Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(regna @ 2009 05 05, 18:13)
4u.gif Neryte 4u.gif -fantastškas grožis. 4u.gif

4u.gif Aciu... tiesa pasakius gedijausi siek tiek deti sia lasisos nuotrauka, bet matau, kad daug kam labai patiko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2009 05 05, 13:56)
duru numeris koks  biggrin.gif

pagal kvapą užuosi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2009 05 05, 17:48)
ar kada mėginai pagal ji daryt koldūnus? blush2.gif

Žinok ne schmoll.gif . Kažkaip nesiryžtu blush2.gif. Darau paprastus visada, nes maniškiai labai mėgėjai. Gal dariusi mamytė pasigirs kaip gavosi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2009 05 05, 13:23)
Liko  lotuliukas.gif Durų kodas 650  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif taip po truputį ir adresą išsikaulysim thumbup.gif

Suktinukai super atrodo 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas, turiu zaliu kiaulienos kauliuku, gal kuri ka nors skaunaus idejai pasakysit 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 05 06, 09:10)
Žinok ne schmoll.gif . Kažkaip nesiryžtu blush2.gif. Darau paprastus visada, nes maniškiai labai mėgėjai. Gal dariusi mamytė pasigirs kaip gavosi? g.gif

aš kažkada dariau koldunus iš plykytos tešlos, bet mums jie schmoll.gif nepatiko, kažkokie minkšti, slidus, tokie atrodo greit išsileis biggrin.gif
nebedarau jų ir nedarysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2009 05 06, 08:20)
aš kažkada dariau koldunus iš plykytos tešlos, bet mums jie  schmoll.gif  nepatiko, kažkokie minkšti, slidus, tokie atrodo greit išsileis biggrin.gif
nebedarau jų ir nedarysiu 4u.gif

galvoju, gal tada reikėtu truputį tešlą kietesnę daryt g.gif, kad beverdant neišsileistų, arba gal tik su varške daryt, tada mažiau virti reiktų. Palauksiu ką anoji mamytė parašys, kaip jai gavosi. Jei ne, pati bandysiu savaitgalį ax.gif
O kočiojasi gerai?
Atsakyti
QUOTE(Garbane25 @ 2009 05 06, 09:19)
Labas rytas, turiu zaliu kiaulienos kauliuku, gal kuri ka nors skaunaus idejai pasakysit 4u.gif  mirksiukas.gif

Jei kauliukai vienoje juostoje, gali daryti kelmą.
Atsakyti
QUOTE(erioske @ 2009 05 06, 10:18)
Jei kauliukai vienoje juostoje, gali daryti kelmą.

