Įkraunama...
Įkraunama...

Karkasiniai namai

Kad nerasyt ant sasiuvinio virselio ir parastese atidarau nauja tema

Sena tema galite rasti cia

QUOTE(mimas @ 2009 05 05, 23:21)
Trečia pridėta dėl grožio, nes pagal projektą tokie aukščiai buvo, jei būtų 2 balkiai, stogo nuolydžio laipsnis mažėtų arba gegnė su murlotu susijungtų keistai. Man atrodo stabiliau, kai yra išpjova, nes balkį galima tvirtinti žemyn, šone ir viršuje. Manau stabiliau, nei vien tik sudėti vienas ant kita.
Kurios papildomos lentos ant gegnių? Nelabai suprantu kurioje vietoje?

O kaip manai ar geriau jog ir tas trecias balkis butu kartu su kitais dviem pritvirtintas vienodai ar jis ir reikalingas tik del grozio? g.gif
Vat cia tos lentos:
user posted image

Del ko statant karkasinius namus kai reikia tam tikrose vietose balkio tarkim 15x15 yra dedamos 3 lentos 15x5, o ne vientisas 15x15 balkis?
Atsakyti
Na kadangi nuo birželio pradžios pas mus kils karkasinis namukas, t.y. vieno aukšto, 150 kvad.m., vienšlaitis. Galėsiu permetinėti fotoreportažus, jei, žinoma, bus kam įdomu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 05 06, 05:54)
Na kadangi nuo birželio pradžios pas mus kils karkasinis namukas, t.y. vieno aukšto, 150 kvad.m., vienšlaitis. Galėsiu permetinėti fotoreportažus, jei, žinoma, bus kam įdomu  biggrin.gif

Zinoma, kad idomu thumbup.gif Labai lauksime mirksiukas.gif
Beje kokius pamatus darysite savo namukui ir kaip apsiltinsit? Ir dar pats karkasas- kokio dydzio balkiai sukonstruoti?

Aciu
Atsakyti
QUOTE(luksė @ 2009 05 06, 07:06)
Zinoma, kad idomu thumbup.gif  Labai lauksime mirksiukas.gif
Beje kokius pamatus  darysite savo namukui ir kaip apsiltinsit? Ir dar pats karkasas-  kokio dydzio balkiai sukonstruoti?

Aciu

pamatus mes jau turime, rudenį išsiliejom. Jie bus šildomi iš išorės putų polisteroliu. Visą namo techninę struktūrą parašysiu vėliau, nes vis info liko pas vyrą darbiniame kompe biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 05 06, 02:53)
Kad nerasyt ant sasiuvinio virselio ir parastese atidarau nauja tema
Sena tema galite rasti cia
O kaip manai ar geriau jog ir tas trecias balkis butu kartu su kitais dviem pritvirtintas vienodai ar jis ir reikalingas tik del grozio?  g.gif
Vat cia tos lentos:
user posted image

Del ko statant karkasinius namus kai reikia tam tikrose vietose balkio tarkim 15x15 yra dedamos 3 lentos 15x5, o ne vientisas 15x15 balkis?

Šiuo atveju balkis pridėtas tik dėl grožio, nes jei būtų pritvirtintas kartu į išpjovas, sienos statramstis būtų labai suplonėjęs. Čia statramsčiai 200x50, tai išpjova sienoje yra 200x100. Jei dar pjauti vienam balkiui, liktų tik 5 cm.
Lentos prie gegnių pridėtos, nes neužteko ilgio. Gegnės buvo 6m., o reikėjo6,5 m.. O jos eina nuo sienos dėl tvirtumo.
Geriau naudoti 3 balkius sudėtus į vieną, nei vieną ištisinį. Vienas ištisinis turi didesnę tikimybę skersuotis ar skilti. Geriausia patepti klijais ir lentos rievių sluoksnis būtų priešpriešas kitai.
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 05 06, 02:53)
... del perdangos tvirtumo nesigincyju, su osb tikrai tvirtai atrodo, bet mansardoi tanko nesiruosiu laikyti lotuliukas.gif uzteks ir paprastu mediniu lentu 20x5...

Perdanga yra paskutinė vieta, kur verta taupyti (statantis dviaukštį). Vienaaukščiame variante lentų dažniausi tikrai užteks. Problemos kiltų dviaukščiame, jei planuotumėte perdangą paversti į ką tai tokio (ne pats "baisiausias" vaizdelis). Pastaruoju atveju su lentomis neišsiversite- visa konstrukcija prarastų stabilumą. Kokias pasekmes tai turėtų po ilgesnės eksploatacijos- ilga kalba (šiek tiek striuka su laiku). Vienas iš minusų- atsiradę iš pirmo žvilgsnio nežymus nesandarumai, atidarys kelią drėgmei į "buterbrodą". Vien tik keliais % padidėjusi drėgmė šiltinimo medžiagoje (mineralinė vata, "kvėpuojančios" termoputos ir t.t.)- tai iki 50 % padidėję šilumos nuostoliai.

