Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Sveikos 4u.gif

Vakar dariau makaronų apkepą. Idėją pasiskolinau iš vienos forumietės (dabar nebeatsimenu), bet viską padariau savaip. Buvo tikrai labai skanu, MB suvalgė dvigubą porciją ir dar įsidėjo išsinešimui smile.gif Taigi:

Reikia:
• Pakelis makaronų
• Apie 300 gr faršo
• 2 paprikos (skirtingų spalvų)
• 1 svogūnas
• Prieskoniai (druska, pipirai, kubelis sultinio)
• ~300 ml pieno
• 2 kiaušiniai
• 100 gr sūrio
• Bolognese padažo

Paruošimas:
Makaronus išviriame pasūdytame vandenyje. Tada ant keptuvės pakepiname faršą, pagardiname jį prieskoniais (geriausiai tiks kubelis sultinio). Paruošiame kepimo indą – aptepame aliejumi, tada dedame pirmą sluoksnį makaronų. Ant to sluoksnio išdedame iškepusį faršą, ant jo uždedame pjaustytus svogūnus. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėme faršą, pakepiname susmulkintas paprikas. Kai jos šiek tiek suminkštėja, įdedame Bolognese padažo, kad jos jame šiek tiek pasitroškintų. Po kokių 10 min troškinimo, išdedame papriką su visu padažu ant mėsos ir svogūno sluoksnio. Ant paprikos sluoksnio išdedame likusius makaronus. Tada atskirame inde suplakame du kiaušinius su pienu, įberiame prieskonių (aš naudojau prieskonius makaronams). Šiuo mišinuku užpilame visus makaronus, pašauname į orkaitę. Po 15 min ištraukiame iš orkaitės ir apibarstome tarkuotu sūriu. Tada laukiame kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Traukiame iš orkaitės ir įdedame į lėkštes, galima papuošti žolelėmis.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mumuke: 08 birželio 2009 - 17:15
Makaronai su kumpiu
user posted image
Reikės:

* kumpio (naudojau vištienos)
* makaronų,
* pomidoro,
* baziliko,
* prieskonių,
* tarkuoto sūrio,
* grietinėlės arba grietinės.


Kumpį ir pomidorą supjaustome kubeliais, sudedam į keptuvę, pabarstome prieskoniais ir baziliku.Įpilame grietinėles arba šaukštą grietinės (jei naudojat grietinę tai pridėkit dar ir puse šaukšto miltų, kad padažas būtų tirštesnis), patroškiname kelias minutes.Išverdame makaronus ir į tą patį puodą sudedam pagamintą padažą ir sūrį. Gerai išmaišome ir ragaujame smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2009 06 08, 11:06)
Čia baronkos.

ax.gif man tos baronkos kažką primena blush2.gif biggrin.gif

QUOTE(skorpea @ 2009 06 08, 15:29)
siandien pietums buvo kotletai bulviu kose ir baravyku padazas

jau tas baravykų padažas taip gerai atrodo.. essen.gif
o baravykai mažu jau švieži?? blink.gif


Dajli,
jamam ir tavo makaronus.



Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 06 08, 05:52)
vištienos vėrinukai kepami orkaitėje, ar keptuvėje?  blush2.gif


kaip tik nori mirksiukas.gif
QUOTE(liutkate @ 2009 06 08, 06:53)
Atrodo skaniai, ir lengvai paruošiama  4u.gif  Kokį vyną naudojot, sausą, pusiau ar saldų ? ir koks daržovių skonis kai troškinasi vyne ? Norėčiau pabandyt pasigamint, tik bijau sugadinti produktus su improvizacijom  blush2.gif


sausas vynas 4u.gif ....skonis tikrai geras 4u.gif
QUOTE(Fiolita @ 2009 06 08, 09:23)
drinks_cheers.gif  ir man sis klausimas iskilo. Taip skaniai atrodo, ir tiktu tokia diena kaip vakar kai negali kojos is namu iskelt.
Greit iskepa?  ax.gif

iskepa per kokias 8min.,priklausomai nuo gabaliuku dydzio 4u.gif

QUOTE(KibirVibir @ 2009 06 08, 15:04)


Del verinuku  biggrin.gif nuotraukoje matosi skarda, tai orkaiteje kepti turbut  bigsmile.gif

nea,ant akmens plokstes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(TUSINA @ 2009 06 08, 19:03)

Koruklu lyg ir buvau radus taviski Bloga?  g.gif  Jei nieko nemaisau-buciau labai dekinga uz nuoroda  ax.gif
Radau profilyje. Aciu uz kalna ideju  4u.gif


Visada prasom!!! smile.gif ax.gif smile.gif
Atsakyti
Ojei kiek skanumynų pridarėt bigsmile.gif .
Mintibute nokautavai 4u.gif

Kefyriniai čeburėkai biggrin.gif

Šaukštelis sodos;
0,5l kefyro;
~800gr miltų;
druskos;
kiaulienos faršo;
svogūno
pipirų(ar šiaip mėgiamų prieskonių);
vandens;
aliejaus.
Iš miltų, druskos, kefyro ir sodos(sodą nugesinti su kefyru) užminkyti tešlą. Faršą prieskoniuojam,suberiam pjaustytą svogūna, įpilti truputį vandens(o dar geriau bulijono). Tešlą iškočioti, supjaustyti kvadratėliais, įdėti mėsos,užspausti galus ir kepti aliejuje.
user posted image
Atsakyti
seiles iki zemes nutyso ploja.gif
Atsakyti
Sveikos, mergytės smile.gif
pasirodau su savo kuklia vakar dienos vakariene smile.gif
user posted image
Vištiena su pievagrybiais grietinėlėje
Vištienos krūtinėlę susmulkinau, apkepinau ~15 min su prieskoniais, tuomet sudėjau pievagrybius, įpjausčiau pomidoriuko ir uždengus troškinau ~10 min. Į pabaigą įpyliau grietinėlės ir šiek tiek įbėriau šaldytų daržovių. Troškinau gal apie 5 min, gal šiek tiek daugiau. Pabarsčiau sūriuku ir vėl kelioms minutėms palikau. Valgiau su makaronais, o MB - su ryžiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tavo_katyte: 09 birželio 2009 - 10:57
QUOTE(tavo_katyte @ 2009 06 09, 11:57)
pasirodau su savo kuklia vakar dienos vakariene smile.gif

Valgiau su makaronais, o MB - su ryžiais.


Kukli, bet labai wub.gif Norėčiau ir aš, bet reikia patikrinti, ar man dar grybų liko. Valgėt grynai kaip aš su MB, biggrin.gif jis nemėgsta makaronų, ryžius labai, o man ir makaronai tinka.
Atsakyti
QUOTE(tavo_katyte @ 2009 06 09, 11:57)
pasirodau su savo kuklia vakar dienos vakariene


swoon.gif jau taip skaniai atrodo,šakės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(-Maria- @ 2009 06 09, 12:01)
Kukli, bet labai wub.gif Norėčiau ir aš, bet reikia patikrinti, ar man dar grybų liko. Valgėt grynai kaip aš su MB, biggrin.gif  jis nemėgsta makaronų, ryžius labai, o man ir makaronai tinka.

tai va, kad maniškiui tik bulvės arba ryžiai biggrin.gif dėl laiko stokos viriau pastaruosius hihihi.gif tingėjau skust bulves biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 08, 21:38)
ax.gif man tos baronkos kažką primena blush2.gif  biggrin.gif
jau tas baravykų padažas taip gerai atrodo.. essen.gif
o baravykai mažu jau švieži?? blink.gif

ne kameroje saldytu dar radau biggrin.gif
Atsakyti