Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

O dievuleliau kiek cia gardumynu blink.gif wacko.gif essen.gif
Norejau paklausti apie risoto ar butina ji gaminti su vynu??? unsure.gif
Atsakyti
mamytes, gal galit man patarti, darau pietus ir dariau padaza su gietinele, pienu ir miltais, tik turbut miltu per daug idejau, labai jau ju skonis jaucuasi, kaip ji uzmaskuoti??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2009 04 29, 09:58)
Elena,o kai kepei ta duonele,tai kiek gaunasi is tos nurodytos normos  g.gif


Na man gavosi tokios trys lepioškos lotuliukas.gif
Suvalgė labai greitai..kitą kartą darysiu dviguba normą 4u.gif



QUOTE(Golden Rose @ 2009 04 29, 10:35)
Dėl balandėlių viską padaryčiau  wub.gif


Dabar galvoju...ko čia paprašius..nes balandėlių tai dar turiu lotuliukas.gif

Dėl padažo...miltų per daug nelabai gali būti...nes juk reikia skiesti kad nebūtų labai tirštas...Gal daugiau grietinės įdėt pabandyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2009 04 29, 14:19)
O dievuleliau kiek cia gardumynu blink.gif  wacko.gif  essen.gif
Norejau paklausti apie risoto ar butina ji gaminti su vynu??? unsure.gif

Vynas duoda savotišką skonį..sunku net nupasakot g.gif .Neradau nė vieno recepto,kuriame nebūtų jo,tad galiu tvirtint,kad jis būtinas cool.gif .
Jei kam įdomu radau nemažai risotto receptų ir ne tik su grybais mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mammka: 29 balandžio 2009 - 13:53
QUOTE(naujute @ 2009 04 29, 15:20)
mamytes, gal galit man patarti, darau pietus ir dariau padaza su gietinele, pienu ir miltais, tik turbut miltu per daug idejau, labai jau ju skonis jaucuasi, kaip ji uzmaskuoti??? g.gif

o miltus pakepei ant sviestuko? ax.gif As dedu pjaustytu svogunu- labai skanu, arba krapu, laisku, arba tiesiog sultinuko is kubeliu dapilu. Idek pipiru, muskato riesuto, zoleliu ir bus ok 4u.gif
nu ir primaliau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Golden Rose @ 2009 04 29, 09:35)
Dėl balandėlių viską padaryčiau  wub.gif

cia off topic - bet juokiausi balsu is paraso lotuliukas.gif thumbup.gif O balandeliu is sv. kopusto r as laaabai noreciau wub.gif

QUOTE(aguonele @ 2009 04 29, 13:10)
man tai patiko Nerytes karka troskinta..ypac ta marguma tai as pasidariau guliasa su paprikom.

[color=green]Versienos guliasas

thumbup.gif megstam tokius troskinuku, o ypac astrius tik nevisad darau astriai, nes ir burbulis mano valgo ax.gif

QUOTE(Bitulka @ 2009 04 29, 13:19)
Norejau paklausti apie risoto ar butina ji gaminti su vynu??? unsure.gif


butina, tada jau nebutu risotto be vyno , o panasu butu i plova. Ir merginos nepamirskit apie ryzius, jie irgi labai svarbi risotto dalis ax.gif wub.gif

QUOTE(naujute @ 2009 04 29, 13:20)
mamytes, gal galit man patarti, darau pietus ir dariau padaza su gietinele, pienu ir miltais, tik turbut miltu per daug idejau, labai jau ju skonis jaucuasi, kaip ji uzmaskuoti??? g.gif

miltus pakepinai? as visad pakepinu miltus tada taip nesijaucia jie ir vientisas padazas gaunas mirksiukas.gif
Atsakyti
Lazanija su kalafijorais ir grybais ( o is tikro - is to, kas buvo saldytuve tongue.gif )

Reikes:
Lazanijos lakstu
kalafijoro - isskirstyto ziedais ir apvirto
smulkiai pjaustyto svoguno (bent 0,5 dideles galvos)
geru grybu -as turejau apvirtu saldytu baravyku, raudonykiu ir pan. thumbup.gif
du pjaustyti pomidorai
tarkuoto fermentinio surio
riebios grietines pora saukstu
pieno slakeli
druska
trinti pipirai

