Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(ania12 @ 2009 10 20, 09:03)
o kur galima pamatyti nuotrauka "Rafaelo svajone" torto?

čia, pjūvis
Atsakyti
Merginos, sveikutes.

Gavau kelis uzklausymus i AZ del Stai SITO torto recepto. Gaila, kad neturiu pjuvio, bet keik zinau, tortas buvo labai skanus. Ji darydama bandziau sujungti keliu tortu skonius. Gavosi

DAUGIASLUOKSNIS ŠOKOLADINIS TORTAS
smile.gif Lai buna toks pavadinimas

Pagal sita produktu kieki gausit didziuli 6 kg per visa orkaites skarda 30x40 torta.

Sokoladinis biskvitas: (biskvitu receptas kiek panasus i negro bucinio lakstus, tik proporcijos kiek kitokios)
2 kiausiniai L dydzio
100 gr. margarino
2 valg. saukstai nesaldzios kakavos
4 valg. saukstai cukraus
350 ml. bet kokio jogurto
250 gr. miltu
1 "geras" a. s. sodos
1 a.s. citrinos rugsties

Varskes kremas:
2 pok. (po 180 gr.) plombiro skonio varskes
450 gr. grietineles
1 v. s. cukraus
citrinos rugsties pagal skoni, dedu ant sauksciuko galo

Sokoladinis kremas:
0,9 l. pienos
250 gr. cukraus
100 gr. nesaldzios kakavos miltu
80 gr. miltu
40 gr. krakmolo
100 gr. juodo sokolado

Vanilinis pudingo kremas:
1 pakelis vanilinio pudingo
500 gr. pienos
100 gr. cukraus
200 gr. sviesto

Papildomai:

Sauja riesutu, as dejau graikinius
Vysniu 300 gr.


Biskvitas:
Tortui mums reikes 2 tokiu biskvitu, t.y. visus produktus dauginam is 2. As tesla darau kiekvienam biskvitui, man taip geriau.

Kiausinius isplakti su cukrum, ideti minksta margarina, gerai isplakti, sudeti kakavos miltelius, vel isplakti. Jogurta ipilti i stiklapni ar puoduka, ideti citrinos rugsties ir soda, pamaisyti, turi suputuoti, ipilti i tesla, sumaisyti, sudeti persijotus miltus, sumaisyti iki vientisos mases. Kepti 180 C jau ikaitintoje orkaiteje apie 20 min. Patikrinti sausu pagaliuku. Jau salta biskvita perpjauti pusiau. Iskepti antra biskvita ir vel perpjauti pusiau. Turesim 4 plonucius biskvitus.

Stai toks gaunasi biskvitas.

user posted image user posted image

Jeigu kepsite 30 cm formoje, tai biskvitas bus siek tiek storesnis, galima ji perpjauti net i 3 dalis. 25 cm formoje keptas biskvitas puikiai persipjauna i 4 dalis. 20 cm formoje reikia kepti biskvita is 1 kiausinio, persipjauna i 3 dalis puikiai, kartais net i 4, priklausomai kaip iskila.

Kremai:

Varskes kremas:

Grietinele isplakti su cukrum ir citrinos rugstimi, sujungti su varske ir isplakti iki vientisos mases

Sokoladinis kremas:

Visus sausus produktus (be sokolado) sumaisyti. Uzvirinti piena, plona srovele supilti i sausa misini, gerai ismaisyti, pastatyuti ant mazos ugnies ir virti kol sutirsties, apie 15-20 min. Nuimti nuo ugnies, sudeti sokolada, ismaisyti ir leisti kremui pilnai atvesti. Kremo konsistencija t.b. standi

Pudingo kremas:

Pudinga isvirti taip kaip nurodyta ant papuotes tik ideti 100 gr. cukraus ir butinai 500 ml. pieno. Atvesinti iki kambario temperaturos. Atskirai isplakti sviesta iki baltu putu. Sujungti pudinga su sviestu. Pudinga i sviesta reikia detio po sauksta nuolat plakant. Svarbu: pudingo ir sviesto temperatura t.b. vienoda

Riesutus smulkiai supjaustom.
Vysnias uzpilam cukrumi ir romu ir palaikom, kad issiskirtu sultys.

Surinkimas:
Dedam biskvita, siek tiek sulaistom, as laistau sultim nuo vysniu. Plonai sutepam varskes kremu, sudedam vysnias ir likusi varskes krema. Vel biskvitas, vel truputuka sulaistom, dedam sokoladini krema, sudedam riesutus. Biskvitas, sulaistom, pudingo kremas (siek tiek paliekam kremo viso torto aptepimui). Dedam paskutini biskvita, aptepam likusiu pudingo kremu. Statom torta i saldytuva, kad kiek pastingtu ir puosiam kaip kam patinka.

Pas mane visas tortas apteptas ganasu, sonai rastas is ganaso, virsuje pabarstytas sutarkuotas sokoladas.

