Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(Olesta @ 2009 10 16, 00:38)
ką tik du snikersus apdengiau pastiliažu, gali viskuom, kuo tik nori ir patinka, masėmis, šokoladu, ganašu, netgi bezu, jei aptepsi sviestiniu kremu ir mažiau laistysi  smile.gif o geriausia -grietinėle  mirksiukas.gif

aciu, 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Kepiau pagal kažkurios supermamos receptą, atsiprašau tikrai nepamenu kurios receptą išsisaugojau, dar neragavau tai nežinau skonio ax.gif
user posted image

Tortas NAPOLEONAS
Receptukas :
Tešla
500 gr. sviesto
700 gr. miltų
5 šaukštai grietinės
1 kiaušinis
5 gr. druskos.

Kremas
500 gr. sviesto
120 gr. miltų
300 gr.cukraus
250 ml. pieno
2 kiaušinio tryniai,
citrina
vanilinio cukraus
brendžiuko na koks 100 ml.

Uogiene : arba juodūjų, raudonūjų serbentų arba spanguolių.

Taigi gaminimo procesas Sviestą, druską kapojam su miltais kol pasidarys trupinukai( kapoti ilgai ir nuobodžiai), paskui i duobutę dėti kiaušinį ir vėl kapoti. Dėti gietinę šiek tiek pakapojus, rankomi minkyti. Tešla dalinti į rutuliukus 7 (man gavosi 11) ir į šaldytuvą šaldyti kokiai valandėlei, tada kočiojam lakštus ir kepam.

Kremas : Pienas verdamas su cukrumi ir vaniliniu cukrum, atskiram puode tirpinam sviestą ir į jį dedam miltus, šiek tiek atvėsusi pieną supilam į sviestą su miltais ir maišom kol pradedda tiršteti , tada įspaudžiam citriną, ir maisom jau nukėlę nuo ugnies, atvėsus supilm brendį sumaišytą su kiaušinio tryniais.
Imam iškeptus lakštus, kepiau prieš dieną, ir sutepam, nepamirstam kelis sluoksnius pertepti uogiene.
Puošiam kaip išmanom
ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tatedo @ 2009 10 16, 19:09)
Kepiau pagal kažkurios supermamos receptą, atsiprašau tikrai nepamenu kurios receptą išsisaugojau, dar neragavau tai nežinau skonio  ax.gif

Mmmmm, kaip skaniai atrodo essen.gif Man su spanguoliu uogiene skaniausias. Reiks isbandyt sita recepta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 10 16, 08:31)
taip, plakis tešlą iš 3 kiaušinių ir viso kito atitinkamai padaugink  mirksiukas.gif

Kepiau as ta snikersa siandien, forma 30 cm, o sita posta per velai perskaiciau doh.gif Tai biskvitai tokie plonoki sakyciau gavosi ( nu cia man taip atrode, kai 1cm biskvita reikejo per puse perpjaut). Bet kepiau 180 laipsniu orkaitej 20 min, ir vieno biskvito vidurys zalias buvo, tai ispjoviau ta gumula is siaip ne taip uzlipdziau ta skyle, tik va biskvitai jau tik trys gavosi, bet paskui dziaugiausi, nes i forma butu netilpe. biggrin.gif Ir MB laaabai dziaugesi likusia grietinele valgydamas.
Dabar apie karamelini ganasa. Ipiliau i puoda 5 s. cukraus ir 2 s. vandens. Ir nors recepte parasyta, kad cukru vandenyje istirpinti, man nuo tokio kiekio jis tik sudreko ir visai netirpo. Galiausiai bekaitinant tas vanduo isgaravo, cukrus tapo sausas sausas, ir va tik tada pradejo lydytis. Tai man toks klausimas kilo - gal visai galima vandens nepilti ir is karto cukru lydyti? Grietinele supylus viskas gerai buvo, nieks i joki guza nesusoko, bet plakant doh.gif As isivaizdavau kad jis kaip isplaktas turetu but panasios konsistencijos kaip grietinele, tai ir plakiau... Gal kas norit karamelinio sviesto? lotuliukas.gif ( pries plakant tikrai atsaldziau saldytuve)
Torto dar neragavom, laukia pusrytines kavos saldytuve ax.gif
Atsakyti
tai aš dar vieną postą parašysiu, paskaityk ir kavą gerk be torto lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nes skaniausias jisai trečioj paroj po sutepimo lotuliukas.gif dar skanesnis 5-oj smile.gif tongue.gif o ganašas tai man neįveikiama misija, skystalas kažkoks wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 10 18, 07:09)
tai aš dar vieną postą parašysiu, paskaityk ir kavą gerk be torto  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif nes skaniausias jisai trečioj paroj po sutepimo  lotuliukas.gif dar skanesnis 5-oj smile.gif  tongue.gif o ganašas tai man neįveikiama misija, skystalas kažkoks  wacko.gif

Tai as ir vel per velai perskaiciau lotuliukas.gif Bet jau saldumas to torto doh.gif Tikrai dar ir treciai parai liks, nes netgi MB, didziausias smalizius, tik viena gabaliuka iveike. Tiesa, man tortas skanus, o vaiku nesuzavejo, savo lekstes paknaibe ir pakiso suniui doh.gif ( blin, puse dienos vargau, o jie matai suniuka lepina doh.gif Bet kaip ten sako - jei suo eda, tai reiskias skanu lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(gitule @ 2009 10 11, 18:11)
Baltasis braskiu sapnas, puostas grietinele  smile.gif