Veiksmas:
pakepinam svoguna, tada sumetam grybus, pakepinam, tada pomidorus, tada kalafijorus, tada idet grietines ir ipilt pieno (cia kaip kam kas patinka, kiti gali ir grietinele megt ar besemelio padaza), druskytes, pipiru (ar kitu prieskoniu) -ir mase lakstu pertepimams paruosta.
Imam kepimo inda ir sluoksniuojam makaro lakstas/mase/tarkuotas suris (nedaug)/lakstas/mase/suris...viska paspaudziant..ant virsaus lieka lakstas, bet suspaudus apsipadaziuoja tongue.gif lotuliukas.gif ir ant virsaus uzdet daugiau surio. Viskas - saunam i 200 orkaite apie 30-40 min mirksiukas.gif

Mum visiem buvo labai skanu thumbup.gif wub.gif (foto nelabai vykus, bet...)
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2009 04 28, 16:32)
Virta žuvis su citrininiu padažu

Kokios spalvos, koks grožis wub.gif
QUOTE(lotute @ 2009 04 28, 18:56)
pavakariams iškepiau beliašiukus rolleyes.gif

Skanučiai thumbup.gif
QUOTE(Elena @ 2009 04 29, 07:19)
Balandėliai iš šviežių kopūstų.

Dievinu balandėlius, mielai pasivaišinčiau 4u.gif
QUOTE(aguonele @ 2009 04 29, 13:10)
Versienos guliasas

Puikus guliašas thumbup.gif dažnai gaminu, tik iš šernienos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 04 29, 15:11)
Lazanija su kalafijorais ir grybais ( o is tikro - is to, kas buvo saldytuve tongue.gif )


wub.gif mmmm niamniam

Lėksiu lazanijos lakštų pirkt ir jau darysiu vakarienės ax.gif
Atsakyti
Aš dar tik dabar atradau šią temą doh.gif nu ką jūs čia išdarinėjat doh.gif apsiseilėjusi sėdžiu prie ekrano doh.gif bet smagu kad ją radau,nes idėjų jūs merginos kiek daug pamėtėjot man thumbup.gif
Atsakyti
Bulviniai blynai
user posted image
Reikės:

* bulvių
* kiaušinio
* druskos
* pora šaukštų grietinės
* vitamino C arba svogūno,kad tešla šviesi būtų


Bulves sutarkuojame, sudedame visus ingridientus ir gerai išmaišome. Įkaitiname keptuvę ir kepame blynus, kol apskrus.

Blynų užkepėlė su kumpiu ir sūriu
user posted image
Reikės:

* 6-7 lietinių
* 40g sviesto
* 40g miltų
* 500ml pieno
* 200g sūrio
* 300g kumpio
* 300g špinatų


Kpetuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir 1 min. pakepinkite, vis pamaišydami, po truputį pilkite pieną, palaukite kol užvirs, ir virkite kol padažas sutirštės. Nukėlus suberkite tarkuotą sūrį,pagardinti druska ir pipirais.
Kumpį sutarkuokite arba supjaustykite kubeliais.Špinatus kelias minutes pavirkite vandenyje. Ketvirtadalį padažo palikite blynams aplieti, į likusį padažą sudėkite kumpį ir krapus.Imame blyną, užtepame kumpio-sūrio padažo ir ant viršaus špinatus.Blyną susukame ir dedame į stiklinį indą:
user posted image
Blynus apliekite likusiu sūrio padažu ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę.Kepkite apie 20min. Skanaus!
Atsakyti
oi kiek skanumynu bigsmile.gif ,na ne nezinau ko pirmiausiai noreciau,visko iskart tongue.gif ,na ir as su savo kotletais,puse kopusto(nedidelio)1kg farso,cenakiuko,pipiru,prieskoniu,200gr,lydyto surio,2kiausiniai,surii susipjaustom kubeliais,kopusta susitarkuojam,viska sumaisom ir kepam
(recepta radau gaspadineje,tik suri pridejau pati)
user posted image
Atsakyti