Įkraunama...
Įkraunama...

Saldus receptai su nuotraukom 17 tema

Nereikia pjaustyti ananaso. Tiesiog plonai juostelemis susipjaustai tesla ir apsuki aplink ananasa, palikdama nedidelius tarpelius. Tas juosteles galiukas lieka arba viduryje, arba apacioje. Gali sulipinti plaktu kiausiniu. Siaip susukau tiesiog ir gavosi smile.gif
Jeigu pameni, kazkada gilioje vaikysteje darydavome is siulu tokius kamuoliukus, kur reikedavo issikirpti is kardono du apskritimus, ir juos apsukti siulais. Tai cia tas pats principas smile.gif
Atsakyti
Niekas nieko nebekepat? blush2.gif
Pasirodysiu sikart su tortu. ax.gif Visai skanus gavosi blush2.gif Norejosi kazko vasarisko, tai papuosiau braskemis. wub.gif
user posted image

Receptukas paprastas.

Pradzioje pasidarome megiamos zele. Issikepame megiama biskvita. Ji padaliname i tris dalis. Susiplakame 2 pakelius grietineles su puse stiklines cukraus, truputeliu vaniliniu cukrumi. Atsidedame 3 gerus saukstus, jeigu noresite puosti su ja. Sudedame smulkiai supjaustytus 2 bananus. Dedame i tortine forma biskvito pagrinda, uzliejame pradejusia stingti zele. Ir dedame 20 minuciu i saldytuva. Tada sutepame torta ir porai valandu dedame i saldytuva. Ir galu gale papuosiame smile.gif
Atsakyti
QUOTE(anber @ 2009 05 29, 13:11)

dėkui už ats.
tik paskykit, ANBER, kaip spėjat visose temose tiek visko prigamint? blink.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kai nori, viska speji smile.gif blush2.gif Bet cia nera daug darbo, kaip matote speju biggrin.gif
Atsakyti
RABARBARU-MELYNIU-VARSKES PYRAGELIAI

Sluoksniuotos bemieles teslos
100 g.trintos varskes
2 kiausiniai
4 saukstai cukraus
1 saukstas miltu
1 arb. s. vaniles lasu
1 stikline pjaustytu rabarbaru
0,5 stiklines melyniu

varske gerai suplakam su kiausiniais, sudedam cukru , vanile, miltus gerai ismaisom. Tesla supjaustom i 12 kvadrateliu, jais isklojame keksiuku formeles. I kiekviena formele beriam sauksta rabarbaru ir kelias melynes. Viska uzpilam keliais saukstais varskes mases. Kepam 180 c temp. apie 30 min. Iskepus duoti visiskai atvesti. Pyrageliai labai minksti ir skanus. thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 05 30, 11:02)
RABARBARU-MELYNIU-VARSKES PYRAGELIAI



Kaip skaniai atrodo sitie pyrageliai thumbup.gif
Atsakyti

Sausainiai "Katerinos Rateliai"

O kaip tokius kvadraciukus padaryti blush2.gif ax.gif
Atsakyti
Pyragas su rabarbarais, varške ir trešnemis
Tešla
300 ml miltų
3/4 a. š. kepimo miltelių
75 g šalto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
1 kiaušinis
1,5 v. š. šalto vandens
3 v.š. cukraus
Įdaras
2 kiaušiniai
250 g varškės
100 ml riebios grietinėlės
50 ml cukraus
1 a. š. Vanilės
1 š pudingo miltelių
150 g rabarbarų
200 ml šaldytų trešnių
Sviestą supjaustyti kubeliais, sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir cukrumi (geriausiai kombaine ar blenderyje), kol gausis trupiniai. Įmaišyti citrinos žievelę, kiaušinį ir vandenį, užminkyti elastingą tešlą. Iškočioti tešlos lakštą ir iškloti pyrago formos dugną bei sieneles. Tešlą keliose vietose subadyti šakute. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, į formą pripilti pupelių ar žirnių ir apkepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
Varškę išplakti su cukrumi, vanile ir grietinėle, kol ištirps cukrus. Nedideliu greičiu įmaišyti kiaušinius, bet ilgai neplakti. Rabarbarus nulupti, supjaustyti ir išdėlioti ant tešlos. Užpilti varškės masę, ant viršaus paskleisti uogas. Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 40 – 50 min. Šiek tiek ataušinti pyragą formoje ir išimti. Ataušusį pyragą pabarstyti cukraus pudra.
[attachmentid=178258]

Pagaliau nufotografavau, nors kepu jau trecia karta, bet vis nespedavau doh.gif Tikrai labai skanu, kitaip nekepciau tiek daznai. Šiuo metu tai pats skaniausias pyragas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 30 gegužės 2009 - 14:28
QUOTE(laurindre @ 2009 05 30, 15:27)
Pyragas su rabarbarais, varške ir trešnemis



Sitas tai skanus turetu buti thumbup.gif , viska megstu, kas su rabarbarais
Atsakyti
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 05 30, 15:41)
Sitas tai skanus turetu buti thumbup.gif , viska megstu, kas su rabarbarais

As irgi, o ypac varskes ir rabarbaru derini wub.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2009 05 30, 15:27)
Tešlą uždengti kepimo popieriumi, į formą pripilti pupelių ar žirnių ir apkepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 10 min.

as labai atsiprasau, atleiskit neismanelei, bet kam cia tie zirniai su pupelemis? g.gif doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2009 05 30, 12:27)
Pyragas su rabarbarais, varške ir trešnemis

good.gif jau atsiprintinau thumbup.gif
Atsakyti