Kol neturite galimybės peržvelgti video medžiagos (rekomenduočiau vis dėlto paieškoti galimybių)- kas tai kompensacijai ir šiaip pasižvalgymui 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(aistuzele @ 2009 05 06, 07:54)
Na kadangi nuo birželio pradžios pas mus kils karkasinis namukas, t.y. vieno aukšto, 150 kvad.m., vienšlaitis. Galėsiu permetinėti fotoreportažus, jei, žinoma, bus kam įdomu  biggrin.gif

Įdomu bus tikrai daug kam bigsmile.gif . Gal būt netgi galėtumėte pildyti statybų dienoraštį- turėsite instrumentą statybininkus prilaikyti "ant trumpesnio pavadėlio" mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 05 06, 13:08)
Perdanga yra paskutinė vieta, kur verta taupyti (statantis dviaukštį). Vienaaukščiame variante lentų dažniausi tikrai užteks. Problemos kiltų dviaukščiame, jei planuotumėte perdangą paversti į ką tai tokio (ne pats "baisiausias" vaizdelis). Pastaruoju atveju su lentomis neišsiversite- visa konstrukcija prarastų stabilumą. Kokias pasekmes tai turėtų po ilgesnės eksploatacijos- ilga kalba (šiek tiek striuka su laiku). Vienas iš minusų- atsiradę iš pirmo žvilgsnio nežymus nesandarumai, atidarys kelią drėgmei į "buterbrodą". Vien tik keliais % padidėjusi drėgmė šiltinimo medžiagoje (mineralinė vata, "kvėpuojančios" termoputos ir t.t.)- tai iki 50 % padidėję šilumos nuostoliai.

Kol neturite galimybės peržvelgti video medžiagos (rekomenduočiau vis dėlto paieškoti galimybių)- kas tai kompensacijai ir šiaip pasižvalgymui 4u.gif .
Papildyta:

Įdomu bus tikrai daug kam bigsmile.gif . Gal būt netgi galėtumėte pildyti statybų dienoraštį- turėsite instrumentą statybininkus prilaikyti "ant trumpesnio pavadėlio" mirksiukas.gif .

Aš sutinku, kad perdanga iš OSB ar santvarinių gegnių geriau, praktiškiau ir t.t., bet gal galėtumėte nors vieną nuorodą įkelti, kur tokias Lietuvoje gamina ir kiek jos kainuoja. Bepigu mėtyti amerikoniškus paveikslėlius ir rašinėti, kad jos tikras gėris.
Tiesa santvarinės perdangos yra kas gamina, man teko domėtis, tai už vieną 7,6m. 45cm. anksčio, paprašė 400Lt. + atvežimas. Jei namas 10 metrų ilgio, tai tokių sijų reikės apie 18 vnt. Manau daugeliui tai yra brangu.
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 05 06, 12:08)

teks kažką susikurti, nes man pačiai baisiai įdomu, po kelių metų viską pasiskaityt, o kadangi aš tokia krapštukė, kas liečia aprašymus ir sąskaitų kaupimus, nes jų per metus nemažai prikaupėm biggrin.gif bus visai smagu.
Atsakyti
QUOTE(mimas @ 2009 05 06, 13:43)
Aš sutinku, kad perdanga iš OSB ar santvarinių gegnių geriau, praktiškiau ir t.t., bet gal galėtumėte nors vieną nuorodą įkelti, kur tokias Lietuvoje gamina ir kiek jos kainuoja. Bepigu mėtyti amerikoniškus paveikslėlius ir rašinėti, kad jos tikras gėris.
Tiesa santvarinės perdangos yra kas gamina, man teko domėtis, tai už vieną 7,6m. 45cm. anksčio, paprašė 400Lt. + atvežimas. Jei namas 10 metrų ilgio, tai tokių sijų reikės apie 18 vnt. Manau daugeliui tai yra brangu.

Pirmo aukšto perdanga dviaukščiame karkasiniame turi būti maksimaliai stabili, ir ko gero su tuo net nediskutuosite. Tokio turto galima privežti kiek tik pageidautumėte (ir kaina jus maloniai nustebintų). Tik nedidelė problemėlė- kol per pastarąjį pusmetį niekas jais niekas net nepasidomėjo, tai nestovi mano pirmaeilių darbų sąraše. "Stumti" juos paprasčiausiai neturiu laiko. Šiandien labiau rūpi pačios karkasinės statybos prestižo "auginimas"- poreikis "pribambasams" tuomet savaime susiformuos.
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 05 06, 14:23)
teks kažką susikurti, nes man pačiai baisiai įdomu, po kelių metų viską pasiskaityt, o kadangi aš tokia krapštukė, kas liečia aprašymus ir sąskaitų kaupimus, nes jų per metus nemažai prikaupėm  biggrin.gif bus visai smagu.

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ADA: 06 gegužės 2009 - 13:35
QUOTE(EVOY @ 2009 05 06, 14:26)
Pirmo aukšto perdanga dviaukščiame karkasiniame turi būti maksimaliai stabili, ir ko gero su tuo net nediskutuosite. Tokio turto galima privežti kiek tik pageidautumėte (ir kaina jus maloniai nustebintų). Tik nedidelė problemėlė- kol per pastarąjį pusmetį niekas jais niekas net nepasidomėjo, tai nestovi mano pirmaeilių darbų sąraše. "Stumti" juos paprasčiausiai neturiu laiko. Šiandien labiau rūpi pačios karkasinės statybos prestižo "auginimas"- poreikis "pribambasams" tuomet savaime susiformuos.

Tai kokia prasmė siūlyti dėti gegnes iš OSB, jei jų nei kvapo nėra Lietuvoje. Koks žmogui tikslas iš tų paveikslėlių, jei jis dabar statosi namą? Mano manymu tokie siūlymai tik menkina karkasinio namo prestižą.
Atsakyti
QUOTE(ADA @ 2009 05 06, 13:26)
Gal bus įdomu - http://www_nulis_lt/statau-nama/

aha, stebiu šį psl jau ilgokai biggrin.gif
Atsakyti