Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

" Kukuruzu kruopu 225gr.
Surio fermentinio apie 150 gr.
Sviesto 100gr.
I litra vandens uzvirusi supilti kruopas ir maisant visa laika nuo uzvirimo virti 15 min., nebijokit, kad sutirstes stipriai, taip ir turi buti, po to sudeti sviesta ir suberti tarkuota per burokine tarka suri ir dar siek tiek maisant pavirti, ideti druskos.
Po to nukaisti ir supilti greit i skardele diametru 15 ant 20, nu kazkas panasaus.Valanda palaikyti.Po to truputi pajudinus peiliu sonus sita gauta mase graziai issivercia, supjaustyti juostelemis, persmeigti pagaliukais ir apkepti sviestuke is visu pusiu. "

Man idomu, ar skanu butu valgyti su grybu padazu. g.gif Gaila sunaudojau paskutinius.. verysad.gif Jeigu kuri bandysite, pasakykite, prasau, ar skanu. ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2009 05 29, 19:40)
O tie beliasai labai riebus gaunasi,ar daug aliejaus prisigeria ?

Neryte, jie visai neprisigeria aliejaus schmoll.gif

QUOTE(mammka @ 2009 05 29, 20:32)
Kokie gražuoliai  thumbup.gif
essen.gif  labai jau skaniai atrodo


aciuks.gif
QUOTE(ciku_caku @ 2009 05 29, 20:37)
apsiseiliavau nuo tokiu vaizdu  ax.gif

biggrin.gif aciuks.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lotute: 29 gegužės 2009 - 20:51
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 05 29, 20:55)
4u.gif kur tokį peiliuką rast, kai gyveni ne didmiesty??  jau senokai norėčiau tokio ir dar daugybės panašių....... heart.gif
mane irgi užkabino receptas.. ale neišdrįsau... blush2.gif  ir į ką tie polentos skoniu panašūs? įdomu,kad ten sūris , o valgoma su uogiene.... rolleyes.gif  su kuo jūs, ANBER , valgėte juos????


Man ji parveze dovanu, taciau zinau, kad ir cia yra kazkur pirkti, cia arevitos irangoj ju yra visas rinkinys, taciau ne taip jau pigiai sakyciau kainuoja, nors, jei reikia.. ax.gif
http://www.arevitosi...roducts&group=3
O del tos polentos, tai galima valgyti su kuo tik nori, as esu darius su pievagrybiais, bet man kazkaip skaniausiai su uogiene kokia abrikosu ir rugstos grietines siek tiek, bet cia skonio reikalas mirksiukas.gif
Atsakyti
Beje, radau internete truputi kitoki Polentos recepteli. Jei kam idomu, gales isbandyti ax.gif
Bergamoje (Italija), itin populiarus patiekalas „Polenta". Nurungiantis makaronus.
200 g kukurūzų grūdų,
80 g daržovių sultinio,
100 ml baltojo vyno,
50 g sviesto,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
50 g parmezano,
8 plonų riekelių kumpio,
kelių lapelių šviežių šalavijų,
druskos, pipirų.
Sultinį ir baltąjį vyną supilti į puodą ir užvirinti, pasūdyti, įberti pipirų, sudėti sviestą. Sumažinti ugnį, lėtai suberti kukurūzų grūdus. Virti 20 minučių (nuolat maišyti) ant nedidelės ugnies, kol masė taps vientisa.
Stačiakampį indą ištepti aliejumi, sukrėsti išvirusią košę. Suspausti, išlyginti paviršių ir leisti atvėsti. Vėliau supjaustyti kubeliais arba norimo dydžio gabaliukais.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti „Polentos" gabaliukus - apskrudinti iš abiejų pusių, išimti ir apibarstyti tarkuotu parmezanu.
Į keptuvę sudėti kumpio riekeles, šalavijų lapelius ir šiek tiek pakepinti ant stiprios ugnies.
Patiekti kartu su kumpiu ar bet kokiu Jūsų mėgstamu padažu.
Saltinis: http://www_jovita_lt...is-Polenta.html
Atsakyti
4u.gif Na kur tu darei tas biski paprastesnis,maziau visokiu priedu reikia,labai idomu butu pabandyti,tik kazin ar vaikams patiktu toks patiekaliukas? wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dukrele: 29 gegužės 2009 - 21:31
Mano vyrui patiko, o jam nemesisko neikisi lotuliukas.gif
Gali pabandyti maziau surio deti, tuomet grynai kukuruzu kose bus. Jei vaikai megsta kosytes ivairias, turetu ir sitas patikt. mirksiukas.gif
Bet visgi susimasciau, kai paklausei del vaiku.. g.gif
Atsakyti
o ta Polenta gal šalta irgi skani??
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 05 29, 21:58)
o ta Polenta gal šalta irgi skani??


dar as prisidesiu prie klausimu, o cia skaitosi desertas ar uzkandis, kada cia reik valgyt?
Atsakyti
Labai paprasti patiekaliukai ax.gif

Žemaitiški blynai

0,5 kg bulvių
1 kiaušinis
krakmolo (apie 3-4 šaukštus)
druskos

Bulves verdam su lupenom,nulupam,sumalam.Mušam kiaušinį,beriam druskytės,dedam krakmolą,maišom.Formuojam bandutes,kraunam įdarą ir kepam.

Įdaras buvo iš likusių kotletų blush2.gif .Taip pat ir su raugintais,troškintais kopūstais essen.gif .

user posted image


Kepta žuvis

Ėmiau heką,nuvaliau,supjausčiau.Pabarsčiau žuvies prieskoniais,truputis citrinos sulčių.Palikau kol ryžiai išvirė.Voliojau miltuose/džiūvėsiuose (visada maišau ne taip dega keptuvėje) ir kepiau.
Ryžiai išvirti paprastai.
Ir garnyras ...kepam paeiliui- svogūnas,česnako skiltelė,tarkuotos morkos.Pilam labai nedaug pomidoro padažo ir lašą vandens.Lyg ir viskas rolleyes.gif
Pasiterliojau lėkštėje blush2.gif ,nes MB mėsėdis,bet tokį kūrinį teko suvalgyt lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mammka: 30 gegužės 2009 - 09:18
Sveikutes flirt.gif
Mammka,paciau tavo Zemaiciu blynus ir as uzsimaniau ax.gif Senai buvau juos dariusi,tad teks ryt gamint.O siandien planuoju kept zuvi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Triuska @ 2009 05 30, 12:52)
Sveikutes flirt.gif
Mammka,paciau tavo Zemaiciu blynus ir as uzsimaniau ax.gif Senai buvau juos dariusi,tad teks ryt gamint.O siandien planuoju kept zuvi blush2.gif

ir as zemaituku uzsimaniau blush2.gif
Atsakyti
Lietiniai su varške ir šviežiom braškėm smile.gif

pusė litro pieno, 2 kiaušiniai, miltų, šaukštas aliejaus. Iškepiau 6 lietinius
200 gr varškės sumaišiau su kiaušiniu, razinom ir cukrum

Skanaus smile.gif

user posted image

Atsakyti