Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Srove @ 2009 05 09, 17:14)
pusiau zemaitisku.

rolleyes.gif kaip gražiai atrodo.. įdomu, kaip keičia skonį tas virtų bulvių dadėjimas???
Atsakyti
Mielosios,

susipažinau su jūsų ginču ir nutariau, kad reikėtų priimti atitinkamą sprendimą ir jį čia paskelbti. Taigi, temos pavadinimas ir jos skaitymo patogumas reikalauja, kad čia būtų ir NUOTRAUKA ir RECEPTAS. Papildomai nedraudžiama įdėti nuorodą į savo blogą (jei taip recepto autoriui norisi). Taigi nuo šiol, prašau paisyti šios taisyklės! Tikiuosi jūsų supratimo
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 05 09, 17:14)

tu sugryzai... labai dziaugiuos nes jau pasiilgau tavo skanumynu user posted image
Atsakyti
Ir dar pora menkučių pastabėlių:

prašau neberašyti offtopikų, nes peržiūrinėti kiekvieną temą ir trinti juos, tai turbūt užimtų visą parą... šią peržvelgus pamačiau, kad iš kiekvieno lapo galima palikti po 2-3 normalias, reikšmingas, prasmingas, įdomias žinutes.

ir...
prašau cituojant nekartoti nuotraukų! tai ne tik apkrauna forumą, bet ir padaro temos skaitymą labai apsunkintą.

ačiū.
Atsakyti
Trinta pievagrybių sriuba 4u.gif

Bulvės ir morkas supjaustome gabaliukais dedam į puodą su sultiniu.Įmetam lauro lapų.
Pievagrybius su svogūnais apkepiname ant sviesto ir irgi dedame į puodą.Verdame kol bulvės suminkštėja.Tada su blenderiu sutriname, pabarstome krapais, dedame pakepinto batono ir sūrio pelėsinio.Vaizdelis šiaip sau bet skanuuuuu.

user posted image

Mano MB valgo viską tik troškinta, virta tai va porą tokių patiekalų.

Morkos,saliero stiebas,cukinija apkepame ir troškiname.Apibarstome prieskoniais,druska,pipirais. Ryžius atskirai viriau.Po to viską sumaišiau, gavosi kaip plovas su daržovėmis.

user posted image

Vištienos filę supjaustome gabaliukais, pamarinuojame prieskoniuose.Apkepame ant sviesto.Pilame sultinio, kai užverda sudedame mažas morkytės.Kai morkos beveik minkštos dedame cukiniją.Ragaujame ir jei ko trūksta papildome 4u.gif

user posted image




Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2009 05 11, 09:47)

Elena, nuostabaus grožio ryžiai. kaip aš tokius mėgstu.. tik niekad nesu dėjus saliero stiebo.. o koks jo skonis? bigsmile.gif kaži?
kaip pas tave tie ryžiai nenusidažo nuo daržovių? ar tu daržovių su ryžiais netroškini, tik sumaišai?
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2009 05 11, 09:47)
[color=purple]Trinta pievagrybių sriuba  4u.gif

Bulvės ir morkas supjaustome  gabaliukais dedam į puodą su  sultiniu.Įmetam lauro lapų.
Pievagrybius su svogūnais apkepiname ant sviesto ir irgi dedame į puodą.Verdame kol bulvės suminkštėja.Tada su blenderiu sutriname, pabarstome krapais, dedame pakepinto batono ir sūrio pelėsinio.Vaizdelis šiaip sau bet skanuuuuu.


Gal galetum nors apytiksliai proporcijas? Kiek bulviu, kiek morku kiek pievagrybiu, kiek surio kazkaip lyg ir aisku, bet nesinori nugrybasut - labai skaniai atrodo - bandyciau siandiena pasigamint...
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2009 05 11, 08:47)
[color=purple]Trinta pievagrybių sriuba  4u.gif

Bulvės ir morkas supjaustome  gabaliukais dedam į puodą su  sultiniu.Įmetam lauro lapų.
Pievagrybius su svogūnais apkepiname ant sviesto ir irgi dedame į puodą.Verdame kol bulvės suminkštėja.Tada su blenderiu sutriname, pabarstome krapais, dedame pakepinto batono ir sūrio pelėsinio.Vaizdelis šiaip sau bet skanuuuuu.



kaip tik pievagrybių prisipirkau, tai reiks išsivirti šią sriubytę, tik pelėsinio sūrio neturiu, bet tikiuosi, ir be jo bus skanu smile.gif
Atsakyti
Bulviniai blynai su pievagrybių padažu
user posted image
Blynai:
~1 kg bulvių
2 kiaušiniai
druska

Bulves smulkiai sutarkuoti, įmušti kiaušinius, įberti druskos ir viską gerai išmaišyti. Kepti ant įkaitusio aliejaus iš abiejų pusių smile.gif

Padažas:
gabalėlis sviesto
5 (ar daugiau) pievagrybių
2 svogūnai
2 šaukštai grietinės
druska, pipirai

Įdėti sviestą į karštą keptuvę ir palaukti kol ištirps. Vėliau įdėti smulkiai supjaustytus pievagrybius ir svogūnus ir pakepti kol suminkštės. Paskui įdėti grietinę, druskos, pipirų ir viską išmaišyti. Jei norisi vientisesnės masės, 'pablenderiuoti' smile.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 05 11, 11:23)
Elena, nuostabaus grožio ryžiai. kaip aš tokius mėgstu.. tik niekad nesu dėjus saliero stiebo.. o koks jo skonis?  bigsmile.gif kaži?
kaip pas tave tie ryžiai nenusidažo nuo daržovių? ar tu daržovių su ryžiais netroškini, tik sumaišai?


Dėkui 4u.gif
Viriau atskirai, po to sumaišiau smile.gif


QUOTE(aaagnex @ 2009 05 11, 12:44)
Gal galetum nors apytiksliai proporcijas? Kiek bulviu, kiek morku kiek pievagrybiu, kiek surio kazkaip lyg ir aisku, bet nesinori nugrybasut - labai skaniai atrodo - bandyciau siandiena pasigamint...




mergaitės su proporcijomis man blogai, tiesa jums sakau...Apskritai, kai randu kokį receptą, niekada negaminu tiksliai pagal ji, dedu viską iš akies ir eksperimentuoju lotuliukas.gif
Proporcijų prisilaikau tik kepiniuose, tai kad pas mane virtuvėje fristailas lotuliukas.gif
rašysiu maždaug...vandens nedaug, na toks kaip troškinys gaunasi.Bulvės 2 didelės, morka viena irgi nemaža.Pievagrybių gal kokiu 300 gr.Dar , jei matot kad sriuba nelabai tiršta, galima apkepinti ant svieto miltų 4u.gif
Atsakyti
laba.. noriu pasiteirauti, viena mergina kepe omleta berods su batonu keksiuku firmoj.. kazkaip labai fainai atrode..ir nerandu kur..gal kas turit issisaugoje recepta?
Atsakyti
user posted image

paprasti pietukai

vistienos krutinele supjaustyta gabaliukais, kiausinis, krakmolo didelis saukstas, megiami prieskoniai, majonezo didelis saukstas ir kepta keptuvej poto visi iskepti dar orkaitej pagarinti...

valgem su pomidorAIS su grietine, ir zaliom salotom : salota, agurkas plius melynas svogunas

bulviu kose ir pievagrybiu padazas, pagamintas is nuoviro nuo kazkokios mesytes, visus nuovirus saldau ir kai reik daryt padaza naudoju vietoj vandens, tai va nuoviras pakepti peivagrubiai su svogunais ir miltukai su grietine...
Atsakyti