sveikos kepejeles, ilgai ilgai sekiau sia temele, nes jau senai norejau issikepti grybuku, keptuves neturiu specialios, todel ieskojau recepto "lipdymui" : gaminau pagal si recepta :
"GRYBAI
500 gr. miltu, stikline medaus, 100 gr. sviesto, 200 gr. cukraus, 2 kiausiniai, saukstelis sodos, saikstelis gvazdikeliu maltu, saukstelis cinamono.
Medu cukru sviesta kiausus gerai issukti, tada sudeti gvazdikelius ir cinamona gerai ismaiosyti, tada deti nugesinta soda ir visus miltus. Uzminkyti tesla, ji gaunasi pakankamai kieta. Isteslos daromi nedideli rutuliukai ir jie suplojami, viduryje ispaudziama duobute ir dedami skarda isklota kepimo poieriumi skylute i apacia (cia bus kepureles), toliau is teslos daromi koteliai, kugeliai, jie statomo stati i skarda ir kepama viskas orkaiteje apie 20 min. tada kai jau atsala peiliu pagilinama kepureleje duobute, kotelis suvilgomas baltam glajuje ir ant jo uzmaunam galvute" dejau tik dvigubai daugiau gvazdikeliu, cinamono taip pat dejau dar maltu kvapniuju pipiru ir specialios druskos meduolinei teslai.
gavosi fantastisko skonio grybai, minksti

sakau ne grybukai, bet grybai, nes pirma karta dariau, negalvojau, kad jie taip issipus. pamacius kaip graziai jie "auga" orkaiteje, greitai uzsimaisiau antra porcija ir prisidariau mazesniu, kurie vis viena dideli gavosi. beje, tesla man gan skysta gavosi, nezinau del ko, dejau viska pagal recepta, tad miltu teko daugiau deti, bet stengiausi kuo maziau. duobute bandziau daryti, bet ji isnyko bekepant.
sutepiau viska su kiausinio baltymu su cukraus pudra, puikiausiai sulipo. maisiau kaip ir patarete mediniu saukstu, puikiai issimaise, citrinos rugsteles ir pridejau. tik bemaisydama vis cukraus pudros dadedavau, kai jau sunkiai nuo sauksto "krito". isdziuvo mazdaug per 2 valandas.
aciu labai uz receptuka, jei netingesiu eisiu siandien dar issikepti, bet maziuku....
cia mano grybai tik sutepti kaip atrodo

cia koteliai dziusta

cia galvutes dziusta apteptos sokoladu

o cia galutinis rezultatas

o cia tiek is dvieju normu gavosi (kokia 10 tikrai suvalgyti)

prasom griebkit kol dar yra, tikrai skanuciai