Taigi, apie viską nuo pradžių...
Pagimdžiusi pirmąją dukrelę visiems sakiau, kad daugiau savų vaikų neturėsim, nors vaiką auginti buvo didžiulė laimė, tačiau pirmąjį gimdymą prisimenu kaip baisiausią košmarą...Vyras juokdavosi, kad praeis kokie 4 metai ir noras vėl tapti mama nugalės...Pykdavau ant jo...Ką jis išmano, juk pačiam nereikėjo gimdyti...
ir vis tik jis buvo teisus...Nereikėjo ir 4 metų, pakako 3

Taigi, aš jau laukiuosi...Pirmi 3 nėštumo mėnesiai pravemti(kaip ir pirmąjį kartą), svoris krenta(numečiau 10 kg), stresas darbe...Nėštumo pradžia nuvargina taip pat kaip prieš 4 metus...nejučia, grįžta baisieji ankstesnio gimdymo prisiminimai-raminuosi, tik teiginiais, jog antras gimdymas turi būti lengvesnis...
Bet štai prasideda antrasis nėštumo trimestras, visi nemalonumai baigiasi-jaučiuosi pilna energijos, netgi sakyčiau puikiai...Keista, girdėdavau kitų mamų pasakojimus, jog nėštumo metu geria jautėsi, tačiau nemaniau, kad ir man taip gali būti...Fantastika, jaučiausi netgi geriau nei prieš nėštumą

Na štai, 39 savaitė ir tariuosi su gydytoju dėl gimdymo...Jis pasitikslina gimdymo datą. Kovo 8...Turbūt negalės priimti...Dėl visa ko užrašo savo tel.nr., bet sako nieko nesitikėti...per daug nepergyvenu-nemanau, kad gimdysiu laiku...ar iš vis kas nors gimdo?

Taigi, jei nepagimdau 03.08-pasirodau 03.09-tikrins gimdos kaklelį

Laiko iki gimdymo nebedaug ir pradedam su vyru apie jį kalbėti...Svarstom dėl epidūros...net nežinau pirmąjį kartą ją darė, bet tik per sąrėmius,o pats gimdymas trukęs 2 valandas, buvo be jokio nuskausminimo(Lietuvoje, taip daroma), gerai prisiminiau bjaurią anesteziologę,o ir patį dūrį į nugarą...ne, epidūros nenoriu... bet kaip be jos, juk tada tik 2 valandas turėjau kentėti, o juk gimdymas trunka ilgiau-turbūt neištversiu

Kaip būtų gerai pagimdyti dieną (pirmoji gimė vidurnaktį)...o svarbiausia-kaip būtų gerai jei nekirptų...
Kovo 7...Kaune, Kaziuko mugė, sakau vyrui, kad norėčiau nuvažiuoti, tačiau natvažiuoja draugai ir Kaziuką atidedame rytdienai...Naktį prastai miegu, sapnuoju, kad gimdau, bet gimdymas sunkus daug kraujo ir daktarų...br...prabundu išpilta šalto prakaito...Jaučiuosi kažkaip keistai, bet nieko juk terminas artėja...paruošiamieji...
Ryte atsibundu 8 valandą...vis dar jaučiuosi keistai...keliu vyrą-gal jau gimdau...
vyras pyksta-dar nori pamiegoti, ką čia aš prisigalvoju(ne pirmas kartas

na, gal tikrai negimdau, skaičiuoju laiką tarp sąrėmių-8 min, bet nelabai reguliarūs...ne...šį syki negaliu važiuoti į ligoninę su paruošiamaiais, juk antras gimdymas...dar laukiu...10 valanda, atsikeliame, paruošiu vyresnėlei pusryčius...sąrėmiai nesiliauja, jau kas 4-5 min, bet kentėti galiu, tad abejoju dėl jų tikrumo...na, nueisiu į dušą, jei nepraeis tada važiuosim...o gal praeis...nepraėjo, jau kas 2-3 min, šaukiu iš vonios, kad vyras greituoju būdu rengtų dukrą ir skambintų anytai, kad atvažiuojam palikti mergaitės... kol pati apsirengiu, liepiu vyrui sutepti man sumuštinių(nežinia,kada vėl teks pavalgyti)...
Kai jau sėdime mašinoj, meldžiuosi, kad nebūtų kamščio ant remontojamo tilto...maldos išklausytos... iki anytos 6 km, po to dar tiek pat iki klinikų...Su vyru juokaujam, kad Kovo 8 berniukas negali gimti

Štai mes jau priimamąjame ir aš vis mažiau abejoju dėl sąrėmių tikrumo, nes jie jau ganėtinai skausmingi...užpildyti dokumentus leidžia vyrui, nes aš jau nebegaliu sėdėti...kol akušerė palydi į gimdyklą tenka porą kartų stabtelti per sąrėmius...
vyrui liepiu gydytojui neskambinti, kol manęs neapžiūrės, nes gal aš dar netyčia negimdau

na, jei epidūros nedarot-tai bent duokit tas dujas išbandyti

Jaučiuosi, nepatogiai išsikvietusi gydytoją 03.08...Sako, na kaip tik su šeima ruošėmės į Kaziuko mugę...mes irgi, nuraminu

Vis tik toliau viskas vyksta ne taip greitai, nes vaiko galvutė neįsistatinėja.14.40 gydytojas pasako, kad jei dar po 2 sąrėmių neįsistatys-teks daryti cezarį(tuo metu man tai atrodo tikras išsigelbėjimas), sukandusi dantis prakenčiu tuos 2 sąrėmius ir jau laukiu to išsvajotojo cezario...gydytojas mane apžiūri ir sako, jog jei po 2 sąrėmių nepajusiu poreikio stumti-darys cezarį...Ką ...?Juk jau buvo tie 2 sąrėmiai

15.10...Gydytojas fiksuoja laiką...Girdžiu vaikučio verksmą...Kas? Mergaitė - choru atsiliepia visas personalas

Keista, jaučiuosi puikiai-žvali kaip agurkėlis

Argi taip būna po gimdymo?pasirodo būna...ypač kai jis toks apie kokį svajojai...