oi ne, ne vienoj ir visokiu kauliuku yra, gal koki marinata idomesni zinot smile.gif
Atsakyti
Šonkauliukams siūlyčiau paprastą receptą. Sutrint juos su druska, pipirais ir česnaku. Palaikyti apie parą, tada išvirti vandenyje su prieskoniais, kokį lauro lapelį įmest. Išvirus sudėt į kepimo formą ir pakepti orkaitėje kol apskrus. Šiaip kepti nebūtina, esu valgiusi ir tiesiog išvirtą, ir apkeptą, man skanu abiem atvejais.
Atsakyti
sveikutes auksarankes 4u.gif
gal galit padet neuzilgo vyro gimtadienis tai sudarineju planeli kuo galiu ji nustebint, bet niekur nerandu kelmo recepto, tiksliau viena rada bet maza ten nuotraukyte, kazkur maciau dideli kelma su daug grybu ir zalumunu, gal galit padet
vakar visa vakara ieskojau ir neradau verysad.gif
bandysiu dabar dar karteli ieskot, bet jei kuri galit padet tai buciau labai dekinga
aciu is anksto
P>S labai atsiprasau kad tersiu temele blush2.gif
Atsakyti
ŠONKAULIUKŲ“KELMAS”
Jis nesunkiai paruošiamas, valgomas šaltas, tad „ištveria“ ir kelias dienas, jį patogu vežtis į svečius arba į gamtą. Jei gerai pagamintas, ne tik skanus, bet taip pat ir efektingai papuošia užkandžių stalą. Be to, užtenka laikytis tik kai kurių pagrindinių taisyklių, o detales galima savaip varijuoti.
Kelmo “žievė” būna iš kiaulės šonkaulių juostos, bet namuose aš sėkmingai iškepiau kelmą panaudojusi veršienos išpjovą su šonkauliais. Taip gal net geriau, nes lengviau rasti neriebų gabalą.
Kaip jau turbūt supratote, “kelmą” sudaro išorinis sluoksnis iš šonkaulinės juostos ir įdaras, gaminamas iš vištos šlaunelių faršo, sumaišyto su grybais, grybų sultinyje troškintais svogūnais bei morkomis, kiaušiniais, grietinėle, prieskoniais. Kepimui naudojamas tam skirtas maišas arba vadinamoji “rankovė”. Taip “kelmas” kepamas neperdžiūva ir nepritaško orkaitės.
Parengiamuosius darbus geriausia pradėti prieš dvi dienas. Pirmą dieną nueikite į parduotuvę nusipirkti jei ne visų reikalingų produktų, tai bent šonkaulinės juostos, kurią parsinešę į namus nedelsdami pamarinuokite: įtrinkite druska, pašlakstykite citrinos sultimis arba baltuoju vynu, apibarstykite prieskoninėmis žolėmis (čiobreliais, raudonėliu, baziliku ir pan.), juodaisiais maltais pipirais. Jei norite, uždėkite keletą česnako skiltelių, kurias prieš kepant reikės nuimti. Taip paruoštą mėsą šaltai padėkite nakčiai.
Kitą dieną galite imtis įdaro gaminimo ir “kelmo” kepimo. Įdaro kiekis priklauso nuo šonkaulinės juostos ilgio. Kuo ji ilgesnė, tuo geriau - “kelmas” bus didesnis ir darbo rezultatas atitinkamai efektyvesnis. Bet kuriuo atveju faršui reikės vidutiniškai kokių penkių vištos šlaunelių (ne blauzdelių!), kurios sumalamos nuėmus odą ir ištraukus kaulą. Kaip grybų priedas naudojami džiovinti baravykai, kurie apverdami mažame kiekyje vandens ir smulkiai supjausčius sudedami į maltą paukštieną, arba pievagrybiai, kurie iš pradžių apkepami svieste, o paskui malami kartu su vištiena. Grybų sultys supilamos troškinant smulkiai pjaustytus svogūnus ir morkas (1 svogūnas ir 2-3 morkos). Į svogūno-morkų troškinį tinka įberti trečdalį šaukštelio cukraus (cukrus morkoms būtinas!), gardinama maltomis kalendros sėklomis. Kadangi grybų sultinys nugaruoja troškinant prieskonines daržoves, į faršą, kad nebūtų per sausas, įpilama truputį grietinėlės. Kad įdaras sukibtų ir būtų tvirtesnis, įmušami du kiaušiniai. Savaime suprantama, įdaras pasūdomas, pagardinamas prieskoninėmis žolėmis, maltais juodaisiais pipirais. Baigiant jį gaminti, reikėtų pradėti kaitinti orkaitę, nes iš pradžių jos temperatūra turėtų siekti apie 200 laipsnių.
Iš šonkaulinės juostos, nuėmus česnakus bei prieskonių perteklių, suformuojamas šulinys. Kad forma laikytųsi, mėsos ritinys perrišamas virtuvine virvele arba storu lino ar medvilnės siūlu. Paskui jis iš karto įleidžiamas į kepimo maišą, kad į vidų kemšamas įdaras nesidrabstytų aplinkui. Įdaras dedamas atvyniojus maišo kraštus, kad jie neišsiteptų. Jei įdaro liktų, jis tiks sriubos kukulaičiams, bet gali būti suvalgytas ir kaip užkandis su žaliomis daržovėmis paprasčiausiai pakepinus aliejuje.
Apkepus “kelmą” apie 20 minučių labai karštoje krosnyje, temperatūra sumažinama iki kokių 170 laipsnių ir kepama dar valandą pusantros. Išjungus orkaitę “kelmas” paliekamas jos viduje, kol atvės. Valgomas, kaip minėta, šaltas. Garnyras nebūtinas, o štai raudonojo vyno taurė arba pomidorų sultys tikrai pagardina patiekalą.

Papildyta:
čia kelmo nuotrauka
Atsakyti