Atsakyti
QUOTE(ania12 @ 2009 10 20, 09:03)
o kur galima pamatyti nuotrauka "Rafaelo svajone" torto?

jau radau...
Papildyta:
QUOTE(Olesta @ 2009 10 20, 09:14)

aciu!reikia isbandyti!o jei apdengsiu si torta cukrine mase ar ne per sunku bus...nes toks purus atrodo...?
Atsakyti
QUOTE(ania12 @ 2009 10 20, 09:38)
jau radau...
Papildyta:

aciu!reikia isbandyti!o jei apdengsiu si torta cukrine mase ar ne per sunku bus...nes toks purus atrodo...?

sunkumo gal ne per sunku, o va su saldumu jau gali būti ne kas, man ten kokosas labai ir grietinėlė tiko, tik grietinėle puoštas neatsimenu kur įmestas rolleyes.gif irgi prie pagyrų musėt, o gal visai nedėjau, neatsimenu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ania12 @ 2009 10 20, 08:38)
aciu!reikia isbandyti!o jei apdengsiu si torta cukrine mase ar ne per sunku bus...nes toks purus atrodo...?

mum tas tortas istirpo per pusdieni ax.gif laabai saldziai skanus
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 10 20, 09:52)
sunkumo gal ne per sunku, o va su saldumu jau gali būti ne kas, man ten kokosas labai ir grietinėlė tiko, tik grietinėle puoštas neatsimenu kur įmestas  rolleyes.gif irgi prie pagyrų musėt, o gal visai nedėjau, neatsimenu  blush2.gif

noriu krikstinom padaryti,o ant gretineles ar tie bateliai neistirps? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ania12 @ 2009 10 20, 10:13)
noriu krikstinom padaryti,o ant gretineles ar tie bateliai neistirps? blush2.gif

jei bateliai iš pastiliažo, gali suminkštėti dugnelis, dugnelį patepus baltu šokoladu, nieko nenutiks ir ant grietinėlės uždėjus, esu dėjus ir tiesiai ant grietinėlės, niekas neatsitinka, atlaiko, tik bateliai ne iš vakaro jei padaryti...
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 10 20, 10:31)
jei bateliai iš pastiliažo, gali suminkštėti dugnelis, dugnelį patepus baltu šokoladu, nieko nenutiks ir ant grietinėlės uždėjus, esu dėjus ir tiesiai ant grietinėlės, niekas neatsitinka, atlaiko, tik bateliai ne iš vakaro jei padaryti...

dekui!bandusiu... ax.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės 4u.gif
Bandysiu pasidaryti torčiuką (esu pradedančioji) blush2.gif
Turiu klausimėlį - kaip paruošti šiam tortui želatiną? blush2.gif jogurtas, bananai braškės o kaip želatina? Na, juk nesupilsi tiesiai iš pakelio į tą jogurtą? blush2.gif doh.gif
(receptas kažkurios iš jūsų)

1sluoksnis - juogurtas + bananai + braskes + zelatina
2sluoksnis - grietine + vysniu uogiene + saldytos tresnes+zelatina
3(virsutinis) sluoksnis-grietinele + tarkuori obuoliai + cinamonas+ zelatina

Atsakyti
QUOTE(vitaitiene @ 2009 10 20, 09:18)
Sveikos, mergaitės 4u.gif
Bandysiu pasidaryti torčiuką (esu pradedančioji) blush2.gif
Turiu klausimėlį - kaip paruošti šiam tortui želatiną? blush2.gif jogurtas, bananai braškės o kaip želatina? Na, juk nesupilsi tiesiai iš pakelio į tą jogurtą? blush2.gif  doh.gif
(receptas kažkurios iš jūsų)

1sluoksnis - juogurtas + bananai + braskes + zelatina
2sluoksnis - grietine + vysniu uogiene + saldytos tresnes+zelatina
3(virsutinis) sluoksnis-grietinele + tarkuori obuoliai + cinamonas+ zelatina

zelatina uzpilti trupuciu vandeniu, kad vos apsemtu, ji isbrinks greit. Tada istatyti i verdancio vandenio bliudeli ir pamaisyti kol istirps. Viskas, palaukti kol praves ir supilti plona srovele pastoviai maisant i pvz. jogurto mase. mirksiukas.gif Paprastai pakelis zelatinos buna skirtas 1 litrui skyscio kad sustingtu, bet pasitikslinkit ant pakelio.
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2009 10 20, 15:26)
zelatina uzpilti trupuciu vandeniu, kad vos apsemtu, ji isbrinks greit. Tada istatyti i verdancio vandenio bliudeli ir pamaisyti kol istirps. Viskas, palaukti kol praves ir supilti plona srovele pastoviai maisant i pvz. jogurto mase.  mirksiukas.gif Paprastai pakelis zelatinos buna skirtas 1 litrui skyscio kad sustingtu, bet pasitikslinkit ant pakelio.

aičū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 10 20, 09:14)

Gal butu galima nuoroda,kur yra receptas sio tortuko?
Atsakyti