O kaip tau sekėsi kept biskvitą? Aš jį iškepiau pagal tą receptą-jį net per pusę padalinti man būtų nepavykę,o jau apie tris dalis-net kalbos nėra. Visiškai neiškilo,gavosi toks kietas. Na ką-suvalkietiška dūša-nemesiu gi blush2.gif Sumąsčiau,kad šitą panaudosiu kaip pagrindą,o toliau kepiau dar vieną porciją tik įdėjau kepimo miltelių. Biskvitas ir iškilo,ir purus gavosi thumbup.gif Na jį man per pusę pavyko perpjauti,bet į tris dalis ko gero ir būčiau nesugebėjus padalinti blush2.gif Manau,kad jei dar kada kepsiu šį tortą (priklausys koks bus galutinis rezultatas),tai kepsiu kaip Rafaelo tortui-tešlą dalinsiu į tris dalis ir kepsiu kiekvieną lakštą atskirai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ReNcYtEa @ 2009 10 18, 17:59)
O kaip tau sekėsi kept biskvitą? Aš jį iškepiau pagal tą receptą-jį net per pusę padalinti man būtų nepavykę,o jau apie tris dalis-net kalbos nėra. Visiškai neiškilo,gavosi toks kietas. Na ką-suvalkietiška dūša-nemesiu gi  blush2.gif  Sumąsčiau,kad šitą panaudosiu kaip pagrindą,o toliau kepiau dar vieną porciją tik įdėjau kepimo miltelių. Biskvitas ir iškilo,ir purus gavosi  thumbup.gif  Na jį man per pusę pavyko perpjauti,bet į tris dalis ko gero ir būčiau nesugebėjus padalinti  blush2.gif  Manau,kad jei dar kada kepsiu šį tortą (priklausys koks bus galutinis rezultatas),tai kepsiu kaip Rafaelo tortui-tešlą dalinsiu į tris dalis ir kepsiu kiekvieną lakštą atskirai  ax.gif

man ir idom g.gif
Pasikonsultavom su Reancytea ir kepem po antra bioskvita ,as grietinini ax.gif ryt bandysiu sutept
Atsakyti
Labas vakaras,noreciau paklausti kepejeliu kaip galima papuosti napaleona,kazkaip man nuo tu trupiniu viskas byra,ka bandyciau pritvirtinti,gal kokia mase galima padengti g.gif Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ReNcYtEa @ 2009 10 18, 18:59)
O kaip tau sekėsi kept biskvitą? Aš jį iškepiau pagal tą receptą-jį net per pusę padalinti man būtų nepavykę,o jau apie tris dalis-net kalbos nėra. Visiškai neiškilo,gavosi toks kietas. Na ką-suvalkietiška dūša-nemesiu gi  blush2.gif  Sumąsčiau,kad šitą panaudosiu kaip pagrindą,o toliau kepiau dar vieną porciją tik įdėjau kepimo miltelių. Biskvitas ir iškilo,ir purus gavosi  thumbup.gif  Na jį man per pusę pavyko perpjauti,bet į tris dalis ko gero ir būčiau nesugebėjus padalinti  blush2.gif  Manau,kad jei dar kada kepsiu šį tortą (priklausys koks bus galutinis rezultatas),tai kepsiu kaip Rafaelo tortui-tešlą dalinsiu į tris dalis ir kepsiu kiekvieną lakštą atskirai  ax.gif

mergaitės, kam Jūs taip vargstat, išsiplakat biskvitą, pilat į 24 cm skersmens skardą, statot 40 minučių į orkaitę ir iškepa, persipjauna į 4 dalis, čia aš apie Rafaelą....jei neiškyla biskvitas ar dar kas, labai svarbu miltų kokybė, jų glitumas ir be abejo kokybiški kepimo milteliai, o svarbiausia labai gerai išplakti biskvitą... kai kepu per kartą biskvitą, tai jis iškula su nežymiu pakilimu per vidurį, imu mažesnio skersmens skardelės dugną ir lengvai paspaudžiu, viskas, biskvitas lygus, o iškyla tiek, kad į 4 dalis laisvai mirksiukas.gif tik sakau, ne bet kurie miltai tortams tinka, aš naudoju Karališkus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 10 18, 21:43)
persipjauna į 4 dalis,

Nu vis tiek man,"gudragalvei" kepime ,nedaeina blush2.gif Kaip tu į tas 4 dalis dalini? Ar turi galvoje perpjauti siūlu? Man tai taip nepaprasta doh.gif -na per pusę perpjaunu,bet dalint į daugiau dalių-nesigauna doh.gif Gal dar praktikos trūksta. Man gal po vieną kept paprasčiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 10 18, 20:43)
mergaitės, kam Jūs taip vargstat, išsiplakat biskvitą, pilat į 24 cm skersmens skardą, statot 40 minučių į orkaitę ir iškepa, persipjauna į 4 dalis, čia aš apie Rafaelą....jei neiškyla biskvitas ar dar kas, labai svarbu miltų kokybė, jų glitumas ir be abejo kokybiški kepimo milteliai, o svarbiausia labai gerai išplakti biskvitą... kai kepu per kartą biskvitą, tai jis iškula su nežymiu pakilimu per vidurį, imu mažesnio skersmens skardelės dugną ir lengvai paspaudžiu, viskas, biskvitas lygus, o iškyla tiek, kad į 4 dalis laisvai  mirksiukas.gif tik sakau, ne bet kurie miltai tortams tinka, aš naudoju Karališkus  4u.gif

na rafajelui kepiau per 2 kartus ax.gif ,bet cia mum nejosi su kitu biskvitu Baltasis braskiu sapnas,
Atsakyti