo masę tik vienintelį kartą esu darius - va čia dar mokytis ir mokytis, žodžiu yra ką veikti tikrai doh.gif SM-oje čia puikiausia mokykla, informacijos, pavyzdžių, patarimų gausybė - tik norėk, bandyk, daryk ir palengva kažkas gaunasi...
Niekaip negaliu priprasti prie naujos tavo avatarkės doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Nifer, negalima maišyti, nes sirupas dėl to susicukruoja ax.gif O cukrus tai tikrai visas ištirpsta  blink.gif jei rašai, kad neištirpsta, tai turbūt ten ir yra tie susicukravę cukraus kristalai - pas mane jų beveik nebūna, na kartais vienas kitas būna  ax.gif bet tikrai jų nedaug gali juos suskaičiuot  lotuliukas.gif . Tikiuosi, ką Cipciukas rašė apie beze darymą (čia receptas)  viską išsistudijavai? Suradau tau kur mes su rugiagele buvom rašiusios kokius bandymus darom, kad įvertinti ar jau gana sirupui virti ar ne, pažiūrėk čia. Taip pat dar radau čia šiek tiek aprašyta ir parodyta vaizdžiai kaip sirupas turi atrodyt (išsinagrinėk 4-am punkte tenai patį sirupo virimą, aišku, be sviesto ir kavos lotuliukas.gif ). Na tikiuosi viską išstudijuosi ir tau pavyks.

Aciu uz pagalba 4u.gif Na kur Cipsiukas rase,skaiciau ne viena ir ne du kartus... Esu dar visai zalia maisto gaminime,tai nelabai ir supratau kaikuriu dalyku blush2.gif
Atsakyti
Aš truputi kitokį būda pasakysiu padaryti kuokelius ..... rolleyes.gif

Užmerkiama želatina su vandenuku , kaip bet kam kitam ( na arbatinis šaukštas plius 3-4 šaukštai vandens) , išbrinkinama ir pašildoma , siūlas apvyniojamas aplink knygą ( galite ant kardono lakšto ) daug sykių , kuo daugiau tuo geriau , tada aptepama ta tirpinta želatina ir paliekama džiūti , išdžiūves siūlas suvyniojamas į špulyte , jis kietokas , tada daroma kaip rašė Meian , gaunasi va kas ......

user posted image

Dabar perkerpame , nutrumpiname iki norimo ilgio ( pagal gėlės dydį ) , pašiaušiame kuokelį į visas puses , dabar deriname prie gėlės rūšies , jei reikia galiukus darome tamsius ( kišame į aguonas , jei geltonų , nudažome sausą cukrų geltonai , ir kišame galiukus į jį ) .....gaunasi va toki viduriukai ....

user posted image

Juos kaip rodė Meian idedame į gėlę . Va kas gaunasi .....

user posted image

Kaip padaryti spalvotą cukrų : .....imamas šaukštelis paprasto sukraus , į jį iberiame sausu dažų ( miltelių ) norimos spalvos , ir pirštų galais triname cukrų ir dažus , po kiek laiko jis pradės dažytis ta spalva kurią ibėrėte , va jums ir spalvotas cukrus ....jis naudojamas daugiau gėlių viduriukų pabarstymui arba šitų kuokelių darymui , tinka pabarstyti ant beze , ant kitur tirpsta rolleyes.gif .

Sėkmės.... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 16 balandžio 2009 - 16:46
oi,labai daug kruopstumo reikia,o man jo taip truksta,niekada ir nepasigaminsiu...
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 04 15, 22:45)
Sveikutės , ax.gif .....mano visos dienos darbas .....

Apakau blink.gif Ir kaip jūs taip sugebat...? wub.gif Kaip iš multiko mašiniukas wub.gif
Meian, super pamokėlė, labai aiškiai viskas parodyta, papasakota ir begalo gražu wub.gif bet jau kantrybės ir kruopštumo tokiam darbeliui tai labai daug reikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 04 16, 17:55)
oi,labai daug kruopstumo reikia,o man jo taip truksta,niekada ir nepasigaminsiu...


Oi , rado kas kalbėti , ji matai nekruopšti doh.gif ....paieškoti tokios reikia
laugh.gif

Vaiiva ..... blush-anim-cl.gif

Atsakyti
Mergaites, Jus man pasakykit, kai Jus darot gelytes pagal Cipciuka (cukraus pudra + zelatina), ar jos pas Jus tirpsta ant torto, tarkim sekancia diena, jeigu yra padetos ant grietineles. As padariau, o kita diena, jos tokios buvo siek tiek aptirpusios (padetos buvo ant grietineles).
--------------------------------------------------
Kuokelius i papuosimu tema idesiu veliau

Ir, jeigu Jums nesunku, jei kas is Jusu darys torta ir puos grietinele, gal lalit padaryti grietineles ruosimo fotosesija, nuo plakimo iki dzibu. Nes mergaites praso, kad butu viskas vienoje temoje. Noreciau idet, bet but gerai kartu ir nuotraukas. Pati kol kas neplanuoju daryt tortu.
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 04 16, 21:20)
Mergaites, Jus man pasakykit, kai Jus darot gelytes pagal Cipciuka (cukraus pudra + zelatina), ar jos pas Jus tirpsta ant torto, tarkim sekancia diena, jeigu yra padetos ant grietineles. As padariau, o kita diena, jos tokios buvo siek tiek aptirpusios (padetos buvo ant grietineles).
--------------------------------------------------
Kuokelius i papuosimu tema idesiu veliau

Ir, jeigu Jums nesunku, jei kas is Jusu darys torta ir puos grietinele, gal lalit padaryti grietineles ruosimo fotosesija, nuo plakimo iki dzibu. Nes mergaites praso, kad butu viskas vienoje temoje. Noreciau idet, bet but gerai kartu ir nuotraukas. Pati kol kas neplanuoju daryt tortu.

man velykiniai tortai su cipciuko gelem aptirpo. ta prasme geles pasileido ant grietineles. ne is karto, bet pasileido.
bet mano tokiom ukinem gelem, tas nepakenke...

apie visokias zibutes, kuokelius ir kitus dalykus tyliu, amo netekus...
Atsakyti